Şimdi Ara

Microsoft, artık yerel hesapla Windows 11 kurulumuna izin vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Microsoft, artık yerel hesapla Windows 11 kurulumuna izin vermiyor
    Microsoft, kullanıcıların Windows 11’i yerel hesapla kullanmalarına gerçekten istemiyor gibi görünüyor. Çünkü şirket, kullanıcıların Microsoft hesabına giriş yapmadan kurulumu tamamlamalarını sağlayan boşluğu kapatmış durumda.

Ayrıca Bkz.Windows 11'in yeni yapay zeka özelliği eski PC'de çalıştırıldı

Microsoft, şimdiye kadar Windows 11 kurulumu sırasında kulanıcıdan Microsoft hesabıyla oturum açmasını istiyordu. Herhangi bir kullanılmayan e-posta ve rastgele bir şifreyle bu ekranı atlamak mümkündü. Windows 11, artık buna izin vermeyecek; geçersiz bir e-posta adresiyle giriş yapıldığını anlayarak bir uyarı mesajı gösterecek ve oturum açma sayfasına yönlendirecek.

Microsoft hesabına giriş yapmadan Windows 11’i yüklemek isteyenler için hâlâ bir yöntem mevcut. Adımlar şöyle:

1. Windows 11 kurulumu sırasında “Ülke seçin” ekranında Shift + F10 tuşlarına basın.

2. “OOBE/BYPASSNRO” komutunu girin.

3. Bilgisayar yeniden başlatılacak ve aynı ekrana döneceksiniz.

4. Shift + F10 tuşlarına tekrar basın.

5. “ipconfig /release” komutunu girin.

6. Komut istemini kapatarak kuruluma devam edin.

7. “İnternetim yok” seçeneğine tıklayın.

8. “Sınırlı kurulumla devam et”e tıklayın.

9. Yerel hesabınız için ad ve parolayı girin.

10. Kuruluma normal şekilde devam edin.

Tabii ki, Microsoft bu boşluğu da bir süre sonra kapatacaktır.

Kaynak:https://www.techradar.com/computing/windows/want-to-install-windows-11-without-linking-it-to-a-microsoft-account-it-just-got-harder-to-do-this-sadly-but-its-still-possible

• Buluruz bir yolunu merak etmesin Microsoft.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya tamam MS al Winzortunu ne yaparsan yap. Kurmuyorum. Sana inat yeni makine alırsam freedos alıp linux kuracağım. Bir rufusa bir linuxa yenileceksiniz!

• internet baglantisi olmazsa yerel hesap acabilirsiniz.

en son kurdugumda oturum acmaya zorluyordu, bir onceki sayfaya gidip ethernet kablosunu cikardim, yerel hesap geldi.

o kadar da zor degil. yok shift+10 falan filan... ugrasmayin.

ayrica internet baglantisi olmayan pc kuramayacak mi? bu kadar dayatma neyin kafasi? iyice soguttular.

• arkadaşlar 4 gün önce tamamen ubuntuya geçtim kafam o kadar rahat ki bilgisayarım telemetri ile verilerimi sürekli aktarmadığı için internetim bile hızlandı. counter strike fps arttı gecikme düştü.

hiç çalışmaz dediğim oyunların metro exodus olsun 2033 olsun şu anda çalışmayan yok notion udemy windows storeda bile olmayan uygulamlar flatpakda var.

bilgisayarım yarım saniyede açılıp kapanıyor.

şu anda tek eksiğim e imza windows uygulaması var sadece onu da eski bir pc ile hallediyorum. Bence siz de gelin buralara ubuntunun tüm kurulumu 4 bilemedin 5 dakika sürüyor 8700g işlemci ile daha güçlü işlemciniz varsa 2 3 dakikanızı alır.

steam zaten var
    epic games ea ubisoft ve gog ise lutrisle sorunsuz çalışıyor. ghem lutris bu sayede tüm hesaplarınozdaki oyunları tek bir yerde gösteriyor.

• Copdows yerine linux kullanin ubuntuyu hic tavsiye etmesem de ubuntu yine copdowsdan iyidir oyun yoksa hic dusunmeyin, ubuntu yukleyin ya da ikinci secenek windows 10 diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 5 Haziran 2024; 20:10:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bos yapma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ea oyunları oynanıyormu mesela ben özellikle BF serisini oynuyorum eskiden yoktu sanırım oynanma durumu bayadır araştırmıyorum linüx tarafını.

