Şimdi Ara

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::.. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
4
Favori
138.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vala kardeş microlab x23 de küçücük kabinde bir tane 13 cm lik subwoofer kullanılmış solo7 de ise kocaman kabinde 4 tane 17 cm lik bass sürücü kullanılmış üstteki mid için kısaca solo7 x23 ü bilmem kaça katlar film konusunda 5.1 olması tabiki x23 ü şahane yapıyor
  • efixclup dostum bak sana bırsey dıyecem ama bu tamamen gorecelı komsulardan gelen sıkayetler dogrultusunda sesı actıgım zaman sadece sağ kolunu acıyorum 2sını cok yuksek seste (%50 den sora) cok nadır acıyorum kı acar acmaz sıkayet gelıyor ama daha oncede dedıgım gıbı gıt gor ıncele ole al cnk gorecelı bır kavram
  • evet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz c -- 14 Aralık 2008; 18:26:32 >
  • Hocam aldıgın yere gotur garantısı dewam edıyorsa mutlaka bır cıkar yol bulacaklardır.Garantıde yoksa ıyı bır elektronıkcıye gotur mutlaka sorunu gıderırler

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz c -- 14 Aralık 2008; 18:26:48 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: justice_st

quote:

Orjinalden alıntı: mertyeldan

Hocam aldıgın yere gotur garantısı dewam edıyorsa mutlaka bır cıkar yol bulacaklardır.Garantıde yoksa ıyı bır elektronıkcıye gotur mutlaka sorunu gıderırler

Hala sorun devam ediyor mecbur tek hoparlor dınlıyorum :( ses bozukta olsa cıkıyor yanmamıstır dımı ? acaba noldu ya cıkıslar kople deısırmı masraf ne tutar acaba iş güc fırsat bulamadım bı turlu vatancomputerdn aldım goturcm bı gun ama baklm. siz anlıyosanız bı yorum yazarmısınz ne gıbı bı sorun olabılır ?

kardeş neden olmuş olabilir acaba içini aç diyicem ama neyse garantiye gönder sen belkide yenisini verirler microlab gibi markamı var ya

• Genelde Vatan urunu ınceleyıp bırebır degıstırme yada hedıye cekı yontemıne gıdıyor bence sen hıc ıcını acıp kurcalama dırek gotur servıse
  • quote:

Orjinalden alıntı: dost..:)

