Şimdi Ara

Mercedes-Benz ML400 CDI W163 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2000-2004 model arası ML400 CDI almayı planlıyorum. Motor hakkında bilgisi olan var mıdır?

Edit:

Burada gelen yorumlar üzerine Kayseri'den İstanbul'a gidip 2-3 adet temiz bulduğum ML270 CDI'lara baktım, hepsinde enjektör vurma sorunu olduğu için vazgeçtim.

Elim boş dönmemek için malum siteden ML400CDI araştırırken Ankara'da temiz bir araca denk geldim, Ankara'ya geçip araca baktım. Araç gümrük girişli, Mercedes Global'de İtalya'da 27.000 km önce motorun sandık olarak değiştiği yazıyordu, son bakımı hariç yetkili serviste bakımları hala devam etmiş, 2 kapıya lokal boya yapılmış, ön tampon değişmiş. Genel itibariyle temiz bir araç olunca hoşuma gitti satın aldım.

Gelir gelmez masrafa başladık hatta yolda başladık ama çok önemli değil, 2 adet orijinal far, 2 adet komple yan ayna siparişi verdim. Ön tampon sanıyorum AMG donanıma ait değil, bulamadıkları için olsa gerek düz modelin tamponu takılmış bu hafta onu araştırıp siparişini vereceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 15 Aralık 2022; 15:56:27 >

• Sizin yazdığınızı görünce yine zevkli bir tanıtım var zannetmiştim. Beklentiyi çok yükselttiğinizi bilmenizi isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sierre34

Sizin yazdığınızı görünce yine zevkli bir tanıtım var zannetmiştim. Beklentiyi çok yükselttiğinizi bilmenizi isterim.
    Merhaba; yorumunuz için teşekkür ederim gerçekten çok mutlu oldum.

Bu aralar suv merakı oluştu yarın Ankara’ya gidip bu aracı almayı planlıyorum ama 400cdi hiç bildiğim bir motor değil o yüzden danışmak istedim.

Nasipse kısa süre içerisinde konusunu açarım :)
  • s400 unu yurt dışında kullanmıştım hayret verici bir performans var o ağırlığa rağmen ve çıkan homurtular baya keyifliydi. motor v8 olması ve sanırım devamının gelmemiş olması açısından size parça sorunu yaratabilir,ama zaten bu işin uzmanı denilebilecek bir arkadaşımız olduğunuz için arabanın sağını solunu iyice kontrol ettirip alabilirsiniz.
    ml serilerini ben sevmiyorum özellikle yüksek hızlarda çok yaylanma yapıyor , garajdaki porsche cayenne i aratır
  • quote:

Orijinalden alıntı: en1gma

s400 unu yurt dışında kullanmıştım hayret verici bir performans var o ağırlığa rağmen ve çıkan homurtular baya keyifliydi. motor v8 olması ve sanırım devamının gelmemiş olması açısından size parça sorunu yaratabilir,ama zaten bu işin uzmanı denilebilecek bir arkadaşımız olduğunuz için arabanın sağını solunu iyice kontrol ettirip alabilirsiniz.
    ml serilerini ben sevmiyorum özellikle yüksek hızlarda çok yaylanma yapıyor , garajdaki porsche cayenne i aratır
    Yorumunuz için teşekkür ederim, bu aracı almamdaki amaç Toyota Hilux ve Land Cruiser’la gitmek istemediğim yerlere bunu götürüp gerekiyorsa kara saplayıp yaz gelene kadar orada bırakmak.

Land Cruiser ve Hilux terkedip gitmek için psikolojik sınırımın üstünde kalıyor, bir Kayserili olarak o araçları dağda terkedersem yaz gelene kadar uyuyamam.

Bir de bu aracı biraz vurup kırmaya alıyorum işin aslı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 7 Aralık 2022; 22:0:13 >

• Podgoritsa kullanıcısına yanıt

vurup kiracaksaniz dizeli pek önermem.arazide iyi işler yapabildiğini biliyorum o yüzden atmosferik benzinli ml daha iyi seçenek olur bence yükseltme kiti arazi lastiği kardan cikarsiniz merak etmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: en1gma

vurup kiracaksaniz dizeli pek önermem.arazide iyi işler yapabildiğini biliyorum o yüzden atmosferik benzinli ml daha iyi seçenek olur bence yükseltme kiti arazi lastiği kardan cikarsiniz merak etmeyin.

350 ve 320’ler low range modunda dâhi saplandığı yerden zıplayamıyor hocam o yüzden minimum V8 bakıyorum.

ML500 bu kasada temiz bir makine bulamadım bulsam tereddüt etmeyecektim

ML55 AMG’ler de de yatak problemi var devirli kullanınca arıza çıkarıyor. 500.000 TL altı Temiz ve LPG takılmamış ML500 varsa yarın hemen talibim :)

Edit: 430 var bir de ama çok problemli diyorlar binmedim bineni de görmediğim için o motor seçeneğine girmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 8 Aralık 2022; 1:3:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jeeplerde de kullanılan 2.7 motorlu versiyonu alın geçin, öyle V8 gücü isteyen yerde bu araba kırar bir yerleri. Klasik dizel Mercedes enjektör işer, enjektör bozar, 8 silindirin enjektörü, püsürü derken başa çıkılmaz. MB V8 dizelleri ikinci el için çok da bulaşılacak makinalar değiller. Ruslar da bile doğru düzgün bu araçların v8 dizellerinin offroad videoları yok.

