Şimdi Ara

Mezundan Tıpa Yolculuk (Tavsiyelerim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
9
Favori
2.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 10 ay sonra foruma tekrar bakmak aklıma geldi. Sınavınıza az kaldığı için herkeste bir telaş var. Haliyle o günlere geri döndüm. Öncelikle kendimden bahsedip sonra tavsiyelerimi ve tecrübelerimi paylaşacağım. İlk senemde YGS-LYS'de 50k civarı bir sonucum vardı. Geçen sene mezuna kalıp 15150. oldum ve şu anda tıp okuyorum.

1-) Beyler TYT 231 net AYT 3 net 150k gelir mi?

Geçen sene ben de aynı hesapları yapıyordum. Öncelikle girdiğiniz TÖDER, Limit, Özdebir vs. bu tip Türkiye geneli sınavlar size bir fikir veriyor. Benim gördüğüm bu sınavlarda ilk 15k içinde olan adamların çoğu gerçekte de aynı başarıyı yakalayabildi. Ama "100 TYT, 70 AYT" civarında yapıyorsanız eğer 2k da yapabilirsiniz 20k da... Bir yerden sonra işin içine şans faktörü de giriyor.

2-) ÖZGÜVEN!

Ne olursa olsun sınavdaki en önemli faktör özgüven. Ama boş olmayanından... Forumu dolaşırken aranızda bazı yıkık kardeşlerimi gördüm. Adam 105 TYT 70 AYT yapıyor hala ağlıyor o gelir mi bu gelir mi kazanamayacağız diye. Bu netlerden sonrası bir çok şeye bağlı zaten. Sınav anı heyecanı, çoğunlukla en iyi olduğunuz konulardan sorulması, önünüzdeki çocuğun sırayı sallaması, sınıfınızda aşırı güzel/yakışıklı insanların olması ve sizin dikkatinizin dağılması (tecrübeyle sabittir), yaz ayında burnu itfaiye hortumu misali akanlar vs. Kendinize güvenin ve sorulara bakınca "bu ne olm :d" gülüşü atıp çözün. TYT'den çıktığımda fazlasıyla kötü geçmişti ve 30k geldi haliyle. AYT'ye girip kitapçığı kontrol ederken sorulara göz attım ve istemsiz bu gülüşü attım.

3-) SON 30 GÜNDE 2-3-5-150-25389K GELİR Mİ?

Mezun senemde sınava 110 gün varken, hepinizin kesinlikle yaptığı, aşırı mantıklı hareket olan %100 biten konuları işaretliyordum. Bir elin parmaklarını geçememişti ve kendime "Bu ne olm hem mezunsun hem bi b.k bilmiyosun" dedim. O günden sonra 30 günlük bir periyodum var günlük en az 7-8 saat çalıştığım. Ve AYT'de 60 civarı yaparken birden 70'lere çıktım. TYT'de 100'den düşmüyordum. Sonuç olarak "1 GÜNDE BİLE HER ŞEYİ DEĞİŞTİREBİLİRSİNİZ".

4-) SON 30 GÜNDE NASIL ÇALIŞMALIYIM?

Ben dershanede hafta içi 5 gün deneme çözüyordum ve onun dışında AYT'de eksik konularımı tamamlıyordum. Son 30 gün evet bıkmış olabilirsiniz. Ama hayatınızı değiştirebilecek bir 30 gün bu. Bazı şeylerden fedakarlık edip ders çalışmanın tam vakti şu an. Bir gün de görmeyiverin sevgilinizi canım... AYT adamdır kardeşlerim. TYT için sadece deneme çözün zaten denemelerde de öğreniyorsunuz bir şeyler. TYT'de düşük yaparsanız AYT ile toplayabiliyorsunuz fakat tam tersi olmuyor.

5-) MEZUNA KALICAM ZATEN YHA TAYFA

Aynı hatayı 12. sınıftayken ben de yapmıştım. YGS 42k gelmişti ve ben de çalışmayı bırakmıştım. Sonunda ne oluyor biliyor musunuz? Başarılı olma ihtimaliniz varken "%10 bile olsa" onu kaybetmekle kalmayıp gelecek seneye "easy bot" olarak başlıyorsunuz. Mezuna kaldım da ne oldu olm gene 0'dan başladım. Bu yüzden mezuna kalma fikri aklında olanlar çalışmayı asla bırakmasın. Bu sene olmazsa mezun senesi için çalışmış olursunuz.

