Şimdi Ara

Merakla BEKLENEN TEST: Cruze NCAP'TEN 5 Yıldız aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
7.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Euro NCAP’in son güvenlik testi değerlendirmesi sonuçlarına göre Chevrolet Cruze 5 yıldız alma başarısını gösterdi.

Bağımsız Avrupa güvenlik testi organizasyonu olan Euro NCAP’in 2009 senesi başından itibaren güvenlik testi kapsamı genişletildi ve 5 yıldız almak için daha yüksek güvenlik standart koşulları oluşturuldu.

Chevrolet Cruze oluşturulan bu yeni güvenlik testi kriterlerine göre Kompakt-Sedan segmentinde 5 yıldız alan ilk ve tek model olmuştur.

Chevrolet Cruze 15 Nisan 2009 tarihinde Türkiye pazarına sunulmuş ve kısa sürede Kompakt-Sedan segmentinin en beğenilen iddialı modellerinden biri haline gelmiştir. Coupe tarzı sedan tasarımının yanısıra 8 hava yastığı ve Elektronik Stabilite Kontrol Programı (ESC) gibi yüksek güvenlik özelliklerinin tüm sunulan versiyonlarda standart donanımda olması Cruze’un güvenlik konusuna verdiğini önceliğin ve Euro NCAP güvenlik testlerindeki başarısının önemli bir göstergesidir.

Cruze, hareketli bir bariyerle gerçekleştirilen önden çarpışma testinde 16 maksimum puan ve yandan darbeli çarpışma testinde ise 8 maksimum puan almayı başarmıştır. Chevrolet Cruze’un elde ettiği bu yüksek puanlar, EuroNCAP’in 1997 senesinden itibaren uygulanan çarpışma testlerinde binek otomobillerde her iki testte ulaşılmış en yüksek puanlardır.

EuroNCAP Chevrolet Cruze’a yan merkezden uygulanan ekstra şiddetli darbe testi sonucunda 8 maksimum puanlama üzerinden 7,3 puan gibi yüksek bir puan vermiştir ve bu puan Cruze’un güvenlik kafesinin olası bir yandan çarpışma durumunda yolcuların korunmasında ne kadar etkili olduğunu göstermektedir. Cruze’un koltuk başlıkları olası bir arkadan çarpma durumunda çarpışma enerjisini absorbe ederek yolcuların baş ve boyun incinmelerini azaltacak şekilde konumlandırılmıştır. Cruze ayrıca çocuk ve yaya güvenliğine yönelik gerçekleştirilen testlerden de yüksek puanlar elde etmiştir.

Yazı çok uzun okumak isteyenhttp://www.otomobilal.com/Haber/1_manset/544_carpisma_testi__chevrolet_cruze__2009_

Kaynak:www.otomobilal.com

Merakla BEKLENEN TEST: Cruze NCAP'TEN 5 Yıldız aldı

• Satışları artmaya başlar bu haberlerden sonra artık.
    Çok kaliteli ve şık bir araç.
    İşin içine 5 yıldızda girince tadından yenmez olacaktı ki;

Tek motor:1.6 115 Hp ECOTEC motor
  • Şevrole'ye
  • Gerçekten çok güzel , kaliteli ve parasının hakkını veren bir araç
    Fakat tek eksiği ; bir dizel motorunun olmaması diye düşünüyorum.
    Dizel motorlar getirilse şu araçlara , tadından yenmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Şevrole'ye

Daewoo demek istedin galiba
  • Yetişkin korumada %96 göstermiş site,İnsigniadan bile fazla.
    Bravo Cruze'a...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deep Blue -- 25 Kasım 2009; 17:53:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deep Blue

Yetişkin korumada %96 göstermiş site,İnsigniadan bile fazla.
    Bravo Cruze'a...

Kendi sınıfındaki yüzde oranı o hocam
    Yani Insignia D sınıfı olduğu için Cruze'dan yüksek o puanla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • helal olsun gerçekten büyük iş çıkarmış GM. chevrolet lerin motorunda turbo varmı?
  • Şu müzmin sorunları giderildimi sıfır cruze' lerin. forumda epey tartışılmıştı alan sahiplerinden bazıları arasında. Birde tüp taktıramama sorunu vardı sanırım. Bilgilendiren olursa sevinirim. Ha bu arada belirteyim müzmin sorunlar çokta çözülmeyecek şeyler değildi.
  • Kore malı diye küçüp görüp, yerli malı diye en baz donanıma dünya para verenlere duyurulur.
  • Daha once Cruze ile ilgili basliklarda defalarca belirtmistik bu aracın Euro NCAP'tan rahatlıkla 5 yıldız alabilecek kadar guvenli oldugunu. Fakat bazı arkadaslar ısrarla alamaz dediler. Cruze'u Lacetti yada Aveo gibi modellerle karıstırdılar hep. Oysa Cruze'un Chevrolet logosu dısında hicbir ortak noktası yok diger Chevy modelleriyle. Kapak olmustur herhalde bu test sonucları bazılarına. Abuk sabuk yorumlarla bu aracı surekli kotulemek istediler. Dertleri neydi bilmiyoruz ama Cruze dusmanı arkadaslarımızı bu baslık altında da gormek isteriz. Onlar kendilerini bilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diesotto -- 25 Kasım 2009; 18:40:46 >
  • quote:

Şu müzmin sorunları giderildimi sıfır cruze' lerin. forumda epey tartışılmıştı alan sahiplerinden bazıları arasında. Birde tüp taktıramama sorunu vardı sanırım.

