Şimdi Ara

Mezuna kalıp kalmama sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu aralar çok benzer konular açılmakta farkındayım ama ben de biraz içimi dökmek için böyle bir konu açtım. Öncelikle beni yıkan Ygs sonucum olmuştu. Geçen seneden beri 10 bin hedefleyen ben 40 bine girdim. Neyse umudumuzu pek kaybetmeden ev dershane okul arasında mekik dokudum. Ama hiç bir zaman kendi içimi rahatlatamıyordum. He konuyu tamamiyle anladım sorularını da çözdüm tam olarak oturdu diyemiyordum. Ama genel olarak iyi bir öğrenciydim. Matematik ve özellikle geometrime fazlasıyla güveniyordum gerçi. Matematikten 40 geometriden 25 net hesabını yapıyordum. Bir de bunlar benim için ortalama değerlerdi bi de. Sınava girdik(?) çıktık. Ben fen bölümü sıkıntılı geçer-kendi açımdan- diye beklerken güvendiğim dağlara karlar yağdı. Matematikten 30-35 net geometriden 10-15 net bekler oldum. Şimdi önümdeki fen sınavına bakıyorum. Fizik fena sayılmaz ama Kimya ve biyoloji orta seviyede ve eksiklerimin olması beni kötü dememe yöneltiyor. Ve şu hafta mezuna kalma düşüncesi beni iyice sardı. O "nasıl olsa mezuna kalıcam" düşüncesi.. Ailem kararlarımın hep destekçisiler. Allah onlardan bin kere razı olsun. Meslek konusuna gelicek olursak gerçekten aklım o kadar karışık ki biliyorum şizofreni bir düşünce ama gönlüm bir taraftan mühendislik bir taraftan tıp tarafında. Seneye kalırsam gerçekten gümbür gümbür olacağıma da inanıyorum. Korkum sıkılmak değil de, seneye arkadaşlarım bir yere yerleşmiş olacaklar ve onlar oradayken benim burda hala liseli modundan çıkamayışım canımı sıkar. Ayrıca "bak o kadar gece gündü çalıştı mezuna kaldı" düşünceleri... Ne yapmalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam insanlar ne der diye düşünüp karar verme ne yapmak istiyorsan , senin için hangisinin daha iyi olacağını düşünüyorsan onu yap sonra keşke deme.
  • Tamamen aynı durumdayız ben de kalıyorum. Ypacak bir şey yok. Hele de ailen destekçiyse başkalarına aldırış etmeden kal.

• Evet beyler. Bir mezun olarak size söylüyorum. KE-SİN-LİK-LE KAL-MA-YIN. dünyanın en kötü duygusu budur. İlk başlarda o sonbaharın huzuruyla çalışmaya dershane( etut merkezi ) gitmeye başlarsınız ama sonra o kadar sıkıcı bir hal alirki durum. Ev- dershane-Ev. Uyku- ders- uyku. Hayatinizin 1 senesi boyle gececek. Eger ben sosyal yaşantimada bakarim dersinde derseniz öyle bi dünya yok. Hicbisi yapamassiniz. Arkadaşlarınızla disari çıkarsınız tabi onlar universİtelidirler. Onların kafası rahat olur ama sizin aklınız hep derste kalır. En tembelinden en çalışanına bu böyledir. Üstelik aile durumu var. Bir kez daha onları hayal kırıklığına uğratmaya telaşı. Açıkçası hicbiseyden mutlu olamiyosun . YGS den sonra olay baskıyı zaten. Yaklaşık 2 yıl calismissin sınava. Artık bittin yanı kitap açınca miden bulaniyo o derece. Bakın ciddi söylüyorum basinica GELECEKK. 1 hafta 2 hafta yok pazartesi çalışmaya başların yok salı derken çatt lys kapıya dayanır. Formül formül formül ezberlemek var bide. Hadi TM ciler rahat. Fenciler durumu daha kötü. Adım attığı yer formül. Açıkçası ben ezberci eğitime karşıyım ve bu yıl formül ezberlemedim. Ne olursa olsun artık çünkü bıktim. Bu arada geçen yıl siralamam YGS 180 binken bu yıl 80 bin. Lys dede mat 30 Geo 12 yaptimki bu yıl yaptığım en en en kötü netlerim. Mat 40 dan alta yapmamisimdir denemelerde. Biraz gazdan olduysa size ne mutlu. İyi geceler beyler.

