Şimdi Ara

MERCEDES C-180 / 0 KİLOMETRE Mİ, 2. EL Mİ..?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Konut kredi borcumun bitmesine kısa bir süre kaldı, bu meşakkatli süreci alnımızın akıyla tamamladıktan sonra hazır borç ödemeye de alışmışken bir hayalimizin daha peşinden gidelim diyoruz..Mercedes C-180 serisi araçları çok beğeniyorum..Foruma aktif olarak katkı yapan birçok üyeye nazaran arabaların teknik özellikleri ve fiyat kalite dengesi hakkında oldukça kısıtlı bilgiye sahibim..Bu arabayı hiçbir marka - model ile kıyaslamadım, sadece artık iş ciddiye bindiği için karar vermem gereken iki durum ortaya çıktı..O yüzden sizlerin değerli düşünceleriyle doğru bir seçim yapmam konusunda bana destek olacağınızı umuyorum..

1 - İnternet ikinci el satış sitelerinde 2011 - 2012 model , hatasız olarak adlandırılan , çok düşük kilometreli, donanımına - km'sine göre 70 - 90 bin arası fiyat biçilmiş arabalar var..Sıfır fiyatının 100 - 120 bin aralığında olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda tercihimi ikinci elden yana mı kullanlamılıyız, yoksa alıyorsan git sıfır al mı dersiniz..?

2- Yılda 8 - 9 bin km yol yapan , donanım ile ilgili yüksek beklentileri olmayan, aracı agresif kullanmayan bir sürücüyüm..Bu arabayı Allah kısmet ederse en az 7-8 yıl kullanmak istiyorum, hangi donanımını tercih etmeliyim, baz modeli yeterli midir, yoksa biraz daha şartları zorlayıp daha yüksek bir donanımı mı tercih etmek iyi olur..

Yorumlarınız için peşinen teşekkür ediyorum..

• 1 yıllık az ve temiz kullanılmış al fiyat olarak daha uygun ve karlı. Mesela 0 km orta halli bir donanım paketine 120 vereceğine 1-2 yıllık temiz 10-15 Bin kmde Full+Full olan arabaya 120 ver. 7-8 yıl binicem demissin 0 alabilirsin kafan rahat olur temiz temiz binersin. Tabi tercih senin.
  • Oncelikle selamlar. Son makyajli kasa sahibiyim. Cok memnunun cok guzel arac.

Lakin mercedeste full vs gibi standart arac algisi yok. C180i tum opsiyonlari ile alirsan 250 bin tl civarina gelir ki o da yuksek bir mebla.

Yanlis algilardan birisi de alacaksan amg al en iyisi odur algisi. Konfor seviyorsan fascination ama amortisorlerim direksiyonum hep sert olsun diyorsan amg al.

İnternetteki yakit tuketimi rakamlari seni yaniltmasin. 10 12 lt sehir icinde gormen oldukca olasi.

Arabaya bin kapisini bir kapat. Dunya ile tum ilisigini kesen bir araba. Disaridan tek bir ses duymuyorsunuz. Ses sistemi muhtesem. Konfor harika. Hizlanma kalite zatan tartisilmaz. Lakin tek handikap 2014 de kasa degistirmesi olur. 2014 u bekleyin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fascination alın.

Kullanım profilinize daha uygun.

İkinci el 1 yaşında olanlarını alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Oncelikle selamlar. Son makyajli kasa sahibiyim. Cok memnunun cok guzel arac.

Lakin mercedeste full vs gibi standart arac algisi yok. C180i tum opsiyonlari ile alirsan 250 bin tl civarina gelir ki o da yuksek bir mebla.

Yanlis algilardan birisi de alacaksan amg al en iyisi odur algisi. Konfor seviyorsan fascination ama amortisorlerim direksiyonum hep sert olsun diyorsan amg al.

İnternetteki yakit tuketimi rakamlari seni yaniltmasin. 10 12 lt sehir icinde gormen oldukca olasi.

