Şimdi Ara

Meşhur Tarcanlar Oto Expertiz 'de expertiz yaptırdım. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
8
Favori
87.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
267 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkürler hocam
  • J.McNulty kullanıcısına yanıt
    onların da youtube kanalı var bir de onay otp ekspertizin, araç almayacaksan bile çok bilgilendirici videolar yapıyorlar
  • barsav12 kullanıcısına yanıt
    öyle bir şey olsa bile bu satın alan adamı ilgilendirmiyor söylenen gibi çıkmadığı sürece alıcı almak zorunda değil satan kişinin problemi
  • tabi birşeyin pahalı olması izafi bir kavram kime göre neye göre yani, atıyorum diğer firmalar 100 e aynı şekilde yapıyorsa evet pahalı dersin de değil 80-100 binlik araç alırken araçta ne var ne yok görmenin bedeli binde 3-4 gibi bir rakam bence hiçbir şey. kasko yaptırmak gibi yani, kimi adam bişey olmaz der yaptırmaz kimi verir kafası rahat olur.
    Geçen biri burada dolabın kapısı mı ne düştü marangoz çağırdım 2 vida taktı 10 dk da gitti 50-100 neyse paramı aldı diye konu açmıştı o hesaba döndü bu iş.

Bence tarcanlar yeşil oto ve onay otonun youtube videolarına bir bak dışardan çil gözüken araçlarda neler çıktığına hayret edersin. İlk arabamı 90larda almıştım tabii o dönem arabalarda ne airbag vardı ne bir çok fren veya kontrol sistemi rahattı yani işler, biraz işi bilen bir abimizle giderdik arabayla bir tur atar frenleri yürürü ne durumda motoru nasıl şusu busu nedir al veya alma derdi, bir de dışardan kaportaya baktın mı tamam. Şimdiki gibi meblağlar ödüyorsan araçta kontrol edilmesi gereken bir ton nokta varsa bence öğrenmenin bedeli için binde 3-4 hiçbir şey, kendininki başta olmak üzere can taşıyacaksın sonuçta

• Maalesef Türkiye deki ekspertizlere de ekspertiz yapacak bir firma lazım. Yoksa kazığa oturmak işten bile değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Expertiz parasını kim ödedi?
  • Benim de anlamadığım nokta, exper yapılırken çıkacağını bile bile insanlar neden yalan söyler ?

Tamam kimse yoğurdum ekşi demez de, bu da çok aleni belli oluyor be kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EknCn

Yorumunuz çok yanlış, 20-30 lira sizin için para olmayabilir ama ülkenin çok büyük çoğunluğu için büyük para.
    Bahsettiğim şey sizin 80 liraya alıyorum dibine kadar baktırırım ama 20-30 a baktırmam "şeklinde" demenizdir.
    Konu para değil. Zira 20-30 bin lira büyük de para. Konunun bütününü kaçırmışsınız. 20-30 bin liralık arabada illaki boya olacak kaza değişen olacak. Alacağınız kişi ilk sahibi olmayacak ve satıcı benim bildiklerim bunlar deyip geçecek. Mesela öyle bi araba alacak olsam motor ustasına da götürürüm mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bennett.antony

Bu araçta dediğinden başka bişey çıkarsa expertiz parası sana ait muhabbetide baydı.
    Aracı satarken kardeş araç bu benim bildiğim,durumu bu, fiyatı bu işine geliyorsa.
    Ha arabada dediğimden fazla 2 parça boya çıkar eyvallah 500 daha kırayım ama geri kalanı senin tercihin
    İşine geliyorsa expertize sok gelmiyorsa sokma.
    İşine gelen alır gelmeyen almaz.
    Hatta çoğu satışımda expertize izin de vermiyorum. Götürüyosun insanın canını sıkıyorlar abuk, subuk şeyler söylüyorlar alıcı kaçıyor.
    Götürürsün motora şanzımana boyasına baktırırsın bitti.
    Expertiz efendi çıkıyo bunun balatası bitmiş Ulan araba 10 senelik bırakta balatası bitsin. Ben kız gibi arabayı yapıp satacaksam 50 yerine 70 isterim zaten.
    Alıcı da yamyam hemen fiyat düşüreyim falan hiç çekemem
    Tamam da artık expertiz raporu mecburi oldu diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Tamam da artık expertiz raporu mecburi oldu diye biliyorum.

