Şimdi Ara

Might & Magic 6 - 7 - 8 efsanesi (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
5
Favori
12.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • olağanüstü güzel bu oyunlar için binlerce kez teşekkürler. Ben de indirmeye başladım.
  • Dün oynadım yaklaşık iki saat boyunca. Büyük bir dünya sunmasının yanında, oyunun öyle akıcı bir sistemi var ki oyuna başlamanız görevleri alıp zindanlara dalmanız bir oluyor. Zaten zamanında kısıtlı ingilizcemle beni bu oyuna bu kadar çok çeken de buydu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokyabgu -- 15 Haziran 2009; 11:57:39 >
  • Kardeşim nasıl bir keyif tattırdın bana anlatamam ellerine kollarına sağlık ömrün uzun olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feckless -- 15 Haziran 2009; 15:44:10 >
  • Siz beğenin yeter. Eylemlerim sürecek.

Linkleri gönderdiğim arkadaşlar, bu linkleri veren sitelere upload edebilirlerse, daha çok insan bu klasiği oynama fırsatı bulur kanaatindeyim. Ben bir iki tanesine denedim de beceremedim bir türlü. Bir de bu yüklendiğimin oyunun full müziklerine de sahip olduğunu da belirtirseniz diğer linklerden farkı anlaşılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokyabgu -- 15 Haziran 2009; 16:44:01 >
  • Gökyabgu öğlen arkadaşa linkleri gönderdim adam öğleden sonrası için izin almış işten bilin nerde acaba
  • banada pm atarsan sevinirim
  • bende tam bir m&m 9 hastasıyım . oyun gercekten harika 3 do batmasaydı keske yenilerini yapardı banada pm pls

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khazad_Dum -- 21 Haziran 2009; 13:48:38 >
  • Hemen atıyorum arkadaşlar, bu arada o kadar PM attım sadece iki kişi download etmiş. Boşuna uğraşmışım galiba yaw.
  • quote:

Orjinalden alıntı: chatin_dry

bende tam bir m&m 9 hastasıyım . oyun gercekten harika 3 do batmasaydı keske yenilerini yapardı banada pm pls

edit : imla

Might & Magic 9'u seven bir kişiyle ilk defa karşılaştım. Genelde M&M sevenler 9'un ne kadar kötü olduğundan, M&M efsanesine hakaret olduğundan falan bahseder durur. Açıkcası piyasaya çıktığındaki yorumlardan dolayı ve o zamanlar pek çok güzel RPG çıktığından ötürü şöyle bir yükleyip bakıp bırakmıştım oyunu, sonra da dönüp bir daha oynamadım. Yorum yapacak kadar bilmiyorum oyunu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gokyabgu

Siz beğenin yeter. Eylemlerim sürecek.

Linkleri gönderdiğim arkadaşlar, bu linkleri veren sitelere upload edebilirlerse, daha çok insan bu klasiği oynama fırsatı bulur kanaatindeyim. Ben bir iki tanesine denedim de beceremedim bir türlü. Bir de bu yüklendiğimin oyunun full müziklerine de sahip olduğunu da belirtirseniz diğer linklerden farkı anlaşılır.

hocam boşuna yükledeim diye düşünme lütfen ben müziklerini de istersem ayıp etmiş olur muyum :)
    lütfen mm 7 ve 8 i de benden esirgeme, o indiren kişilerden biri de benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastpaladin -- 23 Haziran 2009; 12:22:19 >

