Şimdi Ara

Might & Magic 6 - 7 - 8 efsanesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
150
Cevap
5
Favori
12.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, geçen gün kadim arşivimi karıştırırken yüzyıllar öncesinden kalmış sandığımın (abarttım farkındayım) derinliklerinde Might & Magic 6 - 7- 8'i buldum bir araya koymuşum. Might & magic serisini hatırlayan var mı aranızda? (Heroes serisi değil, ana seri) M&M 6 1998 yılında Daggerfall'dan (Oblivion'un dedesi) tam bir yıl sonra çıkmış, bize serbestliğin ne demek olduğunu göstermiş, kendisine aşık etmişti. Oyundaki ufak büyüklükteki ilk kasabayı bile bütün görevleri ve zindanlarını bitirmek iki koca günümüzü alıyordu. Dehşet büyüklükte bir oyundu, hikaye gerçi zayıf kalmıştı ama ilk defa bu nebze bir geniş alan bulan bizler için hikaye çok da sorun değildi. Oyun, FPS bakış açısı ile oynanıyordu gerçek zamanlı idi, ama düşmanlara yaklaşınca enter tuşuna basıp oyunu sıra tabanlı hale getirebiliyorduk. Zamanına göre devrimsel bir özellikti ve akıcı bir oyun tecrübesi sağlıyordu. Grafikleri o zamanın standartlarına göre normal sayılacak seviyedeydi. Zaten o zamanın RPGlerinin şimdiki gibi bump mapping, dynamic lightning gibi dertleri yoktu, grafikten ziyade içeriğe dikkat ediliyordu. Oyunun müzikleri CD Audio formatındaydı, mekana göre değişen harika müziklerdi. O zamanlar MP3 hem yaygınlaşmamıştı hem de MP3leri işleyebilmek o zamanın işlemcilerine oldukça yük getiriyordu. Bir sene sonra 7 geldi oyun dünyası daha küçüktü ama hikaye daha gelişmişti, sonra 8 geldi 2000 yılında. Grafikler bir miktar geliştirilmişti, ancak aynı grafik motorunu kullandığından oyunlar 2000 yılında artık iyice eskimişti ve oldukça eleştirildi. M&M 9 2002 yılında yeni bir motor ile geldi ama oyun o derece vasattı ki en kemikleşmiş fanları bile oyuna biraz bakıp kenara attı. Sonra da oyunun yapımcısı 3DO iflas etti, oyunun haklarını Ubisoft aldı falan. Gerisini biliyorsunuz zaten.

Bütün bunlar aklımdan geçerken nostalji damarım kabardı kurayım dedim. Haliyle oyunlar 95 - 98 çağlarından kalmış. Biz kullanıyoruz XP - Vista. Neyse internetin derinliklerine inince oyunların XP ve Vista'da çalışmasını sağlayan patchler buldum. Baktım oyunlar süper çalışıyor, dedim bunlardan nostalji yapmak isteyen kadim RPGci dostlarım veya bu seriyi çok merak edip de zamanında oynama fırsatı bulamamış arkadaşlar da yararlansın. Hafta sonu M&M 6'yı repide yüklemeyi deneyeceğim, daha önce hiç yükleme yapmadım repide, ne kadar sürer falan tam bilmiyorum. İnterneti biraz araştırırsanız bu oyunların linklerini bulabilirsiniz ancak bulacağınız dosyalarda oyunların müzikleri yok. Bu da oynanışı yavanlaştırıyor açıkcası. Benim yüklemeyi düşündüğüm dosyalarda oyunların ilk CDleri klasik iso formatında, ikinci CDleri ise CloneCD formatında hazırlanmış olacak. Test ettim ve müzikler Daemon Tools ile hiç sorun olmadan oyun içinde çalışıyor. Ayrıca XP ve Vista'da çalışmayı sağlayan patchler ile oyunları çalıştırmak için yapılacak adımları anlatan text dosyaları da olacak.

Forum kurallarından dolayı dosyaların linklerini bu foruma yazmayacağım ama isteyen arkadaşlar da bana PM atsın linkleri hepsine teker teker Pm atayım. Bu yazdıklarım forum kurallarına aykırı ise moderatör arkadaşlar beni uyarsın ama ülkemizde artık orjinalinin satılması imkansız olan 10 senelik bu oyunlar için problem olacağını zannetmiyorum.

