Şimdi Ara

Mevcut HDD Sorunu ve Yeni HDD Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler diliyorum öncelikle. Mevcutta Toshiba 2.5" 500GB MQ01ABF050M SATA 3.0 5400 RPM HDD, Casper C.600 model bilgisayarımda kullanıyorum. Son zamanlarda bir yavaşlık söz konusu ve sebebini hdd özelinde bilgim olmadığı için anlayamıyorum.

HDD Tune gibi performans ölçüm araçlarıyla yapılacak testler konusunda yardımcı olabilecek hdd uzmanı arkadaşlar varsa memnun olacağım. Beni yönlendirirse sonuçları ona göre koyacağım ne yapacağımı tam olarak bilemiyorum.

Ayrıca bu diskin iyi-kötü yönlerini de belirtebilir misiniz? Yeni bir hdd alırken neye dikkat etmem gerekir?

Herkese iyi forumlar.

• Mevcut HDD Sorunu ve Yeni HDD ÖnerisiMevcut HDD Sorunu ve Yeni HDD ÖnerisiMevcut HDD Sorunu ve Yeni HDD ÖnerisiMevcut HDD Sorunu ve Yeni HDD Önerisi

Farklı programlarda yaptığım testleri ekliyorum.

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 17:20:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HD Tune'un error scan bölümünden uzun test yaptırırsanız diskin yüzeyinde sorun var mı anlaşılır. Sorun yoksa diski bu şekilde kullanabilirsiniz fakat hızını yükseltemezsiniz çünkü benchmark testlerinde 1.3MB civarlarına inmiş, eğer bad sector sorunları yoksa bunun anlamı plakaların bazı alanlarının fazla yıpranmış olduğudur.

Bütçeniz elveriyorsa SATA SSD tercih edin. Samsung, Crucial, Corsair, Toshiba, Adata gibi markaları önerir, WD, James Donkey, Kingston, Sandisk gibilerini önermem. Mekanik HDD alacaksanız ve bilgisayarı günde 5-6 saatten fazla kullanıyorsanız güvenlik, NAS, enterprise tipi diskleri tercih edin. Marka olarak HGST, Toshiba önerebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.