MİCROLAB SOLO7 2.0 İNCELEMESİ

Yıllardır fiyatına göre çok iyi ürünler yapan microlab markasını eminim hepiniz duymuşsunuzdur.şimdi microlab ın yeni modellerinden olan ve bir çok kaynakta microlab ın en iyi 2.0 hoparlörü olarak kabul edilen microlab solo7 yi tanıtacağım ben uzun zamandır müzik dinlemek için kaliteli bir 2.1 veya 2.0 arıyordum ve içimde microlab ürünleriyle ilgili önyargı olduğu için bu markayı pek araştırmadım ve vatan computerde solo7 yi gördüm aşık oldum diyebilirim çok güzel bir görünüşü vardı hing-end sistem havası veriyordu tam bana göre sesini dinledikten sonra tamam dedim microlablarla ilgili olan ön yargım değişti özellikle ses kalitesi bir multimedia hoparlöre göre çok yüksekti sesteki ayrıntı ve kalite beni etkiledi akşam gold a gittim satın aldım kadv dahil 240 ytl ye (bazı arkadaşlar 210 ytlye aldığını söylüyor ama neyse) fakat sistemi eve nasıl götüreceğimi bilemiyordum eleman yarına kadar beklerseniz servisimiz eve bırakır dedi ben birgün daha sabredemezdim ve kocaman koliyi yerden kaldırmaya çalıştım çok ağırdı toplam 23.8 kg neyse zarzor otobüs durağına kadar iki kişi götürdük her beş metrede bir koliyi yere bırakıp dinleniyordum neyse eve geldim koliyi açtım iki tane kocaman kolon beni bekliyordu ve yanında sadece hoparlör kabloları bağlantı kabloları ve kullanma kılavuzu vardı hemen pc ye bağladım ev ortamında nasıl bir performans sergileyeceğini çok merak ediyordum ilk denememde tik tak adlı müziği açıp bass larına bakayım dedim (bildiğiniz gibi bu parça çok derin ve yıkıcı bass lar veriyor) gerçekten inanamadım vatanda dinlediğimden çok daha iyi performans aldım hemde onboard ses kartında çok iyi bass ları vardı tam istediğim gibi bass ları tam kıvamında çok dolgun ve bass ları uzatmadan ve abartmadan veriyordu yani bass yerine rahatsız edici bir uğultu yoktu tiz ses ağırlıklı müziklerde zaten tahmin ettiğim gibi mükemmeldi tiz sesler onboard ses kartında kullanmama rağmen çok kaliteliydi ve his sesi vermiyordu solo7 nin tizlerine hiçbir sisteme güvenmediğiniz kadar güvenebilirsiniz şuana kadar sesi köklemek nasip olmadı açabildiğim en yüksek seste(yani kulaklarımın ve komşuların dayanabildiği seste) hiç farkedilir bir bozulmaya rastlamadım hatta kısık sestekinden daha çok keyif aldığımı söyleyebilirim evdeki vitrinlerin titreşim sesini hissedebiliyordum yani sesi müzik dinlemek için çok iyi birde bu yorumlarım onboard ses kartındaki yorumlarım henüz x-fi ye geçmedim x-fi ye geçtikten sonraki yorumlarımıda yazarım sistemin ses olarak herşeyi yerinde hiçbir frekensı abartmıyor ses kartından gelen ses neyse onu abartmadan veya bastırmadan veriyor bu gibi sitemlerde ses kartı çok önemli bir unsur bence sistemin tek eksiği uzaktan kumandası ama uzaktan kumanda olursa harici bir amfi yapmaları gerekecek ozaman fiyatı 300 ytl yi geçerdi hoparlörlerin çıkardığı sese güvenebilirsiniz çünki o ünlü odyofil ve ses mühendisi olan "peter larsen" in tasarımıdır kısaca fiyatına göre hayal gibi kesinlikle fiyat/performans oranı çok çok yüksek bir ürün kesinlikle müzik dinlemek için tavsiye ederim

bass:bass olarak çok doyurucu yumuşak ve kesinlikle bass ları uzatmıyor olduğu gibi veriyor on üzerinden 9 veriyorum(nedeni bass lara on versem tizlere 11 vermem gerekecek)

[b]mid sesler:mid sesleri şuana kadar dinlediğim multimedia sistemler arasında en iyilerinden biri diyebilirim iki woofer sürücüsünden üssteki mid ses veriyor alttaki tamamen bass ses veriyor yani sistem üç yollu midlere on üzerinden 9 veriyorum
    tiz sesler:tizlere on üzerinden on veriyorum (yeterince açıklayıcı oldu sanırım)

son olarak malzeme kalitesi ve işçilik:microlab ın genel olarak malzeme kalitesinin çok iyi olmadığını söylerler fakat bu sistemde tam tersini yapmışlar mazleme kalitesi ve işçilik üst düzeyle ve tamamen ahşap yapısıyla çok güzel bir görünümü var

yanında verilen hoparlör kabloları çok kaliteli + olanı bakır - olanı gümüş renkte

hoparlörlerin herbirinin arkasında iki adet bass reflex port bulunuyor(hava çıkış bölümü)

microlab solo7 nin asıl amacı müziktir ve bu ses sistemini alma amacınız herzaman kaliteli müzik dinlemek için olmalı sistem her tarz müzikte başarılı ama özellikle saz sesleri baterideki zilin ince çınlaması gibi detayları çok iyi veriyor hiçbir ayrıntıyı kaçırmıyor x-fi ses kartı aldıktan sonraki performansını çok merak ediyorum

not:solo7 yi ilk aldığınızda bassları biraz sert gibi geliyor ama 2-3 ay yüksek seste kullanımdan sonra hoparlörler sese alışıyor bass daha hacimli ve kaliteli çıkıyor sesler oturuyor bilginize...

