Şimdi Ara

Megane II LPG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
19.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2005 model megane II dynamique sedan aracımız var. Yılda ortalama 8000km yapıyoruz ancak benzine yapılan son zamlarla birlikte lpg'yi ciddi ciddi düşünmeye başladık. Küçük bir ilçede yaşıyoruz. Şehiriçi tüketimimiz 10litrenin altına düşmüyor çünkü motor daha ısınamadan istikametimize varmış oluyoruz. Şehir dışı tüketimimiz 6.1-6.5 arası. Babam arabayı çok sakin kullanır o yüzden bu değerler minimumdur. Şimdi sorularımıza gelelim
    1.Hangi markayı tercih etmeliyiz?
    2. Bize maliyeti kabaca ne olur?
    3. Tüketim değerlerimiz nasıl değişir?
    5. Bu aracın lpg'ye uyumu nasıldır? Nasıl sorunlarla karşılaşabiliriz? Arabanın çalışmayan herhangi bir elektronik sistemi olur mu?(yakıt tüketimi gösterimi, benzin ibresi vb..)
    4. Şehir içinde lpgye geçmeden gideceğiniz yere varırsınız diyorlar. Bu ne derece doğru?

Bu konuda deneyimli olan özellikle lpgli megane kullanan sahibi olan arkadaşların paylaşımı için şimdiden teşekkür ederim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techaddict -- 5 Mart 2011; 11:31:22 >

• özellikle kış aylarında gerçekten motor LPG'ye geçmeden gideceğiniz yere varırsınız bu doğru. Sıralı sistemlerde bi kaç km boyunca benzinle gidersiniz. Motor ısındıktan sonra LPG'ye geçer.

Seçeceğiniz markadan ziyade taktıracağınız usta önemli. İyi referansları olan, tecrübeli biri montajı yaparsa tadından yenmez:)

Ben 1.4 clio'mda sıralı Atiker kullanıyorum. 8 ay ve 30.000 km oldu. Gayet memnunum. Hiç bir sorun çıkartmadı şuana kadar.

Ama dediğim gibi usta faktörü çok önemli.

Benden bu kadar:)

Saygılar...
  • Yılda 8000 km için aracın orjinalliğini bozmayın,ayar sorunu elektronik aksama verdiği sorunlar yaşanabiliyor.
    Megane2 forumunda araştırırsanız daha net cevaplar alırsınız,bir corolla kadar uyumluda değil.
    quote:

Orijinalden alıntı: techaddict

Arkadaşlar 2005 model megane II dynamique sedan aracımız var. Yılda ortalama 8000km yapıyoruz ancak benzine yapılan son zamlarla birlikte lpg'yi ciddi ciddi düşünmeye başladık. Küçük bir ilçede yaşıyoruz. Şehiriçi tüketimimiz 10litrenin altına düşmüyor çünkü motor daha ısınamadan istikametimize varmış oluyoruz. Şehir dışı tüketimimiz 6.1-6.5 arası. Babam arabayı çok sakin kullanır o yüzden bu değerler minimumdur. Şimdi sorularımıza gelelim
    5. Bu aracın lpg'ye uyumu nasıldır? Nasıl sorunlarla karşılaşabiliriz? Arabanın çalışmayan herhangi bir elektronik sistemi olur mu?(yakıt tüketimi gösterimi, benzin ibresi vb..)
    4. Şehir içinde lpgye geçmeden gideceğiniz yere varırsınız diyorlar. Bu ne derece doğru?

Bu konuda deneyimli olan özellikle lpgli megane kullanan sahibi olan arkadaşların paylaşımı için şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: extecher

Yılda 8000 km için aracın orjinalliğini bozmayın,ayar sorunu elektronik aksama verdiği sorunlar yaşanabiliyor.
    Megane2 forumunda araştırırsanız daha net cevaplar alırsınız,bir corolla kadar uyumluda değil.
    quote:

Arkadaşlar 2005 model megane II dynamique sedan aracımız var. Yılda ortalama 8000km yapıyoruz ancak benzine yapılan son zamlarla birlikte lpg'yi ciddi ciddi düşünmeye başladık. Küçük bir ilçede yaşıyoruz. Şehiriçi tüketimimiz 10litrenin altına düşmüyor çünkü motor daha ısınamadan istikametimize varmış oluyoruz. Şehir dışı tüketimimiz 6.1-6.5 arası. Babam arabayı çok sakin kullanır o yüzden bu değerler minimumdur. Şimdi sorularımıza gelelim

