Şimdi Ara

Meşhur Tarcanlar Oto Expertiz 'de expertiz yaptırdım. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
8
Favori
87.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
267 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 300 tl expertiz ücreti aşırı fazla. Yarım saat süren ve maliyeti bile olmayan bir iş için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cankut1907

İlk arabamı alırken böyle bir hevesle gidip bakıyodum. İçimde heyecan da var ya hemen ekspere sokuyorum. 2 parça boya dediği arabada hoooop 3 parça değişen. Sonra şöyle yemin ederim böyle yemin ederim. Acemiliğime ve heveslerime yenik düşüp 1000 tl parayı heba ettim. Bende kendi kendime dedim ki aynı sizin gibi düşünen adamlardan araba alınmaz. Siz nasıl araba bu alıyosan al almıyorsan bana alıcı çok kafasındaysanız bende artık aynen öyle yapıyorum. Param cebimde bana araba çok. Zaten bu piyasada herkes birbirini buluyo bi şekilde. Sizin gibi düşünen biri sizden araba alıyor. Benim gibi düşünen birinden de ben araba alıyorum vs vs..
    Mesela bugün biriyle görüştüm dedim Kocaeli'ye gelirsen aracına istediğin parayı vermeye hazırım. Araç dediğin gibi çıkarsa yaptığın yol masrafın bana aittir. Biz gelemeyiz siz gelin dedi. 3 aydır da arabayı satmaya uğraşıyo ama nafile ;)
    Aynen öyle bana satıcı çok sana araba çok kardeşim.
    Allaha şükür bugüne kadar hiç mahçup olmadım yalan söylemedim olanı söyledim
    Herkes kendisine alıcı ve satıcı bulur.
    Bana biri kocaeliye gel diyecek kusura bakmasın küfür ederim.
    Satıcı olarak konuşuyorum ama aynı zamanda alıcıyım. Arabaya gider bakarım beğenirsem kendim bakarım en fazla boyacıya gösteririm biter.
    Sizin gibilerde aylarca onu mu alsam bunu mu alsam kıvranır durur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    Çok şükür kıvranmama gerek yok. Alacağım marka model donanım herşey belli. Paramda cebimde hazır sıkıntı yok. Biriyle konuştum fiyatta anlaştık Kocaeli ye gelemem dedi. Dedim tamam çok önemli değil İstanbul da baktırırız. Akşamına aradı yok babamla konuştum da biz satmaktan vazgeçtik. Biriyle daha görüştüm önce Kocaeli ye gelmeyi kabul etti. Bir miktar kapora istedi sordum ne kadar istiyorsun. Dedi ben bi babamla görüşeyim size dönüş yaparım. O da akşamına aradı dedi siz gelin biz gelemeyiz. Ya arkadaşım ben sizin ananızla babanızla mı uğraşıcam adam gibi satacaksan sat geleceksen gel bu kadar basit. Bu arada Tarcanlar ekspertizin videolarını izlediniz mi bilmiyorum ama aynı sizin gibi araba alanlara kitlenen airbagleri patlak arabalarla dolu piyasa.

• quote:

Orijinalden alıntı: 06turkmen

300 tl expertiz ücreti aşırı fazla. Yarım saat süren ve maliyeti bile olmayan bir iş için
    Daha azini verip arabaya 100bin lira vereceğime az daha fazla verip icim rahat 100bin lira harcarım.

300 lira durust adamlara hicbisey. 200 lira verip icim rahatsiz olmasindan iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06turkmen

300 tl expertiz ücreti aşırı fazla. Yarım saat süren ve maliyeti bile olmayan bir iş için
    İstemediğim yerden bir kusur çıkıp 2-3 bin lira zarardan çıkacağıma 300 lirayı gözüm kapalı veririm şahsen.

Epeydir videolarını izliyorum. Adamlar 20 küsür yıllık kaporta boya ustası. Adam yarım saatte o parayı kazanabilmek için 20 yıl kirin pasın içinde çalışmış. Nasıl ihtisaslı bir doktora gidince daha çok para veriyorsam bunu da o hesap düşünmek lazım. Ben araç alacak olsam gider neyse parası verir orada baktırırdım.

