< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troublemakerboy -- 8 Eylül 2024; 16:10:28 > |
MERCEDES OTOMOBİLERİN İNTERNETE BAĞLANMAMASI
-
-
Tam bir rezalettir. Milyonluk araçları Me servisi kesinlikle açılacak diye sattılar. Şimdi ise açamayız teknik yetersizlik diyorlar. Tüm dünyada çalışan modüller ülkemizde nedense çalışmıyormuş yersen. -
Arabayı satarken bir kaç aya açılacak bekleyin. Aracınızda gerekli donanım mevcut.
Sattıktan sonra sadece ağustos sonrası sattığım araçlara açacağım. Rezillik.. -
Aynı şekilde bende kandırıldım. Sipariş verirken Mercedes danışmanı aldığınız araç hem elektrikli mecbur açılmak zorunda hiç merak etmeyin ağustos -Eylül de açılacak dedi. Şimdi de açılmayacak diyorlar -
Selamlar,
Ben Connected Drive tarafinda cok savastim. En sonunda Bmw Turkiye bu karari aldi. Acikcasi su an bircok seye erisim var. Her seyden ote elektrikli araclarin olmazsa olmazi. Sadece bildigim kadariyla Mercedes tarafi bu yaz icin hazirliklari planlamisti. Neden boyle bir gecikme var anlamis degilim. Cidden enterasan. -
Küfür argo kaba kelimeleri düzeltelim lütfen
Şikayet doğru ve yerinde üslup yanlış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 8 Eylül 2024; 16:2:46 > -
BMW’deki araçlarda iletişim modülü var mıydı? Bizim araçlarda dünyada çalışan güncel bir modül mevcut ama onlar başka modül seçmiş açmak için.
-
Bu durum stellantiste de mevcut. Trafik vb hizmetleri normalde Türkiye'de var ancak araç içi wifi'ı bile devre dışı bırakıyor Stallantis (sordum, biz kararı böyle alıyoruz dediler). Btk'nın araç içi wifi ile ilgili bir kuralı yok yani aracı elle internete bağlayabilmek gerekli ama bunlara göre olmaz olabilemez... -
Selam, bmw iletişim modülü adı altında para almadı diye biliyoruz. Modül ve sim kart yoktu. Bizde ise hepsi var , içinde me tuşu var zaten. -
Mercedes size sıfır otomobil satarken ; kullanamadığınız İmei ücretinden tutun Türkiye iletişim modülü , asla kullanamadığınız distronic donanımı ücretini bile alır.
Sizin hiç kullanamadığınız me connect uygulamasından aktif etmeniz gerekir
Zamanında BMW de ABD pazarında bu taktiği uyguladı , adamlar koltuk ısıtmayı bile tüm araçlara gömülü koyup dijital olarak koltuk ısıtma paketi satmaya kalkıştı ve bundan başı çok yandı. Artık aynı hatayı asla yapmaz BMW.
Ama Mercedes öyle değil, sana ağzına kadar dolu Mercedes’i satar . Türkiye de zaten adalet var yok belli değl. Sen kullanmışsın kullanmamışsın umrunda olmaz satış karına bakar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troublemakerboy -- 8 Eylül 2024; 16:37:20 > -
Selamlar,
Bmw durumu daha acı. Connected Drive sistemi Mart ayından beri paralı opsiyon olarak satılıyor. Ancak standard olarak bunu direk araç donanımlarına yedirdiler. Ne yazık ki eski araçların hiçbirinde bu sistem açılmıyor. İşin gerçeği net ufacık bir bilgi yok. Borusan bir ara çalışıyoruz vs dese de eski araçlar için henüz hiçbir şey net değil. Söylenen modülün olduğu. Bazı kişilerde bu modülün olmadığını söylüyor. Tek güzel olan şey 2024 yılında bu donanımla satın alınmış her aracın şu an internet erişimi mevcut. Güncelleme, Canlı trafik, telefondan iletişim vb birçok şeyi yapılabiliyor. İlerleyen zamanda 3. parti uygulamalarda yüklenebilecek. Mercedes tarafının bu hale gelmesi çok üzücü olmuş. Yazın çıkan videolarda aksi söyleniyordu. Sene 2024 ve elektrikli bir araca telefondan erişim olmaması kadar kötü bir şey olamaz. Hadi onu bıraktım canlı bir navigasyon veya güncelleme alamaması gerçekten çok kötü bir şey. Güncelleme için servise gitmek kadar saçma bir şey olamaz. Gerçekten çok yazık...
-
bende de CLA var 362 modüllü 2023 model sıfır aldım. maalesef me tuşları olmasına rağmen çalışmıyor. en azından kendi netimize bağlanıp canlı trafik ve distronic alabilsek. buna bile razıyım
-
Mercedes diyorsunuz ama BMW'de de bildiğim kadarıyla açık değil. Hatta AUDİ Eylül ayı itibarı ile kapatacaktı ve sürekli topu BTK üzerine atıyorlar. Her arabanın elektrikli olması sonucunda bu şekilde internet kullanımı zorunlu olmuşken var olan sistemlerin bile kapatılması hangi akla hizmet merak ediyorum.