Alıntıları Göster
    Yanlış biliyorsun
    Ben expertiz yapılmasın demiyorum canı isteyen yaptırsın ama parasına ıvırına zıvırına karışmam diyorum

• bennett.antony B kullanıcısına yanıt
    Aynen bir sen akıllısın zaten senden ekspertiz olmadan araba alanda kafa yoktur ne demek ekspertiz yaptırmam millet parayı sokakta toplamıyor. 10 sene de olsa 20 de olsa bakımı tam olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AL3lMA -- 19 Kasım 2019; 9:1:49 >
  • Yalnız onu bunu bırakın bu adamlar günde 20-25 araca bakıyor.
    Aylık tüm masrafları çıkar deli gibi para kazanıyor.
    Masraf olarak adam parası, elektrik ısınma parası başka hiç bir şey yok..

• quote:

Orijinalden alıntı: bennett.antony

Aynen öyle bana satıcı çok sana araba çok kardeşim.
    Allaha şükür bugüne kadar hiç mahçup olmadım yalan söylemedim olanı söyledim
    Herkes kendisine alıcı ve satıcı bulur.
    Bana biri kocaeliye gel diyecek kusura bakmasın küfür ederim.
    Satıcı olarak konuşuyorum ama aynı zamanda alıcıyım. Arabaya gider bakarım beğenirsem kendim bakarım en fazla boyacıya gösteririm biter.
    Sizin gibilerde aylarca onu mu alsam bunu mu alsam kıvranır durur

Alıntıları Göster
    tavrınızdan dolayı size baya arkadaş yorum yapmış ve inanmamış... emin olun ben telefonda daha fazlasını yapıyorum.. buradan da yazıyorum işine gelmeyen başka arabaya baksın çokta TIN.. Türkiye deki en düşük ilanları veririm elimdeki modele göre.. sohbet ederken yada maç seyrederken telefonu bile açmam.. parası olana araba çoksa bana müşteri daha çok, zaten en düşük ilanı vermişim daha neyin muhabbetini çekicem telefonda.. ağır hasarı var bel altı boyalı yazmışım adam gelmiş tavanda boya varmı diye soruyor.. direk kapatıyorum ilanı iyi oku öyle ara diyorum.. sana araba satmıyorum dediğim adam bile oldu.. öyle dediğim halde Gaziantep den Ankara ya geldi aldı arabayı

millet laf olsun diye size giydiriyor ama bunlar tok satıcı görmemiş daha.. 50 liralık arabayı 40 a vericem birde milletin dırıdırını çekicem.. bazı sazanlar var Ankara dan İstanbul a gel mazot paranı vereyim diyor :) araba dediğim gibi çıkarsa alacakmış :) ben Ankara içinde bile ayağa gitmem, işine gelen kapıma gelir bakar.. ayağa mal götürerek mal satmaya çalışırsan karşıdaki orasını burasını sallar en sonunda.. İstanbul dan Kocaeli ye araba baktırmayamı gidilir arkadaş? sanayideki ustalara kıranmı girdi? şimdi buradan inanmayarak değişik cevap verecek arkadaşlar, çok istiyorsa ilan sitesinden polo ilanımdan beni rahatlıkla bulup araç için arayabilirler.. sizde para var araba alacaksınız bende kapımdaki arabamı satıyorum ölmüş eşek satmıyorum..

