Bildirim
Mezuna kalma olayı max 3 olmalı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Fikrimi belirttim hocam.
Ertesi gün ÖSYM : Artık 3 ten fazla mezunluk yok
Demeyecek.
Ama sistemin tıkandığı da bir gerçek.Her şey sınav değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam kaç yaşındaki adamlar giriyor bu sınava. Bir limit getirmeleri çok saçma.
Ha bence birey psikolojik olarak da 2 den sonra daha olmuyorsa olmuyor deyip yoluna bakmalı. Ömrüne yazık. Tabii yine kendisi bilir adaylar.
birinin sene içerisinde ne yaşadığını bilemezsiniz, istediği kadar girebilir ve bu sizi ilgilendirmez.
Hocam bence mezunlukta 10 puan kesilmeli her kalışta ama ailevi sebebler,çok özel durumlar yüzünden kalan da var onlara haksızlık olur bu sefer.
Eğitim anayasal bir haktır. Hiç kimse eğitim öğretimden mahrum bırakılamaz. Böyle bir sınırlamayla insanların anayasal hakkını elinden alıyorsun. Dolayısıyla kimse böyle bir karar alamaz, anayasaya aykırı. -
Biliyorum hocam 30 yaşında okuyanları.Herkes istediği yaşta girebilir bence de .Benim düşüncem 4 yıl lise üzerine 4 5 yıl daha deneyenler.Akademik olarak alacak bilgi belli.Konular ortada.Bazı durumlar artık şansa kalıyor.Ayrıca mezunluk kaldırılsın demedim.3 5 sayılarına da takılmayın.Bir sınırı olmalı bence yine de.
Herkes sene için de bir şeyler yaşıyor.İlk 10kya giren adamların hayatı güllük gülistanlık mı sanıyorsun ?
Bunlar bir bahane olmamalı.3 sayısı bir öneri ama bir sayı olup kısıtlama getirilmeli.
Mezuna kalınır hocam o yıl olmamıştır işte.
Ama 5 6 kez de denenmez.Bir sayı sınırlaması gelmesi gerekir.
Bence gayet alınır.Ben mezunluk kaldırılsın demedim.4 yıl lise süresinden uzun mezuna kalanlar var.Her şeyi öğrenmiştir o insan artık.Bu iş sınav anı,şans .1 yıl daha deneyeceğine 1-2 hafta sonra sınava girebilse istediğini alabilirler.
Sayı ayarlanır ama bir sınırlama şart.Eğitim sadece liseden üniversiteye geçmek değil.
Hocam imkansiz bir sey bu haberiniz olsun en kötu yerlesip 2 sene sonra tekrar denerler insanlar engelleyemezsin bunu
O şekilde yapacak olan yapsım hocam.
Art arda yıllardır olmuyorsa sistemi tıkamaya gerek yok.
Sevgilim arkadaşım sence diye bir şey yok Anayasal bir hakkı yok sayamayız maalesef. Bu bağlamda bir insan hapishanede hüküm giymiş vaziyette, mahkum konumunda dahi üniversite sınavına girebiliyor. Yani "sen arka arkaya 4 sefer sınava girmişsin, seni almayalım bu defa" demek saçmalık. Yazdığın şeyin farkında değilsin.
Edit: İmlâ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 30 Temmuz 2020; 1:41:2 > -
Burası Türkiye hocam.Gerçekleri farkında olmayan sensin.Ben 4.kez kimse giremez demiyorum.Bir sınırlama olsun.İsterse 5 olsun fark etmez.Başka bir sisteme geçilmeli.Bu insan yıllardır neden mezuna kalıyor ? Akadmeik olarak kendine ekleyeceği herhangi bir bilgi kalmamıştır.Sınav anını kötü geçirdi diye 1 yıl daha kalmak zorunda kalıyor.Belki normal sınav tarihinden 1 hafta sonra sınava girebilse istediği gelebilecek.Demek istediğim tüm bu emeği 2 saatte değerlendirmemek için alternatif açılmalı.
Peki, sınav sonuçları sizler için emeklerinizi heba eden cinstendi, anlıyorum bunu. Ben de bu sınava girdim ve bela bir şey, hakkınızı alamamak da çok üzücü. Sistemin daha iyi olabileceği gibi şeylere zaten diyecek yok. Sanırım sen de bu sınavda hakkını alamadığına üzgünsün. Sıkma canını eğer ona üzgünsen, her şey olacağına varır. Takma kafana. Fakat Şu an bu başlıkta bahsettiğin şey hakkında fikrim aynı. Bu dediğin mümkün değil, anayasaya aykırı, üstelik mantıklı değil. Sen de ileride daha sakin kafayla düşünürsen fark edeceksindir zaten. -
Yok hocam duygularımdan bağımsız açtım bu konuyu.Benim dikkatsizlik yapmama hayallerine ulaşmaya çalışan bir mezun neden olmuyor ki.Önümdeki mezun sayısı da 20-30 ancadır.
