Şimdi Ara

MEYVE SUYU DEĞİL ZEHİR İÇİYORSUNUZ ! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
1
Favori
36.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beypazarı ve limonlu freşa ve ayran hariç hazır içecek tüketmiyorum. evde ise siyah yeşil ve bitki çayları, ayran, annemin yaptıgı sağlıklı mı sağlıklı kompostoları tüketiyorum sadece. marketteki içecekler yemeklerden çok daha zararlı. cola meyvesuyunun faydası yok zararı çok niye tüketeyim? öyle bir pazarlıyorlar ki tüketmezsek ölecez sanki lol
  • Spor a başladığım'dan beri şekeri bıraktım sırf bu yüzden günde 2.5lt içtiğim kolayı 1 aydır içmiyorum hiç birşeyi canım istemiyor ama o kola rüyalarıma giriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hemen hemen 6-7 aydan beri dışarıdan ilave olarak şeker almamaya çalışıyorum. Nedenini de açıkçası tam bilmiyorum ama çikolatayı falan hepten kestim. Evde bile yapılan keklerden yemiyorum. (Küçük kaçamaklar hariç )

Doğru hocam, ben sadece ilave şeker almak istemiyorum. @zortak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 2 Ekim 2019; 20:0:40 >
  • Ekonomik sıkıntılar Canan Karatay hocayı forum köşelerine savurmuş. Önceden TV programlarında verirdi bu demeçleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shapsgh -- 2 Ekim 2019; 16:37:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğin şeker zehir mi oldu şimdi sürekli oturan yatan için zarar da spor, hareket yapan için lazım bi yerde abartmadıkça. Yakabiliyorsan ne ala

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben dimes'in %100 elma suyundan alıyorum o üründeki şekerin elmadan geldiğini düşünüyordum yanlış mı biliyorum yasal olarak %100 yazıyorsa ona ilave şeker atamazlar değil mi?
  • Faydalı konu, yukarı çıkaralım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukluğumdan beri kola bağımlısıyım. Çikolatayı da çok severim, bir insan nasıl çikolata sevmesin ki? Çayı da şekerli içerim.

Hiçbir zaman kilo problemi yaşamadım ama, spor yapmıyorum ama yine de fitim.
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Hocam kilo verme konusunda bilimsel sırrınız nedir açıklar mısınız. Evet bende kilo vermek isterim ama özelden yerine forum yani paylaşma ruhunu uygun olarak buradan yada çok uzun bir sav ise ayrı bi konu başlığı açarsanız takipçinizim okurum saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: pöh62

Hocam kilo verme konusunda bilimsel sırrınız nedir açıklar mısınız. Evet bende kilo vermek isterim ama özelden yerine forum yani paylaşma ruhunu uygun olarak buradan yada çok uzun bir sav ise ayrı bi konu başlığı açarsanız takipçinizim okurum saygılarımla.
    evet hocam baya bir arkadas özel mesaj atti, bir kismina yazdim da, eve gecince düzgün bir konu acip biraz daha genel olarak yazayim.. Ozelden bu kadar ilgi olacagini beklemedim, konuya yazmadim cünkü konunun amaci da zayiflamak vs degildi :) tesekkürler bildirim icin
  • Sigarayı bıraktım. Şimdi kolayı bırakmam lazım. Günde birkaç litre içiyorum. Kahve ile bırakacağım sanırım. Ama sonra kahveyi nasıl bırakacağım.
  • ertan2002 kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür ederim hocam bilgi paylaştıkça çoğalır sağolun ilginiz nezaketiniz için.

• Shiro Battousai kullanıcısına yanıt
    3 snee önce ayırt etmeden cappy- dimes- tropicananın vişne sularını içerdim sadece, arada kola içmek istersem 330ml alırdım 6lı eve kafama estiğinde içerdim 2 sene önce hepsini bırakıp sadece freşa fresher limonlu içiyorum ne şeker dopingi yapmış oluyor nede başka birşey hemde tadı bütün sodaların içinde en güzeli bana göre evde yok şuan kaç küp şeker varmış diye bakacaktım içinde.
  • nietzsche55 kullanıcısına yanıt
    valla %100 derler ama kim bilir içeriği nedir, şey gibi olabilir elma suları %100 diye pazarlıyorlardı bi ara aslında %20 elma posası gerisi fabrikanın karışımı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoguzhan55