-
Bmwde araç donanımımda yazılı bir modül yok, bizlerde durum farklı araçta Türkiye iletişim modülü- E-Call iletişim modülü ve Lte iletişim modülü var. Me tuşu var. Mercedes bu hizmeti Türkiyede kullanıma sunuyor ama afedersiniz götünden yeni bir modül uydurup sadece buna açacağım diyor. Dünyada örneği yok bu işin. Bizlerde bulunan modüller tüm dünyada bu sisteme bağlanıyor zaten. Ayrı bu modüllerin parası niye alındı bizlerden , ne işe yarıyor bu modüller:)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 8 Eylül 2024; 21:4:35 > -
Aynı zamanda
SOS acil durum arama hizmeti datacardda yazıyor bu da çalışmıyor çoğu araçta paralı opsiyon bunlar ama mercedes ayıplı mal satıyor
Ben de 2023 C200 sahibiyim Tr iletişim modulu navigasyon ön hazırlığı 383 LTE iletişim modulu her donanım var ancak çalışmıyor...
Mercedes açılacak diyordu CEO kendi söyledi şimdi sadece yeni araçlara diyorlar sanki donanımsal bir şeymiş gibi 382 modullere açıldı diyorlar birde bütün dünyada 383 4g modul çalışmasına rağşmen kendi açtıkları 382 modul de 5g ve ülkede 5g olmadığından hiçbir avantajı yok
-
Başka yerlerde de yazdım, modül var herşey açılmaya müsait. Bence hala mercedes ne yapacağına karar vermiş durumda değil.
Tek düşündükleri şey bu sistemi eski araçlara açtıklarında şirkete getireceği mali yük. Gerisi yalan dolan.
Çünkü sonuçta operatöre veri kullanımı için para ödeyecekler. Ayrıca server a yüzbinlerce araç ilave olacağı için ekstra yatırım yapmak zorundalar. Me store’dan bu masrafları karşılayacaklar mı ona emin olamıyorlar.
Açmak için müşterilerden ücret talep etseler hukuki olarak dava edilebilir ve yine para kaybedebilirler. Bilinçli ve teknoloji meraklısı müşteriler para ödemeyi kabul ederler ama herkes aynı değil.
Sonuç olarak bekleyip göreceğiz.
Bende 2 adet (eqs ve b200) otomobil var, bütün donanımları açık, o konuda bir şikayetim yok. Fakat eqs e uzaktan erişememek ve şarj planlaması yapamamak can sıkıcı. Hoş bu çapsızların şarj planlaması yaptırabileceğini de düşünmüyorum bu kafayla.
Mbclub forumda toplu dava açılma konuşuluyor, hakkını aramak isteyenler oraya gelebilir.
-
Bir kısım çoktan cimere bir kısım ise tüketici haklarına yazdı
Bir grup da arabuluculuğa başvuracak avukatlar önerdi
-
Yüzde 90 araca distronic satarlar hele ki servislere buradan komisyon verirlerse:) her bakıma geleni ikna ederler eminim buna -
paran mı var derdin var
Tam bir rezalettir. Milyonluk araçları Me servisi kesinlikle açılacak diye sattılar. Şimdi ise açamayız teknik yetersizlik diyorlar. Tüm dünyada çalışan modüller ülkemizde nedense çalışmıyormuş yersen.
|
Arabayı satarken bir kaç aya açılacak bekleyin. Aracınızda gerekli donanım mevcut.
Sattıktan sonra sadece ağustos sonrası sattığım araçlara açacağım. Rezillik.. |
bende de CLA var 362 modüllü 2023 model sıfır aldım. maalesef me tuşları olmasına rağmen çalışmıyor. en azından kendi netimize bağlanıp canlı trafik ve distronic alabilsek. buna bile razıyım |
Başka yerlerde de yazdım, modül var herşey açılmaya müsait. Bence hala mercedes ne yapacağına karar vermiş durumda değil.
Tek düşündükleri şey bu sistemi eski araçlara açtıklarında şirkete getireceği mali yük. Gerisi yalan dolan. Çünkü sonuçta operatöre veri kullanımı için para ödeyecekler. Ayrıca server a yüzbinlerce araç ilave olacağı için ekstra yatırım yapmak zorundalar. Me store’dan bu masrafları karşılayacaklar mı ona emin olamıyorlar. Açmak için müşterilerden ücret talep etseler hukuki olarak dava edilebilir ve yine para kaybedebilirler. Bilinçli ve teknoloji meraklısı müşteriler para ödemeyi kabul ederler ama herkes aynı değil. Sonuç olarak bekleyip göreceğiz. Bende 2 adet (eqs ve b200) otomobil var, bütün donanımları açık, o konuda bir şikayetim yok. Fakat eqs e uzaktan erişememek ve şarj planlaması yapamamak can sıkıcı. Hoş bu çapsızların şarj planlaması yaptırabileceğini de düşünmüyorum bu kafayla. Mbclub forumda toplu dava açılma konuşuluyor, hakkını aramak isteyenler oraya gelebilir. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X