Şimdi Ara

Meşhur Tarcanlar Oto Expertiz 'de expertiz yaptırdım. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
8
Favori
87.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
267 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu ülkede araç sahibi olmak dünyanın en zor işlerinden biri.sıfır alsan da 2. el alsan da güvenemiyosun kimseye, aracın bir yarısını farklı bir aracın diğer yarısıyla birleştirenler, güvenlik önlemleri bozuk aracı sağlam diye kakalayanlar vs.genel ahlak bozukluğunun en iyi göründüğü yer araç piyasası.
  • Yıllardır araba alır satarım ama kıl kuyruklar aradığında çoğu kez konuşmayı uzatmadan teli kapatırım.. arabada boya veya değişen olabilir.. ona göre de fiyatı olur. eşiyeni araba kullanmayı yeni öğrendiği için ona komple boyalı araç aldım hemde 4-5 değişenide var:) buda ihtiyaç yani illa boyasız arabamı alacak herkes... millet ilan sitesindeki en ucuz araba fiyatını baz alıp, o fiyata boyasız araba istiyor.. bunlara kısaca fırsatçı diyorum ben.. arkadaşlar, ne kadar ekmek o kadar köfte... telefonda da ilginç ilginç sorular soruyorlar bu kıl kuyruklar.. arabaya komple boyalı yazmışım mesela adam diyorki 'önden darbe varmı?' yahu zaten her yeri boyalı, önden yese ne arkadan yese ne, ona göre fiyat verilmiş neyin peşindesin daha..

bu arada computestlere çok güvenmeyin.. bende elcometer var yeni modeli 3000tl üzerinde. adam computest açmış elinde 1000tl lik çin malı var, boyasız arabama boyalı diyor :) siz yine kendi tercihinizi yapın ama sanayi ustasına motorunuzu gösterin.. computestçi makinaya bakar saçma saçma yüzdelik dilim söyler ama gerçek ustası motorun sesinden durumunu anlar direk..

ilan sitesindeki en uygun araba fiyatınıda baz almayın.. fiyatına göre araba bakın.. boyalı değişenli olsun daha önce kapısı değişmiş diye yolda giderken kapı düşer anlamına gelmiyor.. tamiri yapılmış servisten çıkmış kapı değişse ne değişmese ne.. galericilerin araç alırken milletten ucuza almak için yaptığı hikayeler şimdi milletin ağızına sakız oldu, herkes değişene boyaya takılır oldu...

• OrQuN kullanıcısına yanıt
    Otprapor bütün İstanbul da var. İki şubesinde yaptırdığım eksper farklı çıktı. Eski sattığım ilk sahibi olduğum arabaya komple boyalı dedi inandım. 2 yıl sonra sattığım kişiyi aradım arabayı düzgün ekspere götür belkide o kadar boyası yoktu diye. Adam arabayı satmış 3 parça boya ile. Hayatta oraya uğramam zaten hale davalığız.
  • İkinci el bir aracın normalde ucuz oması gerekirken talepten dolayı maalesef fiyatlar aşırı derecede yüksek. Bunda sıfır araç fiyatlarının her yıl artması kadar kredi çekerek araç alıp ödediği faizi aracın fiyatına bindirerek satanlar da etkili oluyor. Ne kadar temiz ve sorunsuz da olsa neticede "kullanılmış" bir mal. Sırf değişensiz ve boyasız diye aldığı araca süper araç muamelesi yapmak ancak ahmakların işi. Satarken de benim aracımda değişen boya yok fiyatı da elbetteki diğerlerinden yüksek olacak kardeşim kafası da hastalıklı bir kafa. Piyasayı ahmakların belirlediği bir sektör araç piyasası, imkanı olan sıfır yada ilk sahibi tanıdığından almalı, yoksa haricinde araç almamalı.
  • boyalı boyasız olayını bir kenara bırakalık.

videolarda görülen bazı araçlar için exper bile gerekmez. olduğu gibi ofsayt aralarda var. maalesef piyasa arabası olan bazı marka modeller hiç şaşmıyor.

dizel reno cilo, megane, ford focus, fiesta vb. beyaz renk baz donanım: %90 şirket aracı veya kiralama çıkışlı

dizel corsa ve psa c3, 206,207 vs. bu arabanın temizini bulmak çok zor.

beyaz comfortline polo, golf, passat piyasa fiyatından altına veriliyorsa bir sıkıntı vardır.

gelerici ve al-satçıların gel gel yaptığı bu araçlara biraz dikkat etmek yeterli.
  • peki airbaglere kim bakıyor?
  • Yaş 31 o kadar çok araba aldım sattım ki sayısını bilmiyorum ve hiç ticaret için değil hep keyiften. İlk zamanlarda çok kafama takardım bu boya olaylarını değişen olaylarını sonra bigün bana boyasız incik gibi 330 Coupe çaktılar. Arabada boya değişen hiçbirşey yok bugün ilana koysam piyasasını 2 ye katlar boyacı arkadaşlara kalsa.