Arabaya bin kapisini bir kapat. Dunya ile tum ilisigini kesen bir araba. Disaridan tek bir ses duymuyorsunuz. Ses sistemi muhtesem. Konfor harika. Hizlanma kalite zatan tartisilmaz. Lakin tek handikap 2014 de kasa degistirmesi olur. 2014 u bekleyin bence

hocam bence bu kasası efsane kasasıdır C serisinin, tabi mercedes mühendisleri daha iyisin yapar ama bu kasa bir başka.

• 2. El
  • Hocam 2. el en fazla 1 yaşına kadar olan araçları alıp cebinizde kalan parayla içine benzininizi atın keyfinize bakın.. alırken biraz titiz olun yeter.. zaten alacağınız arabanın markası cherry de değil... çok kronik arızaları olan bi araçta değil.. o yüzden gidip bayiye boşu bşuna para kazandırmann anlamı yok... bende yakın zamanda sıfır araç aldım ama şuan sahibinden de felan bazen bakıyorum benm araçla bire bir aynı 5-6 milyar daha uyguna satıyor.. ne diye o kadar para verdim ben bayii ye anlamadım.. birde bi ton pazarlık yaptık...
  • Konfor için kesinlikle Fascination doğru tercih, 2.el mantıklı olabilir ama 3 gün önce Ankara'da bayideydim ve en çok olan araba C serisiydi içerde bence bayilere gidip indirim oranlarına bakmanızda fayda var, opsiyon tercihinde de genelde çoğunluk ILS'li geliyor ama tek tük de olsa ILS'siz gelen araç var kesinlikle ILS yi es geçmeyin hem görüntü hem de aydınlatma konforu anlamında 10 numara sistem
  • ülkede hala 10 12 lt benzin yakan araçlara para veren olduktan sonra benzin mazot fiyatlarını aşağılarda görmek tamamen hayal bence...
  • 50 bin civari kredi cekecekseniz 0 km daha mangikli. Cunku 2. El kredisi faiziyle 0 in fiyatina geliyor

• 2. el, titiz bir araştırmayla.
  • 0 veya 2.el birşey diyemiycem ama yeni tip 1.6 turbo motor ve yeni tip 7 ileri şanzımanlı olsun. Yakıt tüketimi ve hızlanmda iyi yönde gelişme var.

• Fascination size daha çok uyuyor gibi,sıfır almanızı öneririm.

• Premium otomobiller için kısıtlı bir bütçe varsa en mantıklısı 1 yaşında ve 20 bin km bandını geçmemiş otomobilleri araştırmak olacaktır.

Sıfırdan pek bir farkı olmayacağı gibi aradaki fiyat farkıyla da 1-2 sene bedavaya gezebilirsiniz.
  • Mercedes'in opsiyon listesi uzundur. Bence en önemli özelliği de tam istediğiniz renk kobinasyonuyla zevkinize göre sipariş edilebilmesi. AMG bence çok sert, herkese hitap etmiyor bu kadar sık yolda gördüğüme şaşırıyorum biraz. AMG dışında sert ve yumuşak iki süspansiyonu var. Biraz zaman geçti ama opsiyonlar ve farklı motorlar çok pahalı değildi. Aksesuarları başlangıçtan itibaren çok olduğundan çoğu opsiyon değiş-tokuş mantığında oluyor.

Yalnız bu araba yandan çarpmada ve arkadan çarpmada sınır seviyede bir güvenlik veriyor. Pole testte ise dökülüyor. Detayları güzel, tasarımına özenilmiş bir araba ama bu konuyu da dikkate almakta fayda var, çünkü bizde pek güvenlik bilinci yok, yollarımız tehlikeli.

MERCEDES C-180 / 0 KİLOMETRE Mİ, 2. EL Mİ..?

• krediyle alcaksınız sanırım o yüzden 0 araca bakın çünkü ikinci elin kredi faizi yüksek olur, ikinci eli daha ucuza alırsınız ama faizle 0 araçla aradaki fark kapanabilir bence önce bu farka bakın deyip deymeyeceğine siz karar verin,kredi kullanmayacaksanız tabiki temiz az km olan ikinci el tabiki daha avantajlı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.