2.7 lt 200-250 bin km de ise bakımlı araçsa 5 enjektör alıp değiştirirsin devam edersin, ayrıca MB öyle dağda bayırda bir de V8 ise bırakılacak araç değiller. Yıldırım düşer beyni bile bozar, Alman aracı kim dağ bayır kim kısacası.

Ayrıca niye dağda bırakacaksınız ki offroad iki üç araç ile gidilen bir aktivite kara saplanırsan diğer araç seni çeker alır. Yok ben tek gideceğim dersen de onun adı offroad olmaz zaten gideyim ilk kara saplanayım olur.

• aracın saplandigi yerden çıkması güçten ziyade araçtaki off road donanımı ile ilgili bence.320 350 güçsüz arabalar değiller ki,hele ki alt devirlerde.

@tenekekutu arkadaşıma 400 cdi konusunda katılıyorum, 270 cdi konusunda katılmıyorum

evveliyati bilinmeyen dizel jip potansiyel baş ağrısıdır

• Yeniden Merhaba;
    İstanbul’a gidip 2-3 tane emsallerine göre düşük kilometreli ML270 baktım hepsinde enjektör sorunu vardı hatta birinde de motor yatak vuruyordu vazgectim.

Kafama taktığım için İstanbuldan çıkmadan ML400’lere biraz baktım, Ankarada bir araç buldum çıkıp Ankara’ya gittim. Araç Gümrük girişli bir araç, global Mercedes kayıtlarına ulastım tamamen servis bakımlı ve serviste bakılmaya devam edilmiş. Yaklaşık 27.000 KM önce İtalya’da yetkili serviste sandık motor konulmuş. 2 kapı boyalı ve ön tampon değişmiş ayrıca Orjinal AMG donanım bir araç olunca içime sindi ve aldık bakalım hakkımızda hayırlısı olsun.
  • Hayırlı olsun, zaten sandık motor takılmamış orjinal motorlu ikinci elde düzgününü bulmak piyango işi. Mercedes dizelleri eskisi gibi değil dert yumağı artık belli kmden sonra. Sandık olması iyi olmuş kısacası.

• quote:

Orijinalden alıntı: tenekekutu

Hayırlı olsun, zaten sandık motor takılmamış orjinal motorlu ikinci elde düzgününü bulmak piyango işi. Mercedes dizelleri eskisi gibi değil dert yumağı artık belli kmden sonra. Sandık olması iyi olmuş kısacası.

Teşekkür ederim :)

Sevindim gönlünüze göre araç bulmanıza. Vesile ile biz de güzel bir incelemenizi daha okumuş oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sanatairum

Sevindim gönlünüze göre araç bulmanıza. Vesile ile biz de güzel bir incelemenizi daha okumuş oluruz.

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Tahminen çok yakın zamanda açarım konusunu şimdiden 2.200 KM yaptım

Hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah.

1.Land Cruiser (En çok bunu merak ediyorum)

2.Hilux (ara sıcak)

3.ML400

Listeye eklendi Hocam, bekliyoruz valla haberiniz olsun. Şöyle bol fotolu, aksiyonlu falan.

• TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim daha iyileri herkese olsun. Land Cruiser ile ilgili kötü bir haberim var, arabayı patlattık parçayı Çin'de buldum getirtiyorum ama sanırım 40 gün civarında sürer o yüzden en sona kalabilir onun konusu :)

• İstanbul Anadolu Yakası Dudullu'da her gün önünden geçiyorum İMES'in hemen yanında yerleri bu arkadaşların

AVC'de aksesuar... hemen yanında serviste (genelde kapı önünde 20*25'e yakın off road aracı oluyor...

4x4 Garaj A'dan Z'ye tüm soft ve hard core arazi araçları hakkında bilgi vereceklerdir, parçaları ve diğer konularda destek olurlar...

https://www.google.com/maps/place/OffroadAksesuar.Com+%7C+AVC+4X4/@40.997977,29.1559348,20.5z/data=!4m5!3m4!1s0x14cac61363b5d567:0xd273228ddf14d6aa!8m2!3d40.9977963!4d29.1559655?coh=164777&entry=tt&shorturl=1

Hocam Allah rızası için onu nasıl yaptınız merak ettim Mercedes-Benz ML400 CDI W163 Hakkında 

• hayırlı olsun
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    V8 turbodizel s i ben de kullandim. Rampada bariz bir sekilde benim s500 den daha iyi gidiyordu o meret.

Ayrica hacimli oldugu icin cok lineer bir tork dagilimi var. Sadece turbonun ağzına bakmiyor tork için. Neredeyse her devirde arkadan kamçıyı yapıştırıyor 2 ton arabaya.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.