Bu konuda deneyimli olan özellikle lpgli megane kullanan sahibi olan arkadaşların paylaşımı için şimdiden teşekkür ederim.

up

• quote:

up

Alıntıları Göster
    Lpg kitini 1700 tl montaj yaptırsanız ruhsata işlenmesi vs 2000 tl yi bulur.
    Yıllık ortalama 8000 km ile anca 4 yılda amorti edersiniz bence mantıklı değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: murats123

4 yıl sürmez. Şimdiki fiyatlarla 2 yılda amorti eder.

Zaten şimdi yılda 8bin km yapıyorsa LPG taktırınca rahat 10bin yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: murats123

4 yıl sürmez. Şimdiki fiyatlarla 2 yılda amorti eder.

Zaten şimdi yılda 8bin km yapıyorsa LPG taktırınca rahat 10bin yapar

Alıntıları Göster
    bende hemen hemen 10.000km yapıyorum yeter artık dedim .lpg e geçmeye karar verdim. kaldıki lpg dönüşümüne verdiğiniz para havaya uçmuyor satarkende ona göre satıyorsunuz.bildiğim kadarıyla en iyi marka prins 2100 tl fiyat aldım bi kaçyere daha sorup hafta sonuna taktıracağım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane II Motor yağı?????
    17 yıl önce açıldı
    megane 3 - civic
    10 yıl önce açıldı
    Megane II ENJEKSİYON SORUNU
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RECEP____KOVBOY

bende hemen hemen 10.000km yapıyorum yeter artık dedim .lpg e geçmeye karar verdim. kaldıki lpg dönüşümüne verdiğiniz para havaya uçmuyor satarkende ona göre satıyorsunuz.bildiğim kadarıyla en iyi marka prins 2100 tl fiyat aldım bi kaçyere daha sorup hafta sonuna taktıracağım.

Alıntıları Göster
    Lpg'nin tasarrufunu ya da karlılığını hesaplamak bu kadar zor değil.
    Neredeyse bütün başlıklarda bu hesaplanıyor biri diyor gerekli öbürü diyor lüzumsuz...
    Komik
    Forumda yazıp çizen herkesin bunu hesaplayacak matematik bilgisi olduğunu düşünüyorum.
    Aracınız benzinle kaç Lt tüketiyor ise LPG ile bunun %10 fazlasını tüketecektir.
    Yani şu anki fiyatlarla %40 tasarrufludur benzine göre bundan ötesi sizin yaptığınız yıllık kilometreye göre LPG dönüşümüne gerek varmı yokmu
    ya da hangi kiti takarsanız kaç km'de amorti edersiniz bunu hesaplamakta ve size karlı gelecek sorunsuz bir firmayı, servisi tercih etmekte.

Örnek verecek olursak konunun başında arkadaşın arabası 2005 Megane; km'de 0.15kr tasarruf ederse

1000TL'lik Atikeri 6.700 km'de
    1500TL'lik BRC'yi 10.000 km'de
    2100TL'lik Prins'i 14.000 km'de amorti eder.
    Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: MERLPG

Lpg'nin tasarrufunu ya da karlılığını hesaplamak bu kadar zor değil.
    Neredeyse bütün başlıklarda bu hesaplanıyor biri diyor gerekli öbürü diyor lüzumsuz...
    Komik
    Forumda yazıp çizen herkesin bunu hesaplayacak matematik bilgisi olduğunu düşünüyorum.
    Aracınız benzinle kaç Lt tüketiyor ise LPG ile bunun %10 fazlasını tüketecektir.
    Yani şu anki fiyatlarla %40 tasarrufludur benzine göre bundan ötesi sizin yaptığınız yıllık kilometreye göre LPG dönüşümüne gerek varmı yokmu
    ya da hangi kiti takarsanız kaç km'de amorti edersiniz bunu hesaplamakta ve size karlı gelecek sorunsuz bir firmayı, servisi tercih etmekte.

