Şimdi Ara

Mekatronik mühendisliği??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abilerim bölüm nasıl bi bölümdür imkanları nelerdir bu bolumde okuyan varsa görüşlerini alabilirmiyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben henüz lisedeyim ama kısa bir araştırma yapmıştım. Şimdi mekatronik her alandan azar azar toplanmış bir mühendislik değil. Bu şekilde düşünüldüğü zaman yanlış yorumlanıyor, hiçbir alanda uzman olmama gibi yorumlar ortaya çıkıyor.

Benim anladığım kadarı ile mekatronik mühendisinin yaptığı iş, elektronikçileri, bilgisayarcıları ve mekanikçileri bir arada takım çalışması yaptırmak. Mekatronik mühendisi tüm sistemi tasarlar, mesela arabanın tüm sisteminin tasarımını yapar fakat vites kutusununiç dişli tasarımlarıyla vs ilgilenmez. Sadece beklenen özellikleri mekanikçiye verir, mekanikçi vite kutusunu tasarlar. Aynı şekilde bir devre planlar, devre tasarımları ile ilgilenmez, sadece o elektronik devrenin tüm sistemdeki bağlantılarını ve işlevini bilir, tasarımı elektronikçiye bırakır. Proje tasarımcısı gibi bir şey oluyor aslında :). Benim genel olarak anladığım bu. Şimdi robotik bilgileri de elbette çok iyi fakat robot demek zaten bu 3 alanın birleşmesi demek oluyor. Tamamen ona da hakim olunmuyor. Ayrıca otomasyon bilgileri de yüksekmiş...

• Tesekkur ediyorum baska bilgisi olan paylasirsa sevinirim :)

• 1. sınıftayım iş imkanı sıkıntısı var,riskli bölüm olmasına rağmen çok tercih eden var her üniversite mekatronik açmış gereksiz rekabette varne yapcaz bilmiyorum
  • Su anda is sıkıntısı var.ama gelecek zamanda is olanaklari büyük oranda artacaktır su andaki projelere bakarak

• Ytü'de okuyorum. Bölümde iş sıkıntısı falan yok kardeşim. Tabiki iş garantisi de yok ama geleceği parlak bir mühendislik. Hangi mühendisliği seçersen seç iş hayatın sana bağlı olacak. İleri senelerde alacağın dersleri kendin seçerek istediğin alanda yoğunlaşabileceksin bu bölümde. Burda, ekşi sözlükte falan bölümü araştırıp bölümü dahi okumayanların yaptığı yorumlara kanarsan bir yere varamazsın :)

Ha bu arada YTÜ, Kocaeli Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi dışında bir devlet üniversitesinde yazmanı tavsiye etmem. Özelleri bilmiyorum. Aklına takılan soru varsa pm atabilirsin.
  • cevaplayanlara teşekkürler... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

Ben henüz lisedeyim ama kısa bir araştırma yapmıştım. Şimdi mekatronik her alandan azar azar toplanmış bir mühendislik değil. Bu şekilde düşünüldüğü zaman yanlış yorumlanıyor, hiçbir alanda uzman olmama gibi yorumlar ortaya çıkıyor.

Benim anladığım kadarı ile mekatronik mühendisinin yaptığı iş, elektronikçileri, bilgisayarcıları ve mekanikçileri bir arada takım çalışması yaptırmak. Mekatronik mühendisi tüm sistemi tasarlar, mesela arabanın tüm sisteminin tasarımını yapar fakat vites kutusununiç dişli tasarımlarıyla vs ilgilenmez. Sadece beklenen özellikleri mekanikçiye verir, mekanikçi vite kutusunu tasarlar. Aynı şekilde bir devre planlar, devre tasarımları ile ilgilenmez, sadece o elektronik devrenin tüm sistemdeki bağlantılarını ve işlevini bilir, tasarımı elektronikçiye bırakır. Proje tasarımcısı gibi bir şey oluyor aslında :). Benim genel olarak anladığım bu. Şimdi robotik bilgileri de elbette çok iyi fakat robot demek zaten bu 3 alanın birleşmesi demek oluyor. Tamamen ona da hakim olunmuyor. Ayrıca otomasyon bilgileri de yüksekmiş...

şu forumda ne zaman biri dogru söylese eksiliyorsunuz...
    mekatronik arkadaşın dediği gibi robotik sistemler üzerine kurulmuştur.
    öyle saçma sapan yok efendim hem bilgisayarı bilen hem x mühendisliginin bilgisine sahip olan diye birşey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: esestarkan

quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

Ben henüz lisedeyim ama kısa bir araştırma yapmıştım. Şimdi mekatronik her alandan azar azar toplanmış bir mühendislik değil. Bu şekilde düşünüldüğü zaman yanlış yorumlanıyor, hiçbir alanda uzman olmama gibi yorumlar ortaya çıkıyor.

şu forumda ne zaman biri dogru söylese eksiliyorsunuz...
    mekatronik arkadaşın dediği gibi robotik sistemler üzerine kurulmuştur.
    öyle saçma sapan yok efendim hem bilgisayarı bilen hem x mühendisliginin bilgisine sahip olan diye birşey yok.

Boşverin hocam ben forumunda buranın admini de ...!

Sırf bi konuda oyun oynamayın, bilim ve matematik ile ilgilenin, boş zamanlarınızı böyle değerlendirin yazdığım için ceza aldım. 1500'lerin katolik kilisesine döndürdüler forumu . Neymiş tahrik edici mesajmış. İnanın yazdığım tek şey buydu. Bıktım bu insanların cahil cahil ortalıkta dolanmalarından. Artık umursamıorum herkes ne yapıyorsa yapsın...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.