Şimdi Ara

Meşhur Tarcanlar Oto Expertiz 'de expertiz yaptırdım. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
8
Favori
87.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
267 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    19 araba alip satmissan sen bu isin ticaretini yapiyorsun demektir, exper'e sokmaman gayet normal.
    Alirken expere sokmadigin icin satarken "kiz gibi araba" desen yalan soyledin diye basin agrimaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0tt0m@n -- 18 Kasım 2019; 14:8:44 >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam evin içerisindeki duvarı bile yanlışlıkla dalgınlığına gelip birşey sürtüp çizebiliyorsun saçma sapan tabuları bırakmak lazım şurda ne yaşıyacaz.
  • Bundan yaklaşık 2 ay önce 2014 model clio 4 icon 1.5 dci araç için fethiyeden bir adamla anlaştık. 62 bin tl istiyordu araca. Telefonda bana dediği aracın ilk sahibi olduğu araçta degisen 1 parça bagaj kapağı olduğu bunun da ufak bir ezikten dolayi değiştiğini söyledi. Bir de tum kapılarda boya var dedi o da anahtarla çizmişler ondan dolayıymis. Kilometre olarak 70bindeydi araç normal piyasadan da 1 2 bin lira ucuzdu araç.
    Velhasıl Antalyadan babamla çıktık yola fethiyeye gittik.Ben 25 yaşındayım babamda emekli astsubay. Alacağımız adam da emekli astsubaydı ve gayet guvenilir duruyordu. Gittik fethiyeye expere soktuk aracı, aracın içi muazzam temizlikteydi. Sadece lastikler cok kötüydü onu da söylemişti adam. Sohbet muhabbet derken exper bitti. Biz de tabi guvendik öncesinde anlasmadik exper parasini odersin farkli bir sey cikarsa diye. Expertiz dedi bu araç sol arkadan çok ciddi darbe almış direklerinde dahi oynama var. Başımızdan kaynar sular döküldü zaten kredi çekmişiz eşten dosttan 3 5 bir sey almışız. Dedik adama exper parasini kim ödeyecek, KARDEŞİM BANANE YAPTIRMASAYDIN, ben mi dedim yaptir diye bir cevap aldik. O samimi adam gitti bunu diyen adam geldi. Babam atletik bir adamdir ben de 25yasindayim bu karşıda ki adam 70lerinde bi amca. Ne yaparsin boyle bir durumda. Sabahtan aksama ders çalışıyorum onemli bir sinava hazirlaniyorum 1 günümü yaktım bu arac icin git gel yol parasi yemek exper parasi o gun bizden bos yere 500tl para cikti. Oracikta dövsek adamı elimizde kalacak. Babam da ben de sakinliğimizi guzel koruduk ve döndük antalyaya. Uzun lafı kısası bu islerde tabiri caizse babanıza bile guvenmeyin en iyi yerde en iyi experi yaptırın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence bu tür firmaların sayısı artmalı. Mevzu boyalı araba değil arkadaşlar, benim aracım da 3,5 parça boyalı ve bilerek aldım. Önemli olan adamın kazalı v.s. aracı sadece boyalı diye veya şasede, kabinde ağır hasarı olup ağirbag açmış aracı hasarsız diye itelemeye çalışmasıdır. Bu gibi firmalar sayesinde aracın seceresi ortaya çıkıyor ve bilerek alıyorsunuz.
  • Aabanın iskeletine kadar bakıyorlar.peki tekrar kapatması nasıl ? Tırnaklı aksamlar kopmuyor mu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apoly

Çok ilginç bir yorum. Araca temiz boyasız kız gibi diceksin. Sonra experde orasi burası boyalı çıkınca ben bilmiyordum deyip eksper parasını bana odeteceksin. Yanlış anlamayin ama 80 bin liraya aldığım arabayı ekspere de sokarım. O eksper parasini essek gibi de odetirim. Benim aracı almayı düşündüğüm kişi aracın ilk sahibi. Bilmiyordum diye bir şey yok kendi kendine mi boyandı bu. Kendiniz ekspere izin vermiyormussunuz madem o kadar iddaalisiniz kendiniz 80 bin liraya araba alirken de yaptirmayin o zaman inanalim. 20-30 liralik arabalardan bahsetmiyoruz.

Alıntıları Göster
    0 araçlarda da boya çıkıyor demişsiniz ya öyle bir şeyse :))

• quote:

Orijinalden alıntı: AMC

Anlamadığım evi boyatıyorsunuz araba boyalı olunca ne oluyor kaza yapıp pert olmadıysa avrupada vs araba değerlenir bizdede değer kaybediyor görsel zevk yok bizde.
    Hocam o dediğiniz restorasyon amaçlı olarak klasik sayılabilecek araçları metaline kadar soyup yeniden fabrika standartlarında boyayarak olur , ancak öyle değerlenir. Burda yarım santim macun çekip üstünü boyuyorlar damalı eşek gibi oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