Ama o araba benim hayatımı kaydırdı resmen. Şanzımanı ayrı dert baskısı ayrı dert motoru ayrı dert alt takımı ayrı dert... Keşke pert araba alsaydım da böyle bir araca sahip olmasaydım dedim..

Evet aracı ekspere kesinlikle sokun değişeni önemseyin özellikle ön taraftan airbag açmayacak arabayı almayın ama inciğe boncuğa da çok takılmayın benden demesi bir araba gelir kağıt üstünde her şeyi on numaradır ama arabada bir motor vardır bir şazıman vardır sokar 30-40 bin TL keşke takla atsaydı dersiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

peki airbaglere kim bakıyor?
    Sami Tarcan ile Serdar Tarcan bakıyor airbaglere
  • Aracı lifte kaldırıp altına baktılar mı? Hava yastıkları sökülüp kontrol edildi mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bennett.antony

Bu araçta dediğinden başka bişey çıkarsa expertiz parası sana ait muhabbetide baydı.
    Aracı satarken kardeş araç bu benim bildiğim,durumu bu, fiyatı bu işine geliyorsa.
    Ha arabada dediğimden fazla 2 parça boya çıkar eyvallah 500 daha kırayım ama geri kalanı senin tercihin
    İşine geliyorsa expertize sok gelmiyorsa sokma.
    İşine gelen alır gelmeyen almaz.
    Hatta çoğu satışımda expertize izin de vermiyorum. Götürüyosun insanın canını sıkıyorlar abuk, subuk şeyler söylüyorlar alıcı kaçıyor.
    Götürürsün motora şanzımana boyasına baktırırsın bitti.
    Expertiz efendi çıkıyo bunun balatası bitmiş Ulan araba 10 senelik bırakta balatası bitsin. Ben kız gibi arabayı yapıp satacaksam 50 yerine 70 isterim zaten.
    Alıcı da yamyam hemen fiyat düşüreyim falan hiç çekemem
    Hocam bence bayan kısım şurası.

En fazla 2 parça boya çıkar.

Sen zati sattığın aracı bilmiyor isen gerek yok bu muhabbetlere. Sizin için değil genel konuşuyorum.

Adam beni arıyor ne var? Hiç bir şey yok. Geliyor alıyor gidiyor.

Adam arıyor ne var. Ön tamponu taş izlerinden dolayı boyattım. Öncesi sonrası resimleri mevcut. Geliyor alıyor gidiyor.

Arıyorsun neyi var. Çamurluk boyalık diyor. Gidiyorsun tavan hariç komple boyalı çıkıyor araç. Cidden baydı. Bilmiyor isen sağını solunu satma arkadaş. Manavdan elma armut almıyoruz.

• Istanbuldan tarcanlara gitmeyi satici iyi kabul etmis... Araç da boya cıkmış olabilir ama adama o kadar yol yaptırmışsınız bari yol masraflarını ödeseydiniz sonuçta sizin isteğiniz üzerine o kadar yol gidilmiş.
  • Geçen yıl aracımızı sattık. Aldığımız kişi sadece sol ön kapının üst kısmında avuç içi kadar boya var demişti. Zaten boyalı yer de macun kaplanmış tamamı da boyanmamış macunlu kısım da vardı azıcık. Biz de güvendik aldık, boyayı takıntı yapan insanlar değiliz sonuçta araç temizdi. Neyse satarken alıcı expertize sokacam deyince başta anlattık. Bak biz alırken böyle söylendi, aracın ilk sahibi değiliz, başka şeyler çıkarsa bize suç bulma diye. Expertiz sonucu öğrendik ki meğer kapı komple boyalıymış, üst kısmı bilerek macunlu bırakmışlar ki sadece avuç içi yalanını atsınlar. Alıcı tabi haliyle mırın kırın etmeye başladı, dedim ben seni baştan uyardım boya takıntın varsa alma bende yoktu ben aldım. Araç tertemiz sadece kapısında boya var değişen de yok. Neyse mecbur kaldı aldı ama alan kişinin de çok içine sinmedi biz de haliyle biraz rezil olduk.
  • ilk sahibiyim aracımın. ancak ben bile korkuyorum bir şey var mıdır diye
  • bu senin dediğin olay tarcanlarda olmuyor işte. Micron boya ile orijinal fabrikasyon boya gibi yapılabiliyor, tavan direklerini ise içeriden açıp bakıyorlar bu ihtimale karşın ve tarcanlar zaten her arabanın airbaglerine de söküp bakmıyor. Bizzat bende orada yaptırdım ve sordum nasıl anlıyorsunuz airbagleri diye verdiği cevap ise ''şüphe duyduğumuz araçlarda bakarız ikinci ise alıcı kişi anlayamaz ama direksiyona geçince biz anlarız'' demişti. Tarcanlar gerçekten hakkıyla çalışıyorlar.
  • AMC kullanıcısına yanıt
    Sorma hocam, ama hep üçkağıtçılığa olan sevdamız yüzünden bu iş böyle gelişti.

