Şimdi Ara

MİLLENİCOM BAĞLANTI SÜRECİ VE KULLANICI DENEYİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, size Millenicom'a başvuru sürecim ve sonrasında yaşanan olayları kısaca anlatarak bağlatmayı düşünenlere yardımcı olmak istiyorum.

21.02.2020 [09.10] : İnternet siteleri üzerinden "Prestij İnternet Kampanyası 99.90 TL" kampanyasına başvurdum. 10 dakika içerisinde geri dönüş sağladılar. Yaklaşık 5-6 dakika civarında bir sürede başvurum tamamlandı.

21.02.2020 [11.00] : Arkadaşımdan gelen 1 ay bedava İnternet kodunu söylemeyi unuttuğumdan dolayı yapabileceğim bir şey var mı diye Donanımhaber üzerinden Millenicom ile mesajlaştım ve tarafıma geri dönüş sağlayarak ilk başvuruyu iptal ettiler ve kampanya kodunu kullanarak 2. bir başvuru aldılar. Yaklaşık 20 dakika içerisinde tarafıma arama gerçekleştirdiler.

22.02.2020 [19.30] : Millenicom'un bağlantıyı gerçekleştirmesi için adresime yönlendirdiği Türk Telekom çalışanı aradı ve geleceğini fakat 2 adet başvuru gözüktüğünü söyledi. Bir sıkıntı olmaması açısından hangisi olduğunu öğrenip bir sonraki gün kuruluma geleceğini söyledi.

23.02.2020 : Kurulum için gelmedi.

24.02.2020 [20.50] : Türk Telekom çalışanı aradı ve eve geldi fakat binada fiber olmasına rağmen evin içine kadar fiber kabloyu getirmediklerinden dolayı kurulumu gerçekleştiremedi. Bir elektrikçi bulup daire içine çektirmemi söyledi.

25.02.2020 : Sabah saatlerinde elektrikçiyi aradım ve yaklaşık 15 dakika içinde kabloyu eve kadar getirdi. 60 lira da para ödedim.

25.02.2020 [20.00] Türk Telekom çalışanı kablolama işini hallettiysem geleceğini söyledi ve geldi. 30 dakika gibi bir sürede kurulumu gerçekleştirdi. İnternet hemen gelmedi. 21.50'de Millenicom SMS yoluyla hattımın aktifleştiğinin mesajını attı. Bu mesajlar arasında Online İşlemler için abone no ve şifre de vardı.

Benim Millenicom'a başvuru sürecim böyle gerçekleşti. Haklarını yiyemem her konuda yardımcı oldular ne zaman mesaj atsam cevap verdiler. Gayet kısa bir süre içinde de sıfırdan bağlantı yapıldı.Ben en azından Fiber kullanıcıları için şu anlık gönül rahatlığıyla Millenicom'u öneriyorum. İleride ciddi bir problem yaşarsam da yine yazacağımdan şüpheniz olmasın. Aşağıya da Millenicom ile mesajlaşmaları ve bazı test sonuçlarını atacağım.

Speedtest sonuçlarından biri Türkiye sunucusu diğeri ise Frankfurt sunucusu iledir. Steam değeri ise reel indirme hızı değeri için atılmıştır ve 11.0MB/s sonuç alınmıştır. Ek bir bilgi olarak sunucuları Türkiye'de olan League of Legends oyununda sabit 20-22 arası ping alınıyor.

MİLLENİCOM BAĞLANTI SÜRECİ VE KULLANICI DENEYİMİ

MİLLENİCOM BAĞLANTI SÜRECİ VE KULLANICI DENEYİMİMİLLENİCOM BAĞLANTI SÜRECİ VE KULLANICI DENEYİMİMİLLENİCOM BAĞLANTI SÜRECİ VE KULLANICI DENEYİMİMİLLENİCOM BAĞLANTI SÜRECİ VE KULLANICI DENEYİMİ

• Hayırlı olsun.
    Bizim binaya sa kutu koyuldu ama eve kadar kablo çekimi yapılmadı.
    Siz kabloyu telekomdan mı aldınız elektrikçi mi getirdi?
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim öncelikle. Tüm katlara fiber gidiyordu apartman koridorunun ortasında ufak kapaklı dolap gibi bir şey var oradan geçiyor sarı fiber kablolar. O kablo eve gelmiyordu. Elektrikçi çağırdım eve 10-15 dakika gibi bir sürede halletti. Yani alınan bir kablo yok zaten binada olan kablo eve gelmiş oldu kısaca.
  • Hocam bizim de evin koridorunda Audio akıllı ev otomasyonu var. Elektrikçinin eve getirdiği sarı fiber orada. Dün gelen telekom yetkilisi de oraya kurmak zorunda kaldı. Modem'de evin benim odaya en uzak odasına kuruldu. Evin içini bir görseniz her yede ethernet kabloları falan bir şekilde kablolu bağlantı sağlamayı başardım. Bir elektrikçiyle konuşup derdinizi anlatın isterseniz yapılabilir herhalde. MİLLENİCOM BAĞLANTI SÜRECİ VE KULLANICI DENEYİMİ