Su LPG meseleside fazla abartıldı artık. Cruze'a LPG takılamaması diye bir sey yok. Her iki motor versiyonuna da takılıyor. Fakat motorun bir tanesi icin GM garanti kapsamı dısına alıyor ama yetkili servis kendisi garanti vermeye devam ediyor. Bunu baska hicbir markada da duymadım daha. Oyle bir abartıldı ki bu mesele sanki diger tum markaların aracları garanti kapsamında LPG'li satılıyormusta sadece Cruze'da yokmus gibi oldu bu konu. VW TSI motorlara garantiyi falan gectim LPG takılamıyor bile. Ama kimse bunu tartısmıyor. Hatta bazı markalar LPG'li aracı servisin kapısından iceri dahi sokmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: diesotto

quote:

Şu müzmin sorunları giderildimi sıfır cruze' lerin. forumda epey tartışılmıştı alan sahiplerinden bazıları arasında. Birde tüp taktıramama sorunu vardı sanırım.

Su LPG meseleside fazla abartıldı artık. Cruze'a LPG takılamaması diye bir sey yok. Her iki motor versiyonuna da takılıyor. Fakat motorun bir tanesi icin GM garanti kapsamı dısına alıyor ama yetkili servis kendisi garanti vermeye devam ediyor. Bunu baska hicbir markada da duymadım daha. Oyle bir abartıldı ki bu mesele sanki diger tum markaların aracları garanti kapsamında LPG'li satılıyormusta sadece Cruze'da yokmus gibi oldu bu konu. VW TSI motorlara garantiyi falan gectim LPG takılamıyor bile. Ama kimse bunu tartısmıyor. Hatta bazı markalar LPG'li aracı servisin kapısından iceri dahi sokmuyor.

Üstadım LPG olayı hakkında gerçekten bilgim yoktu. Mesajınızdan sonra öğrenmiş oldum. Bahsettiğim sorunlara örnek olarak kaliperlerden gelen sesler ve göstergedeki bazı lambaların yanık kalması ( aklımda kalmadı walla sıkça bahsedildi ama).
    servislerin cruze hakkında pekde oryantasyonlu olmadığını varsayarsak bunlarında aşılacağına eminim.
    Yeteri kadar maddiyatım olsa cruze ilk seçeneklerimden birisi olacaktır.

• helal olsun tebrik ederim
  • quote:

Üstadım LPG olayı hakkında gerçekten bilgim yoktu. Mesajınızdan sonra öğrenmiş oldum. Bahsettiğim sorunlara örnek olarak kaliperlerden gelen sesler ve göstergedeki bazı lambaların yanık kalması ( aklımda kalmadı walla sıkça bahsedildi ama).
    servislerin cruze hakkında pekde oryantasyonlu olmadığını varsayarsak bunlarında aşılacağına eminim.
    Yeteri kadar maddiyatım olsa cruze ilk seçeneklerimden birisi olacaktır.

Cruze'un sorunları gercekten kucuk sorunlar. Belirttiginiz gibi servisler tecrube kazandıkca oo sorunlarda cozulecektir. Piyasaya yeni cıkmıs tamamen yeni tasarım bir arac icin gayet normal ufak tefek sorunların olması. Mecedes BMW gibi markaların bile araclarında oyle problemler duyuyoruz ki bazen Cruze'da yasanan sorunlar hic kalır.

Cruze'u tavsiye ederim. Fayda/maliyet oranı olarak en iyi araclardan birisi su an.

• Şüphe ile bakıyordum. 2. el satış zorluğu dışında şüphem kalmadı.
  • Araçın tasarımı güzel fiyatta iyiydi üstüne güvenlikte 5 yıldız almış satışları artıcaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diesotto

Daha once Cruze ile ilgili basliklarda defalarca belirtmistik bu aracın Euro NCAP'tan rahatlıkla 5 yıldız alabilecek kadar guvenli oldugunu. Fakat bazı arkadaslar ısrarla alamaz dediler. Cruze'u Lacetti yada Aveo gibi modellerle karıstırdılar hep. Oysa Cruze'un Chevrolet logosu dısında hicbir ortak noktası yok diger Chevy modelleriyle. Kapak olmustur herhalde bu test sonucları bazılarına. Abuk sabuk yorumlarla bu aracı surekli kotulemek istediler. Dertleri neydi bilmiyoruz ama Cruze dusmanı arkadaslarımızı bu baslık altında da gormek isteriz. Onlar kendilerini bilirler.

Bunlar ergen muhabbetleri. Yok Daewoo'ymuş yok Koreli'ymiş. Aveo, Lacetti olsa ne yazar? Spark bile 4 yıldız almış eğer sorun buysa. Eğlensinler. Bilgiye ulaşabiliyruz şimdilik. Her şey yasaklanana kadar değerlendirmeye devam.

Bu insanlar paralarının kıymetini anlayacaklar bir gün ama çok geç olacak.

• 5 yıldız tatlı üstüne kaymak olmuş ah bide motor seçenekleri olsa...
  • birak bu isleri sn jay jay toyotanin olum makinasina ne demeli 3 yildiz almis spark 4 yildiz almis simdi baslama yine japon muhabbetine
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.