Şimdi Ara

Meşhur Tarcanlar Oto Expertiz 'de expertiz yaptırdım. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
8
Favori
87.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
267 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam zaten bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi adam gibi konuşan, üslubunu bozmayan, saygısını koruyan adama benim de lafım yok. Ama sizin de verdiğiniz örneklerdeki gibi insanlar gerçekten adamı canından bezdiriyor. Onlara ne söyleseniz haklısınız. Bak az önce bir arkadaşla konuştuk. Dedim hocam aracınızı ne zaman görebilirim diye. Öğleden sonrası için randevulaştık. Dedim size en yakın geçen toplu taşıma hangisi acaba? Beylikdüzü metrobüste insem hangi otobüse binmem gerekir diye sordum? Arkadaş dedi ki isterseniz ben sizi metrobüsten alırım. Dedim hocam malum İstanbul trafiği sıkıntı olur ben sizi oraya kadar yormayayım, toplu taşıma ile gelirim sıkıntı yok. Arkadaş dedi yok hocam alırım ben sizi sorun değil.

Adam da bıkmış artık telefonda söyledi. Hocam insanlar arıyor, işi gücü bırakıp gidiyorum sonra misafirim geldi ben gelemiyorum diyip beni ekiyorlar diye. İşte o adama söveceksin.

Şimdi ben adama abuk sabuk konuşsam, aynı şehirde olmamıza rağmen daha aracı görmeden telefonda saçma sapan sorular sorsam adam bana demez mi güzel kardeşim İstanbul oturuyorsun kalk bir zahmet gel diye. Bunlar benim için çok hassas konular. Bu işin ticaretini yapmadığım için sizin kadar katılaşmadım. Tahmin ediyorum ki sıklıkla araç satışı yapan biri olsam bende aynı tavrı takınırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: YaNKeSeNioR

tavrınızdan dolayı size baya arkadaş yorum yapmış ve inanmamış... emin olun ben telefonda daha fazlasını yapıyorum.. buradan da yazıyorum işine gelmeyen başka arabaya baksın çokta TIN.. Türkiye deki en düşük ilanları veririm elimdeki modele göre.. sohbet ederken yada maç seyrederken telefonu bile açmam.. parası olana araba çoksa bana müşteri daha çok, zaten en düşük ilanı vermişim daha neyin muhabbetini çekicem telefonda.. ağır hasarı var bel altı boyalı yazmışım adam gelmiş tavanda boya varmı diye soruyor.. direk kapatıyorum ilanı iyi oku öyle ara diyorum.. sana araba satmıyorum dediğim adam bile oldu.. öyle dediğim halde Gaziantep den Ankara ya geldi aldı arabayı

millet laf olsun diye size giydiriyor ama bunlar tok satıcı görmemiş daha.. 50 liralık arabayı 40 a vericem birde milletin dırıdırını çekicem.. bazı sazanlar var Ankara dan İstanbul a gel mazot paranı vereyim diyor :) araba dediğim gibi çıkarsa alacakmış :) ben Ankara içinde bile ayağa gitmem, işine gelen kapıma gelir bakar.. ayağa mal götürerek mal satmaya çalışırsan karşıdaki orasını burasını sallar en sonunda.. İstanbul dan Kocaeli ye araba baktırmayamı gidilir arkadaş? sanayideki ustalara kıranmı girdi? şimdi buradan inanmayarak değişik cevap verecek arkadaşlar, çok istiyorsa ilan sitesinden polo ilanımdan beni rahatlıkla bulup araç için arayabilirler.. sizde para var araba alacaksınız bende kapımdaki arabamı satıyorum ölmüş eşek satmıyorum..

Alıntıları Göster
    Hocam, buradaki arkadaşların çoğu hayatında araba almamış satmamış. 2 tane video izleyip gaza geliyorlar :)
    Tok satıcı sayılmam 3e 5e bakmam ama karşımdakinin yamyamlık yapmasına izin vermem.
    Elimden geldiğince usulünce yardımı yaparım işine gelen alır gelmeyen almaz.
    İstanbuldan kocaeliye araç götürme ya da kocaeli ye ayağıma getir diyen biri benden çok net dayak yer :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Clapss kullanıcısına yanıt
    Tam tersi bana oldu. Arabanın bütün hasarın söylediğim halde kaputu açıp bunun motoru yapılmış(yapılmadı) , bunca yoldan geldim faln filan hiç ses etmedim sayıyor da sayıyor. En son dedim al sana 50 tl defol git. Amacı 10bin altına alıp satmak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OrQuN