Sisteme böyle şartlar konularak biraz daha insanları çaresiz psikolojiyle zorlanabilir diye düşünüyorum.Bazı mezunlar ciddi anlamda gevşek nasıl olsa seneye denerim diyor.
Sistemi kökten değiştirmek mümkün değil ama bu sınava normal sınava girdikten sonra olmayınca 1 hafta sonra tekrardan girebilse bir mezun istediğini alabilir.Yani yeni bilgi de eklemeyeceği için sadece sınav stresi,şanssızlık yüzünden 1 yıl daha bekliyor.Çok köklü olmasa da ufak değişikler sistemi rahatlatır.
Sınavı erteleyip öne alan baba konuları çıkaran hiç hesapta olmadığı halde tytye +30 dakika ekleyen insanlar yakında bunlara da yönelirler.Çok şaşırmayın derim.
arkadaşlar aslında tartışmalık mevzu yok, saçma olan mezuna kalmak değil, insanlar istediği kadar mezuna kalır, istediği kadar sınava girer, buradaki tartışılması gereken konu yks'nin 2018'de getirilmesi esnasında birden pata küte değişen sistemden fazla şikayet edilmesin diye getirilen tyt puanını koruma saçmalığı. bu tamamen yks sistemi gelirken öğrencileri pohpohlamak, sakinleştirmek için yapılan bir saçmalık bence. bunu kaldırmak sorunu da nispeten çözer bence. üstelik en başından beri zorlukları her sene değişen sınavların puanlarının nasıl dönüştürülüp o puanla tercih yapılabildiği saçmalığını anlayabilmiş de değilim. -
Katılıyorum hocam.Bir de o mevzu var.
ayrıca diğer arkadaşın dediği gibi insanların elinden sınava girme hakkını bu şekilde alamazsınız. mesleğe giriş sınavlarında bildiğim kadarıyla bunun örnekleri var. bir keresinde istanbul baro başkanı bir konferansında söylemişti yanlış hatırlamıyorsam; bir avrupa ülkesinde (hangisi olduğunu hatırlamıyorum) hukuk mezunlarının mesleğe başlayabilmesi için girdiği yeterlilik sınavına en fazla 2 giriş hakkı var ve bu 2 sınavda da başarılı olamazsa aldığı lisans diplomasıyla mesleğe başlayamıyor artık. fakat bu da önceki arkadaşın dediği gibi ülkeden ülkeye, mevzuata, anayasaya, yök kanuna, ösym'nin mevzuatına göre değişecek bir durum. bana da sınava girme sayısına kısıtlama getirilmesi eğitim hakkının kullanılmasının engellenmesi gibi geliyor. ayrıca işin bir de siyasi ve ekonomik yönü var ki bu düzende mühim görülen sınava girecek öğrencileri rahatlatmak, sınav sistemini ideal bir hale getirmek değil, daha çok kişinin sınava girip daha çok kişinin -işsiz kalacağı bölümler bile olsa- üniversiteli olmasını sağlayarak hem şehirlerdeki üniversiteliler sayesinde bir ekonomik gelir alanı oluşturmak hem de 18 yaşındaki gençlerin 4-5 yıl üniversite okumasıyla işsiz konumuna düşmesini 4-5 yıl ertelemek olarak görülüyor.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hocam kaç yaşındaki adamlar giriyor bu sınava. Bir limit getirmeleri çok saçma.
Ha bence birey psikolojik olarak da 2 den sonra daha olmuyorsa olmuyor deyip yoluna bakmalı. Ömrüne yazık. Tabii yine kendisi bilir adaylar. |
Eğitim anayasal bir haktır. Hiç kimse eğitim öğretimden mahrum bırakılamaz. Böyle bir sınırlamayla insanların anayasal hakkını elinden alıyorsun. Dolayısıyla kimse böyle bir karar alamaz, anayasaya aykırı.
|
Benzer içerikler
- yds ile hazırlık atlatan üniversiteler
- matematiğin ilacı zorluk seviyesi
- hukuk okumak mantıklı mı
- bilgi sarmal tyt türkçe deneme cevap anahtarı
- kendi bürosu olan avukat ne kadar kazanır
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X