Şimdi Ara

Mezun olunca askerlik tecili nasıl oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
3.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hiçbir bilgim yok. Temmuz'da mezun oluyorum 2 yıllık tecil hakkımı kullanmak istiyorum. E-devletten mi tecil yapıcam yoksa şubeye mi gitmem gerekiyor? Prosedür nedir bilen var mı?

• Yaş kac yenı yasa geregı lıse mezunları 22 lısans ve onlısan sanırım ama lısans garantı 28 den sonra tecıl ımkanı olmuyo bunların altındaysa zaten bu yas grubuna kadar otomatık erteleme yapabılıyosun.Ama eskıden mezunıyetten ıtıbaren 2 yıl otomatık tecıl ımkanın vardı

• quote:

Orijinalden alıntı: cagdas9292

Yaş kac yenı yasa geregı lıse mezunları 22 lısans ve onlısan sanırım ama lısans garantı 28 den sonra tecıl ımkanı olmuyo bunların altındaysa zaten bu yas grubuna kadar otomatık erteleme yapabılıyosun.Ama eskıden mezunıyetten ıtıbaren 2 yıl otomatık tecıl ımkanın vardı

23 yaşındayım. Temmuzda diplomayı aldım diyelim, şubeye gidip durumu bildirmem mi gerekiyor yoksa e devletten falan oluyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şubeye gidin hocam ben 2017'de şubeye gidip yaptım bir form doldurup imzalıyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • E devletten askerlik durum belgesi sorgula. Bak bakalim tecil ne zaman bitiyor.
    Tecil bitmeden
    E devletten askerlik erteleme islerini baslatacaksin. Youtube de tonla var nasil yapildigi

Aile hekiminde muayene vs olacaksin
    Isler bittiginde 2 yıl daha tecil hakkı doğacak
    Hepsi e devletten.

• Ben de mart ayında mezun oldum. Aynı yaştayız ama e-devlette 31/12/2026 yılına kadar tecilli görünüyorum. 2 yıllık hakkımı kullanmama gerek kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: miyavlayankirpi

Şubeye gidin hocam ben 2017'de şubeye gidip yaptım bir form doldurup imzalıyoruz.

Pandemiden sonra e devlete falan gelmişti herhlde de ben yine de bir gidip sorarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: notguest

E devletten askerlik durum belgesi sorgula. Bak bakalim tecil ne zaman bitiyor.
    Tecil bitmeden
    E devletten askerlik erteleme islerini baslatacaksin. Youtube de tonla var nasil yapildigi

Aile hekiminde muayene vs olacaksin
    Isler bittiginde 2 yıl daha tecil hakkı doğacak
    Hepsi e devletten.

İşlemleri e devletten yapıp aile hekimi onayından sonra tecil ettirebiliyor muyuz? Eskiden diploma fotokopisi vs istiyorlarmış ama şimdi mezun olduğumuz vs görünüyor zaten diplomayı aldıktan sonra bu konuyu editleyecegim

• quote:

Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

Ben de mart ayında mezun oldum. Aynı yaştayız ama e-devlette 31/12/2026 yılına kadar tecilli görünüyorum. 2 yıllık hakkımı kullanmama gerek kalmadı.

Hiçbir şey yapmadınız mı? Kendiliğinden mi tecil oluyormus?

• Pankreasına Talibim kullanıcısına yanıt

Dostum mezun olduğun için o askerlik tecili düşücek ve gidip bürodan tecil ettirmen gerekir , henüz öğrenci işlerin askerlik şubesine bilgi yollamadıysa o şekilde kalmıştır ama yeni kayıt döneminde bilgilerin yani mezun olduğun ulaştırılır şubeye ve düşer . Kontrol et o yüzden düştüğü zaman gidip tecil ettir.

• Togolu00 T kullanıcısına yanıt

Valla marttan beri sık sık kontrol ediyorum. Hala o tarih gözüküyor. Kime sorsam bilgim yok dediği için bilgi sahibi olamadım. Eğer tecil kendiliğinden düşerse söylenen 2 senelik hakkımı kullanırım. Keşke bu şekilde kalsa.

• quote:

Yaş kac yenı yasa geregı lıse mezunları 22 lısans ve onlısan sanırım ama lısans garantı 28 den sonra tecıl ımkanı olmuyo bunların altındaysa zaten bu yas grubuna kadar otomatık erteleme yapabılıyosun.Ama eskıden mezunıyetten ıtıbaren 2 yıl otomatık tecıl ımkanın vardı

1. Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan;

a. Lise veya dengi okuldan mezun olanların üç yıl,

b. Mesleki ve teknik liselerden mezun olanların altı yıl,

c. Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulundan mezun olanların iki yıl,

ç. Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl,

d. Yüksek lisans eğitimini tamamlayanların bir yıl, süreyle ertelenir. Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları için 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez.

Hocam direkt asaldan aldığım maddeler bu duruma göre lisans öğrenimi süresi içerisinde 28 yaşından sonra tecil olmuyor tecil ettirmek için mezun olmak gerekli ancak dediğinizin aksine en az 4 yıllık yükseköğretim kurumundan mezun olunduğu taktirde 2 yıllık tecil hakkı yine var ve bu yaş sınırı 32 ancak fakülte değil de yüksekokuldan mezun olan birisi sizin dediğiniz gibi 28 yaşını aştıysa 2 yıl hak verilmiyor ancak yüksek lisans yaparsa tecil elde edebilir.

Üniler genelde eylül ayında yeni kayıtlar yapıldıktan sonra yollar o zaman bir tekrar kontrol edersin .

• Pandemiden once e devletten yaptim hepsini.

Anca sorun vs cikarsa belki subeye isin duser.

Bazi kisilerin aile hekimi muayenesi sisteme dusmuyor falan

• quote:

Orijinalden alıntı: notguest

Pandemiden once e devletten yaptim hepsini.

Anca sorun vs cikarsa belki subeye isin duser.

Bazi kisilerin aile hekimi muayenesi sisteme dusmuyor falan

Güzelmiş ya o zaman ben de öyle yaparım, teşekkürler  

Bunu bir arastir oradaki tarih bazi kisilerde surekli degisiyor. Bir takip et bakalim degisecek mi

Oteki turlu subeye git ve durum belgesini al orjinalini. Yoksa ona guvenip arada tecili kacirirsan 2 yillik tecil yanabilir haberin olsun

• quote:

Hocam ben lisanstan 26'da mezun oluyorum. Sonra yüksek yapacağım, yüksek devam ederken tecil olmuyor mu? Askere mi çağırıyorlar direkt?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.