• efsane demek yetersiz kalır olağanüstü oyunlardır. Ben konuyla yakından ilgileniyorum. Hatta minnettar olurum ne diyeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lastpaladin -- 11 Haziran 2009; 11:49:21 >
  • Yükler yüklemez ilk PMimi sana atacağım dostum merak etme.
  • Kardeşim beni unutma...
  • Zamanında dergilerde M&M incelemelerini okurdum. Bir oyun nasıl bu kadar detaylı olabilir? dediğimi hatırlıyorum. O zamanlar bilgisayarım vasat olduğundan bir türlü oynama fırsatım olmamıştı.
  • Feckless seni unutur muyum biraderim listeye ekledim
  • bana da gönderebilir misin? hiç oynama fırsatım olmadı bu oyunu. çok merak ediyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elbette gönderirim ama grafikler günümüz standartlarının yanından bile geçemez. Şimdiden uyarayım sonra bu ney layn böyle grafink neyim mi olur demeyin. Gaza geldim akşam hemen yükleme işlemlerine başlıyacam.
  • Ah be kardeşim walla benimde depreşti eski duygularım harika bir seridir.Günümüzde az çıkıyor böylesi kaliteli yapımlar hatta klasik olamayabiliyorlar.Şimdi düşündüyorumda hakikaten iyi zamanda doğmuşum neredeyse bütün kalite yapımları klasikleri oynadım ve bitirdim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gokyabgu

Elbette gönderirim ama grafikler günümüz standartlarının yanından bile geçemez. Şimdiden uyarayım sonra bu ney layn böyle grafink neyim mi olur demeyin. Gaza geldim akşam hemen yükleme işlemlerine başlıyacam.

ne grafikler gördük içinde oyun yok . oyun güzel olsun yeter, grafik benim için önemli değil
  • Bir iki oyun içi resim ekleyeyim dedim ama başaramadım sanırsam forumun upload sisteminde bir problem var. Düzelince bir iki ekran görüntüsü eklerim.
  • 6 ile 7 yi pek hatırlamıyorum sadece 6 dan hatırladığım dev boyutta titanların olduğu. Ama 8 i defalarca oynamışımdır. oyuna başlıyorum daha level 5 iken murmurwood a gidip prda ki level 50 dark patriach ı kurtarıyordum sonra vampirelerin birde licjhlerin bulunduğu yerden level 50 bi arkadaş vardı onları kurtarıyordum sonra birde explosive impact i elf e verince kimse bana yaklaşamıyordu. Ama böyle yapınca oyun 2 günde bitiyordu :)
  • Oyunun 7. ve 8. kısımları elimde box olarak mevcut ama 6.'sını yıllar önce arkadaş yedi. İnsan 2001 yılında aldığı CD'yi hala geri vermez mi yau! Might & Magic'in anıları çok büyüktür bende. Özellikle zifiri karanlık zindanlarda örümcek avladığımız görevde karanlık yüzünden strese girmiştim. Sonra Baa'lar vardı, komik tipler ve gruba Mantikorların saldırdığı çölü unutamam. Hani Epic Battle derler ya, işte M&M 6'da bu olayın dibine (M&M dünyası düşünülünce tabi) vuruyorduk.
    Bir de şimdi aklıma geldi, ilk kasabada kapısı olmayan bir kule vardı, içindeki witch bize görev veriyordu; kasabanın kuzeyindeki bir evde yaratıkları temizliyorduk. Orada epic bir bug vardı ve belli bir yerden ok/büyü ile saldırınca yaratıklar armuta bağlayıp saldıramıyorlardı. Yalnız arada kasaba sakinlerinden birine geçirmek çok mümkündü o pozisyonda ki ulusal bilinci gelişmiş, üniter bir kasabaydı orası. Birine tokat atsan hepsi saldırıyordu.
    Canım çekti ya, ben arkadaşı arayıp CD'yi naapmış öğreneyim.

• Hani bana

Sınav zamanı yapılır mı bu?

• Arkadaşlar M&M 6'nın 2/3'lük kısmını repide yükledim. Akşama da kalanları yükleyeceğim. Ondan sonra linkleri PM atarım. M&M 6'dan bir iki ekran görüntüsü ekleyeyim şuraya:

• Bu da inventory ekranından bir görüntü

• MM6 yı Çok Fazla Oynadığım Söylenemez Ancak 7 Ve 8i Defalarca Yalayıp Yutmuştum Zamanında :) Mm7 yi Diğerlerine Göre Biraz Daha Fazla Severim. 8 Bana 7de Aldığım Hazzı Veremedi Nedense, 9u İse Çok Az Oynadım Ve Direk Çekmecemin Derinliklerine Bir Daha Çıkarmamak Üzere Attım 7yi Xp'de Çalıştıramadığım İçin Kafayı Yemiştim Bir Zamanlar :) Sonradan Gerekli Patch'i Edinip Oyunu Çalıştırmayı Başarınca Acayip Sevinmiştim :) 7 Ve 8 Oynayıp Bir Yerlerde Takılan Arkadaşlar Olursa Yardımcı Olabilirim Herzaman :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aiolos -- 12 Haziran 2009; 22:44:47 >
  • Arkadaşlar Might & Magic 6'yı repide aktarım tamamlanmıştır. İstekte bulunan arkadaşlara linkleri PM atacağım. Linkleri istediğiniz şekilde internete yayabilirsiniz. Böylece canı bu klasiği oynamak isteyen arkadaşlar da yararlansın.
  • direk efsane oyunlar
    9 uda katabilirsin seriye
  • Teşekkürler Gokyagbu indirmeye başladım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.