Şimdi Ara

megane II debriyaj seti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
12.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar, 1.5 dci megane II 82 beygir aracımın baksı balata değişim zamanı gelmiş gibi, debriyaj yukarıda kavrıyor... usta da ufaktan zamanının geldiğini söyledi... bugün sanayide parçaları sordum iki yere, bi yerde valeo marka var 215 tl, diğer yer ise orjinal renault mais 200 tl dedi... ne tavsiye edersiniz, bir de işçilik kaç para vermeliyim maksimum...

• Aynı dert bendede var bu ara herhalde 15 güne kadar karar verip yaptırıcam.
    Usta işçiliğe 180 tl istedi benden.

Orjinal mais 200 tl fiyat aldım rulmanıda 180 tl imiş.
    Usta rulamana bakarız genelde iyi çıkıyor değiştirmeyiz fazla masraf olmaz falan dedi ama ben hazır açılmışken kesinlikle değiştireyim diyorum iki gün sonra oda bozuur falan diye...Siz sadece baskı-balatayımı değitirceksiniz rulmanda sorun yoksa?

Birde serviste %20 indirm var 15 aralığa kadar orjinal mais set 800 civarı motrio ise 450 civarı tutuyor.

Yani sanayide orjinal parçalı değişim ile serviste motrio parçalar ile değişim aynı f,yat sayılır...
    Neye karar vermeliyim acaba?
  • üstad açıkçası rulman olayını bilmiyorum ben, bi de onu mu alacağız, hani debriyaj seti alınıp o takılacak diye biliyorum ben...
  • quote:

Orijinalden alıntı: McMannes

üstad açıkçası rulman olayını bilmiyorum ben, bi de onu mu alacağız, hani debriyaj seti alınıp o takılacak diye biliyorum ben...

Debriyaj seti kesin değişecek ama birde rulmanı var oda orjinal olanı 130-180 tl diyorlar.
    Ben bu kadar işçilik vermişken yaptırıcam kesinikle yoksa ileriki zamanda sorun olursa aynı işlemler için tekrar masraf olmasın birde artık bir 100000 km kafamda hiç soru işareti olmasın istiyorum.
    Birde bu işlem yapılırken şanzıman yağıda değiştiriliyor onunda fiyatı 70 tl imiş sanırım.
    Biraz daha araştırın hocam isterseniz bende hem sanayi hemde servisleri dolaşıcam buradan haberleşiriz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efemertmetin

quote:

üstad açıkçası rulman olayını bilmiyorum ben, bi de onu mu alacağız, hani debriyaj seti alınıp o takılacak diye biliyorum ben...

Debriyaj seti kesin değişecek ama birde rulmanı var oda orjinal olanı 130-180 tl diyorlar.
    Ben bu kadar işçilik vermişken yaptırıcam kesinikle yoksa ileriki zamanda sorun olursa aynı işlemler için tekrar masraf olmasın birde artık bir 100000 km kafamda hiç soru işareti olmasın istiyorum.
    Birde bu işlem yapılırken şanzıman yağıda değiştiriliyor onunda fiyatı 70 tl imiş sanırım.
    Biraz daha araştırın hocam isterseniz bende hem sanayi hemde servisleri dolaşıcam buradan haberleşiriz.

çok iyi olur üstad, ama bu rulman olayı iyi olmadı ya, özel bi servis 800 tl falan demişti bu gidişle ona yaklaşacak masraf...

• quote:

quote:

quote:

çok iyi olur üstad, ama bu rulman olayı iyi olmadı ya, özel bi servis 800 tl falan demişti bu gidişle ona yaklaşacak masraf...

Benim Malatya piyasasından aldığım fiyatlar ile;

Orjnal mais Debriyaj Baskı Balata-200
    Mais Orjinal Rulman-180
    Şanzıman Yağı-70 tl imiş (bunu forumdan bir arkadaştan öğrenmiştim)

İşçilik-180

toplam:630 tl yapıyor extra bir şeyler çıkmazsa

• bu rulman dediğimiz bilya mı hocam ya, açıkçası benim vites geçişlerinde falan bi sorun yok, meganelar genelde yukarıda kavrıyor zaten, sadece kalkış esnasında arada bir titreme yapıyor... yarın bi ustaya daha göstereyim ben en iyisi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane II Motor yağı?????
    17 yıl önce açıldı
    Clio II ABS arızası
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bugün başka bi ustaya gittim gerek yok hocam dedi, vites geçişlerinde şunda bunda bi sıkıntı yok dedi...
  • quote:

bugün başka bi ustaya gittim gerek yok hocam dedi, vites geçişlerinde şunda bunda bi sıkıntı yok dedi...

Hangi ustaya güvenicez anlamadım doğrusu.

O halde fazla şehirler arası yol falan yapmıyoranız biraz daha erteleyin değişimi.
    Ben her ay 1300 km yapıyorum sadece şehirler arasında 3 aylık bebek ile o yüzden risk alamam değiştiricem hocam.

Bugün servise gittim verdikleri fiyatlar şöyle;

Mais %20 indirim ile
    debriyaj baskı balata 575 tl işçilik dahil

gerekirse rulman-bilya 300 tl
    gerekirse debriyaj pedalında bir bilya-rılamn varmış 300 tl
    gerekirse şanzıman yapı 120 tl

Sanayi gidip parçacıları dolaştım daha sonra

mais baskı balata ve rulman 200+180

valeo baskı balata 190
    luk bilya 140
    valeo bilya 110

işçilikte 150-200 arası

• quote:

quote:

bugün başka bi ustaya gittim gerek yok hocam dedi, vites geçişlerinde şunda bunda bi sıkıntı yok dedi...

Hangi ustaya güvenicez anlamadım doğrusu.

O halde fazla şehirler arası yol falan yapmıyoranız biraz daha erteleyin değişimi.
    Ben her ay 1300 km yapıyorum sadece şehirler arasında 3 aylık bebek ile o yüzden risk alamam değiştiricem hocam.

Bugün servise gittim verdikleri fiyatlar şöyle;

Mais %20 indirim ile
    debriyaj baskı balata 575 tl işçilik dahil

gerekirse rulman-bilya 300 tl
    gerekirse debriyaj pedalında bir bilya-rılamn varmış 300 tl
    gerekirse şanzıman yapı 120 tl

Sanayi gidip parçacıları dolaştım daha sonra

mais baskı balata ve rulman 200+180

valeo baskı balata 190
    luk bilya 140
    valeo bilya 110

işçilikte 150-200 arası

Hocam olayı ne şekilde çözdünüz, bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler.

• < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.