Şimdi Ara

Mf 643 Tm 2 tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
36
Favori
11.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Tavsiye konusu isteyenler için açıyorum ama genel olarak bir tavsiye vermek zor çünkü bu sınavda başarılı olmanın bir sürü yolu var ve kişiden kişiye çok değişen yollar bunlar. Onun için siz sorarsanız ben cevaplarım, öyle daha iyi olur herhalde.
    Mf 643 Tm 2 tavsiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ughasdah -- 21 Temmuz 2019; 14:0:6 >

• Teşekkür ederim hocam. Öncelikle 9’dan beri matematiği boşlamamaktır bence. Bir de öğrencilerin geneli zorlanmadıları konulardan soru çözmeyi tercih ediyor, moral olarak daha iyi oluyor çünkü, ben tam tersini yaptım. Fizikte manyetizmaya çalıştığım kadar hiçbir şeye çalışmamışımdır herhalde. Yayın denizi, karekök, sarmal, palme, limit’ten çözdüm, başta testlerin yarısı yanlış çıkıyordu, sonra 8 doğru 2 yanlış falan yapmaya başladım :D kısacası zorlandığım konulara yüklenmek sorunuzun cevabı. Bir de test kitabı ameleliği de yapmamak lazım, konuyu kavramadan 5 kitap çözeceğine konuyu kavrayıp 1 kitap çözmek daha iyidir.
  • Öncelikle tebrikler hocam sizi ilk700 e sokan diğer rakiplerinizden farklı yaptınızı nedir
  • Hem say hem eaya aynı anda nasıl zaman ayırabildiniz?
  • Elward kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Öncelikle 9’dan beri matematiği boşlamamaktır bence. Bir de öğrencilerin geneli zorlanmadıları konulardan soru çözmeyi tercih ediyor, moral olarak daha iyi oluyor çünkü, ben tam tersini yaptım. Fizikte manyetizmaya çalıştığım kadar hiçbir şeye çalışmamışımdır herhalde. Yayın denizi, karekök, sarmal, palme, limit’ten çözdüm, başta testlerin yarısı yanlış çıkıyordu, sonra 8 doğru 2 yanlış falan yapmaya başladım :D kısacası zorlandığım konulara yüklenmek sorunuzun cevabı. Bir de test kitabı ameleliği de yapmamak lazım, konuyu kavramadan 5 kitap çözeceğine konuyu kavrayıp 1 kitap çözmek daha iyidir.
  • schmeiblak S kullanıcısına yanıt
    Sınav anında mı, yıl içinde çalışırken mi?
  • Hocam 11e geçtim bu yaz 9 10 da da sağlam çalıştım hedefim ilk 500 mf bu yaz tyt yi sosyal harici bitirmeyi düşünüyorum geri kalan 2 senede ve kalan 40 günde nasıl bir yol izlemeliyim ?
  • Hocam gün içinde çalışma saatiniz ne kadardı(konu çalışması, soru çözümü olarak)?
    Konularınız ne zaman bitti, bitirdikten sonra test kitabıyla yoksa sadece denemeyle mi devam ettiniz?
    Her dersten kaçar tane kaynak çözdünüz?
    Ne sıklıkla deneme çözdünüz?
  • ughasdah U kullanıcısına yanıt
    Kaçırdığım konuların üstüne gitmek diyorsunuz teşekkür ederim ne düşünüyorsunuz
  • Nereyi tercih etmeyi düşünüyorsunuz?
  • Hocam tebrik ederim öncelikle.Tercihinizi say dan mı yoksa tm den mi yapmayı düşünüyosunuz ?
  • Ne yazcannnn
    Tebrikler bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ariana Grande -- 21 Temmuz 2019; 14:9:2 >
  • Hangi kitapları çözdünüz
    Hangi YouTube kanallarını önerirsiniz.
  • Karolinax kullanıcısına yanıt
    Hocam çok erken başlıyorsun, sıkılma ihtimalin çok yüksek, bence çalısmaya ara verdiğin dönemler olsun(11’in ilk dönemi hızlı girip sıkılınca 2. dönemden dünya kupası finaline kadar yattım ben). Tyt fen ve sosyali 12’nin son 2-3 ayı meb kitaplarından hallettim, öncesinde 3-4 yanlış yapıyordum. Özellikle fen için meb kitaplarını okumak çok önemli, hem Tyt hem ayt adına. 11. sınıf zor bir yıl. 11’de öncelikle 11’i bitirmen lazım. Tyt mat, geo ve türkçe’den de 1 kitap çözersen yeterli olur bence.
  • Hocam mezuna kalacağım yüksek ihtimal, TM yim sayisaldan geçtim sınav anı istediğim gibi olmadığı için kalacağım. Eksik konum geometri dışında yok gibi tyt matematik kitabı çözerken çok sıkılıyorum bu yüzden sizce denemelerle gitmek nasıl olur tyt adına daha çok ayt ağırlıklı çalışmayı düşünüyorum. 1 kitap çözsem mi çözmesem mi ikilemine düştüm tyt mat adına geometri için 2 kitap falan düşünüyorum. Sizin görüşleriniz neler bu konuda
  • ughasdah U kullanıcısına yanıt
    Yıl içinde hocam
  • Hecawin H kullanıcısına yanıt
    Çok planlı programlı bir insan değilim maalesef. Hiç çalışmadığım gün de oldu, sabahtan akşama kadar çalıştığım da. Konu çalışma ve test çözme arasında da net bir denge yok. Kimyada organiğin ezberi hariç hic konu çalışmadım, direk test çözdü mesela çünkü derste dinlemek yetiyordu. Ama yukarıda bahsettiğim belalı manyetizmayı defalarca çalışmışımdır :D

