Şimdi Ara

megane 1,6 alfa romeo 1.6

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ıkı araba arasında kararsız kaldım megane ıyı tutulan bır arab ama alfa 156 2004 modellırın kasaı cok hosuma gıdıyor bır kac tane buldum kmsı o kadar yuksek olmayan 23 24 22 fıyataları o cıvarda var sunroof derı koltuklu olnalrı var 8 10 12 hava yastıklı arabalar ama okudugum yazılar pek alfa romeo ıcın ıyıyı gostermıyor ıc dızaynıda cok hosuma gıttı ama fıyat arabalarıyla ıc kalıtesı aynı falan demıs arkadaslar,bu arabların eksılerını artılarını yazarsanız cok sevınırım

YAKIT
    YOL TUTUS
    IKINCI EL SATIS
    DONANIM
    LPG
    yonlerınden ve sızın elemek ıstedıgınız seylerı eklersenız cok sevınırım sımdıden tesekkurler

• bildiğim kadarıyla 156 ncap çarpışma testinde oldukça düşük puan almıştı.

• megane daha ekonomiktir kanımca

yol tutuş tabiki alfa

2. el megane ...alfayı zor satarsın

donanım alfa

lpg konusunda bilgim yok

konfor megane ...

• alfanın masrafı cok olur megane daha ekonomık olur ama maddi sıkıntım olmasa kesınlıkle alfayı tercıh ederdım
  • quote:

Orjinalden alıntı: QamiQaze

bildiğim kadarıyla 156 ncap çarpışma testinde oldukça düşük puan almıştı.

Benim de gördüğüm kadarı ile Euro NCAP'in sitesinde 156'nın testi yok. 147 üç yıldız, 159 beş yıldız. Ben 156'nın da beş değilse de en az dört yılldızlık bir araç olduğunu düşünüyorum.

156 ile Megane'ı karşı karşıya koyup mantıklı bir karar vermeye çalışırsanız çoğu açıdan (ikinci el, yakıt, servis, vs) Megane daha avantajlı görünecektir. Ama Alfa karşısına geçip bakarken de, kullanırken de çok daha fazla zevk veren bir araç ve kalitesi de daha üst düzey. Yani mantığı bir kenara koyup devreye duygular girince Alfa.

Ben şu anda bagajı geniş ve yolcular için konforlu bir aile arabası bakıyor olmasam herhalde ilk tercihim 156 olurdu çünkü benim gözümde taşıdığı risklere katlanmaya değecek bir araç.

• http://www.vtunnel.com/index.php/1010110A/dbddf41015ce7452696872966efcd4879288de3335301eb3b08f088487575b276c9aa88f3f61ff4018798

alfanın çarpışma testi.
    ncap mi bilmem
    ncap koşulları diğer testlere göre daha ağır olduğundan buradaki alfanın durumu içler acısı

bu arada 12 hava yastığını da ilk defa duydum.
    her airbag yazısını havayastığı zannetmeyin.

kuzenimde golf 5 var.
    a sutununda bir tane
    b sutununda bir tane
    c sutununda bir tane olmak üzere 3 tane airbag yazıyor.
    halbuki hepsi bir açılıyor.

yani golf 5 de toplam 6 hava yastığı var
    ama airbag yazılarını sayarsam 10 tane ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 31 Temmuz 2008; 2:04:16 >

• benım dedıgım 2004 model makyajlı olanı onun saglamlık konusunda kusuru oldugunu dusunmuyorum aslında,ıc kalıtesı nasıldır fıat otomobıllerıyle aynı dıyorlar ama
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 1.2
    8 yıl önce açıldı
    Clio 4 1.2 vs İ20 1.2 mpi
    7 yıl önce açıldı
    Megane 4 Joy 1.6
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • parcaları nasıldır bunun mesela motorda ufak sorun oldu gıdıp onu herhangı bır tamırcıde yaptırabılırmıyız yoksa kesınlıkle servısemı gıdeyım bızım oturdugumuz yerde bayı var servıste var dolayısıyla uzak degıl yanı sorun olmaz ama parca fıyatları nasıldır.birde cok cabuk sorun cıkartırmı bu araba
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1453m

parcaları nasıldır bunun mesela motorda ufak sorun oldu gıdıp onu herhangı bır tamırcıde yaptırabılırmıyız yoksa kesınlıkle servısemı gıdeyım bızım oturdugumuz yerde bayı var servıste var dolayısıyla uzak degıl yanı sorun olmaz ama parca fıyatları nasıldır.birde cok cabuk sorun cıkartırmı bu araba