• Bu hafta sonu Might & Magic 7'yi de yüklemeyi düşünüyorum. Linkleri gönderdiğim arkadaşlar bu linklerin paylaşıldığı sitelerde de linkleri yayınlarlarsa (full müziklere de sahip olduğunu belirtip) daha çok kişinin haberi olur.
  • O zaman bu hafta sonunu iple çekiyorum,
  • selam herkese açıkcası şaşırdım yaklaşık 20 senedir bu oyunlar piyasada benim hayatım bu 3 oyunla geçti ama hiç türk sitelerinde bu oyunlarla ilgili yazı görmedim tabi bu topiği görüncede girip birşeyler yazma isteği hissettim gerçektende might and magic serisi dünyanın gelmiş geçmiş en iyi 10 oyunundan üçüdür özellikle might and magic 6-7 bir oyundanda öte rpg dünyasının taçsız krallarıdır might and magic oyunu şu anda yada 10-15 senelik zarfında gördüğünüz tum rpg tarzındaki oyunların temelidir bir çok oyun şirketi might and magic örnek alarak oyunlarını geliştirmiş çıkarmıştır ben biraz daha şanslıydım tam bilgisayar aldığım zamanlar might and magic 7 yeni çıkmıstı yani tam olması gereken zamanda bilgisayar sahibi oldum might and magic biraz ingilizce bayada bir sabır gerektiren oyunlardır ama çok zevklidir başına oturduğunuzda saatlerin hatta günlerin nasıl geçtiğini anlamazsınız oyuna şehrin bir noktasından 0 olarak başlarsınız o andan itibaren gurubunuzdaki 4-5 kişi herşeyinden siz sorumlusunuz might and magic oynanısı çok zevkli ama bir o akadarda zor bir oyundur oyuna ilk başladığınızda şehrin içinde gezerken size yardımcı olucak kimse yoktur size verilen görevler vardır bunlar kolay gorevler degildir ama bu görevleri yapmadanda oyunda ilerleyemezsiniz diablo2 deki gibi param yok gideyim 3-5 yaratık keseyim para gelsin sonra bişeyler alayım diyemezsiniz çünkü yaratıklarla oyunun başlarında uğraşmak büyük bir sorun ama o kadar çok yapmak istediğiniz şey olucakki o yüzden bir şekilde oyunda ilerleyeceksiniz might and magic para cok ama cok önemlidir diger rpg oyunlarındaki gibi gökten yağmur yağarmış gibi para gelmez paranız her zaman az olucak bir çok şeyi almak isteyip alamıyacaksınız tabi öle şeyler varki bazi şeyleri paranız olsada alamıcaksınız çünkü herşey çok dengeli mesela dark ve light magic diye 2 ana magic var bunun dısında fire air water earth mind sprit ve body yaklaşık 200 yakın büyü var ama belirleyici 2 ana büyü dark ve light ama bu büyüleri might and magic 6-7 belli bir noktaya gelmeden alamazsınız MM7 zaten questler sebebiyle oyunun %60 bitirmeden bu büyüleri alamiyorsunuz MM6 ise oyunu başında alabilirsiniz ama nasıl alıcaksınız para yok parayı bırakın hadi paranız var level 1-20 arası mana deponuz buyucu olsanız bile cok sınırlı mesela dark magic klasik sharp metal 60-90 mana ister 1 kere bile bu büyüyü atamazsınız sonuç itibariyle herçey çok dengeli ilerledikçe gücünüzün farkına varıcaksınız oyun içindeki bazı yerleri yaşamınız boyunca unutamıyacaksınız mesela might and magic 6 Castle Darkmoor size bir komik anımı anlatayım