microlab solo7 nin kendi çektiğim resimleri aşağıdadır

özellikler(microlab.com da belirtilen)

frekens aralığı 50hz-31khz

150w(rms) 85db snr

1khz de %0,3

2x6.5" driver 1x 1" tweeter

boyut 220mm*350mm*560mm(en-derinlik-boy)

ağırlık 23,8 kg

ayrıntılı bilgi ve microlab solo serisinin diğer modelleri için link;http://www.microlab.com/presscenter/publications/publications_82.html

tags:microlab solo7 incelemesi solo7 speaker solo7 microlab solo7 2.0

..::MİCROLAB SOLO 7 2.0 İNCELEMESİ::..

arkadasım bu ifade dikkatimi cekti incelemende ama burada hoparlorun mid surucusunun bulunmadıgı 2 bas surucusunun bulundugu konuşulmuştu galiba...
    bi hata varsa düzeltelimki arkadasları yanıltmayalım...

• Arkadaşlar uzun süredi bu kolonları merak ediyorum.Ses sistemleri konusunda birazcık abartıyorum [aşağıdaki sistemlerden var]

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=256&productid=bd7017

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=404124&productid=musiccompel94

ama cidden bunlar çok performanslı görünüyor.Dinleme fırsatım olmadı ama en büyük hayal kırıklığım kumanda olmaması kumandalı versiyonunu kesinlikle bulmam lazım... Alırsam TV'nin yanına koyucam, açmak kapamak için zırt pırt kalk otur olmaz yani..

• Helal olsun tebrikler müthiş inceleme.

Sorum ise şudur:

Pahalı bir 5+1 ses sistemi mi yoksa incelemiş olduğunuz sistemimi mi tavsiye ederseniz yüksek sese değilde kaliteli sese önem veren biri için..
  • Kalıtelı ses demıssınız eger amacınız muzık dınlemek ıse +1 den turemıs sıstemlerden uzak durunuz.Solo7 Mıd ve tızlerı gayet dengelı bır yapıya sahıp basslarıda yumusak ama etkılı ve bı okadarda rahatsız etmeyen turden.Amacınız fılm oyun vs yanı muzık dısında herseyse o zaman +1 turevleerıne bakabılırsınız.Aslında ben burda ne kadar ovsem yada yersem de sız once bır sıstemı dınleyın sonra kullanıcı yorumlarını arastırın muzık gorecelıdır ve hersey kısıye gore degısebılır.Cıhazı bırebır gorup ıncelemenızı onerırım.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_23601008/mpage_1/key_//tm.htm#23601008

Düşünen olursa Solo7'lerimi satıyorum.. Kesinlikle mükemmel bir set
  • güzel inceleme,fikir verici.
  • güzel inceleme başdan sonuna kadar okudum forumu
  • Çok başarılı teşekkürler
  • quote:

Kalıtelı ses demıssınız eger amacınız muzık dınlemek ıse +1 den turemıs sıstemlerden uzak durunuz.

İnsanlar bunu bir türlü anlayamadı, müzik hifide, hifi imkan vermiyorsa en düşük olarak 2.0 stereo powerspeaker (hacimli ahşap) larda dinlenir. Ama laf anlatamıyorsun insanlara. Yapay, subwooferın uğultu şeklindeki bassı, tizi kapı gıcırtısı sistemlerde müzik dinleyip birde üstüne süper sesi var diye yorum yapıyorlar. Bası davul gürültüsü sanıyorlar kuvvetli bir gümleme duyunca of süper diyorlar. İnatla 5.1 ve 2.1 gibi efekt üretme amacıyla yapılmış setlerdeki müzik performansını soruyorlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: JakX

quote:

Kalıtelı ses demıssınız eger amacınız muzık dınlemek ıse +1 den turemıs sıstemlerden uzak durunuz.

