< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Menzil genişletici.
-
-
valla bende asus tuf ax6000 wifi6 router aldım aynı hatta cat8 kablo bile aldım bağlamak için. 800 den yukarı çıkamıyor her ayarı denedim. Modem arayüz içinde internet hızı ölçer var orada sorun yok 1000 gösteriyor ama hızı dağıtamıyorlar nedense.
-
Hocam öncelikle cihazdaki AC1200 ifadesi maksimum teorik hızları temsil eder. AC = WiFi 5. Rakamlara bakacak olursak 5GHz'de 867 mbps (900'e yuvarlanır), 2.4GHz'de 300 mbps desteklediği için toplamda 1200 mbps hızı desteklediğini ifade eder. Ancak tek kanaldan alacağınız maksimum hız en ideal şartlarda bile 800 mbps altında olacaktır. Tabi bu WiFi için geçerli.
Cihazın ethernet girişi sadece 100 mbps destekliyor. Online oyunlar gibi yüksek hızdan ziyade stabil bağlantı gerektiren durumlar için düşünülmüş. Dolayısıyla bu cihaza kabloyla bağlanırsanız amacınız yüksek hızlarda dosya indirme veya yüksek çözünürlüklü streaming olmamalı.
İkisini de yapsın derseniz 1000 mbps hızınız için WiFi 6 destekli bir router veya access point araştırabilrsiniz.
-
kayıpsız performans beklenemez. bence 800 değeri hiç de fena değil. yapmadığın iki şey kalmış olabilir mi? birincisi bu cihazına bağlanan cihazlarının kablosuz performansı beklenenin altında bir performans gösteriyor olabilir. diğeri de cihazın konumlandırılması ve buna bağlanan kablosuz cihazlarının tuf'a olan uzaklıkları ile cihazı doğrudan görüp göremedikleridir. hepsinden bir miktar kayıp yaşasan, toplamda da 800'e ulaşıyor olabilrsin. geriye de bir tek firewall/dos güvenlik ayarı kalıyor. bu da kısar biraz.
-
Çok sağol üstadım. Yani paraya kıyıp wifi 6 destekli bir cihaz alacağız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Pc yi kullandığım yer ile modemin konumlandığırıldığı oda farklı arada sadece yaklaşık 7 metrelik bir koridor var. Oda girişinde kapı yanında tv ünitesinde modem duruyor, koridor sonunda kapının ağzında masada pc ancak acayip bir kayıp var (ev perde betondan eski bir bina), menzil genişleticiyi pc nin olduğu odanın kapısının karşısında bir yere konumlandırmıştım. En kötü modem ile ikisinin yerini değiştiririm. Tv ve android box ı kablo ile bağlarım menzil genişletici de tlf vs için wifi ağını genişletir. Ben pc ye daha yüksek hızla internet sağlamış ve para da harcamamış olurum 🤭 diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X