6-) KİMLER MEZUNA KALMALI?

Eğer benim gibi tüm lise hayatı tembellikle geçen, 12. sınıfa geldiğinde ise "Aman aman nereye geldik bi anda böyle sınav falan noluyo olum" diyip gene çaba göstermeyen biriyseniz mezuna kalabilirsiniz. Hatta kalmalısınız. "Çalışsam zaten yaparım olm :d" diyorsanız doğru adres. Ama bu sefer de çalışmayacaksanız geçmiş olsun kardeşlerim. Mezun senesinde de s.çtınız... Ayrıca sınav anında aksiliklerle karşılaşan arkadaşlar zaten mezuna kalacaktır. Yapabileceğinize inanıyorsanız hiçbir sorun yok. Mezun senesi öcü değildir. Şahsen en mutlu olduğum senelerden biriydi.

7-) KiMLER MEZUNA KALMAMALI?

Ayrı bir başlık olarak anlatmak istedim. 12. sınıfta benimle aynı sıralamayı yapan bir arkadaşım vardı. Her dersten 3 4 kitap bitirip 50 k yapmıştı. Kendisi çabalayıp yapamadığını düşündüğü için mezuna kalmamıştı. Kardeşlerim kendinize dürüst olun bir seneniz daha boşuna gitmesin. Herkes kendini tanır.

8-) TYT'yi HANGİ SIRAYLA ÇÖZMELİYİZ?

Yaklaşık 1.5 sene tüm denemelerimi T-M-F-S olarak çözdüm. Fakat süre problemi yaşıyordum. Ve malum şu an 1 matematik neti 1 sosyal netine eşit. Sosyal dediğimiz test toplasan 10 dakika sürmüyor arkadaşlar. Bu yüzden T-S-F-M olarak çözdüm. Yetişmeyecekse matematikten yetişmesin dedim ve öyle de oldu. 6 soruya hiç bakamadım matematikten fakat sosyalim gayet iyi geldi. Son günlerde taktik değiştirilir mi? Bence evet 1 ay az bir süre değil alışırsınız. Tabi gene en rahat nasılsanız öyle çözün.

9-) DENEME ANALİZİ

Sınava hazırlanırken arkadaşlarımda gördüğüm en büyük hata denemeleri kontrol ettikten sonra yanlışlarını irdelememeleri. Doğru sorulara bile göz ucuyla tekrar bakın. Asla yanlış sorunuzu direkt hocaya götürmeyin. Kendiniz gerekiyorsa 20 dakika düşünün araştırın. Daha kalıcı oluyor kesinlikle.

10-) SON HAFTA/ SON GÜN DERS ÇALIŞILIR MI?

Çalışılmaz diyen kekoları görüyorum bazen. Ben sınava giderken arabada baktıklarımla bile 3 net fazladan yaptım. Felsefe, Türkçe, Tarih vs. ne varsa kendinizi yormadan okuyun. Başınız ağrımasın, yorulmayın yeter.

11-) SON 2 GÜNE ÖZEL TAKTİK!

Dostum şimdi söyleyeceğimi son 2 gün uygularsan çok iyi form tutarsın, tek yumrukta duwarı ykabilrsn. Son 2 gün evde sene başından beri biriktirdiğimiz denemeleri toplayıp bir kafeye oturduk. Tek tek hepsine baktık ve yanlışlarımızı, boşlarımızı tekrar çözdük. Zamanında yapamayıp hocaya çözdürdüğüm ve tekrar yapamadığım sorular olmuştu. Bu şekilde daha kalıcı öğrenme sağlanıyor bence.

12-) ETRAFINIZDAKİ İNSANLARI İYİ SEÇİN!

Bu tüm hayata dair bir tavsiye olmakla beraber son 30 günün en önemli konularından biri. "MUTSUZ ADAMLARA YALLAH" mottosuyla hareket edin. Eğer kendiniz mutsuzsanız da kimseye bulaşmayın olm sizi çekmek zorunda değil kimse. Forumdaki olumsuz konuşan, hayatta eğlencesi kalmamış kekolara da gülüp geçin. Geçen sene burada bir kel vardı. Ben hiç aktif olarak forum kullanmadım fakat içimden hala sövüyorum o çocuğa. Etrafınızdaki insanları en iyi bu zamanlarda tanıyorsunuz. Herkes stresli, herkes ağlak. Sizi kıskananlardan, hırslı p.çlerden uzak durun ve sınav bitince "noldu lan :d:DD:D:dd" bakışı atmayı unutmayın...