Okulda epey bir denemeye girdik. Onun dışında son 100 günde fizik ayt için hız ve renk, Karaağaç ve Nihat bilgin; kimya ayt için hız ve renk, aydın; biyoloji için hız ve renk, sarmal, az bir şey karekök çözdüm. Son 15-20 gün mat denemesi çozdum(345). Hepsini de tavsiye ederim. Hız ve renk çok kaliteli değil ama fena da değil bence.

Test kitabına gelirsek, matematikte 9, 10 ve 11’de üçdörtbeş’in kitabı ödev oluyordu, onları çözmüstüm. 11’de karekok Tyt mat, yazın karekök geometri Tyt ve 11. sınıf endemik cozdum. 12’ye çok bir şey kalmadı haliyle. Lti’yi Karekök mps’den cozdum, sonra karekök ayt ve 345 ayt cozdum. Acil’in de 1/6’sini falan cozdum. Acil fena değil ama daha erken çözülmesi gereken bir kitap herhalde. 345 ve karekök’ün birini son zamanlara saklamak daha iyi olabilir çünkü ben son 2 ay kala ikisinde de tek test bırakmamıştım, matematiğim yavaşladı ve kötüye gitti ondan sonra :D

Türkçe’de 11’de yine karekök Tyt cozdum. Paragraf falan çözmedim hiç, çok kitap okuyan bir adamım, zaten hep hızlıydım onun için. 12’de de limit’ten dil bilgisi kısmını cozdum, epey iyi 2 kitap da.

Fizikte limit, palme ve sarmal’ı tamamen cozdum. Limit’i çözmenin çok bir şey katacağını sanmıyorum ama palme kesinlikle faydalı. Sarmal da son dönemde konuları taze tutmak için çok faydalı. Onun dışında karekök ve yayın denizi’nden zorlandığım konuları cozdum. Yayın denizi çok sarmadı ama karekok güzeldi, fizikte bir konunun matematiğini öğrenmek daha sonra yorum yapmakta da epey fayda sağlıyor.

Kimyada palme ve birey b cozdum. Paraf’ın 1/5’ini falan cozmusumdur. İyi kitaplar üçü de ama sadece palme adamı eksik bırakır. Diğer ikisi tek basına da iyidir.

Biyolojide palme, birey b, limit çozdum. Fen bilimleri’nin yarısı bitmiştir, maalesef çok geç keşfettim, en iyisi oymuş. Diğer kitaplar da iyi ama. Valla biyolojiyi çok da bilemiyorum, gittim 2 yanlış yaptım o kadar çalışmanın üstüne.

• Elward kullanıcısına yanıt
    kararsızım
  • Ariana Grande kullanıcısına yanıt
    Yukarıda da birkaç kişi sormuş, hepsine cevap olsun: kararsızım. O kadar kararsızım ki hiç tıp düşünmezken 2 gün önce çapa tanıtımına gittim ve hoş gözüktü gözüme :D Siz tıpta tecrübelisiniz hocam, hata mı olur sizce hiç dusunmezken pat diye yazmak?
  • schmeiblak S kullanıcısına yanıt
    Hocam 11’de edebiyatı işledik zaten. Ben severim de edebiyatı, tarihi falan. Ders olarak değil, normal hayatta da çok okurum. Onun için 12 başında 25 net civarı yapıyordum. Tarih bilgim sınavda çıkandan daha fazladır, denemelerin %90’ında ful yapıyordum, bilmediğim ufak tefek şeyler hariç çalışmadım onun için. 2. dönem gece 10.00-11.30 arası kafam artık sayısal almayacağı zaman edebiyat çalışıyordum. Coğrafyada zor olan zaten genelde Tyt konularıydı, bir de benim coğrafyam çok kötü, o baya vaktimi yedi yine 2. dönem. Ayt’de de madenlerin yerlerini falan “çıkarsa da 1 soru yanlış olsun aman.” deyip ezberlemedim. Yani yıllara yayılan bir okuma sürecinin sonucu bu, salt ders çalışmayla yapılabilecek bir şey değil. İkisini birden götürmek zor başka şekilde.
  • Hocam tebrikler, ek puan nereden?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.