Örnek verecek olursak konunun başında arkadaşın arabası 2005 Megane; km'de 0.15kr tasarruf ederse

1000TL'lik Atikeri 6.700 km'de
    1500TL'lik BRC'yi 10.000 km'de
    2100TL'lik Prins'i 14.000 km'de amorti eder.
    Saygılar...

doğru söze ne demeli

• quote:

Bu konuda deneyimli olan özellikle lpgli megane kullanan sahibi olan arkadaşların paylaşımı için şimdiden teşekkür ederim:)

Aracınızı kısa mesafe kullanıyorsanız , 2-3 km kadar soğuk havalarda gideceğiniz yere varırsınız ama araç LPG'ye geçmez bile.Yaz mevsiminde ise bu mesafede LPG'ye geçer.Eğer aracı sürekli 2-3 kilometre kısa mesafede kullanıyorsanız bence LPG taktırmanıza gerek yok.Ama kısa mesafeden kastınız 5-10 km civarı ise LPG taktırabilirsiniz.LPG taktırsamda yılda 8000 km 'den fazla yapmam diyorsanız bence benzin 5 lira olsa bile değmez.
    Lpg konusunda ise uyumla ilgili hiçbir sıkıntı olmaz.Benzin ibreniz çalışmaz ve yol bilgisayarıı verileri bir anlam taşımaz.Yinede takılan kit düzgün kalibre edilmişse tüketimle ilgili yol bilgisayarı verilerinin % 20 fazlası size yeterli bilgiyi verir.Benzin ibresi 250-300 km'de bir kendini resetler ve yerine gelir.Ben genel olarak depoda 300 km üzeri menzile ulaşacak benzin bulundururum , bu sayede araç benzin ışığı yakmadan kendini resetlemiş oluyor ve ibre yerine geliyor.LPG taktırısanız zaten ustalar sizi çeyrek deponun altında benzin bulundurmamanız için uyarırlar.Diğer konular için size dataylı bir PM atıyorum umarım faydası olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: fottili

quote:

Aracınızı kısa mesafe kullanıyorsanız , 2-3 km kadar soğuk havalarda gideceğiniz yere varırsınız ama araç LPG'ye geçmez bile.Yaz mevsiminde ise bu mesafede LPG'ye geçer.Eğer aracı sürekli 2-3 kilometre kısa mesafede kullanıyorsanız bence LPG taktırmanıza gerek yok.Ama kısa mesafeden kastınız 5-10 km civarı ise LPG taktırabilirsiniz.LPG taktırsamda yılda 8000 km 'den fazla yapmam diyorsanız bence benzin 5 lira olsa bile değmez.
    Lpg konusunda ise uyumla ilgili hiçbir sıkıntı olmaz.Benzin ibreniz çalışmaz ve yol bilgisayarıı verileri bir anlam taşımaz.Yinede takılan kit düzgün kalibre edilmişse tüketimle ilgili yol bilgisayarı verilerinin % 20 fazlası size yeterli bilgiyi verir.Benzin ibresi 250-300 km'de bir kendini resetler ve yerine gelir.Ben genel olarak depoda 300 km üzeri menzile ulaşacak benzin bulundururum , bu sayede araç benzin ışığı yakmadan kendini resetlemiş oluyor ve ibre yerine geliyor.LPG taktırısanız zaten ustalar sizi çeyrek deponun altında benzin bulundurmamanız için uyarırlar.Diğer konular için size dataylı bir PM atıyorum umarım faydası olur.
    Benimde aracım 2004 megane2 bende geçen sene mart ayında brc marka lpg taktırtım ve şimdiye kadar 30.000 km yol yaptım ve hiçbir sorunla karşılaşadım oldukça tasarruf ettim.Yukarıda bi arkadaş benzin göstergesinden bahsetmiş brc bayileri motora taktıkları bir aparat ile motor her çeliştiğinda benzin ibresini resetleyerek eski konumuna getiriyor ve sorun ortadan kalkıyor. Diğer bi noktaya değinmek isterim meganelarda oluşan genel bir sorun kima açıkken araba bazen yolda giderken stop ediyor ama yüksek hızlarda değil mesela ışıkta tama dururken 20-30 km kala edebiliyor ama çok sık değil ben yaz boyunca 6 kez karşılaştımki tüm yaz klima mutlaka açık olur.Şöyle söyleyeyim kesinlikle lpg taktırırsanız sizin 8000 km 12000 olacaktır bundan emin olabilirsiniz.Bu arada ben tavsiyeler üzerine ankara mocanda kitimi taktırmıştım eğer sizde brcdüşünürseniz kesinlikle adres mocan olmalı zaten gidince ne demek istediğimi anlayacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: can21

Benimde aracım 2004 megane2 bende geçen sene mart ayında brc marka lpg taktırtım ve şimdiye kadar 30.000 km yol yaptım ve hiçbir sorunla karşılaşadım oldukça tasarruf ettim.Yukarıda bi arkadaş benzin göstergesinden bahsetmiş brc bayileri motora taktıkları bir aparat ile motor her çeliştiğinda benzin ibresini resetleyerek eski konumuna getiriyor ve sorun ortadan kalkıyor. Diğer bi noktaya değinmek isterim meganelarda oluşan genel bir sorun kima açıkken araba bazen yolda giderken stop ediyor ama yüksek hızlarda değil mesela ışıkta tama dururken 20-30 km kala edebiliyor ama çok sık değil ben yaz boyunca 6 kez karşılaştımki tüm yaz klima mutlaka açık olur.Şöyle söyleyeyim kesinlikle lpg taktırırsanız sizin 8000 km 12000 olacaktır bundan emin olabilirsiniz.Bu arada ben tavsiyeler üzerine ankara mocanda kitimi taktırmıştım eğer sizde brcdüşünürseniz kesinlikle adres mocan olmalı zaten gidince ne demek istediğimi anlayacaksınız.

o sorun benim megane aracımda da var. hatta forumda bir başka arkadaşın laguna aracında da var. renault araçlara kit taktıracak olanlar cut-off zamanıyla ilgili detaylı ayarlara sahip olan kitleri tercih ederlerse bu sorunu yaşama riskini azaltmış olurlar. her kit maalesef bu ayarlara olanak tanımıyor. ayrıca montajın da doğru yapılması şart.

• Orijinalden alıntı: can21

BRC nin ''SÜRÜŞ KONFORU'' menüsünde bu konuyla ilgili düzeltme yapılabiliyor, servisinize giderek durumu anlatırsanız 3-5 tuşa dokunarak bu sorunu kökünden çözerler, gerekirse telefonda yardımcıda olabilirim.
    Saygılar

• quote:

Yılda 8000 km için aracın orjinalliğini bozmayın,ayar sorunu elektronik aksama verdiği sorunlar yaşanabiliyor.
    quote:

öyle diyorsunuz ama bakın en basitinden,

YILLIK YAPTIGINIZ KM = 8.000 km
    Benzin Tükeütiminiz 100 km/lt = 10 litre
    LPG tüketiminiz 100 km/Lt= 12 litre
    Benzin fiyatı = 4,20 TL
    LPG fiyatı= 2,33 TL
    Yıllık Benzin gideriniz = 3360 TL
    Yıllık LPG Gideriniz = 2237 TL
    Yıllık Tasarrfu oranınız = 1123 TL
    TASARRUF ORANI = % 33.422

Ben bu aralar bu konu hakkında bir araştırma yapıyorum. Basit hesap ile atiker LPG kiti 900 TL /10 taksit olduğuna göre ve aylık 90 TL ödeme yapacağına göre, yıllık 8.000KM yaparsan 1123 TL kardasın, yani kısa deyimle şehir içi 6.000 Km de LPG kiti kendini amorti ediyor..karar Senin.