Ben Alfa kullanıcısı değilim ama Alfa hastası ve kullanıcısı bir arkadaşım var. Onun ağzından duyduklarıma göre; ufak tefek sorunlar ve bakımlar açısından pek bir farkı yok. Yani balataymış, filtreymiş gibi şeyleri düşünmeye gerek yok. Motoru da anlaşılmaz özel bir motor (Mazda'nın rotay motoru falan gibi) değil. Sadece bir noktada şans faktörü devreye girip de normalde arıza beklemeyen özel bir parçada sıkıntı olursa sahibini üzebilir.

Ama yine de söylüyorum büyük şehirde oturuyorsam ve o sınıfta bir araç almayı kafaya koyduysam Alfa alırım. Muadillerine bakınca (mesela Laguna, Mpndeo, Vectra, vs) sanki onlarda hiç risk yok mu , onların parçaları çok mu ucuz? Ama sen Megane diyorsun ki arada sınıf ve tarz farkı var. Benim gözümde bu ikisini kıyaslamak bile abes kaçar.

• merhaba arkadaşım,

ben de 9 aydır 200 model 156 1.6 kullanıcısıyım. bu tecrübeye dayanarak söyleyebilirim ki, alfa hakkındaki söylenen "parçası pahalı, çok yakar" gibi laflar tamamen hurafedir. İstanbul da karışıkda 8.5lt, ankarada karışıkda (şehir içine çok takılmam,eskişehir yolu ağrlıklı kullanırım) 7.5 lt gibi bir ortalamam var. Anlayaacağın, 1.6 motorlu bir araba ne yakarsa, alfa da onu yakar. Ama sürekli 3000 devir üzeri bir kullanım tarzın varsa, bizim alfaların motoru burada devreye girer 120 hp gücü o zaman hissetmeye başlarsın işte.bu şekilde kullanırsan da,her araba yakar zaten.

yol tutuşu,donanımı,konforu konusunda 156 ile megane ı yanyana dahi koymam. Eski alfaların işçilik kalitesi düşüktür,ama 2004 ve üzerinde o da sorun olmaz. Parça konusuna gelince, bildiğim kadarı ile yetkili alfa servisleri biraz tuzlu, ama ist. ank. izmir gibi yerlerde, sanayilerde sürü ile alfa servisi vardır. kesinlikle parça sıkıntısı çekmessin ve pahası da üzmez seni. geçen hafta 100000 bakımı yaptırdım, 400 lira para verdim işçilik dahil. bunun içinde yağ,bütün filtreler, 4 adet balata(4 fren diskdir),8 adet buji (alfanın bujileri pahalıdır,100000de bir değişir ayrıca)ve işçilik mevcut.

2. elde satma derdin varsa, megane ilk bakışta mantıklı durabilir. nedense bizim milletimiz reno denen marka yı Türk malı gibi benimsemiş. Ama şu da bir gerçek, 2. el piyasaları artık çok hareketsiz. Yani Alfa yıda en kötü 1-1.5 lira aşağı verir,hızlıca çıkarabilirsin elden.

Diğer bir arkadaşımızın dediği gibi, Alfa bir Honda kadar sorunsuz değil kesinlikle. Çizgisi ne kadar hoş olsada, TS motorların birkaç kronik sorunu vardır. varyatör,debimetre ve lambda sensörü bunların başında gelir. bunların detaylarını alfistiturkey.com sitesinden öğrenebilirsin. açıkçası çok da takılacak şeyler değil bence...

neyse baya uzun yazdım umarım biraz yardımcı olur sana

• megane derim her türlü ben bu kdr rahat bi araç görmedm. kasis'e 110 ile girdik tık demedi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.