Şimdi Ara

Memur mühendis maaşları ile ilgili bir sorum var.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 2 Ağustos 2020; 12:43:30 >

• Doğru net maaş o kadar ama 25 yil calismis muhendis de 4.250 aliyordur şu an.. yani derece kademe arasi fark cok azdir.. Bes kesintisiyle 3.650 filan gecer eline ama ondan vazgecebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 2 Ağustos 2020; 12:43:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxou

peki hocam mühendisliğin her dalından alıyorlar mı. örneğin ben uzay mühendisliği okuyorum. seneye okul bitecek. hiç bilgim yok ne nasıl oluyor.

ilan.memurlar.net

Bu siteye bak; ayni zamanda devlet personel başkanlığı nın sitesinde de ilan kısmı var ordan da bakabilirsin; kurumlar personel ihtiyaçları oldukça burda ilan yayinliyorlar ama uzay muhendisliginin calisma alani sanki biraz dar gibi; yine de emin değilim. Ben hiç uzay muhendisi alan kurum gormedim, belki tai / turksat vs alabilir..

Yerinde olsam arastirma gorevliligi dusunurdum

• kurumdam kuruma degisiyor maaslar. o gordugun en dusuk olanidir. bazi kurumlar daha fazla maas oduyor, ikramiye veriyor, kimileri daha fazla dil tazminati oduyor.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 2 Ağustos 2020; 12:43:54 >
  • Not ortalaman iyiyse akademisyenliği de düşün. Hem çok saygın bir meslek, hem de mesleğinin tepesine tırmanabilirsin bilgi birikimi olarak.
    4000 civarına başlıyorlar akademisyenler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kpss ile atanirken bolum kodlari olur ve hangi muhendisliklerin atanabilecegi, tercih edebilecegi yazar.

Mesela a kadrosunda 20 tane alim var. Eger alim sartlari icerisinde uzay muhendisligi yoksa basvuramazsin. Yanlislikla basvurup kazansan bile atanman yapilmaz.

Dil tazminatina gelirsek, dil ogrenmen senin acindan iyi olur. Ancak dedigim gibi dil tazminati degisiyor. Kimi kurum aylik 80 lira iken kimi kurum aylik 800 odeyebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 16 Nisan 2017; 16:47:56 >
  • evet ciktigina gore memurlugu da unutsan iyi olur.
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 2 Ağustos 2020; 12:44:20 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 2 Ağustos 2020; 12:44:10 >
  • akedemisyenlik, yuksek lisans filan istiyorsan ortalaman 3 ve uzeri olmali, yabanci dil puanin olmali, ve okuldan bir hoca ile anlasmalisin. hoca kabul etmezse istersen 4 ortalama yapsan birsey farketmez.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 2 Ağustos 2020; 12:44:39 >
  • quote:

bir arkadaş akademisyenlik önermiş. biraz araştırdım. bende 2.5'a yakin ortalama var. uzay mühendisi bölümünden akademisyen alan göremedim. not ortalamam kaç olması gerekiyor ona göre bazı dersleri tekrar alabilirim.

edit: aşağıdaki linkte itü uzay muh. araştırma görüevliliği için 70 puan ales 65 puan yds istiyor. bana biraz düşük geldi. doğru olabilir mi ?
    http://www.yoksis.com/uzay-muhendisligi-bolum-uzay-muhendisligi-anabilim-dali-1012598.html

Hocam İTÜ gibi okullarda kontenjan sıkıntısı oluyor genelde, doktora+yüksek lisans bitene kadar araştırma görevlisi olabilirsin ama sonrasında ise yardımcı doçent kadrosu vermeleri çok zor.
    70 Ales ve 65 YDS istiyor olabilir, o kadar yüksek istemiyorlar zaten, ama bu sınavlardan aldığın puanlar, üzerine not ortalaman belirli çarpanla çarpılıp, asistanlığa başvurup başvuramayacağın belli oluyor. Sıralama buna göre yapılıyor, tabi bir de bilim sınavı diye bir kavram var, tüm derslerin sorulduğu, o her yerde yok galiba.
    Atıyorum 300 başvuru var, bu puanlamaya göre puanlayıp ilk 30'u çağırıyorlar bilim sınavına vs. gibi.
    Ben de henüz mezun olmadım hocam da bildiklerim bu şekilde, yanlış varsa bilen birisi düzeltsin.

• MrKoenig kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 2 Ağustos 2020; 12:44:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • siradan memur kadrolarina atanman icin en azindan 95-96 puandan baslamalisin. bu puanlar da doguda bir yere denk gelir.

ille de birsey yapmak istiyorsan ylsy oneririm. orada uzay muhendisligi icin daha cok kadro vardir. degismezse ancak o sekilde akedemisyen olabilirsin tabi orada da mulakat(!) oldugunu hatirlatmaliyim.

ayrica ab vatandasligim var demissin. oyleyse hic arkana bile bakma. dis mihrak seviyesinden bir ab veya abd, kanada, avustralya gibi ulkede asgari ucretle calissan kitlerde calisan yuksek muhendisten daha iyi sartlarda yasarsin. denendi goruldu
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 2 Ağustos 2020; 12:44:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4001 kodlu tum ilanlar duz memur oluyor. Yani herhangi bir bolumden mezun olan basvurur ve duz memur olur. Eger osymden bakarsan Havacilik ve uzay muhendisligi kodu 4709 ve 4713 koduna sahip( iki farkli ismi var nedense)

havacilik ve uzay muhendisi olarak atanman( yani muhendis olman icin) bu iki koda sahip kadrolari secmen gerekir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

simdiki aklim olsa uzay muhendisligi secmezdim :(
    edit: ab vatandasligim var. sugan ciddi ciddi ingilterede mcdonaldsta calismayi dusunuyorum.

Ya senin ab vatandasligin varsa mcdonalds a kadar niye dusuyorsun? Dilin de varmis; yurtdisinda kendi alaninda calisma kosullari arastirsana hocam?

• belediyede 6/3 mühendis kadrosu net maaş 4500
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.