might and magic 6 ilk defa oynuyorum oyunu başında New Sorpigal-Castle Ironfist görevleri bitirdim ama bu 2 şehirin dışına çıkamadım stable gidiyorum bu 2 yer dışında gidebileceğim yer yok level 11-12 olmusum artık farklı şehirler farklı yaşamlar görmek istiyorum neyse bende 2. şehir olan Castle Ironfist gittim ordan başladım yürümeye harita dışına çıkarak farklı bir şehire gitmek benim kurtuluşum olacak yürüdüm yürüdüm yazı çıktı ekranda Mire of the Damned 6 gun yürümek istiyormusunuz bastım enter tabiki yeni şehrimize geldik hiçbir fikrim yok ama bölgenin görüntüsü hiç hoşuma gitmedi hemen büyücüme wizard eye büyüsüyle map açtım OHAAA dedim haritada sayamadığım derecede kırmızı noktalar var bunların hepsi düşman ama neyle karşı karşıyayım hiçbir fikrim yok ama artık geri dönüşte yok ilerlemem için bu şehri keşfetmeliyim neyse biraz yürüdüm düşmanlar farketti oluk oluk gelmeye başladılar bunlar ölü hepsi undead skeleton ama öle böle değil bir sürü baktım başa çıkmıcam başladım koşturmaya güvenli bir yer arıyorum ama gittikce peşime takılan yaratık sayısı artıyor bunların aralarına ghost harpy falanda eklendi benim grubumdaki adamlar lanetlendi korktu artık savaşmamda mümkün değil zaten lanetlenince büyü yapamiyosun neyse ben kosturmaya devam ediyorum bir ara tepe gibi bir yere çıktım hemen enter basip oyunu durdurdum bütün heryerim undead yüzlerce skeleton var çevremde bunlarla başa çıkmam imkansız oyunu save yapamıyorum eğer yapıpta takılıp ilerleyemezsem çok kötü olucak o anda bir karar verdim haritanın açılmamış noktalarına koşmaya devam ettim birden haritada yeşil noktalar gördüm içimden işte sonunda güvenilir bir yer o bolgedeki şehri buldum dedim oraya doğru koşturdum şehre gelince dumur oldum arkadaş resmen şehrin içide yaratık kaynıyor orda biraz takılıp okla falan 1-2 skeleton öldürdüm ama bende bittim biticem ölmek üzereyim baktım boşuna uğraşıyorum başaramıyacağım tekrar koşmaya başladım şehrin dışına doğru ama bölge o kadar manyakki heryer skeleton ghost kaynıyor yine bir çukurdan asağı dogru atladım sonra sol tarafıma baktım ne göreyim bir mağara girişi gibi biryer içimden vaybe olaya bak nekadar şanslıyım tamda ölücektim şuraya gireyim en azından içeride biraz kestirip canımı mana falan doldurayım dedim ve içeri daldım o döt kadar mağaranın içinden ne çıktı biliyomusunuz öküz gibi bir EJDERHA...........

might and magic 6-7-8 xp sorunsuz çalışmaktadır

bunlarda sırasyla might and magic 6-7-8 xp oynamanız için gerekli patchler
    http://strony.aster.pl/mokmtg/mm6_eng_patch.exe
    http://strony.aster.pl/mokmtg/mm7_eng_xp.exe
    http://strony.aster.pl/mokmtg/mm8_eng_xp.exe
    patchleri çıkaran mok arkadaşımız polonyalı bizim gibi bu oyunla kafayı sıyırmış bir arkadaşımız hatırı sayılır bir grup hala might and magic geliştirmeye çalışmaktadır hatta çıkmış birkaçtane modda mevcuttur hattaa bazı manyaklar oturup yeni bir might and magic çıkarmak için çalışmaktadır işte biz bu derece bu oyunun fanatiğiyiz

might and magic 9 gelince evet 3DO bu oyunda biraz kaytarmış grafikleri geliştircem diye oyunu unutmuştur oyunun temelindeki bazı şeyleri değiştirerek kendi sonunu hazırlamıştır ama ne olursa olsun 3DO oyun şirketi çikardığı might and magic yada heroes might and magic herzaman saygıyla anılacaktır

Ubisoft gelince might an magic çıkarıcam diyip bizleri heveslendirmiştir bol bol grafik animasyon 7GB devasa bir boyut ama çıkardığı oyun bizleri sadece güldürmüştür çünkü oyunda bir emek yoktur oyunuda zaten birkaç ayda çıkarmıştır
    Dark Messiah Might bu oyunun hastaları tarafından hiçbir zaman might and magic efsanesinin bir uzantısı olarak anılmayacaktır

Saygılar iyi oyunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redshadow5 -- 25 Haziran 2009; 23:04:43 >

• Hayatımda bu seriyi 1 kere bile oynamadım çok şey kaçırmışmıyımdır dostlar
  • 3DO, Interplay, SSI efsane firmalardır. Bugün nasıl Bethesda, Bioware, Blizzard RPG oyunlarının karargahıysa 1990larda da bu üç firma öyleydi. Ardarda piyasaya pek çok bomba oyun çıkardılar. Bugün firmaların yaptıkları yeni şeyler keşfetmek değil, yalnızca bu firmaların keşfettikleri mekanikleri daha güzel grafikler ve daha basit bir oynanış ile sunmaları.