• Hadi eksperde dediğin gibi oldu, adamda ödemem dedi çekti gitti..
    Nasıl ödeteceksin adama kafaya silah mı dayayacaksın

• Sen yaptırma o zaman.
  • Hocam burda mesele aç satıcı tok satıcı pert araç kız gibi araç meselesi değil. Bazı insanlar var harbiden adamı ayar ediyor. Bak geçen gün arabamı ilana koydum, açıklamaya ne var ne yok yazdım, tramer görüntüsünü ss alıp resimlere ekledim. Kekonun biri bana mesaj attı. Kardeş hata boya tramer ne var sen onu söyle tatava yapma diye. Şimdi ben bu adamı arayıp yedi sülalesine sövsem yeridir. Ama adam var, arayıp gayet efendi bir şekilde söyledi şurda ustam var gidebilir miyiz dedi. Dedim hocam sıkıntı yok gideriz. Yani burda iki tarafın da duruşu ve üslubu çok önemli. İnsanlar da saygı kalmadığı için kimse de sabır bırakmamışlar. Belki bende bir kaç araba daha alıp satsam sizin gibi düşünürüm bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: incubus

Experi satıcıya ödetmek dünyanın en saçma şeyi olabilir :) Ama işte oluyor burda böyle şeyler.
    Pardon da nesi saçma ?? Ben belki şehir dışından gelip dünyanın masrafını yapıcam adamın dediğine güvenip. Sonra adam kusurları tam söylemediği için arabayı almadan dönmek zorunda kalcam. Hem zamanım hem param boşa gitcek. Oldu kardeşim

• Araba bakmadığım halde tarcanlar ile yeşiloto'nun videolarunu hep izlerim insan izledikçe hayrete düşüyor.
  • cankut1907 C kullanıcısına yanıt
    Tabi ki anlaştıktan sonra istediği yere gösterebilir insanlar bu doğal birşey.. bu arada mesaj seçeneğini kapatıyorum ben araba alacak adam ilandan mesaj ile yada sms ile veya watsapptan yazarsa işim olmaz. çünkü insanlar mesajlaşınca tavrı değişiyor (klavye farkı sanırım) onun için bana tel eder ve efendi efendi sorarsa bende efendice yardımcı olurum elimden geldiğince.. bakın 5 araba ilanda her araba için günde 10 kişiyle konuşsanız 50 görüşme yapar.. bunun üzerine abuk sabuk konuşmalarda olunca insan artık bıkıyor.. bende 2-3 yılda bir araba satan biri olsam diğer insanlar gibi düşünebilirdim belki..

birde bu EXPER geçinenler insanı iyice bıktırıyor.. dün kendi bindiğim bir aracı götürdük adam kaporta boyaya bakmadan farların ayaklarının kırıklarını gösterdi. bu farkların ayaklarında tamir var falan dedi.. fan değişmiş bu fan bu arabanın değil dedi :) adama ben bu arabayı tavsiye etmem dedi.. vatandaşı sırf farların ayaklarında vida var diye vazgeçirdi arabada hasar kayıtı yok, 1 değişen 1 tam boya var ve motoru komple 6 ay önce rektifiye ettirdim. sıfır lastik, akü, frenler ve diskler.. adamlar bunlara bakmadılar. sıfırı 300tl olan ama tamir edilmiş farları gösterdiler.. hadi size kolay gelsin dedim zaten yolumun üzerinde bir yerdi çokta umrumda olmadı.20000tl lik 11 yaşında araba zaten. bir motor yaptırmak 5-6 binden aşağı değil neyin hesabını vericem, kendi versin ustasına para verecekse.. sanki 0 araba alıyorlar..

sizde bu işin ticaretini yapsanız benim dediklerimi yaparsınız aşağı yukarı..

• quote:

Orijinalden alıntı: AL3lMA

Aynen bir sen akıllısın zaten senden ekspertiz olmadan araba alanda kafa yoktur ne demek ekspertiz yaptırmam millet parayı sokakta toplamıyor. 10 sene de olsa 20 de olsa bakımı tam olacak.
    Senin araban yok okadar belli ki 😁

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.