Son olarak şahsi görüşümü söyleyeyim: aracı şuraya göndermem, buraya götürmem, şurada ekspertiz var, ustanı getir baktır işine gelirse tarzında konuşan kim varsa uzak durun(bilhassa galericilerden). Memlekette araba bol. Para cebinizden çıkmadıkça seçen taraf siz olursunuz. Heyecan yapıp acele etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 18 Kasım 2019; 22:22:4 >

• quote:

Çok şükür kıvranmama gerek yok. Alacağım marka model donanım herşey belli. Paramda cebimde hazır sıkıntı yok. Biriyle konuştum fiyatta anlaştık Kocaeli ye gelemem dedi. Dedim tamam çok önemli değil İstanbul da baktırırız. Akşamına aradı yok babamla konuştum da biz satmaktan vazgeçtik. Biriyle daha görüştüm önce Kocaeli ye gelmeyi kabul etti. Bir miktar kapora istedi sordum ne kadar istiyorsun. Dedi ben bi babamla görüşeyim size dönüş yaparım. O da akşamına aradı dedi siz gelin biz gelemeyiz. Ya arkadaşım ben sizin ananızla babanızla mı uğraşıcam adam gibi satacaksan sat geleceksen gel bu kadar basit. Bu arada Tarcanlar ekspertizin videolarını izlediniz mi bilmiyorum ama aynı sizin gibi araba alanlara kitlenen airbagleri patlak arabalarla dolu piyasa.
    Valla demekki yanlış adreslerde dolaşıyorsun. Daha telefonda adamın ne mal olduğunu genelde anlıyorum ve hata payım çok azalıyor
    Bazı kilit sorularım var ordan geçerse tamamdır.
    Ama sen aramaya devam et biraz o kafayla zor bulursun. Kimse babanın oğlu değil İstanbuldan kocaeliye araba getirsin.
    Araba almaya niyetin varsa pazar sabahı başlarsın bakmaya akşama kadar bulunur. 100lirana kıyar bi otelde yatarsın sabahta gider arabanı alırsın
    Bak sen kaç aydır bekliyosun bilmiyorum ama kia sorentom vardı 2 günde sattım 1 günde de c4 aldım. Sen ise yaya geziyorsun

• Sahibi sökerken kırılan her parçadan ben sorumluyum diyor.
    Pazartesi günü aracımı ilana koydum salı günü anlaştım. Alıcı arkadaş ''Cuma günü satışı gerçekleştirsek olur mu o gün izinliyim '' dedi. Anlayışla karşıladım cuma günü öğleden sonra satışı verdim. Akabinde bankaya gidip onaylanan kredimi çekip hesabıma yatırdım. Şimdi de araba bakıyorum. Ben zaten ota b.ka takılan adam değilim. Yok orası boyalı yok burası boyalı. Motor mekanik ne alemde, şasi işlem görmüş mü, airbagler sağlam mı buna bakarım. Aracın fiyatını da kafama yatan rakam da belirlemişse usülen sorarım son rakamın nedir diye. Rakamda da anlaşırsak eksperimizi yapar notere geçeriz bu kadar basit. Benim takıldığım nokta sizin alıcıya olan tavrınız. Millet ne kazıklar yiyip ağlıyo görüyoruz duyuyoruz. Arkadaşımın 4 yıl kredili aldığı aracın arkasının başka bir araçtan ekleme olduğunu, satmaya karar verdiğinde öğrendik. Ve bu adam daha 1.5 yılın o aracın borcunu ödeyecek. Şimdi bu adam değil Kocaeli ye, alacağı aracı Mars'a götürse haklı değil mi?

