Şimdi Ara

Miami'de 175,000 dolar maaşla çalışacak Proje Müdürü bulamıyoruz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 6 aydır Miami'de bir inşaat projesinde çalışacak bir proje müdürü arıyoruz. 175,000 dolar da maaş var (Yillik maas bu, aylik degil)! İnşaat bir rezidans projesi ve boyu 1000 feet yani 300 metreyi geçecek. 6 aydır görüşmediğim insan kalmadı. Miami'yi duyan cık diyor, ne illet bir şehir arkadaş bu Miami.

Proje Müdürü bulamadığımız için sürekli ben ilgilenmek zorunda kalıyorum. Arada git geller de oluyor tam bir felaket. Miami'yi kimse beğenmiyorken bizim sanatçı bozuntularının Miamiiiii Miamiiii diye ölmesine tek verebildiğim anlam zeka seviyeleri Miami'de 175,000 dolar maaşla çalışacak Proje Müdürü bulamıyoruz! 

Puhaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 22 Ekim 2024; 4:37:30 >

• Davron'la halledilir rahatça.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pablo Vader -- 17 Ekim 2024; 16:50:21 >
  • Pablo Vader kullanıcısına yanıt

Hocam, her sey bu kadar kolay olsaydi, insanlik simdiye Mars'ta yasiyor olurdu :) O recruiter siteleri emin ol tekstil magazasinda mudurluk yapmis adami, ooo sen proje mudurusun, tam aradigimiz adamsin diye bulup insaat projesi icin onumuze getiriyor. Sahsen bana simdiye kadar 10 tane recruiter ulasti, falanca yerde elektrik projesi var, sen de proje yonetiyorsun, tam aradigimiz adamsin diye. Hatta Samsung'a proje muduru ariyorlarmis, tabiki yazilim uzerine, recruiter bana ulasip tam aradigimiz kisisin diyebiliyor, yani gerizekalinin daniskasi bu head hunter'lar. Ben de bunlara siz nasil insanlarsiniz, sen elektrik muhendisiyle, bilgisayar muhendisiyle, insaat muhendisinin farkini bilmiyorsun daha, bu isi yapma diye azar cekiyorum :)

• " proje müdürü bulamadığımız için sürekli ben ilgilenmek zorunda kalıyorum "

İlgilen işte bak ne güzel 175 bin dolar

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pablo Vader -- 18 Ekim 2024; 14:5:21 >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

Dostum ilave para almiyorum ki ben, New York'taki islere ek bir de bura sirtima biniyor :D ordaki adam ise yaramiyor, yerine baskasini da bulamiyoruz, zaten New York sirtimda, Miami de sirtima ekstra yuk oluyor. Bu arada Turkiye'den birine sormuyoruz gel seni Miami'ye goturelim diye. Gorustugum insanlar hali hazirda New York'ta. New York'u birakip Miami'ye gonderemiyorum. Zaten akli olan adam da 95% nem olan surekli 40 derece olan yerde napsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 18 Ekim 2024; 17:0:1 >
  • I'm a Yale graduate but can't afford to live on my own, so I share an apartment with my mom. I have no plans to move out. (msn.com)

Kiz Yale'den mezun molekuler biolojist, yani genetik muhendisi. Is bulamadigi icin annesinin yanina tasinmis. Sen daha hayal kur hocam :)

Miami'de 175,000 dolar maaşla çalışacak Proje Müdürü bulamıyoruz!

• Burdan topla 175 kişi, herbirine biner biner ödersin aylık  

175 kişi bir adam yapar herhalde  

• limbesh kullanıcısına yanıt

Yok hocam, sayiya gore olsa zaten hali hazirda 300 usta var, calisiyorlar, bize soyle gozlerinden ates sacan, magrur, savasci, agzi dili kuvvetli, canavar gibi biri lazim :)

Bir de bu maaslar yillik maas Amerika'da, aylik degil yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 22 Ekim 2024; 4:38:3 >
  • Miamide yasanmaz cok sicak. O sicaktada calisilmaz.
  • sensaura kullanıcısına yanıt

Aylık sanmıştım gerçekten.

• aylık 20 ye gelsin artır fiyatı maden adam yok diyorsun,verdigin az demektir !

• fsh77 kullanıcısına yanıt

Ayrıca Türk şirketlerinin, özellikle de inşaat şirketlerinin imajı yurt dışında pek de iyi değil. Eğer konu sahibi Türk bir firmada çalışıyorsa bunun da etkisi vardır.

Fakat özetle, dediğiniz doğru. Bu paraya, bu şartlarda çalışmam diyorlar.