Otprapor bütün İstanbul da var. İki şubesinde yaptırdığım eksper farklı çıktı. Eski sattığım ilk sahibi olduğum arabaya komple boyalı dedi inandım. 2 yıl sonra sattığım kişiyi aradım arabayı düzgün ekspere götür belkide o kadar boyası yoktu diye. Adam arabayı satmış 3 parça boya ile. Hayatta oraya uğramam zaten hale davalığız.
    Geçen ay sattığım bir aracı bahsettiğiniz MEŞHUR otorxprrtize götürdü alıcı. Çok araştırmış internette ve en çok tavsiye edilen yere götürücem dedi. İvedikteki şubesi arabanın tavanında boya var dedi.. alıcı 5000₺ indirim istedi.. arabayı vermedim ve 3 saat sonra arabayı bahsettiğiniz otoexpetizin iskitler şubesine götürdüler. Bu defa da arabanın tavanında boya yok dediler:) işi bilen ustalarına sordular o da fabrikasyon hata var dedi.. sonuçta arabayı sattım 1000₺ düşerek ama meşhur diye her otoexpertize götürmemek lazım...

1 saat önce bir aracı tanıdığına götürdü alıcı. Adam ben bu arabaya onay veremem çünkü “far ayakları tamirli, turbonun üzerindeki vida boşta :) ve arabaya farklı fan takılmış ben bu arabaya onay vermem dedi ve alıcı vazgeçti :) ne diyim daha önüne gelen exper olursa millette kılı kırk yarar sonrada araba fiyatları devamlı artar işte böyle...

• quote:

Orijinalden alıntı: MarjinaL_Kedi

bukadar boya takınsı olan varsa gidin elcometre boya makinesine alın kendiniz bakın 90 120 arası mikron boyasızdır ford ve mercedes de bazen kalın ama boyasız oluyor
    Bu kadar kolay mi sanıyorsunuz ekspertizi?

O Aralıkts cikip boya atamazlar mi sence iyi boyaci? Dediginize tarcanlar bi videoda cevap vermişti.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 bin liradan olmaktansa 300-500 lira öder aracın duruma bakarım. işini iyi yapan,ancak şımarmayanlar daima kazanır. bu arada ekonomik kriz diyoruz 450k araba satın alınıyor. artık ucu goruryoz daha zengin ve daha fakir.
  • Son dediğin kesinlikle doğru.

SIFIR ARAÇ DA ALSANIZ İKİNCİ EL DE ALSANIZ KESİNLİKE EXPER YAPTIRIN. SIFIR ARAÇLARDA ÇİZİKLERİ FALAN KAPATIYORLAR EXPERDE BELLİ OLUR SIFIR NASIL OLSA DEMEYİN.
  • e madem araç boyalı o kadar masrafı niye kabul etti satıcı?
  • Hocam aracı satın almadan aracı nasıl ekspertize götüreceğiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: en1gma

Emredersin abi çay da verimi hehehehehee

Alıntıları Göster
    Ergen tayfası, aracında yoktur ehliyetinde

• denizinpiri kullanıcısına yanıt
    Büyüyecek daha abisi . Yaş araliği tahmini 15 16

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Tavan kaput temiz 82 bin lira ise kaput boyalı 70 bin tavan da boyalı 60 bin lira eder araç.
    Satıcı sazan arıyormuş
    Kaput boyalı 70 bin mi? Sahibi üstüne para versin oldu olacak?
    Hadi tavan boyasını anladık da (Ki aslında camlar orijinalse, fitiller, direkler v.b orijinalse tavan boyası da sorun olmamalı ya) kaput boyandı diye arabayı mezara koymuşsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bennett.antony

Bu araçta dediğinden başka bişey çıkarsa expertiz parası sana ait muhabbetide baydı.
    Aracı satarken kardeş araç bu benim bildiğim,durumu bu, fiyatı bu işine geliyorsa.
    Ha arabada dediğimden fazla 2 parça boya çıkar eyvallah 500 daha kırayım ama geri kalanı senin tercihin
    İşine geliyorsa expertize sok gelmiyorsa sokma.
    İşine gelen alır gelmeyen almaz.
    Hatta çoğu satışımda expertize izin de vermiyorum. Götürüyosun insanın canını sıkıyorlar abuk, subuk şeyler söylüyorlar alıcı kaçıyor.
    Götürürsün motora şanzımana boyasına baktırırsın bitti.
    Expertiz efendi çıkıyo bunun balatası bitmiş Ulan araba 10 senelik bırakta balatası bitsin. Ben kız gibi arabayı yapıp satacaksam 50 yerine 70 isterim zaten.
    Alıcı da yamyam hemen fiyat düşüreyim falan hiç çekemem
    Hocam şöyle bir durum var, mesela siz dediniz ki araçta bir parça boya var ciddi kaza yok, ben güvenerek kalktım geldim aracı aldım ekspere soktum, aracın şasesi hasarlı, hava yastığı açık çıktı. Bu durumda mesela eksper ücretini sizin ödemeniz gerekmez mi? Yoksa herkes söylesin istediği gibi yalanı, ortaya çıkarsa eksper ücretini alıcı ödeyecek ne de olsa, kafa rahat oh!?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.