• quote:

Pazartesi günü aracımı ilana koydum salı günü anlaştım. Alıcı arkadaş ''Cuma günü satışı gerçekleştirsek olur mu o gün izinliyim '' dedi. Anlayışla karşıladım cuma günü öğleden sonra satışı verdim. Akabinde bankaya gidip onaylanan kredimi çekip hesabıma yatırdım. Şimdi de araba bakıyorum. Ben zaten ota b.ka takılan adam değilim. Yok orası boyalı yok burası boyalı. Motor mekanik ne alemde, şasi işlem görmüş mü, airbagler sağlam mı buna bakarım. Aracın fiyatını da kafama yatan rakam da belirlemişse usülen sorarım son rakamın nedir diye. Rakamda da anlaşırsak eksperimizi yapar notere geçeriz bu kadar basit. Benim takıldığım nokta sizin alıcıya olan tavrınız. Millet ne kazıklar yiyip ağlıyo görüyoruz duyuyoruz. Arkadaşımın 4 yıl kredili aldığı aracın arkasının başka bir araçtan ekleme olduğunu, satmaya karar verdiğinde öğrendik. Ve bu adam daha 1.5 yılın o aracın borcunu ödeyecek. Şimdi bu adam değil Kocaeli ye, alacağı aracı Mars'a götürse haklı değil mi?
    Valla hocam ne zaman karşımdakine yardımcı olmaya çalışsam ben suçlumoldum o yüzden artık esnemiyorum
    Ha en son arabayı satarken anlaştık ettik hanımefendi demez mi ben araba kullanmayı bilmiyorum bana arabayı getirir misiniz?
    Ben göztepe de oturuyorum kadın çağırdı bahçeşehir. İyilik yaptım götürdüm cebimden de 100 lira mazot attım

İnsanlara yüz verdikçe cıvıtıyorlar o yüzden uğraşmıyorum

• Hocam ben zaten böyle abuk subuk tekiflerden bahsetmiyorum. Bunlar artık yüzsüzlük boyutunda muhabbetler. Ama biri bana gelip dese ki aracınızı Kocaeli deki ekspere götürmek istiyorum diye. Derim koy mazotu gidelim sıkıntı yok, kaporamı da alırım. Alakasız bir şeyden dolayı arabadan vazgeçerse de verdiği kaporayı isteme hakkı yoktur. Çünkü ben onun için işyerinden izin alıp Kocaeli ' ne gitmeyi kabul etmişim.

• cormen kullanıcısına yanıt
    lazloo kullanıcısına yanıt
    Hocam bu direnç muhabbeti nedir?

• Dürüst iş yaptıkları için ülkede tanımayan kalmadı.
    Tebrik ediyorum kendilerini.
  • Tarcanlar on numara. Tek geçerim. Sıra var ama değer. İşini iyi yapıyor

• TeKNoYDN kullanıcısına yanıt
    Airbag patlak olduğunda ya da yuvasından sökülü olduğunda direnç takıyorlar, araç airbag uyarısı vermiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Experi satıcıya ödetmek dünyanın en saçma şeyi olabilir :) Ama işte oluyor burda böyle şeyler.
  • Yorumunuz çok yanlış, 20-30 lira sizin için para olmayabilir ama ülkenin çok büyük çoğunluğu için büyük para.
    Bahsettiğim şey sizin 80 liraya alıyorum dibine kadar baktırırım ama 20-30 a baktırmam "şeklinde" demenizdir.
    Klavye başında atıp tutuyorsun da alıcıya bu şekilde konuşabileceğini sanmam.bu üslupla ya kavga çıkar ya da kimse aracına bakmaz.ülkede senin araban özel üretimli,eşi benzeri olmayan araba mı sanki. Sendekini almaz başkasındakini alır.yok il dışından gelene hayır diyormuşsun da yok ekspere sokmuyormuşsun da.he he kesin öyledir. Sanki uzay aracı satıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Kaput boyalı ise kazada motor kısmı da hasar görmüş demektir muhtemelen, hatta şasi.
    Geçen bir arkadaşım 15-20 km/h ile bir pick-up ın arkasına çarptı ve kaput hafiften eğildi ve mecbur boya atmak zorunda kaldı(Araç c300 coupe KKTC'de.Bu arada KKTC de öyle boya,değişen falan önemli değildir,kimse bakmaz.).Şimdi bu araç Türkiye de olsa 50-60 bin tl değer mi kaybedecekti ? Yapmayın Allah aşkına araba bu tabi kaza olacak.Şasilerde,airbaglerde işlem yoksa ne önemi var boyanın?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.