• Hocam Amerikan firmasında çalışıyorum, bu fiyatı da Miami'de başka firmalardan bulamazsınız. Orda ortalama yıllık $120,000 dolar veriliyor maksimum. Miami denilen yer Meksika'dan hallice bir kasaba gibi. Ben 2 yıl önce ordan kaçmak için $250,000 dolar maaşa yok çektim. 1 defa gelmişiz dünyaya, onu da Meksika'nın bir köyünde geçiremem kusura bakmasınlar. Bu arada bugün yarın birini buluruz, heralde biriyle anlaşıcaz. New York'ta çalışmak dururken kimse yaz kış 40 derece ve 99% nem olan bir Meksika köyüne gitmek istemiyor açıkçası.

• fsh77 kullanıcısına yanıt

Fiyat az degil hocam, ise nerdeyse 100 kisi basvurdu, ama hicbiri yeterli degil. 300 metrelik gokdelen isini yonetecek adamin cok yetenekli olmasi lazim.

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

Yok hocam, Amerika'da butun firmalar Amerikan firmasidir (Turk ortak da olsa Amerikali ortak olmadan firma kuramazsin) ve mevzuata uyarlar. Ama Amerika'da mevzuat hep firmadan yana, calisanlari istedigi zaman isten tazminat odemeden cikartma hakkina sahip butun firmalar. Google calisanlari sabah ise geldiginde giris yapamadilar, esyalari bile icerde kaldi, bunu sakin unutmayin. Isvicre degil ki burasi Amerika, Turkiye'den daha agir sartlari var calisanlar icin. Sizi Turkiye'de 2 gun hastalandi ise gelmedi diye kimse kovamaz, kovarlarsa dava acarsiniz. Amerika'da 2 gun ust uste ise gelmeme direk kovulma nedenidir.

Benim calistigim Amerikan firmalarinda buyuk sirkulasyon var, surekli birileri kovuluyor, baskalari geliyor, onlar da kovuluyor, boyle devam ediyor. Is bile sabah 6.00'da basliyor. O saatte Turk Halki evinde uyuyor olur. Ise bu saatte gidilir mi ya diyen Turkiye'deki adamin isi 8'de basliyordur, buna laf ediyorlar :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 22 Ekim 2024; 16:42:53 >

Demek istediğim de bu zaten. Çalışma şartları değil belki, ama hakları çok kötü durumda. Miami'nin sorunlarından zaten bahsetmişsin. Bunun üzerine bir de Türk firması imajı eklenmiştir belki diye düşündüm.

Mesela benim çok başıma geldi burada. "Real RocknRolla, falanca firmadan teklif geldi, Türk firması. İyi para veriyorlar ama Türk firmaları hakkında hep kötü yorumlar duyuyorum, doğru mudur?" diye. Avrupa ama burası, Amerika'yı bilmiyorum.

Neyse, sonuç olarak durum şu. Her işin bir maddi karşılığı var. Bunun bir kısmı bilgi ve tecrübeden geliyor. Diğer bir kısmı çalışma koşullarından. Sizin aradığınız kalitede adam, bu paraya, bu şartlarda (firma, lokasyon, vs.) çalışmam diyor. Bu kadar basit.

Mesela ben yıllardır söylüyorum, Türkiye'ye dönüp, hele İstanbul'da mümkün değil çalışmam diye. Ama şuan burada kazandığımın 4 katını ödesin bir firma, ciddi ciddi düşünürüm. Tamamen paraya bakıyor.

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt

Dostum, bir de soyle bir durum var, Miami'deki isi yapabilecek yetkinlikte olan bir adam zaten o parayi New York'ta cok rahat alabiliyor. Ondan sonra da Miami'ye neden gideyim diyor. Miami'deki maasi da artirmak imkansiz cunku Florida dinamiklerine gore max maaslar 120-130K civari yillik. Simdi $200K desek o zaman da olay cikar :) Ayrica calisana $200K vermeye kalksan 3 yillik projede bir anda $600K masraf demek bu. Bunlari da dusunerek hareket etmek zorundayiz insaat projelerinde. Dusun simdi, $120K'ya birini bulsan, 3 yilda $240,000 dolar kardasin kafadan. Zaten isin 40%'ini sahadaki ekipler, 30%'unu da ben New York'tan yürütüyorum. Kalan 30%'unu da $150K'ya birinin yapmasini beklemek aslinda cok mantikli geliyor bana :) Mesela ben New York'ta aldigim maas karsiligi hem New York'ta 2 proje yonetiyorum, hem de Miami'deki islere yardim ediyorum. SImdi Miami'deki adama $200K vereceksek eger, o zaman o da ordan New York'taki islere yardim edecek mi mesela? :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 22 Ekim 2024; 17:34:45 >

Cimrilik yapıyorsunuz ama siz de. Hem kaliteli eleman arıyorsunuz, hem de bunun üzerinde maaş vermeyelim diyorsunuz Miami'de 175,000 dolar maaşla çalışacak Proje Müdürü bulamıyoruz! 

Bu arada, söylediklerin her iş yerinde geçerli. İş veren sonuçta seni para kazanmak için çalıştırıyor. Bunun karşılığında da sana bir ödeme yapıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.