Might&Magic 6-7-8 serilerinin güzel tarafı dediğin gibi zor olmasıydı. Ama, oyunun başında çektiğimiz kıt kanaat geçinme, zar zor zindanları temizleyip görevleri yapma sonunda ufak ufak ilerleyip günler sonra güçlü bir seviyeye geliyorduk. Oyunun sonlarına doğru da dehşet saçıyorduk. Bu oyunların zevki de buradaydı. Şimdiki RPGlerde level scaling denilen bir olay var. Savaştığımız yaratığın seviyesi bizim seviyemize göre ayarlanıyor. Böyle olunca önünüze gelen herkesi kesiveriyorsunuz. M&M'de oyunun başında bir goblini temizledikten sonra bile dinlenmemiz gerekebiliyordu. Zevk buradaydı işte. Altın konusu da dediğin şekilde. Oyunda altını zar zor kazanıyor, kazanınca da uğraştığımıza değer silahlar zırhlar alıyorduk. Şimdilerde oyunlarda milyonlarca altınım oluyor, ancak harcayacak yer olmuyor. Ancak buna karşın oyunun çok basit bir quest sistemi vardı, o zamanlar ingilizcem iyi olmamasına rağmen rahatlıkla oynayabiliyordum. Oyuna girmenizle zindana dalmanız bir oluyordu.

M&M 6 için özel bir XP patch yapmaya gerek yok dostum. Oyunun 1,2 patchini yüklemen yeterli. Benim internete yüklediğim sürüm de 1,2 patchi var, ayrıca oyunun bütün müziklerini içeriyor bu sürüm. Oyunun müzikleri ayrı bir güzel ve bunlar olmadan atmosferi azalıyor oyunun. 1,2 patchini yaptıktan sonra başka bir şeye gerek olmaksızın oyun XP veya Vista'da sorunsuz çalışıyor. İstersen linkleri atabilirim sana.

• Geçen Ubisoft yeni Might & Magic projelerini açıklıyor, aralarında Nintendo DS için bir japor RPGsi var. Sonra da diyorlar ki Might & Magic evreninde geçen diğer türde oyunlar yapacağız. Sanki doğru dürüst RPGsini yaptılar da konuşuyorlar. Tamam HOMM 5'de, Dark Messiah da güzel oyunlardı. Ancak ikisi de RPGimsiydi, gerçek bir RPG değildi. Ben halen umutla Might & Magic 10'u duyuracakları günü bekliyorum. Umut dünyası işte.
  • sevgili Gokyabgu patchler sadece xp veya wistada sorunsuz çalışması için çıkarılmadı mesela benim elimde unoffical güzel bir MM6 patch var sana hemen içeriğini yollayım bilmiyorum elinde varmı

GrayFace MM6 Patch v1.5

This patch includes official patches, Mok's patch, Angel's patch and makes its own improvements.

([+] - feature, [-] - fixed bug,
  • - other)

New in version 1.5:
    [+] Extracted files from icons.lod (except pictures) are loaded from DataFiles folder. Useful for modders. (see below for details)
    [+] ReputationNumber shows numerial reputation value together with category name. Default is 1 (enabled).
    [-] Some scrolls were endless if you use them on paper doll in turn-based mode.
    [-] Inactive characters could use scrolls.
    [-] When using a scroll by right click on a character portrait target was chosen automatically. Thus, scrolls like Stone to Flash couldn't be used that way.
    [-] Now scrolls pause the game when used on paper doll. This also disallows picking up items while choosing spell target.
    [-] Some controls (like 'R') couldn't be changed before.

