Şimdi Ara

MEYVE SUYU DEĞİL ZEHİR İÇİYORSUNUZ ! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
36.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece meyve suyu değil, hiç bir hazır gıdayı evinize bile sokmayın. Tabii sağlığınıza önem veriyorsanız.
  • Arkadaş sağlıklı beslenme konusunda bir farkındalık yaratmaya çalışmış. Güzel bilgiler de vermiş. Pipeti, şişeyi kimsenin ağzından zorla çekmemiş ya. İçen yine içer ama artık çoğu kişi içerken bunları da aklina getirecektir.

Paylaşım için teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece meyve sularında değil içilen hemen hemen hersey de ilave şeker ve şurup var tatlandirmak için. Hazır ekmeklerde, bebek mamalarında bile ilave şeker olan var.. İçmeyin kimse zorlamiyor biraz bilinçli tüketici olun ne aldığınızı ne yiyip içtiğinizi bilin. Çok zor değil

• çocuklara okulda içmesi için meyve suyu alın deniyor. asitli içecekler satışı yasaklandı okullarda(iyi de oldu)marketteki içeceklerin hepsinin içeriğine bakıyorum. %95 inde glikoz fruktoz şurubu deniyor. bunların denmeyeninde ise E-e bilmem ne diye kodlu yazıyor. bazen bir iki tanesinde beyaz şeker yazıyor onunda içindekiler ne kadar sağlıklı ayrı. inanın içine girince insan manyıyor ve ne yiyeceğini karıştırıyor.
  • Evet arkadaşlar herkes kendince biseyler söylemiş bende iki laf edeyim. Öncelikle konu başlığı üniversitede proje odevimdi konuyu enine boyuna 4 grup üyesiyle araştırdık ve görsel bir proje hazirlamistik. Özeti şu. Kola meyvesuyu ve icetealerde yüksek miktarda şeker var. Yani insanlar şöyle dusunuyo kola zararlı meyve suyu yararlı. Yanlış meyve sularida zararlı . Sebebi şu ister işlenmiş şeker olsun doğal şeker olsun vücudunuza fazla miktarda şekerin girmesi zararlı. Mesela portakalı sıktık suyunu ictik ama yarim litre portakal suyu için bize 4 portakal lazım demi vücudumuz 4 portakal şekeri aliyo bu durumda. Olması gerek şu portakalı posasiyla yemek sebebi ise lif . Lif bağışıklık ve sindirim için önemli. Yani sana 4 portakalı soysam versem yiyemezsin doydum yeter dersin ama yarim litre portakal suyunu tek dikişte bile bitirebilirsin. Işte bu durumda vücuda fazla şeker girmiş oluyo. Fruktoz dedigimiz şeker iyidir sahanedir durumu yok yani.

Diğer önemli nokta ise zerolar lightler onlarda ise yapay tatlandırıcı bulunmakta vücut şeker olarak gormuyo direk böbreklere su gibi inip ordan idrar yoluyla atılıyo. 0 kcal olmasının sebebi budur vücut şeker olarak tanımaz ve parcalamaz. Bununda fazlası zarar.Umarımm açıklayıcı olmusumdur.

• 1 porsiyon baklavada kaç tane şeker var.?
    Ona göre yiyeyim..

• Vişne falan yazın alıyorum Derin Dondurucu da dondurup kış zamanlarında gerektiğinde vişne suyu haline getirip tüketiyorum.
  • gosHawk. kullanıcısına yanıt
    Kendin taze sıksan bile her türlü meyve suyu zararlı, paketlenmiş meyve sularının tamamı(%100, organik süper natural hepsi) ise zehirdir.

Meyveleri olduğu gibi yersen vücut bir nebze idare edebiliyor, ama yine de şekeri yüksek meyveleri çok kısıtlı tüketmek gerekir.
  • benim anlamadığım neden bu kadar şeker koyuyorlar kim istiyor bunu zaten fazla tatlı geliyor bana
  • şekerin zehir olduğunu kim söylüyor?
    her madde ve ürünün tanımı sürekli değişiyor
    tuz şeker yağ et ot, her şeye bilim insanları bazen faydalı bazen zararlı diyor
    bilgi bilim sürekli değişiyor, geçmişte faydalı denene şimdi zehir deniyor yarın belki yine şifalı diyecekler.
  • ESER14 kullanıcısına yanıt
    uyuşturucu bağımlılığından bir farkı yok ayrıca bilgisiz olduğu için hiç şeker yemediğini sanıp psikolojisini bozmuş,

karbonhidratların hepsinde zaten şeker var, vücudun şekersiz kalması diye bir şey olamaz.
  • Raf ömrü uzun ürünler sizin ömrünüzü kısaltıyor.

O yüzden ne kadar uzakta o kadar iyi. Mümkün oldukça uzak durun.
  • Fabrikaları kapatalım da bizi mi içsinler? :D
  • astegon kullanıcısına yanıt
    usta kaynak suları da takip edilmesi gereken bir konu
    kullanılan filtreler plastik materyaller vb sağlık açısından zararlı olabiliyor..
  • Periah kullanıcısına yanıt
    biz her taşın altında yahudi var demiyoruz ama yahudi hiçbir taşın altını boş bırakmaz
  • balomer kullanıcısına yanıt
    Kaynak suları tabii ki takip ediliyor. Ama en azından içinde meyve sularındaki gibi değişik kimyasallar ya da eklentiler yok. Şeker yok en azından.

Kanserin en temel sebeplerinden birisi şeker demişti onkolog tanıdığım. Şekeri kesin arkadaşlar.
  • Nektar ne demek, meyve içeceği ne demek, meyve suyu ne demek bir öğren be kardeşim bu kadar cahil olma. Sizden utanıyorum be ülke şartları kardeşim git bi meyve suyu ile meyve nektarı arasındaki farkı gör. Adam sağlıklı beslenmek istiyorsan buyur %100 meyve suyu satıyor litresi 10 liraya. Nektarda ise %40 meyve kalan şekerle doyuruluyor bunu da 5 liraya satıyor. Sen parasını ver başlıkta attığın gibi meyve suyu al sallama nektarlara. Aldığın meyve suyu 1.50 Euro değil ama sen alamıyorsan benim gibi gıda mühendisi ne yapsın. Şeker şeker. Sanki zorla silah dayatıyoruz. Bu ülkede hepsi var. Sen bir Amerikan İngiliz vatandaşı değilsin, şekerlisi de var doğalı da. Sen şekeri bırak halkın cebinde 5 kuruş yoksa ne yapalım

• degobar kullanıcısına yanıt
    Sebeplerinden biri de söz konusu tatlandırıcıların moleküler yapısından dolayı kılcal damarlarda tıkanmalara, deformasyona yol açmasıdır. Vücuttaki en ince kılcal damarlar da bu bölgelerde bulunduğu için ve pilot olmasından kaynaklı basınç farklarının bu durumu tetiklemesinden ileri gelir.

• Moueson kullanıcısına yanıt
    sen kimsin. seni cok merak ediyorum. her konuda yorumun var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BiletlerBiletxD kullanıcısına yanıt
    paketlenmis gida tuketmeyeceksin kardessss

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.