• Eğer o üniversiteyi çok istiyorsan kalacaksın kardeşim üstteki adama falan bakma her sabah kalktığında bu gün (kendi adıma) bilkent iktisat için ne yapmalıyım diyeceksin ve artık son Şansınmış gibi çalışacaksın ve şunu düşüneceksin sene sonu bilkent mi boun mu diye üniversite tanıtımlarına gitmek o yıl içinde sürünmene psikolojinin bozulmasına her şeye değecek elbette hayat kolay değil hele Türkiye gibi ortadoğu ülkesinde ama kendin için bunu yapman lazım hedeflerin hayallerin için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lykke.. -- 17 Haziran 2015; 10:04:03 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vice_versa3545

Evet beyler. Bir mezun olarak size söylüyorum. KE-SİN-LİK-LE KAL-MA-YIN. dünyanın en kötü duygusu budur. İlk başlarda o sonbaharın huzuruyla çalışmaya dershane( etut merkezi ) gitmeye başlarsınız ama sonra o kadar sıkıcı bir hal alirki durum. Ev- dershane-Ev. Uyku- ders- uyku. Hayatinizin 1 senesi boyle gececek. Eger ben sosyal yaşantimada bakarim dersinde derseniz öyle bi dünya yok. Hicbisi yapamassiniz. Arkadaşlarınızla disari çıkarsınız tabi onlar universİtelidirler. Onların kafası rahat olur ama sizin aklınız hep derste kalır. En tembelinden en çalışanına bu böyledir. Üstelik aile durumu var. Bir kez daha onları hayal kırıklığına uğratmaya telaşı. Açıkçası hicbiseyden mutlu olamiyosun . YGS den sonra olay baskıyı zaten. Yaklaşık 2 yıl calismissin sınava. Artık bittin yanı kitap açınca miden bulaniyo o derece. Bakın ciddi söylüyorum basinica GELECEKK. 1 hafta 2 hafta yok pazartesi çalışmaya başların yok salı derken çatt lys kapıya dayanır. Formül formül formül ezberlemek var bide. Hadi TM ciler rahat. Fenciler durumu daha kötü. Adım attığı yer formül. Açıkçası ben ezberci eğitime karşıyım ve bu yıl formül ezberlemedim. Ne olursa olsun artık çünkü bıktim. Bu arada geçen yıl siralamam YGS 180 binken bu yıl 80 bin. Lys dede mat 30 Geo 12 yaptimki bu yıl yaptığım en en en kötü netlerim. Mat 40 dan alta yapmamisimdir denemelerde. Biraz gazdan olduysa size ne mutlu. İyi geceler beyler.

Adam öyle bir troll ki hala akşam kafasında. Baksanıza hala iyi geceler diliyor

• Ben mezunum inan 1 sene o kadar çabuk geçiyorki aayrica o kadar calistin noldu gibi bi düşünce çok saçma inan ne emek verirsen karsiligini aliyorsun bilgi birikimi diye bisey var ben ilk senemde 'nolacak ya fen lisesini bitirdim her şartta yaparim' diye meğer hic bisey öğrenemeden gecirmsiim bir senemi. Sonraki sene yani bu sene dersanede bilgi eksiğimi tamamladim gel gör ki netlerim gecen sene ata tuta çözdüğm mat sinaviyla ayni . burada da biraz strateji bilmek gerektiğini öğrendim sinavla ilgili ve pratik kazanmak gerekli
    Ailen ses cikarmayacaksa emin ol rahat atlatirsin ama eski arkadaslarinda görüşmeyi birak . gerçek arkadaslarinsa sen hayatini kurduktan sonra tekrar arkadasliginiz devam eder . telefondan sosyal medyadan uzak dur nasil geçtiğini anlayamazsin 1 senenin
    Ama sinav sistemi dersanelerin durumu vs. Onlar benimda kafama yatmiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7. mezuna kalmak?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kamer16 kullanıcısına yanıt
    Değişik dün gece aynı konuda birisi.gene bu durumu sormuştu oraya yazdığım mesaj kopyalayıp buraya yazdım. Ağzı.olan konuşuyor işte beyin kafiri. O kadar yazıdan bi iyi geceleremi takıldin???