Other changes:
    [+] 2 Quick Saves. (see below for details)
    [+] You can change controls. (see below for details)
    [+] PlayMP3 option lets you play MP3 files instead of CDAudio. Default is 0 (disabled). (see below for details)
    [+] InventoryKey option lets you open character's inventory screen by pressing 'I' instead of clicking a character portrait. Set it to 0 to disable.
    [+] ToggleCharacterScreenKey opens or closes character screen. The default key is '~'. Set it to 0 to disable.
    [+] FreeTabInInventory allows you to select dead characters by Tab key while in character screen. Default is 1 (enabled).
    [+] Recovery Time value is displayed in Attack and Shoot descriptions.
    [+] No Death Movie option makes your death quicker by disabling the movie. Default is 0 (disabled).
    [+] When you right click on character's experience it shows level to which the character can train and experience needed to train to level after that. Just like in MM7 and MM8.
    [+] NoCD option. Default is 1 (enabled).
    [+] Loads all .dll files from ExeMods directory (I will use it in future).
    [-] MSS32.dll bugs fixed by using an unshrinked version of original dll. The bugs are: With original version the game didn't run under certain circumstances producing SHRINKER.ERR file with "Pager initialisation error 2" in it. With version from Mok's patch the game could hang when you enter lords' castles or a movie show up.
    [-] You could drink from fauntains multiple times if all party members are inactive.
    [-] You could attack with inactive party members.
    [-] FixDualWeaponsRecovery fixes wrong recovery time calculation for characters wielding a weapon in second hand. Dual-wielding was useless before the fix due to doubled recovery time. After the fix it works as in MM7 and MM8.
    [-] Now all sounds are stopped when MM6 is deactivated.
    [-] AlwaysRun effects turning in turn-based mode now.
    [-] Town Portal pauses the game now.
    [-] Now you can have gaps between save slots. Save and Load would target the same slot anyway.
    [-] Walk Sound disappearing problem fixed.
    [-] No need to set compatibility on Win XP anymore.
    [-] Improved Angel's Bootlag Bay circus fix. It didn't work in some circumstances.
    [-] One of circus buildings in Bootlag Bay didn't have an enterance texture.
  • Added Smuggler's Guild in Free Haven. It was planned by MM6 developers, but not included in the map file.

Changes by Angel <mailto:angeldeath29@mail.ru> (http://sites.google.com/site/angelddeath/#TOC-MM6-)
    [-] Bootlag Bay circus fixed.

Changes of Mok's patch:
  • Small update to Smacker (3.1n to 3.1s).
    [+] AlwaysRun option enables running. If you press Shift you'll walk. Default is 1 (enabled). Always disabled before the patch.
    [+] Caps Lock key will toggle running/walking if CapsLockToggleRun option is 1. Default is 0 (disabled). (the option to control this was added in GrayFace Patch).
    [+] FlipOnExit option turns your party when you exit a building. Default is 0 (disabled). Always enabled before the patch.
    [+] LoudMusic option sets the maxium volume of in-game CD Music to maximum of your normal Windows CD Audio Volume Slider. Normally the game sets it to half the volume which is too quiet for some setups. Default is 0 (disabled). Always disabled before the patch.
    [-] Fixed broken doors in Shadow Guild and Kriegspire Castle.
    [-] Fixed shield and armor recovery (Thanks to Mike Kienenberger for the fix).
    [-] Fixed CD Audio initialization. Music will play even if CD2 isn't in the first CD-ROM drive in your system.
    [-] Buggy harddrive free space check removed.

Changes of official patches 1.1 and 1.2 are listed in Readme.txt

All options are controlled by mm6.ini. It is created when the game is run the first time.
    Some strings used by the patch are kept in mm6lang.ini. You can change them or translate to your language.

--------------------------------------------------------------------------------
    Quick Saves:
    Press F11 to use quick save. You will see "Game saved!" message. "QuickSaveKey" option in mm6.ini controls the F-key used to save the game.
    Quick saves occupy two first save slots by default. Options "QuickSaveSlot1" and "QuickSaveSlot2" control this. Value below 0 disables quick save slot. The name of slots is controlled by "QuickSaveName" option.

--------------------------------------------------------------------------------
    How To Use MP3 Music:
    Create "Music" folder in the game directory and place there files from "2.mp3" to "16.mp3" corresponding to CD tracks. Set "PlayMP3" to 1. Unlike CD music, MP3 music volume is affected by Sound volume you set in Settings menu, so always keep it at maximum. Turning on "PlayMP3" option will also result in using new MSS32.dll and Smackw32.dll from MM8.

No Starting Movies:
    To turn off starting videos add -nomovie switch to the game command line. This is not a feature of the patch, it's provided by the game itself.

Changing Controls:
    Usehttps://sites.google.com/site/sergroj/mm/MM6Controls.rar to change controls.

DataFiles:
    Create "DataFiles" folder in the game directory. To modify a file in icons.lod extract it and place into the "DataFiles" folder. It will be used by the game instead of original file. So, you don't need to insert files into icons.lod each time you modify them. Doesn't work with pictures except *.pcx ones.

• Bu patchin varlığından bile haberim yoktu. Teşekkür ederim. Bulup indirip bir deneyeceğim.
  • bu oyunla bi alakası var dimi ?

Might & Magic 6 - 7 - 8 efsanesi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.