• Hocam vallahi elektrik işlerinden pek anlamıyorum. Bir konuşun ama bence elektrikçiyle yapamayacaksa yaparım demez herhalde. Rezil etmez yani tüm sistemi denemekten zarar gelmez.
  • Peki fiber sonlandırmayı kim yaptı?
    Millenicom'un yönlendirdiği Türk Telekom yetkilisi yaptı hocam tüm işlemleri.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS5 ve Ttnet bağlantı sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ücret aldılar mı peki?
    Ben sonlandırma işlemi için telekomu aradığımda aboneliğiniz var mı, yoksa yaptıktan sonra sonlandırma yapalım diye konuştu da. Ayrıca 2 haftadır kutu koyulduğu halde altyapı aktif görünmüyor, bununla da alakası var mı olayın merak ediyorum.
    Hocam Telekom ekibi bir ücret almadı fakat Millenicom'a başvururken 120 TL kurulum ücreti var muhtemelen bu iş için. Yani sizden ücret istenebilir. Kutu dediğiniz apartmanın bodrumuna koyulan fiber kabloların toplandığı kutu ise bize 2019 yaz aylarında konuldu o kutu fakat bağlantısı yapılmadı. Daha 15 şubatta fiber kabloları o kutuya bağladılar 1 hafta sonra da aktif oldu ve gözükmeye başladı.
  • Hangi ilde yaşıyorsunuz hocam?

Bir de İstanbul'da Turkcell sunucusundan speedtest yaptığınızda kaç ping alıyorsunuz?
  • Büyük ihtimalle sonlandırma ücretini o şekilde alıyorlar o zaman. Bana da başvuru ücreti sormasının sebebi o olabilir. Peki sizde modem var mıydı benim kendi modemim var da modemsiz kullanabiliyoruz değil mi? Ont veriyorlar ona kendi modemimizi takıyoruz değil mi?
    Ayrıca günlük kesinti var diyorlar, sizde öyle bir sorun var mı ben de mileni bağlatmak istiyorum ama oyun oynarken kesinti felan yaşarsam çok fena olur.
  • Bartın'da yaşıyorum hocam. Evde ben hariç 2 kişi aktif olarak interneti kullanıyor ve sonucu aşağıya atıyorum.MİLLENİCOM BAĞLANTI SÜRECİ VE KULLANICI DENEYİMİ
    Hocam bende modem yoktu Turk Telekom ekibi getirdi modemi'de kendi modeminiz fiber hat destekliyorsa kullanabilirsiniz sorun olmaz. Şu ana kadar günlük kesinti veya akşam saatlerinde ping,kopma vs. bir sorun yaşamadım. Günün her saati 93-94Mbps download ve 4Mpbs civarı upload hızını alabiliyorum. Ben de sık sık oyun oynuyorum ve ping değerleri olsun packet loss değerleri olsun gayet memnunum. Millenicom bağlatmaya karar verirseniz 9F8B2737 bu kodla beraber başvurunuzu yaparsanız ikimiz de 1 ay ücretsiz internet kullanmış oluruz. Özel mesaj'dan yazabilirsiniz yardıma ihtiyacınız olursa.
  • İlginç. Oysa ki İstanbul'a yakınsınız bayağı. Başka sağlayıcı kullandınız mı daha önce hocam, pingler nasıldı?
  • Yalova'daki evimizde Turknet bağlı şu anda anlık olarak test yapamıyorum fakat her zaman için 30 ping civarlarında geziyordu. Hiç öyle 2-3 pingler göremedim ben.
  • Güle güle kullanın o zaman hocam. Ben de TT Fiber altyapısından millenicom kullanıyorum ben de fazlasıyla memnunum
  • Bende fiber destekli modem yok ama galiba ont veriyorlar ona takıyoruz, o kısmı bilmiyorum.
    Benim bağlatmam biraz zaman alır galiba, yine de sağolun.
    Peki siz oyun oynarken başkası video izlediği zaman ping çıkıyor mu?
    2 gün önce test ettik daha. LoL oynarken arkada Steam kullanarak 11Mbit/s hızda indirme açtık yine de çok nadir ping'de oynama oldu. Kolay kolay ping çıkmıyor. Video için de aynı şey geçerli.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.