Geçen bir Passat gördüm, Allah var araba çok güzel duruyor, ama adam gidip ön ve arka tamponun köşelerine siyah plastik koruma koymuş. Aynışu aşağıdaki fotoğraftaki şeyden.

Meşhur Tarcanlar Oto Expertiz 'de expertiz yaptırdım.

Tabii sırıtıyor, ben sırf aman sürmesin, çizilmesin diye kendi göz zevkimi bozaccaksam, arabanın tadını çıkaramayacaksam, benden sonraki sahibine saklayacaksam o arabaya hiç sahip olmayayım daha iyi. Bu demek değil tabii ki hor kullanalım ama arabayı da koltukları naylonlu kullanmayalım be arkadaş.

Ama eninde sonunda bu iş çözülecek, buna inanıyorum, arabanın sürtmesi çok normal. Çakalların tezgahı bir gün illaki yıkılacak. İnsanlat bir gün dürüst olmayı tekrar hatırlayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 18 Kasım 2019; 13:16:32 >

• istanbulda yeşil oto expertiz var. Oda ismi olan bi yer bende oraya yaptırmış ve çok memnun kalmıştım. Zaten aracı değiştirirsem bu bölgelere yakın olsun direk bu bilinen yerlere götürürüm başkası zaman kaybı.
  • Alsancak kullanıcısına yanıt
    Doğrudur sosyal medyada youtube da bende tarcanlari takip ediyorum . Tarcanlar gibi işini gerçekten iyi yapan iş yeri çok çok az . O iş yerlerine exper bile demeye utaniyorum.3 kere araç aldim sattim hepsinde expere girdik hiç birinde bile bakmadilar direğe başka bir yere . Arkadaşlariminda başina olaylar gelince türkiyede experlerden soğudum. Bulunduğum çevrede tarcanlar gibi iş yapan yok . Bende o yüzde sanayideki ustaya gidiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaplannn14

Istanbuldan tarcanlara gitmeyi satici iyi kabul etmis... Araç da boya cıkmış olabilir ama adama o kadar yol yaptırmışsınız bari yol masraflarını ödeseydiniz sonuçta sizin isteğiniz üzerine o kadar yol gidilmiş.
    Boya çıkmış olabilir değil. Boyalı olduğunu bilerek gizlemiş. Adam aracın ilk sahibi. Kocaeli ye ekspertize gitmeyi de kabul ediyor. Fiyattan düşelim deyince de kabul etmiyor. Mantıklı bir insan olsa bu kadar yol gidilcek masraf edilcek baştan soyler. Ama kurnaz zannettigi icin kendini bu kadar yol gelmis masraf yapmış alır nasilsa diye düşündüğü icin söylemiyor boyalı olduğunu.
  • Dediginiz mantikta dusunmus olabilir haklısınız ama adam kabul etti mi bildiğini? Çünkü hem boyalı olduğunu bilip hem de kalkıp tarcanlara o kadar yol gitmek akıl işi değil sonuçta exper de cikicak herşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Apoly

Boya çıkmış olabilir değil. Boyalı olduğunu bilerek gizlemiş. Adam aracın ilk sahibi. Kocaeli ye ekspertize gitmeyi de kabul ediyor. Fiyattan düşelim deyince de kabul etmiyor. Mantıklı bir insan olsa bu kadar yol gidilcek masraf edilcek baştan soyler. Ama kurnaz zannettigi icin kendini bu kadar yol gelmis masraf yapmış alır nasilsa diye düşündüğü icin söylemiyor boyalı olduğunu.

Alıntıları Göster
    Ben o işi pek çözemedim sizin dediğiniz şey tavanı kaputu boyalı çıkan arabada olmaz. Çok çok bi çamurluk boyalı çıkar ben de bilmiyordum bi parça falan diye seni ikna eder buraya kadar gelmiş mutlaka alır diye düşünebilir ama tavanı boyalı kaputu boyalı aracı indirim yapsa dahi almak istemem. Adam bilmiyor mu ekspertizde aracın boyalı çıkacağını. mal mı bu adam hem o kadar yol gelip dönecek hem de 300 tl ekspertiz ücreti ödeyecek. Sizden sonra illa ki birini ikna eder bu fiyatlardan satarım diye düşünüyor galiba.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.