Şimdi Ara

mersin deki motorin 4.62 ve 4.04 büyük fiyat farkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mersin merkez de motorin fiyatları 4.04 ile 4.62 arasın da değişen fiyatlar gözüme çarpıyor . shell 4.62 opet 4.60 tp 4.16 lukoil 4.04 bp 4.21 sanoil 4.06 po 4.59 alpet 4.58 soıl 4.12 moil 4.12 satılmakta opet ve şellh hariç değer markalarda değişkenlik göstermekte bu büyük fiyat farkını neye bağlamak lazım ? ben sanoil ve tp alıyorum bakımlarda mozot filtresi de hiç bir kalıntı görmedik yıllardır hiçbir sorunla karşılaşmadım .

• bayi karı
  • Sanırım yakıt içine koyulan katkılar bu fiyatların böyle olmasına neden. Hangi katkıların motora yararlı olacağı da anca uzun vadede belli olur.
  • ankara'da bana hep aynı geliyor. bu kadar fark yok sanki.
  • Dizel aracıma bir ara lukoilden yakıt alırdım, motor daha gürültülü çalışmaya başlamıştı, tüketim 0.2-0.3 artmıştı ve hepsinden öte sabah ilk çalışmada bariz kükürt kokusu alıyordum. Sonra istasyona ceza geldi sanırım, ben zaten 2-3 hafta kadar almıştım sonrasında opet'e geri döndüm, memnundum. Bp öneren de duydum, Shell'i önermeyen de bol duydum, kendi çevremde Opet öneriliyor çünkü sıkça denetime gelindiğini görenler var, haliyle adam mecbur standartlara uymak zorunda, bana da inandırıcı geliyor. Markaya bakarsak neticede ciddi manada markanın kalite standardı çabası var, uzun yolda bile en temiz tuvaleti hep Opet'te gördüm. Müşteriye ile yan edim konusunda saygı gösteren bir firmanın esas edimini en iyisi olma gayesiyle yerine getireceğine inanıyorum. Tabi bu benim bulunduğum yer adına, yoksa başka yerlerde denetim iyi yapılmıyor ve kalite standardı düşük olabilir. Shell konusunda yakıta su karıştırma meselelerini birden çok istasyonda duydum, ancak yakıtını çok tecrübe etmiş değilim.

Sıkıntı kolay kolay bir günde çıkmaz bu arada zamanla olur, yüzlerce derece sıcaklıkta yanma gerçekleşen haznelerde vs cidden 1 günde sıkıntı olmasını bekliyorsanız çok beklersiniz, ancak yakıt pompasıdır vs kauçuk parçalar vardır ki bunlar da zamanla etkisini gösterir, bir kaç ay belki birkaç yıl; ancak mutlaka keşke düzgün yakıt kullansaydım dedirtir, düzgün yakıttan şaşmayın, üç kuruş kâr gibi görünse de daha büyük zarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adieu -- 10 Eylül 2017; 4:30:17 >

• 60 kuruş yüzünden dandik yakıt almak yüzündeki halk değil kendi halkını kaçak sigaraya, mazota iten devlet utansın.

Araba ülkeye 120 bin tl ye geliyor, hop bir vergi silsilesi oluyor sana 320 bin tl.

Böyle şey olur mu?

Benzine ete ne demeli?

Hiçbir şey diyemiyorum yazık
  • Sakın bulaşmayın pastaneci arkadaş aldı araç resmen mazot kokuyor ve gidip tartışmış pastalara koku sindi diye yani pis kokular geliyor bulaşmayın
  • Adieu kullanıcısına yanıt
    2010 dan beri nerede ucuz varsa alırım şu eskiden kalma düşünceleri bi atın bi zahmet

Dediğiniz hiç 1şeyi yaşamadım.

Artık yakıt standartları karşılayan euro dizel ham petrol rafineride işlenip tanklara sırayla boşaltılıyor firma farkı falan yok iş istasyonda bitiyor nerede çok satış varsa gidin alın

Sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız da gidin epdk ya yazın
  • Kral_Jumong K kullanıcısına yanıt
    60 kuruşa ucuz satınca dandik yakıt olduğunu nereden çıkardın hepsinden aldın mı biliyon mu?

Artık yakıt standartları karşılayan euro dizel ham petrol rafineride işlenip tanklara sırayla boşaltılıyor firma farkı falan yok iş istasyonda bitiyor nerede çok satış varsa gidin alın

Sıkıntı olduğunu düşünüyorsanız da gidin epdk ya yazın

Kırıkkale de izmit mersinde samsunda rafineri var adamlarda nakliye binmiyor tanker gidiyor yanaşıyor kendi dolduruyor ucuza satması doğal

Zamlardan önce Tüpraş fiyatı 3.84 idi adam 4.05 e çok rahat karla satıyor Kırıkkale de Irmak ta dah da ucuz rafineri yanıbaşlarında
  • 60 kuruş için falan denmiş. Değerli forumdaşlar 100 lirada 60 kuruştan bahsetmiyorlar. 4 lira 60 kuruşta 60 Kuruş. Yani yüzde 13 indirim. Yılda 10 bin lira yakıt alan kişi yaklaşık 1.400 lira kar ediyor. Ayrıca tüm yakıtlar aynı rafineri kaynaklı. Kaçak akaryakıta göz açtırılmıyor. Güvenle alabilirsiniz
  • Rafineriye yakın yerlerde çok değişken kırıkkaledede 4.05 den başlar 4.68 e kadar çıkar ben soil alırım mazotta ucuz ve uzun yol yapıyor ara ara karıştırırm opetle soili bazende po alırım oda uzun yol yapıyor biraz ara arada shell
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    Atılacak ne düşüncem varmış cidden merak ettim bir izah edin bana. Çok denetlenen istasyonun iyi yanlarından bahsetmişim, kötü bir düşünce mi bu? Bu arada 2010'dan beri alıyorsunuz iyi hoş da aracınızın marka modeli nedir? 2010'dan beri aldığınız aynı araç mı? Bunları da belirtin lütfen, 2010'dan beri Şahin'e aldıktan sonra çok büyük bir olayı yok o yakıtın, modern ve hassas motorlar özellikle dizeller kötü yakıt karşısında çok kolay tepki veriyor, benzinli adına bunun daha az olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca ciddi ciddi soruyorum, aracınızın çalışma sesi değiştiğinde, çalıştırmada leş gibi kükürt koktuğunda nasıl düşünürsünüz? Hakikaten bir sorun değil midir bu sizin için?
  • Mersin Silifkeden dönüşte PO vardı bu haftaki iki zam gelmeden önce motorin 4,03 dü.yakıtı görene kadar doldurttum.50 litre aldı.şu an motorin 4,69.tek depoda 35 lira daha uygun.yakıt kampanyalarındaki gibi aynı gün içinde ilk alım vs ile de uğraşmamış oldum.yakıttaki ilk çizgi de 380 km sonra indi.bi durum görmedim ikinci alışım oldu aynı istasyondan
    Sen mi anlamıyorsun ben mi anlatamıyorum kötü yakıt dediğin nedir sen onu de ben euro dizel yazmışım sen bana şahin diyorsun herkes aynı yerden alıyor diyorum rafineriden aynı standartlara uygun dizel satıyor diyorum bunun neresi kötü

2010dan 2016 sonuna 114 bine kadar i20 dizel kullandım

Şuana kadarda yeni kasa dizel i20 kullanıyorum 16200 de şuan

(Sıkıntı kolay kolay bir günde çıkmaz bu arada zamanla olur, yüzlerce derece sıcaklıkta yanma gerçekleşen haznelerde vs cidden 1 günde sıkıntı olmasını bekliyorsanız çok beklersiniz, ancak yakıt pompasıdır vs kauçuk parçalar vardır ki bunlar da zamanla etkisini gösterir, bir kaç ay belki birkaç yıl; ancak mutlaka keşke düzgün yakıt kullansaydım dedirtir, düzgün yakıttan şaşmayın, üç kuruş kâr gibi görünse de daha büyük zarar.)