13-) BEN KİMİM Kİ...

Evet bu kadar yazdıktan sonra bir de bazı kardeşlerimin şu tepkisini duyuyorum: "SEN KİMSİN DE AKIL VERİYON :D". 15k fazla yüksek bir sıralama değil hatta bazılarınız için çok kötü bile olabilir. Benim de sizin gibi hedefim çok daha yüksekti. Bunlar sadece tecrübe ve tavsiyelerimdir. Herhangi bir sorusu olan abim ablam eniştem kardeşim mesaj atabilir. Sonuçlarımı da bırakıyorum buraya incelemek isteyenler için.

Mezundan Tıpa Yolculuk (Tavsiyelerim)Mezundan Tıpa Yolculuk (Tavsiyelerim)
    Mezundan Tıpa Yolculuk (Tavsiyelerim)

• 6. Maddedeki mezun senesinde de s*çan tayfadanım . Son günlerdeki umutsuzluğum üzerine bu yazı iyi geldi hocam teşekkürler. Bölümünüzde başarılar dilerim
  • 11den 12ye geçilen yaz için ne tavsiye edersiniz
  • İnşallah seneye ben de.. Tebrikler.
  • Yorumum bulunsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel yazı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ayt yüklenin dediniz haklısınızda ama ben msü istiyorum ve bu sınavda aşırı iyi net yapmam lazım ve bu arada 11 im sizce bu dengeyi nasıl kırmalıyım yazın falan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tyt aban deneme çöz surekli ciddiyim bak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kas adam

Tyt aban deneme çöz surekli ciddiyim bak
    Saolun hocam konular daha yarım 70 net çıkarıyorum yaklaşık konularım bitince abanıcağım

• Rivaul kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle TYT bitirmek. Çalışmak değil ha. Bitirmek. 12. Sınıfta yeni konular, yazılılar, dershane vs. derken vaktiniz çok olmuyor. Yazın TYT bitir kafan rahat olsun. Sene içinde denemelerle devam edersin sadece.

• abi merhabalar önelikle tebrik ederim. Online hocalardan hangi ders için hangilerini izledin?
  • met.1907 kullanıcısına yanıt
    Birçok arkadaşım matematik için Behzat Rasuli’yi kullanmıştı. Ben biyoloji için Bekir Avşar’dan, fizik için Umut Öncül’den, kimya için Kimya Adası’ndan yararlandım.

• 2k da yapabilirsiniz 20k da derken :)
    Şans o kadar da büyük bir faktör değil hele 2k yapabilecek adam şanssızlıkla max 7-8k ya düşer o da yetiştiremezse falan.
  • Son güne kadar deneme çözülür mü? Çözmesem elim soğur gibi,çözersem de moral bozabilir diye arada kaldım

• BearGyrlls kullanıcısına yanıt
    "Ama "100 TYT, 70 AYT" civarında yapıyorsanız eğer 2k da yapabilirsiniz 20k da..." cümlesi şanssızlıkla alakalı bir cümle değil benim okuduğum kadarıyla.
  • Tweety1996 T kullanıcısına yanıt
    Başını ağrıtmayacaksa neden olmasın. Ben sabah sınav saatiyle aynı saatte çözmüştüm.
  • Ben 12 yim yaptığım netler seninkinden bazen yüksek bazen biraz düşük umarım ben de senin gibi istedimi alırım güzel bir yazı olmuş
  • ne guzel yazmissin oyle müstadim , nedense yazim seklin benimkine benziyor dusunme seklinde , yakin hissetim seni kendime mustadim

• quote:

Orijinalden alıntı: victorious195

6. Maddedeki mezun senesinde de s*çan tayfadanım . Son günlerdeki umutsuzluğum üzerine bu yazı iyi geldi hocam teşekkürler. Bölümünüzde başarılar dilerim
    Bende o tayfadanım ya 3.yıla kaldım olm 1 kitap bile bitirmedim. Kafamı hep küçük şeylere taktım lanet olsun bu sene bencillik yapacağım modern dünyadaki herkesin yaptığı gibi "sadece ben"
  • Kakexd K kullanıcısına yanıt
    Bir gün önce mi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.