Arkadaşlar ben şu anda anadolu lisesinde 3. sınıftayım. Sayısal öğrencisiyim. Derslerden ve sınavlardan oldukça bunalmış ve sıkılmış durumdayım. Dersaneden de sıkıldım için bu sene gitmiyorum. notlarım da düşmeye başladı. Acaba yabancı dil bölümünemi geçsem diye düşünmeye başladım. İngilizcem iyi aslında. Ama onda da seçecek fazla meslek yok. Özelliklerimi aşağıya yazdım. Sizce ne yapayım nasıl bir çalışma yöntemi izliyeyim? hangi bölümden mezun olup hangi mesleği seçeyim?
Özelliklerim: Matematik sevmiyorum. Edebiyat, beden, trafik, dil anlatım, din, felsefe vb. dersler angarya geliyor bana. Popüler bilimi seviyorum. Mesela alıp bir popüler bilim kitabını zevkle okurum belgesel izlerim. Ama gelin görün ki okuldaki fizik kimya biyoloji derslerinden nefret ediyorum çünkü çok fazla işlem tabanlı. Bilgisayarda html ve css, dreamveawer ve fireworks kullanabiliyorum. Linux ve windows kurup kullanabiliyorum. İngilizce seviyem yeterli. Yabancılarla ingilizce konuşurken fazla zorluk çekmiyorum.
konu günceldir
Hem karnım doysun istiyorsun; hem pastam dursun istiyorsun. Okuyacağın bölümler az ya da çok nefret ettiğin bilim dallarından yararlanır. Dile geçersen edebiyat kusacaksın; mühendis olsan fizik-matematik kusacaksın. Yazılımcı olsan yine matematik ve algoritma yeteneğini zorlaman lazım. En iyisi otur baba parası ye ne diyeyim..
Matematigi sevmen gerekmiyor ama yapman gerekiyor. Popüler bilimi bende severim özellikle modern fizikte fizik hocamla tartisacak kadar iyiyim ama gel gör ki fizikte mantik isinde yanlissiz yapsamda matematiksel islemlerinde bocaliyorum aslinda bu hoca kaynakli. İnan derslerin anlatimi berbat sıkıcı somut hic birsey yok. Laborutuvara gidiyoruz surekli ama nimetlerinden faydalandigimiz yok. Derslerin anlatimi sıkıyor olabilir seni. Canlan matematigi sevmeye calis ben onceki sene hayattan beklentisi olmayan bir insandim matematikten nefret eder sözele gidip matematikten kurtulmak isterdim simdi sayisaldayim. Yazin matematikle ilgili filmler izledim ve sevmeye basladim dene dostum sende.