3 snee önce ayırt etmeden cappy- dimes- tropicananın vişne sularını içerdim sadece, arada kola içmek istersem 330ml alırdım 6lı eve kafama estiğinde içerdim 2 sene önce hepsini bırakıp sadece freşa fresher limonlu içiyorum ne şeker dopingi yapmış oluyor nede başka birşey hemde tadı bütün sodaların içinde en güzeli bana göre evde yok şuan kaç küp şeker varmış diye bakacaktım içinde.
    ben eve sadece beypazarı sade soda alıyorum. freşa limonlu yazları dışarda çok güzel oluyor. tadı falan da kaliteli geliyor bana yani
  • forumda böyle bir konu görmek şaşırtıcı ama yanlış bilinen çok şey var doğruları açıklıyorum. öncelikle bazı şeylere açıklık getirelim %100 meyve suyu dedikleri sen evine portakal alıp sadece suyunu sıkar içersen vücüduna fruktoz dene şeker girer. vücut aa bu portakal yedi aa bu greyfurtmuş demez. Derki bana gelen şey FRUKTOZ bunu unutmayın. Tadı tatlıymış dediğimiz şeylerin sebebi FRUKTOZDUR genelde meyvelerde balda vs bulunur.

ikincisi beyaz şeker ise sükrozdur yani 1 fruktoz ve 1 glikozun birleşiminden oluşur. dikkat edin içinde fruktoz var o yüzden beyaz şekerin tadı tatlıdır. Glukoz ise ekmek, patates gibi gıdalarda bulunur tatlı değildir. Toz şeker yani sükrozu yediğinizde içindeki 1 ölçü fruktoz 1 ölçü glikozda problem yaratanı FRUKTOZDUR. Yani meyve suyunun hangi türünü içerseniz için isterse evde sıkılmış olsun posası ile yani bir bütün olarak yememişseniz vücüt bunu yukarda bahs ettiğim gibi bana FRUKTOZ geldi der portakal geldi demez. Sen ise oo yararlı bu meyve suyu sonuçta diye kandırırsın kendini.
    FRUKTOZ vücut için gerekli bir şeker türü değildir. Vücut fruktozu yabancı bir madde gibi görüp glikojen depolarını onunla dolduramaz ve direk mitokondriye gönderir karaciğerinize yük bindirir ve VLDL e dönüşür yani yağa ve kalp krizi ihtimailini, insulin direncini ve karaciğer rahatsızlığı, üretilen ürik asitten dolayı yüksek tansiyona sebep olur. Konuştuğumuz tüm bu mesele FRUKTOZ için yani meyve suları. Meyveleri bu derece tehlikeli olmalarını elimine eden şey içerisindeki liflerdir. Tüm bu kana karışma ve karaciğer yüklenmesi işlemini inanılmaz yavaşlatırlar o yüzden fruktoz problem olmaktan çıkar. Liflerini alabilmeniz için meyveyi BÜTÜN yemeniz gerek suyunu sıkmak değil.

Şöyle düşünün 4 elmayı oturup yiyemezsiniz karnınız şişer ama 4 elma içerisindeki tüm meyve suyu ve fruktozu bir bardağı bile doldurmaz ve siz bunu bir kerede rahatlıkla mideye indirirsiniz ve sıkıntı tam olarak burda.

Kısacası kola ile meyve suyu arasındaki tek fark içinde daha az vitamin olması ve gazlı olması. Kola yerine meyve suyu içeyim sağlıklı diye düşünüyosanız zahmet etmeye gerek yok canınız çekiyosa kola için zaten ikiside neticede aynı. alacağınız c vitamini sizi kurtarmaya yetmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: pöh62

Ben teşekkür ederim hocam bilgi paylaştıkça çoğalır sağolun ilginiz nezaketiniz için.
    actim hocam konuyu
    https://forum.donanimhaber.com/saglikli-ve-bilimsel-kilo-verme-tekniklerim-garantili--140234254

zayiflama ile ilgili bilgi edinmek isteyen arkadaslar bakabilir..
  • Günümüzün yeni terörizm akımı gıdada. Biraz araştırın, etiketlere bakın resmen kafayı yersiniz. Markette satılan, yüksek adetli üretilen ürünlere almaya eliniz gitmez.

Bu sefer de biraz daha butik üretim yapan, sağlıklı markalara yönelmek istiyorsunuz. O zaman da emin olun mutfak masrafı en az üç katına çıkıyor. Ben denedim, bütçesi iyi olmayanı zorlar, karşılayamaz.

Hiçbir abur cuburu almamak lazım, şekeri kesmek şart. Meyveli soda, instant kahve vb. her şeyi hayatımdan çıkarttım.

Sade soda, sade kaliteli kahve, şekersiz çay vb.
  • Son yıllarda dikkatimi çeken şey, her tatlı üründe şeker miktarı sanki aşırı arttırılmış gibi.
    Ne yesem, ne içsem aşırı tatlı geliyor. Özellikle meyve suları, kola, meyveli gazoz vs rahatsız edici derecede tatlı.
    İyice azalttım, tüketmemeye çalışıyorum. Bu kadar tatlı ürünler nasıl kabul görüyor anlamıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.