Sinir oluyorum bu duruma.Türk dizilerine ve filmlerine baktığımızda hepsi düşük bütçeyle çekilen kalitesiz aşk dizileri.Anlamıyorum nerden buluyorlar bu kadar konuyu.O onun kaynına aşık diğer bi dizide öbürü diğerinin karısına aşık.Ve işin acı tarafı aynı konulu olsa bile bu basit düşük bütçeyle çekilen diziler aşırı reyting alıyor çok acı gerçekten.Aynı şey şarkılarda da var.Aşk konusu içermeyen bir Türk şarkısı göremedim ben açıkcası henüz.Varsada çok nadir diğerlerinin yanında sıyrılamamış düzeyde oluyor.Yabancılara bakıyorum mesela 2Pac zamanında toplumdaki sosyal sorunları işleyen bir sürü şarkı yazmış.İçinde zerre aşk teması yok.Bir de anlamadığım bu kadar aşkı her yere sokan bir toplum olmamıza rağmen "aşk" terimi çoluğun çocuğun elinde sürünür bir halde.2 ay çıkıp aşkım hayatım vb. diye takılan ergenler ertesi gün ayrıldktan sonra birbirlerinin yüzüne bile bakmıyorlar.Gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum.Çok acı durumdayız gerçekten.Bir tek ben mi böyle düşünüyorum?
Demek ki sosyal sorun yok, entelektüel merak yok. Elinden gelenle yetiniyor. Acıklı değil zira başka diyarların özlemi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bewy -- 22 Şubat 2012; 18:27:53 >
Toplumun entelektüel seviyesi daha üstünü kaldırmaz. düşünce, fikir ve sanat seviyesi yüksek bir yapım Üniversite mezunu gençlerin bile izlediğini ve duyduğunu anlamayacağı için bir süre sonra sıkılcağı türden olur. Bu da reyting ile çalışan medya kuruluşarının işine gelen bir şey değil.. O yüzden kalite yerlerde sürünüyor..
konusunun kalitesiz aşk olarak belirttiğin şeylere ben başka birşey diyorum. Optimist e katılmakla birlikte şunu eklemek istiyorum; o dizilerde kimin eli kimin cebinde belli değil, her türlü sapıklık işleniyor dizilerde tecavüzünden tut ensestine kadar. Bu ülkede amcasının kızına hayvani bir şehvetle bakan insanlar var, kızlara üvey babaları tecavüz ediyor hatta öz babaları bile tecavüz ediyor. Derler ya insanın fikri neyse zikride o olur, diziler insanların zikrini yansıtıyor ve kamçılıyor.
Konusu aşk olmayan şarkılar da var. İkisinin de sözleri çok iyi
Şimdiye kadar İslam'ın ve Türklerin olduğu çoğu yerde aşk , cinsellik gibi şeyler mahrem olduğu ve çok ayıp sayılıp toplum içinden konuşulmadığı için millet hep aç kalmış buna. Sonunda biraz özgürleşince bu açlığı doyurmak istemişler. Bu benim kanım tabi herhangi bir araştırma vs. yok.
Kuzey güney izleyip masturbasyon yapan kızlar var bu ülkede olm.
bir yapımcı azıcık entellektüel öğeler koysa tv karşısında koca göbekli herifler çay/ çekirdekle izlerken kalkıp sanat hakkında yorummu yapacak? yada flash tv ve stv gibi kanallar izleyen başka vakitlerdede izdivaç la vakit geçiren kadın lar bir anda sanata değermi verecek?
:) sorsan hepsi natgeo izliyor, liselisinden tut üniversitelisine emeklisine kadar kimse farklı yapım aramıyorki , kelime dağarcığı , daracak düşünme yapısı , örümcek ağı dolu kafası yettiğince tv ye zombi gibi bakıyor... Ben yapımcı olsam bende 2 tane doğulu koyar akrabalarına aşık ettirip dizinin devamında birbirlerini vurdururum, nasıl olsa izleyenim bol ,sonra gelsin reklam paraları...
quote:
Orijinalden alıntı: şefim bakar mısın
Şimdiye kadar İslam'ın ve Türklerin olduğu çoğu yerde aşk , cinsellik gibi şeyler mahrem olduğu ve çok ayıp sayılıp toplum içinden konuşulmadığı için millet hep aç kalmış buna. Sonunda biraz özgürleşince bu açlığı doyurmak istemişler. Bu benim kanım tabi herhangi bir araştırma vs. yok.
çelişki var yazdıklarında çünkü bu dizilerle özgürlük yeni geldi demiş oluyorsun. alakası yok. ama şöyle bir alaka kurabiliriz, türk milletinin ahlaki değerlerini yok edecek tarzda olan bu dizilere kendini kaptıranların, uyanık olmadığı müddetçe, kendisini bu dizxileri sanki bütüm millet izliyormuş havasına kaptırması normal. yan şöyle düşünebiliriz. az sayıda kişi çok sayıda kişiye zorla birşeyler vermeye çalışıyor gibi. hatta dizileri kanallara ayırıyorlar adeta ki ekran başına kilitleyelim herkesi. lakin kimileri izler zevk alır kimileri de dizileri her izledikçe durumun farkına varır. yani dayatmayı.. kendin çal kendin oyna hesabı. sonra rakamlara müracaat edilir bakarlar sonuç istenildiği gibi değil. niye böyle oldu ki felan denir.. melemeler felan
Aynen bende bıktım su ask temasindan. Muzik , dizi , film herseyi ask uzerine yapıyorlar bıktım artık .
yapsınlar şöyle prison break , lost , supernatural gibi diziler
En günceli Fetih filmiydi. Son derece klişe ve izleyiciyi boğan bir aşk teması vardı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme