Şimdi Ara

Megaworks+Jazz De005 (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
2.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ally@ dostum bende aynı ikiliyi kullanıyorum bende jazz de-006 decoder almayı düşünüyorum ama ne kadar farkedecek alırsam onu merak ediyorum almaya değermi?? birde hepsiburada.com da yapılan yorumları buraya copy paste yapıyorum adamlar cok memnun değillermiş gibi geldi

YORUM 1

Dvd ile optik bağlantı yapıldığında mp3 cdleri dinleyemiyorsunuz. Analog bağlantı yapıldığında ise ses gürültülü, özellikle baslarda...

YORUM 2

(-) Kendi adaptörü ile çalıştığında ve subwoofer ON edildiğinde rahatsız edici bir gürültü duyuluyor. Ancak çok kaliteli bir adaptörle beslenirse kesilebiliyor. Ben eski bir bilgisayar kasasından söktüğüm power supply 12V çıkışını kullandım. Sonuç mükemmel.

• peki wolverine jazz de005 i neden önerdin aralarında bir fark yoksa de-006 ile ? coax bağlantıyı kendim bile yaparım o kolay elim yatkındır o işlere
  • quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine61

@megabite
    Sesi çok açmıycaksan ve sadece müzik içerikli olacaksa sana o zaman 2.1 yeter diye düşünüyorum. Bir de fiyat konusunda sana daha cazip önerebileceğim şu kart da var :

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=219&productid=bd23604

Bu kartla da harici başka cihazlara bağlantı imkanın olur. Ama kart audigy 2 nx kadar kaliteli değil. Fakat decoder bağlanacaksa her türlü işinizi görüyor.

2 kartıda kullandım şu anda önerdiğin kartı kullanıyorum .
    Kartlar arasında bir kalite farkı olduğu su götürmez.
    Ama arada 100 $ dan fazla bir fark war we bu karttan çok memnunum ki dijital bağlantıda çok daha iyi ses wereceğine eminim.
    @megabite Eğer 2+1 alacaxan bu kartı al ve bunun yanına bir tane i-trigue 3300 al aynı maliyete çok daha iyi ses alabilirsin.

• Aslında hem o verdiğin yorumları benim de daha önce okumam bir de başka yerlerde buna benzer yazılar okumam yüzünden de005 diye yazdım. Ama ikisi arasına hiçbir fark olmadığını anlatan yabancı kaynaklı bir review okuduktan sonra daha ılımlı yaklaştım olaya. Sanırım hepsiburada'da sadece 006 var. Bence onu gönül rahatlığıyla alabilirsin. Coax. kablo decoderle geliyor bir tane zaten. Kolay gelsin.
    quote:

Orjinalden alıntı: HYDRA

peki wolverine jazz de005 i neden önerdin aralarında bir fark yoksa de-006 ile ? coax bağlantıyı kendim bile yaparım o kolay elim yatkındır o işlere
  • bende merak ediyorum bu receiver farkı naslı oluyo diye bugün vatan bilgisayara gittim ata ordaysa bi sorim diye yoktu, ama bence önemli farkedilebilir performans artışı oluyomu daha doğrusu verdiğin paranın karşılığımda yeterli performans artışı oluyomu çünkü bizdeki audigy 2 zs dts es dolby ex thx destekli yani tüm standartları destekliyo bizim aradığımız tek özellik ses kalitesi yükseltmesi buda ancak dinleyerek farkedilecek bişey sanırım
  • @megabite
    Bence yukarda her iki kartı da kullandığını yazan Lunatic'e kulak vermeli ve tekrar düşünmelisin. Ses kaliteleri tabii ki farklı ama o kadar paraya değer mi? Biri 90 milyon diğer 250 miyon lira. Bence o kadar para farkını Lunatic'in önerdiği i-trigue 3300 /ben de öneririm) alıp dinlerken anlayamayacaksın bile. Yani o paraya başka şeyler de alırsın. (artan paraya) Tabi son karar senin.
  • ally ozaman senden vatan bilgisayara gidip bu ikiliyi test etmeni isteyeceğim :)))
  • Bence de iyi olur, çünkü ben jazz'ın decoderini thx550'ye takıp mp3 dinlerken theater seçeneğini seçtiğimde bass'ta farkedilir bir artış gözlemledim. Ayrıca diğer tüm dvd filmlerinden alınan sesin kalitesinde de hissedilir derecede fark oluşmuştu. Ama bunu en iyi kişinin kendi kulağıyla dinleyerek anlaması gerekir.
  • bugün okula bi uğradım bahçelievlerden dönerken baktım, bulamadım ata yı tekrar bakıcama ama açık denenebilen dtts-100 varmı bilmiyorum ata gelirse cevap verir sanırım bende zevkle gidip denerim ve yorumlarımı yazarım
    quote:

ally ozaman senden vatan bilgisayara gidip bu ikiliyi test etmeni isteyeceğim :)))

quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine61
    Bence de iyi olur, çünkü ben jazz'ın decoderini thx550'ye takıp mp3 dinlerken theater seçeneğini seçtiğimde bass'ta farkedilir bir artış gözlemledim. Ayrıca diğer tüm dvd filmlerinden alınan sesin kalitesinde de hissedilir derecede fark oluşmuştu. Ama bunu en iyi kişinin kendi kulağıyla dinleyerek anlaması gerekir.

• wolverine bağlanti nasıl oluyor megaworksten de-005'e 3 tane kablo var biliyorsun megaworkste ayrıntılı bir biçimde anlatırsan sevinirim

Megaworks+Jazz De005

decoderin arkasındaki girişlere göre anlatırsan sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HYDRA -- 4 Ekim 2004, 21:28:23 >
  • herkesin böle bi topice ihtiyacı warmış
    neyse wolverine anlatırsan bağlantıyı süpper olacak kargoya werilmiş yarın elimde olur umarım diji diji mw dinleriz
  • lunatic sen de 005 mi aldın ve nereden aldın
  • @hydrawww.siberstore.com dan sipariş werdim umarım yarın elimde olur
  • Hemen anlatayım:
    Decoder'in arka kısmında görülen Output'un yanındaki girişler analog olanlar ama renkler farklı. (sadece mavi farklı aslında) mavi renkli giriş, arka hoparlörler için, zaten yazıyor. Diğerleri belli.
    Şimdi, megaworks thx550 için yapılması gereken çok basit: Sub-woofer'ın arkasına 3lü stereo kablonun uçlarını bağlıyoruz. Diğer 3lü kabloyu aslında ses kartına bağlamak gerekirken öyle yapmayıp decoderin uygun yerlerine bağlıyoruz. Daha sonra da decoderle gelmesi gereken coax. kablonun bir ucunu decoderin coax. yerine girecek şekilde takıyoruz. Diğer uç için 3 ihtimal var.

1) Ses kartı on-board ise ve coax. bağlantı imkanı varsa oraya bağlanıp decoder açılır ve kumanda üzerinden coax. seçeneği seçilir. Decoderin Lcd Ekrana lock yazısı yazdığında işlem tamam demektir.
    2) Ses kartı live de 5.1 veya audigy es ise yaklaşık 25milyon civarında apache digitlink satın alınıp o aparat ses kartına bağlanır. O aparatın coax. ve optic giriş çıkışları olduğu için decoderden gelen diğer coax. kablo ucu buraya takılır.
    3) On-board coax. bağlantı yoksa, ses kartı uygun değilse veya uygun ama o aparatı almak istemiyorsanız 3lü stereo kablo gibi ucu olacak şekilde decodere bağlanan coax. kablonun diğer ucunu kestirip öyle bir kablo yaptırıyorsunuz elektronikçide. Yani coax. kablonun bir ucu değişmeyecek ve decoderin coax. yazan yerine girecek, diğer ucu ise ses kartının uygun kısmına girecek şekilde stereo yaptırılmalı. Bunun masrafı çok daha az.

Eğer elinizde harici bir ses kartı varsa (audigy 2 nx gibi) o ses kartının optic kablosunu decoderin optic girişine bağlayıp decoderin kumandasından optic'i seçiyorsunuz. Ekrana lock yazınca işlem tamam demektir.

• Bu arada hepsiburada.com'da jazz de 006, siberstore'da ise jazz de 005 decoder var. Taksit seçenekleri de var adamların belli kartlara.
  • noluya ya taşındık birden biz ayrı konu istedik arkadaşlar bizi dijiatal fotoğrafa postaladı
  • ok teşekkürler açıklmaların için wolvi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HYDRA -- 4 Ekim 2004, 23:04:02 >
  • O dediğin 2. seçenek. Ama sanırım senin on-board ses kartın ya optic ya da coax. girişli. Bir de audigy 2 zs karta apache digit link uymuyor. Sana 1. tercihi önersem bu sefer o ses kartını kullanamayacaksın. En iyisi 3. tercihi kullanman. Coax. kablo yaparım anlarım o işten demiştin sanırım.
    quote:

Yani ben şimdi jazz decoder alırsam ayrıyetten birde apache digitlink mi almam gerekiyor?
  • 3. seçenek daha mantıklı gibi kablonun bir ucu coax olarak kalacak diğer uç ise japon jak olacak
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.