Şimdi Ara

Mercedes B180 ve Minicooper Countryman arasında kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Mercedes B180 ve Minicooper Countryman arasında kaldım.
    Her iki araçta yerden yüksek, genişlik olarak ideal, 1.6 benzin (LPG takılabilir istenirse), otomatik, ve beni arada bırakan iki araç.....

Her ikiside 62-72 bin aralığında... 2011-2013 arası araçlar...

Sizden ricam nedeni ile birlikte tercihinizi yazmanız... Yorumlarınızı bekliyorum

SON TARİHİM: 30 MAYIS

NOT: İnternetten diğer resimlerine bakabilirsiniz ben yanlı olmamak adına bir iç bir dış resim ekledim.
     Mercedes B180 ve Minicooper Countryman arasında kaldım Mercedes B180 ve Minicooper Countryman arasında kaldım Mercedes B180 ve Minicooper Countryman arasında kaldım Mercedes B180 ve Minicooper Countryman arasında kaldım Mercedes B180 ve Minicooper Countryman arasında kaldım Mercedes B180 ve Minicooper Countryman arasında kaldım

• countryman alacak olsam s olanını tercih ederdim ikinci elde fiyatları arasında (s olanla, olmayan) çok fark yok.
    countryman hiç kullanma şansım olmadı ama zamanında bayağı araştırmıştım (s olanı için konuşuyorum)
    kuvvetli motor, daimi 4 çeker, zengin donanım, bana göre mükemmel tasarım gibi özellikleri ile beni benden alıyor ancak yakıt tüketimi hakkında söylenenler hemen hevesimi kursağımda bıraktırıyor.
    şehir içi 12-13 litre diyorlar (bu benim için çok önemli değil bunu anlayabiliyorum) şehir dışı ise 9 litrelerden bahsediyorlar (işte bu biraz fazla)
    b serisine gelince bu araçta sevdiğim beğendiğim bir araç ancak countryman bence özel bir araç. ben alacak olsam sanırım yakıtıda gözardı eder countryman s alırdım.hatta hiç belli olmaz bir gün denk gelir bir tane alabilirim (ara ara kendimi countryman ilanları arasında gezerken yakalıyorum )

• Geniş bir aileniz var ise , B serisi biraz daha iyi , bagajı geniş çünkü
    Biraz daha spor olsun diyorsanız MINI ,

Ama B Serisi hiç tutulmayan bir seri , bu yüzden bende çok niyetlenmiştim , hatta 2012 model B180 44bin km de sıfır boya sıfır hasar kayıtlısını 60bine bulmuştum otomatikti.
    Ama satarken zorlanacaktım . Almadım.
  • İkisine de bin dene zaten mercedes diyeceksin sormaya Bile gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

Geniş bir aileniz var ise , B serisi biraz daha iyi , bagajı geniş çünkü
    Biraz daha spor olsun diyorsanız MINI ,

Ama B Serisi hiç tutulmayan bir seri , bu yüzden bende çok niyetlenmiştim , hatta 2012 model B180 44bin km de sıfır boya sıfır hasar kayıtlısını 60bine bulmuştum otomatikti.
    Ama satarken zorlanacaktım . Almadım.
    benide korkutan countrymanin yakıtı...

lpg takılıyormuş normal mini 2000, s serisi 2400 tL civarı... mercedesi test ettim ama miniyi test etme şansım olmadı...

diyorlarki mercedesin alıcısı çok olur ama mini yi satmak biraz zor.. ne dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakabey05

lpg takılıyormuş normal mini 2000, s serisi 2400 tL civarı... mercedesi test ettim ama miniyi test etme şansım olmadı...

diyorlarki mercedesin alıcısı çok olur ama mini yi satmak biraz zor.. ne dersiniz?

A serisi daha çok tutuluyor , tabiki satarsınız , ama B serisi ve R serisi Mercedesin en tutulmayan modelleridir , ama Miniden daha hızlı satılır tabiki
  • quote:

Benim kanaatim (tecrübem yok ama takip ettiğim 2 model) ikisininde satışı zor, kolay giden modeller değiller.(zaten bu yüzden ikinci elde bu fiyatlara iniyorlar)
    Bunların yanında birde 218 active tourer modeli var bu aracın testini yaptım ve sürüş keyfi çok iyiydi ama daha yeni çıktığı için ikinci elde 100.000 tl altına yok.
    2 sene sonra onunda ikinci eli 3 aşağı 5 yukarı bu fiyatlara gelir o zaman ben 3 ü arasında seçim yapabilirim.

lpg ye uyumları nasıl hiç bir fikrim yok açıkçası, ama miniyi alacak olsam yakıtı içime sindirip sindirememe durumuna göre karar verirdim lpg takdırmayı düşünmezdim.
    hatta çok uzun yol yapmam gereken durumlarda dizel bir araç kiralar yolu onunla yapardım.

hani bazı şeylerde mantık ikinci plandadır ya benim için countryman de öyle seviyorum keratayı.
    ama sizin için böyle bir durum yoksa ve tercih sadece ikisiyse mercedes daha iyi bir tercih olabilir gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Benim kanaatim (tecrübem yok ama takip ettiğim 2 model) ikisininde satışı zor, kolay giden modeller değiller.(zaten bu yüzden ikinci elde bu fiyatlara iniyorlar)
    Bunların yanında birde 218 active tourer modeli var bu aracın testini yaptım ve sürüş keyfi çok iyiydi ama daha yeni çıktığı için ikinci elde 100.000 tl altına yok.
    2 sene sonra onunda ikinci eli 3 aşağı 5 yukarı bu fiyatlara gelir o zaman ben 3 ü arasında seçim yapabilirim.

lpg ye uyumları nasıl hiç bir fikrim yok açıkçası, ama miniyi alacak olsam yakıtı içime sindirip sindirememe durumuna göre karar verirdim lpg takdırmayı düşünmezdim.
    hatta çok uzun yol yapmam gereken durumlarda dizel bir araç kiralar yolu onunla yapardım.

hani bazı şeylerde mantık ikinci plandadır ya benim için countryman de öyle seviyorum keratayı.
    ama sizin için böyle bir durum yoksa ve tercih sadece ikisiyse mercedes daha iyi bir tercih olabilir gibi.

Alıntıları Göster
    zaten şeytan dürtüp duruyor mantığını at kenara diye...

lpg mecbur genelde şehir içi kullanım.. malum!! büyükşehirde olsam bir şekilde satardım her iki aracıda ama AMASYA'dayım ve ha deyince satmak zor...

aklımı çeliyorsun otomobilci_x

• quote:

lpg mecbur genelde şehir içi kullanım.. malum!! büyükşehirde olsam bir şekilde satardım her iki aracıda ama AMASYA'dayım ve ha deyince satmak zor...

Hocam samsundayım.
    bak alırsan eğer bir tur vereceksen dakkasında atlar gelirim
    şu arabayı kullanma şansım hiç olmadı kullanma şansım bir olsa aramızdaki aşk ya evlilikle yada nihai ayrılıkla noktalanacak.

tek korkum aracın salınım düzeyi malum yüksek bir araç, bir testte bu salınımlardan bahsediyordu ve bu benim bir arabada sevmediğim şeylerin en başında gelir bu yüzen mpv leri çpok sevmiyorum mesela.

• quote:

ayrıca kusura bakmada ortada hiç bir sebep yokken yine yaramı deştin, aklıma soktun bu krizim 2 günden önce dinmez şimdi asıl sana ban

• quote:

quote:

ayrıca kusura bakmada ortada hiç bir sebep yokken yine yaramı deştin, aklıma soktun bu krizim 2 günden önce dinmez şimdi asıl sana ban

Alıntıları Göster
    salınımdan yana korkun olmasın..

https://www.youtube.com/watch?v=43YrEz6hDpc tek türkçe test :)

• quote:

Mercedes alirsan daha cok araba alirsin, COuntryman de daha cok stil. Ben boyle dusunuyorum.

Eger coluk cocuk varsa ya daaraca kalabalik biniliyorsa B serisi derim.
    AMa genelde bir veya iki kisi biniliyorsa, biraz daha tarz ve sportif araclari seviyorsaniz Countryman derim.
  • quote:

izledim hocam gerçekten başarılı.
    bu arada otomatikten vazgeçip manuel ama dizelde alınabilir

• Kırmızı ve amg bir B180 görmüştüm geçen dönüp baktım bir daha.
  • cakabey05 kullanıcısına yanıt
    Hocam guzelim arabalari LPG takip mahvetmeyin,ikiside ozgun modeller.

LPG bu modellerin dogasina aykiri,az yaksin istiyorsaniz ve butceniz 70lerdeyse cok rahat dizel ve kaliteli araclar bulabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Hocam guzelim arabalari LPG takip mahvetmeyin,ikiside ozgun modeller.

LPG bu modellerin dogasina aykiri,az yaksin istiyorsaniz ve butceniz 70lerdeyse cok rahat dizel ve kaliteli araclar bulabilirsin.
    mesela? otomatik ve bu konforlarda ne olabilir?
  • quote:

mesela? otomatik ve bu konforlarda ne olabilir?
    sen çok yukarı attın oku hocam.. 70bini geçmesin yazıık
  • quote:

hepsinde 1_2 de pazarlık payı olsa zaten o bantta oluyorlar. Hem olmuşken eli yüzü biraz düzgün olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 28 Nisan 2015; 17:21:38 >
  • quote:

quote:

hepsinde 1_2 de pazarlık payı olsa zaten o bantta oluyorlar. Hem olmuşken eli yüzü biraz düzgün olsun

Alıntıları Göster
    1.6 S ile 1.6 arasındaki fark sadece motor gücümü?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.