• Rufus ile imaj hazırlarken yerel hesap seçeneği ve bir çok şaçma özellikleri atlama seçenekleri vardı sanırım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Olm bu ne kadar salak bir şirket. Geçen laptop aldım windows yok içerisinde yerleşik wifi sürücüsü falan da yok. Ethernet kablosu girişi de yok. İnternet paylaşsam wifi driverı yok görmüyor kablo var giriş yok aptal gibi kaldım.

Bypassnro olayıyla atlattım bir şekilde wifi driverını usb ile atarak ama bu microsoft mal yani

• Glorfindel1907 kullanıcısına yanıt

hocam bu video altında adam şöyle yorum yapmış.

This game just runs better on windows. I tried it on linux and it's noticably worse in performance and has input lag. Maybe if I tweaked the settings i could get better performance, but I wish this just ran better on the default recommended proton for lutris

Edit 26/02/24: I revisited this after a month. I tried the game in bottles and now it runs alot better and the input lag is gone

Microsoft, artık yerel hesapla Windows 11 kurulumuna izin vermiyorLinuxNextyoutube
    MY SOCIALS https://t.co/YCucsNrCmx Running battlefield 1 on linux is a breeze. i'm using bottles to run the ea desktop and the game, and i'm also using wine-ge-7-34 for the runner. running the game with dxvk 2.0. OS: Fedora 37 (Workstation Edition) Kernel: 6.0.2-xm1.0.fc37.x86_64 Resolution: 1920x1080 DE: GNOME 43 CPU: AMD Ryzen 7 3700X (16) @ 3.600GHz GPU: NVIDIA GeForce RTX 2060 Rev. A Memory: 15896MiB
    https://www.youtube.com/watch?v=NZpWaau-Jg0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F03B400 -- 5 Haziran 2024; 22:15:45 >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt

hintliler yuzunden boyle oldu hem microsoftu hem googleı ele gecirdiler

• Rufus ile basitçe atlatılabiliyordu, kurulumdan sonra alacağı güncelleme ile haberdeki gibi oluyor ve aşağıda yazıldığı gibi işlemleri yapıp işinize gücünüze bakıyorsunuz, teknik olarak böyle fakat MS bu ne yapsa yeridir onu da kaldırır, eskiden olsa güncellemeleri kapatabiliyorduk eskiden ve şimdi O da yok, tabiki eşşek sudan gelinceye kadar () yapılacak işlemlerle aşılabilir de kim uğraşacak merak ediyorum.

Şahsi tavsşyem Linux türevlerini deneyin en azından kendinize ciddi mana'da faydanız olur, bu adamlar Windows'u 11'inci sürümle beraber kiralık formata çevirdiler, hem sistemde hem de web 'de bilgi akışını süzüp işliyorlar, bende işlenecek ne diyorsanız zaten bu satırdan sonrasına bakmanıza gerek yok, iyi martix'te mutlu bir yaşam diliyorum.

Eğer bir fırsat istiyorsanız üşenmeyin youtube'da misal UBUNTU için dünya kadar kaynak var, kurulumu basit, çok sayıda video var, temel'de %90'lık kullanıcı kitlesinin işini görecek kadar iyi durumda. kurumsal tarafta immutable repo olarak kullanan o kadar çok firma varki tanıdık :))))

Neyse işte linux abi nerden öğrenicez demeyin, ciddi manada aptala anlatır gibi çekilmiş kurulum vs ayarları gösteren türkçe videolar var ki şaşıracaksınız.

Tüketici olarak yazılım firmalarına mahkum değilsiniz? alternatifleri bulmak zor değil, üşenmeyin öğrenin. bilmem etmem demeyin denemek için sisteminizde virtual box yada vmware'ın workstation programını kullanın orada çalışabilir işi öğrenir sisteminizde kurulumu yapabilir hale gelirsiniz.

• adamın interneti yoksa nasıl kuracak ?

• tarayıcıların içinde arksigner eklentisi ile e-imza da oluyordu ama denediniz mi hiç?

• Yavaş yavaş linux'a taşınma vakti geldide geçiyor gibi. Manjaro güzel gözüküyor. Şu oyun kısmında proton'u wine'ı lutris'i falan öğrensem tamamdır. Steam ve epic'i çalıştırmak için. Zaten windows store'dan oyun satın almamıştım hiç bir gün linux'a geçersem diye. Geriye mediaplayerlar vs kalıyor günlük kullanımdaki programlar.

• İyice cıvıttılar. Bi rakipleri olmadığı için böyleler. Sıkı Bi rakipleri olsa köpek gibi yola gelirler

• dr0742 D kullanıcısına yanıt

Bi deneyeyim hocam java desteği varsa

• Zorbalık.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.