• Eğer daha iyisini yapacağına inanıyorsan kal.Ben de daha iyisini yapacağıma inaıyordum ama tekrar aynı stresi yaşayamam tekrar aynı konuları calısamam diye tercih yaptim ve sonra okulumu dondurup tekrar hazirlanmaya karar verdim.Zaten kafanda bir belki varsa kesinlikel kal bence yoksa benim gibi yari yoldan donmek zorunda kalirsin ki puan kiriliyor.Şöyle söyliyim daha mı stresli?Evet daha stresli cunkh bu sene de olmazsa seneye kalamam diyorsun.Ama konular daha iyi oturuyor sıkıcı falan da değil.Sonucta gitsen universitede de yine ders calisacaksin.Arkadaslarim universiteye gidicek ben kalicam diye dert yapma ilk zamanlar birazcik kotu oluyor ama sonra gercekten aman diyip sallıcaksın.Ve gercekten soyluyorum o bir yilin nasil gectigini anlamayacaksin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kisikateste5dk K kullanıcısına yanıt
    Valla benim yapacağım şey senin yaptığının yanında hiç bi şey kalıyor. Üniversiteden gelip tekrar hazırlanmak büyük iş. Allah yardımcın olsun. Yorumun için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamer16 -- 18 Haziran 2015; 12:11:31 >
  • Valla kardeş o kadar aynı durumdayız ki her cümlenden sonra "aha ayni ben" diye tepki verdim.Ben de 15 bin civari hedefliyordum dis hekimligini cok istiyodum sonra ygsde ayari yedik 33 bin. Tabi moraller bozuk calisiyorsun ama insanin aklindan hep "ulan bu sene olmicak galiba" diye geciyo.Mezuna kalmak sıkıntili bir durum gibi gozukuyo ama simdi dusunuyorum bence kendine 1 sans vermeye deger.uniye gitsen bu sene "ulan bi sene daha kalsaydim yapar miydim acaba" diye dusunup durcaksin.Bir kere daha tecrubelisin.simdi hatirliyorum da ygsden onceki halimi elim ayagim titriyodu heyecandan meger hic degmezmis ama sinav psikolojisi iste .dershane durumlarina da hic takilma gittin mi bilmiyorum da gitmissindir heralde.gittin de noldu yani bence anlattiklarina gore kendin halledebilecek kapasitede bi ogrencisin.gozunde bu kadar buyutme uniye gitsen nolcakki istemedigin bir bolum olsa ayaklarin hep geri itecek seni.ne kadar inandirici gelcek bilmiyorum ama annemin yakin bi arkadasinin oglu tip icin 3 sene calisti.ben de o zamanlar bi seyden haberim yok tabi niye ugrasiyo girsin bi yere bosuna zaman kaybediyo diyip duruyodum annesine.sonra bigun bi gittim cocuk sevincten ucuyo tibbi kazanmis 3 yilin emegi.Daha guzel ne olabilir ki.Hayat o kadar kolay degil hele turkiyede hic degil.Birilerinden onde olmak icin ya cok zengin olcaksin yada herkesten cok caliscaksin baska caren yok.Oyuzden bi sene daha calismak bu kadar zor gelmesin daha olene kadar caliscaksin calismanin yasi yokki.senin yerinde olsam denerdim sansimi.Yolun acik olsun sinavda basarilar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Benimde hedef 37k idi ama ygs 97k gelince moraller çöktü aklımda mezuna kalıp kalmama konusunda ikilem ar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.