Bugünlerde kendime ailecek bineceğim dizel bir araç ararken alternatifler içine 1996 modelden başlamak şartıyla C serisi 220 dizel serisi de eklendi. Geçmişten bu yana Mercedes hayranlığım hep vardı ama hiç bir zaman bütçem elvermedi açıkcası.
Şimdi ise eski de olsa c serisi dizel en az 1996 model bir Mercedese binmek istiyorum. Çok uzatmadan sözü siz üstadlara bırakmak istiyorum,
Mantıklı bir düşüncemi ? Parça ve bakım olarak çok sorun çıkartır mı ve düşünemediğim daha ne gibi handikap veya avantajları olur aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
Mercedes'lerin genel olarak dizelleri sıkıntılı zaten araçdaki pompa sesi yetiyo itici olması için fakat dizel harici olarak düşünülürse gerçekden tabiki güzel araçlar ama birde 0'a göre yaşlı bir mercedes ne derece olur orasıda tartışılır.Tabi 0 alma gibi bir şansınızda olmayabilir onada saygımız var fakat belli bir yaştaki mercedes sıkıntılı olabilir tabi bu birazda araçlar doğru orantılı ama genel olarak parça ve masraf olarak biraz bunaltabilir.
20-30 yaşındaki 200-250D'ler bile hala taş gibi çalışıyor. Yeni nesil dizelleri zaten taş gibi. Sizin sıkıntılıdan kastınız hangi modeller acaba?
96 model dizel mercedeslerde turbo varmı arastırmanızı tavsiye ederım.benım bıldıgım kadarıyla turbolu degil dizelleri.Buda yüksek yakıt düşük performans demektir.ama E 200 benzinli alır tüp baglar binerim derseniz bişey diyemem.Ha bu arada 25000 tl o yaştaki arabaya sırf mercedes diye verilir mi oda tartışılır...
quote:
Orijinalden alıntı: aydinbkk
Merhabalar,
Bugünlerde kendime ailecek bineceğim dizel bir araç ararken alternatifler içine 1996 modelden başlamak şartıyla C serisi 220 dizel serisi de eklendi. Geçmişten bu yana Mercedes hayranlığım hep vardı ama hiç bir zaman bütçem elvermedi açıkcası.
Şimdi ise eski de olsa c serisi dizel en az 1996 model bir Mercedese binmek istiyorum. Çok uzatmadan sözü siz üstadlara bırakmak istiyorum,
Mantıklı bir düşüncemi ? Parça ve bakım olarak çok sorun çıkartır mı ve düşünemediğim daha ne gibi handikap veya avantajları olur aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
Arkadaşım istanbul içi isen seni çok dürüst kazıkçı olmayan bir ustaya yönlendireyim ona danış?
Danışabileceğim dürüst bir usta kalmışsa hala tabiki bilgi isterim..Ayrıca yıllardır Dizel mercedes kullandığı halde hala gayet iyi durumda olduklarını az çok piyasadan biliyorum. Daha somut ve özellikle ilgilendiğim model hakkında ayrıntılı bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun. CDI motor bildiğim kadarı common rail direct enjektion bir motor ve mercedes yıllardır bu motoru kullanmıyormu ? lütfen yorumlarınızda biraz teknik olarak yorum ve tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim..
Bu araç piyasadaki fiyatı ile (20-25 bin) alınırmı ? Mercedes konforunu ve sürüş keyfini yeterince tatmin edermi ? Parça olarak iyi bir usta kanalı ile idare edebilirmiyim ?
önce aracı beğenin siz,ustayı tarif etmesi kolay,adam parada değil sabit bir geliriolsun ona yetiyor.. Mercedes benim bildiğim eski motorları yüksek hacimli fakat silindir lere fazla basınç uygulatmıyorki araç motoru uzun ömürlü olsun(motor ustası ne kadar çok basınç o kadar kısa ömür demişti,,mesela motora patinaj çekitrmek falan çok zararlı sebebi de bu) mesela kaç model mercedes olsun diyorsunuz? ve kaça?
1996-1999 arası c 220 CDI , klima, abs ve dört cam otomatik olsun istiyorum..buda sanırım elegance modelinde var..temiz yıpranmamış ve bakımlısını bulursam bakabilirim...ilgin için teşekkür ederim
quote:
Orijinalden alıntı: aydinbkk
1996-1999 arası c 220 CDI , klima, abs ve dört cam otomatik olsun istiyorum..buda sanırım elegance modelinde var..temiz yıpranmamış ve bakımlısını bulursam bakabilirim...ilgin için teşekkür ederim