Bu cümlene diyorum neden dediklerin olmadı ne kadar bi vade daha geçmesi gerekiyor

Senin markalı istasyonlardan dizel yakıttan aldığından başka bişi mi satıyorlar sanıyorsun sen

"Sen" kaliteni belli ettin zaten boşver daha da anlatma, ucuz yakıt en iyisidir evet denetime de gerek yok.
  • Dizelde setan sayısı önemli. Eski aracimda bir sene aralıksız ucuz mazot aldım. Bir sene sonra siyah dumanim arttı. Sonraki sene sueekli Shell aldım. Siyah duman zamanla azaldı. Tecrübe ile sabit.
    Dediklerin yalnış çıkınca böylemi olduk şimdi
  • O fiyatlar bazen kırsal motorin fiyatları için oluyor ben yolum denk gelirse sunpetten(opet yan bayi)alıyorum istasyon çok merkezi ve günde bi tankerden fazla satıyorlar yakıtı indirimli alıyorlar en son 4.20sen satıyorlardı herhangi bir sorun da yaşmadım şimdiye kadar
    Bak güzel kardeşim siz diyen insan sen diye başlayıp lakayit lakayit yazılarınla zaten kendini ispatladın. Bir diğer husus bu konuda yanlış veya doğru diye bir şeyin olmayacağını anlayamamış olman, ben şu iyidir demiyorum tekrar oku ve ana fikrini pek sanmasam da kavramaya çalış. Ben denetlenebilirliğin kalite standardını yükselttiğini söylüyorum, markaların da marka imajını koruması gerektiğinden denetlenebilirlik kriterini önemsediğini belirtiyorum, buna da denetleme konusunda sadece asli edimlerini değil yan edimlerini bile belli standartta denetleyen markayı örnek olarak göstermişim ve bazı iyi bilinen markalar hakkında da bazı iddiaların olduğunu denetlenebilirliğin iyi bilinen markalarda bile az olabileceğini, bunun neticesinin ise kalitesiz yakıt olarak dönebileceğini de herhalde örneklerden anlayabileceğine inanmak istiyorum.

Verdiğin cevap ucuz yakıt iyidir somut net şekilde cevaplanabilecek bir şey değil şunun bir farkına var, haksız çıktı he deyip kendini avutacaksan avut, zira konu haksız çıkılacak bir husus değil.

Sen çıkmış hepsi aynı rafineriden alıyor diyorsun ben sana demiyorum ki adam motorini evde yapıyor, rafineriden alana kadar rafineri denetiminde, sonra oranın gerisine rafineri karışır mı onu bir söyle diyeceğim ama vereceğin cevaptaki kaliteyi tahmin edince boşver diyorum... birinde rafineriden senin depona girene kadar belli standart var marka imajı için denetleme var, ötekinde rafineriden temizlik bile görmeyen tankerle gelen ne idüğü belirsiz istasyonun yakıtı var, istasyonda o yakıta ne yapıldığını biliyor musun? Hayır sadece ucuz, ben zarar görmedim diyorsun; senin sadece tek kişilik deneyiminle o yakıt iyi de olmuyor, kabul edemediğin şey bu. Sigara zararlı mı? Evet. Winston churchill 12 yaşından 90 yaşına kadar sigara içmiş bir insan, 90 yaşını görüp bunun 78 yılında sigara içmiş, bir kişinin olumlu referansıyla sigara sağlıya yararlı diyelim o zaman. Hadi kal sağlıcakla, bu üslubunla devam etmen halinde de cevaba gerek yok zaten.

• Mand1ra_Hekimi kullanıcısına yanıt
    Kırsal motorin diye bişi yok artık kalktı hepsi avrupa standardındaki dizel

Katkı farkı var sadece
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.