Otorapor da kurumsal bir firma. 2 ayrı yere yaptırdığım ekspertizde ilk firmanın bulamadığı şeyleride söyledi.
    Oto Rapor soygundan başka birşey değil. silecekler siliyor tekerler dönüyor farlar yanıyor vs. Boş muhabbet yapıp 350 400 tl alıyorlar.
  • Adam çok güzel şekil'de işini yapıyor sansarların beğenmemesi doğal yalanlarının ortaya çıkması koyuyor tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clapss

Pardon da nesi saçma ?? Ben belki şehir dışından gelip dünyanın masrafını yapıcam adamın dediğine güvenip. Sonra adam kusurları tam söylemediği için arabayı almadan dönmek zorunda kalcam. Hem zamanım hem param boşa gitcek. Oldu kardeşim

Alıntıları Göster
    Anlamaya çalışmakta direneceksin ama madem ortaya bişey attık altını dolduralım.

Bir ürüne veya hizmete x miktarda para harcıyorsun, burada parayı yatıran kişi olarak aldığın riskler var. Sende kendi risklerini azaltmak için bir takım önlemler alıyorsun buda exper hizmeti almak oluyor. Senin sermayenin riskini azaltmak harcaman gereken x miktarı başka birisinin almasını bekliyorsun. Bir x araç için yapacağın exper masrafı esasen kendi paranı korumak için. Yani risk alan kişi riskini azaltmak için masraf yapacak olan kişidir. Satıcı olarak banane senin riskinden yani.

Gelelim işin uygulama kısmına. Satıcı gözünden satıcı tekil fakat alıcılar birden fazla. Satıcı her alıcı için exper mi yapacak? Kimsede önce yapılan expere güvenmez yeniden ister, sen korcana götürmek istersin y kişisi morcana götürmek ister. Exper işinde mutlaka raporlarda ufak farklılıklar olacaktır. Ben giderim güvenilir bir yere yaptırırım ama adamın gözünden kaçabilir yani. Korcana götürürsün şurası eğri der. Şimdi mesela ben 2. El bi megane aldım alırkende kurumsal bir yerde expere soktum raporu var. Arada olanlarıda söylerim ama alıcının amca oğlu sedat usta gelip bambaşka şeyler söyleyebilir, x yeri farklı bir rapor verebilir. Sonrada ibibik alıcı gelip bik bik öter indirim yap diye. Bu noktada diyeceğim en fazla tamam alıyorsan exper ücretini düşerim olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Azazel Geri Dönüyor

300 tl ban sebebidir.
    eksper fiyatlarını devlet belirliyor 300₺ nin altına yapıyorlarsa kesin baştan savma ve alelade yapılıyordur kendi kafalarna göre fiyat belirlemiyorlar ayrıca o kadar para vericeksin 300₺ yi mi çok buluyorsun
  • Aman ha sakın boyalı araç almayın. Harita gibi çizilmiş olsun 3 senede bir benzinlikte bakımı yapılmış olsun ama yeterki boyalı olmasın. Allah korusun

• biz beykoz kavacıkta bi ekspere gittik araca yarım saat baktılar aracı arkadaşım alacaktı bu arada ben arabadan anlamam hiç ama gözle görünür yani aracın motorunda bişey olmadığunu sol arka tekerleğinin dışa doğru eğri olduğunu arkadaşa söyledim bakalım ekper diyecekmi diye söylemediler araçta macun var dedim tavan kenarlarında harbidende macun varmış dikkatli bakınca anlaşılıyor hiç bişey bilmiyorsanız aracın kapı lastiklerini çıkartın kaportadan kaynak yerleri açıksa işlemlidir fabrika puntosu atamıyorlar çünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: we[AGRA]

Aman ha sakın boyalı araç almayın. Harita gibi çizilmiş olsun 3 senede bir benzinlikte bakımı yapılmış olsun ama yeterki boyalı olmasın. Allah korusun
    Arabamı yeni sattım, alan kişi yaşadığı ilçede ( 60km uzakta) expertize sokmak için ısrar etti kabul etmedim. Benim bulunduğum ilçede kendisi expertize sokmak istemedi ama aracı alana kadar 20 30 kere arabada birşey olup olmadığını sordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşini hakkıyla yapan expertiz firması.
    Bu devirde kimseye güven kalmadı ne yazık ki sıfır araç da bile boya vuruk çıkabiliyor.