• quote:

Orijinalden alıntı: peugeot-406

quote:

quote:

öyle diyorsunuz ama bakın en basitinden,

YILLIK YAPTIGINIZ KM = 8.000 km
    Benzin Tükeütiminiz 100 km/lt = 10 litre
    LPG tüketiminiz 100 km/Lt= 12 litre
    Benzin fiyatı = 4,20 TL
    LPG fiyatı= 2,33 TL
    Yıllık Benzin gideriniz = 3360 TL
    Yıllık LPG Gideriniz = 2237 TL
    Yıllık Tasarrfu oranınız = 1123 TL
    TASARRUF ORANI = % 33.422

Ben bu aralar bu konu hakkında bir araştırma yapıyorum. Basit hesap ile atiker LPG kiti 900 TL /10 taksit olduğuna göre ve aylık 90 TL ödeme yapacağına göre, yıllık 8.000KM yaparsan 1123 TL kardasın, yani kısa deyimle şehir içi 6.000 Km de LPG kiti kendini amorti ediyor..karar Senin.

bunu hangi araca göre verdiğinizi bilmiyorum fakat megane II 1.6 16v için verdiyseniz yanlış ben bugüne kadar bırakın 10 lt yi 9 lt bile görmedim sakin kullanımda şehir içi 7.4-8 lt arasında geziyor

• Sayın Can21,

Aracınızı güle güle kullanın. Hakkımızdaki güzel düşünceleriniz için teşekkürlerimizi sunarız.

Saygılarımızla

quote:

Orijinalden alıntı: can21

• quote:

Aracınızı kısa mesafe kullanıyorsanız , 2-3 km kadar soğuk havalarda gideceğiniz yere varırsınız ama araç LPG'ye geçmez bile.Yaz mevsiminde ise bu mesafede LPG'ye geçer.

megane II hb aracım, karın kışın olduğu en soğuk dönemde 800-900 metre sonra lpg'ye geçiyor. bugüne kadar 2-3 km. değerlerini görmedim. havaların daha iyi gittiği geçen hafta ise 500-600 metre sonra lpg nin sesi geliyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperbz

quote:

Aracınızı kısa mesafe kullanıyorsanız , 2-3 km kadar soğuk havalarda gideceğiniz yere varırsınız ama araç LPG'ye geçmez bile.Yaz mevsiminde ise bu mesafede LPG'ye geçer.

megane II hb aracım, karın kışın olduğu en soğuk dönemde 800-900 metre sonra lpg'ye geçiyor. bugüne kadar 2-3 km. değerlerini görmedim. havaların daha iyi gittiği geçen hafta ise 500-600 metre sonra lpg nin sesi geliyordu.

Alıntıları Göster
    2008 megane 2 1.6 otomatik benzinli. 2 ay önce brc lpg taktırdım. 33-35 kuruş yakması normalmidir ? bakımları yapıldı filtreleri yağı değişti. şehir içi bu değerlerde şehirler arası henüz denemedim. bilgilendiren olursa sevinirim. teşekkürler.

• zayer Z kullanıcısına yanıt
    2004 megane 2 1.6 16V benzinli motor atiker sıralı sistem lpg kiti kullanıyorum. Şu an aldığım lpg fiyatı 2.53 tl. Aracın yakıtından çok memnunum hem uzun yolda hem de şehir içinde denedim ve yüksek devirli performanslı sürüşde de denedim.Benzilinli ile lpg arasında hızlanma arasında çok az fark var... onuda rampada ve kalkışta farkedebiliyorsunuz...
    Km başına yakıt miktarı
    şehir içi : 260 kuruş
    şehirler arası :254 kuruş
    Yüksek devirli kullanımda : 275 kuruş yakmakta

Sizin söylediğiniz rakamlar çok yüksek... Gaz geliş ayarlarını kıstırabilir... Lpg beyni yazılım güncellemesi yaptırabilir... Bu işin ehli insanlara yaptırmanızı tavsiye ederim..Enjeksiyonlu araçlarda Lpg bazen büyük sorunlar verebiliyor...
  • 2004 megan 2 1.6 dinamik benzin lpg aracimda hareket hali deyken otomatik far arizasi elektronik sorun var direksiyon kilidi acik gibi arizalar verdi. Decodere su girdigini soyledi usta neyse yapildi 10 km gitmeden yine ayni sorunlari verdi abs fren servis isiklari yanik halde silecekler calisir vaziyette kaldi sanki arac kitlendi calismadi yaklasik yarim saat sonra direksiyon altinda bi kablo var onu hareket ettirdim calisti simdi tekrar biraktim ustaya sorun su ki ariza tam olarak ya bulamiyolar ya da gercek usta yok bu sanliurfa da...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.