102k sıralamam var. her ne kadar metalurji ve malzeme müh bana daha sıcak gelse de makine müh ailem yazmamı istiyor. Fakat gelen okullara bakarsak malzemenin geldiği okullar makinenin geldiklerine nazaran daha iyi. Bu iki bölüm arasında kaldım fakat kafam hala çok karışık, ne yapacağım hakkında fikrim yok. Tavsiyelere açığım Metalurji malzeme müh gazi 123k esogü 138k dokuz eylül 118k sakarya 130k Makine akdeniz 102k bursa teknik 96k ondokuz mayıs 140k karadeniz teknik 132k çukurova 109k abdullah gül 126k |
Metalurji ve Malzeme Müh. vs Makine Müh.
-
-
Esogü metalurji yerine eskişehir teknik malzeme mühendisliğini bi araştır hocam özellikle akademik kadrosuna ,ingilizce eğitimine bak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
eskişehir teknikte malzeme bilimi ve mühendisliği var 133k ile kapatmış. ingilizce bölüm ve akrediteli. Bu bölüm de yazılabilir ama matelurji ve malzeme müh ile malzeme bilimi ve mühendisliği arasındaki fark nedir onu bilmiyorum
-
Ktü makine yaz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fark yok hocam.Çalışılan yerler aynı.Tobb etü’de de mesela nanoteknoloji mühendisliği olarak açılmıştı mesela zamanında.Bence o sıralamalar için yazılabilir estü malzeme
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacrifice003 -- 2 Ağustos 2024; 14:29:54 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Malzemedeki uniler daha iyi makine belirli yerler asagisi okunmaz bence artık
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
neden sizce
-
Hocam babam 20 yıldır fordda çalışıyor ve çevresindeki mühendislerin çok büyük oranı makine mühendisi. Odtuden gelende var bolu abanttan gelende var senin bir şeyler yapma potansiyelin veya kendi şirketini açıp bir büro açma potansiyelin diğer mühendisliklere nazaran daha fazla. O yüzden makine yaz diyor. Metalurji malzeme mühendisliğine ise çok soğuk bakıyor sen bilirsin ben diyeceğimi dedim ama o bölümü okumanı istemiyorum hata yapacaksın diyip duruyor. Çok arada kaldım ben de
-
Bence makine yazılır, metalurji okulları da nasılsa ODTÜ YTÜ İTÜ değil. KTÜ makine bakardım ben
Baban makine mühendisiyse yaz o zaman referansla sokar seni
metalurjide okul çok önemli bir faktör müdür? ki gelen okullarda kötü okullar değil diye biliyorum. makine yazma sebebiniz ne olurdu, ve neden tercihiniz ktü yönünden olurdu
-
makine mühendisi değil ama yaklaşık 20-25 yıl fordda teknisyen olarak çalıştı ve çok fazla makine eem tanıdığı var. aynı işi yapıyor gibiler zaten çalıştığı bölümde. dolayısıyla makine müh hakkında diğer mühendisliklere nazaran daha çok bilgiye ve tanıdık insana sahip. fakat malzeme müh hakkında hiçbir bilgisi yok ve bana devamlı olarak kötülüyor bu da kafamı çok karıştırıyor
-
up
-
ben de senin gibi arada kalmıştım YTÜ metalürji mi Kocaeli makina mı diye Kocaeli makina seçtim çok memnunum çünkü malzeme dersleri gram ilgimi çekmedi . bunun daha detaylısını 4 yıl görecek olsam ne yapardım bilmiyorum
Hocam bence makine tercihi daha iyi olur. Çukurova gelir mi emin değilim ancak gelirse şehir de üniversite de fena değil sıcak iklimi de seviyorsanız. Tabii en son kararı sizin düşünüp vermeniz en iyisi olur.
hocam makine yazdım terdihlere, malzemeden vazgeçtim. fakat bu sefer de eem ve makine arasında kalıyorum. eem bana daha cazip geliyor fakat yazmaya düzgün okul yok ne yapsam bilmiyorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X