• Emniyet kemerlerini dirençle kandıranların korkulu rüyası, airbag leri satıcılara ters monte eden Exper

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bizim milletimiz kadar üç kağıtçı, dolandırıcı düzenbaz bir millet daha yok.
    Kimi nerde yolsam, tokatlasam, dolandırsam, üç kağıda getirsem diye düşüneceğine dürüstlüğe kafa yorsa daha iyi yerlerde oluruz eminim.
    Tarcanlar’ın da bu kadar meşhur ve işinde iyi olmasının sebebi de, milletimizin üç kağıtçı olmasından dolayıdır.
    Hesapta müslüman ülke olacağız...

• quote:

Orijinalden alıntı: Apoly

Usta sen alırken öyle yap boyasız temizini değil de , boyalısını al şöyle komple boyalı olsun hemde ileride boyatma derdin de olmaz. Görsel zevkin yükselsin biraz.

Alıntıları Göster
    bu mantik yuzunden park ettigi yerde arabasi cizilen adam depresyona giriyor.

gerek yok bunlara.
  • aracımı tekirdağ'da 2 expere soktum ve aynı raporu aldığım için aracı aldım geldim. izmitte ikamet ettiğim halde henüz gitmedim 2 ekspere soktuğum için satarken artık alacı kişi gelirse götürürüz :)
  • Bizim insanımıza "bilgi" her zaman "pahalı" gelmiştir.

o yüzden hep "ucuz" olana fırsat verip hakkını isteyenlere pahalı diyerek "dolandırıcı" , "boş iş" , "şov" gibi yakıştırmalar yapmıştır. Sanayi esnafı hep birbirine çamur atar.

Firma diyor ki : ben bu işi X fiyata yapıyorum. Şartlarım budur.

Gidince sana farklı bir fiyat çıkarmıyorlar ise burada olay sadece "müşteri tercihi" meselesidir.
  • Yaşım 39 yaklaşık 20 senedir araç alım satımla uğraşıyorum.Araç alırken herkes gibi ekspere sokuyorum ve ona göre fiyat veriyorum.araç kötüde olsa motoru bitikde olsa her aracon bir fiyatı bir ederi vardır. Önemli olan yalana dolana girmeden şeffaflıkla müşteriye anlatabilmektir. Doğru fiyatlandırma araç ne kadar kötüde olsa herkezin memnun olmasını sağlar. Bu yüzden ister binici olsun ister galerici alacağınız kişiden ekspertiz raporu talep ediniz. Ekspertizi alan kişi yaptırmak zorunda değildir.
    Macunlu boya konusu dikkatimi çekti biraz önce birkaç şey söyliyeyim.
    Macun boyacıların kullandığı boyanın altında kalan yüzeydeki vuruk çukur vs. yerler için kullanılır. Boya yapılırken boyacının yanında değişseniz aracınızın nasıl boyandığını asla bilemezsiniz. Doğrultmaya daha az para vermek komple macunluda yapabilir yada paraya kıyıp doğrultmada yapabilir.küçücük çukurlara bile yapabilir.parçanız küçük bir çökükten boyanıp sonra ''vay vay vay burda macunlu boyada varmış' 'diyebilirler. Bu tamamen boyacının o günkü maddi durumuna bağlıdır.

• Kesinlikle katılıyorum exper in yanına araç sahibiyle gitmeyeceksin gidiyorsan da raporu alırken kesinlikle yanında olmayacak.
  • Yorumları okurken expertiz parası farklı çıkarsa satıcıya aittir buda komiktir tarzı şeyler gördüm de. Ona istinaden yazayım dedim.

Sattığın mala güvenmiyorsan veya millete yalan söylüyorsan babalar gibi ödersin. He buna yanaşmıyorsan da babamın oğlu değilsin, neden sana güveneyim. Bu kadar net.

Araç alırken expere sokun ve farklı bir şey çıkarsa da alıcı olarak asla ödeme yapmayın. Satan da kurnazlık kovalamasın böylece.
  • Abiler sıfır araba boyalı çıkarsa süreç nasıl işliyor?
    Hemen iade edebilir miyiz?

Yoksa dava mı açmak lazım?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.