İnsanlar bunu bir türlü anlayamadı, müzik hifide, hifi imkan vermiyorsa en düşük olarak 2.0 stereo powerspeaker (hacimli ahşap) larda dinlenir. Ama laf anlatamıyorsun insanlara. Yapay, subwooferın uğultu şeklindeki bassı, tizi kapı gıcırtısı sistemlerde müzik dinleyip birde üstüne süper sesi var diye yorum yapıyorlar. Bası davul gürültüsü sanıyorlar kuvvetli bir gümleme duyunca of süper diyorlar. İnatla 5.1 ve 2.1 gibi efekt üretme amacıyla yapılmış setlerdeki müzik performansını soruyorlar.

sana katılıyorum..ama yapacak bişey yok bizim bildiğimiz bize kalıyor.....

• Yaşayın be biraderler, bende bunu nasıl anlatırım millete diye düşünürken bir de baktım siz öyle bir yazmışsınız ki gerek kalmamış benim kasmama. Okuyana ve anlayana ne mutlu. Bass demek gürültü demek değildir bana görede, hele hele camları indirecek derecede boş bir gümlemeden ibaret hiç değildir. Eski sony müzik setleri olanlar anlar beni..... Ben solo 7 dinlemedim. Ama bu bütçeyle müzik dinlemek için bir şey alacak olsam almayı düşündüklerimin başında solo 7 gelirdi her halde.

quote:

Orjinalden alıntı: kralkobra_kralkobra

quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 18 Haziran 2008; 10:45:01 >

• quadroxx

solo7 nin üzerinde ayrıca bir mid hoparlörü bulunmuyor ama içinde filtre var solo7 nin yani midleri arka planda bırakmayacak bir şekilde tasarlanmış mid sesleri şuana kadar dinlediğim tüm +1 li sistemlerden çok daha kaliteli +1 li sistemlerde mid kütük gibi kulak tırmalıyor ve doğal değil eğer ingilizceniz varsa peter larsen in microlab sistemler üzerine yaptığı arge çalışmalarını bir okuyun çok şaşıracaksınız adam bir ses sistemini piyasaya sürmeden önce en az 200 kişiye dinletiyor testler yapıyor farklı materyellerden yaralanıyor sesteki %3 lük bir kalite artışı için bile 2 ay araştırma yapıyor sonuçta en uygun fiyata en kaliteli ses veren sistemleri üretiyorlar adamlar hoparlörlerin görünümüne değil çıkan sese önem veriyorlar ve sonuçta uygun fiyatlara kaliteli ürünler piyasaya sürüyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: thetrooper00

Yaşayın be biraderler, bende bunu nasıl anlatırım millete diye düşünürken bir de baktım siz öyle bir yazmışsınız ki gerek kalmamış benim kasmama. Okuyana ve anlayana ne mutlu. Bass demek gürültü demek değildir bana görede, hele hele camları indirecek derecede boş bir gümlemeden ibaret hiç değildir. Eski sony müzik setleri olanlar anlar beni..... Ben solo 7 dinlemedim. Ama bu bütçeyle müzik dinlemek için bir şey alacak olsam almayı düşündüklerimin başında solo 7 gelirdi her halde.

quote:

Orjinalden alıntı: kralkobra_kralkobra

quote:

quote:

Wayyy be efsana bır soze ımza atmısım yıne

Burn-ın gerceklestı sanırım benım solo7lerde ılk dınledıgımle artık bır degıl basları daha yumusak ve sakın.Iyıkı almısım dıyorum yanı hanı

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.