Şimdi Ara

minidump klasörü incelemek ! acİl !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bundan 1 ay önce yeni sistem topladım ancak mavi ekran hatası vermeye başladı bende hatanın nereden kaynaklandığını anlamak için Minidump klasörünü windbg ile açtım ancak sembollerin yanlış olduğunu söylüyordu bende pek anlamadım size minidump klasörümün linkini versem benim için inceleyip sorunum hakkında bilgi verirmisiniz ? Şimdiden çok teşekkürler link aşarıda

Minidump klasörüne erişmek için Tıklayınız !

• resim çekerek konuya paylaşın lütfen bu şekilde o dosyayı indirmez sanırım kimse .. ayrıca mavi ekran hatasını sistemi test ederek daha kolay tespit edebilirsiniz...hata kodunu paylaşın konuda bakalım ..

sizde bu arada memtest86 ile ramlerı test edin tek tek slot değiştirerek v.s.. deneyin error verecek mi bakın bakalım

fiziksel bir durum yoksa sürücüler yüzünden yada benzeri yazılımsal bir sorunda olabilirr..

bu arada sisteminizide konuda ayrntılı paylaşın ...

verdiğiniz bilgiler doğrultusunda yardım almanız zor .. daha ayrıntılı yazın konuya ..iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: nıggaa

resim çekerek konuya paylaşın lütfen bu şekilde o dosyayı indirmez sanırım kimse .. ayrıca mavi ekran hatasını sistemi test ederek daha kolay tespit edebilirsiniz...hata kodunu paylaşın konuda bakalım ..

sizde bu arada memtest86 ile ramlerı test edin tek tek slot değiştirerek v.s.. deneyin error verecek mi bakın bakalım

fiziksel bir durum yoksa sürücüler yüzünden yada benzeri yazılımsal bir sorunda olabilirr..

bu arada sisteminizide konuda ayrntılı paylaşın ...

verdiğiniz bilgiler doğrultusunda yardım almanız zor .. daha ayrıntılı yazın konuya ..iyi forumlar

memtest'in windows çalışırken ramleri tarayan bir versiyonu var onla test yaparken %7 de mavi ekran hatası aldım tekrar çalıştırınca memtest'i bu sefer hata vermedi.

Kurduğum sürücüler anakartın yanında gelen sürücüler cd'den direk onları kuruyorum.

Sistemim Windows 7 Ultimate x64 Windows'u internetten indirdim 30 gün deneme sürümü olarak iniyor ben bunu crack programı ile orjinal yaptım mavi ekranı crack'ten verebileceğini düşünüyorsanız çok düşük ihtimal çünkü aynı programı laptopumda da kullanıyorum hiç hata almadım.

Mevcut ram'ı anakartın 2. slotuna aldım bir değişiklik yok.

Sistem bileşenlerim: AMD athlon 2 x3 450 - MSI 760GM-P23 (FX) - Corsair 4gb 1333mhz tek modül ram

Aldığım mavi ekran hatalarının mesajları: ( Karşılaştırabilmeniz için 3 adet hata mesajı koydum.)

Sorun imzası:
    Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
    OS Sürümü: 6.1.7600.2.0.0.256.1
    Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
    BCCode: 109
    BCP1: A3A039D8959645FD
    BCP2: B3B7465EE814166B
    BCP3: FFFFF80002A23ED0
    BCP4: 0000000000000001
    OS Version: 6_1_7600
    Service Pack: 0_0
    Product: 256_1

Sorunu açıklamaya yardımcı olan dosyalar:
    C:\Windows\Minidump\060412-16520-01.dmp
    C:\Users\Umut\AppData\Local\Temp\WER-24086-0.sysdata.xml

Çevrimiçi gizlilik bildirimimizi okuyun:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x041f

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:
    C:\Windows\system32\tr-TR\erofflps.txt

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Sorun imzası:

BCCode: 3b
    BCP1: 00000000C000001D
    BCP2: FFFFF80002A23F1C
    BCP3: FFFFF88008744D20
    BCP4: 0000000000000000

C:\Windows\Minidump\060412-16442-01.dmp
    C:\Users\Umut\AppData\Local\Temp\WER-24180-0.sysdata.xml

Çevrimiçi gizlilik bildirimi yoksa, lütfen çevrimdışı gizlilik bildirimimizi okuyun:

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Sorun imzası:

BCCode: 3b
    BCP1: 00000000C0000005
    BCP2: FFFFF80002A23F1C
    BCP3: FFFFF880031A2D80
    BCP4: 0000000000000000

C:\Windows\Minidump\060612-16754-01.dmp
    C:\Users\Umut\AppData\Local\Temp\WER-32042-0.sysdata.xml

Cevabınızı bekliyorum umarım ayrıntılı olmuştur.

• bf 3 oynuyormusunuz ?

mavi ekran hataları birden fazla yani aynı hatalar değil sanırım dogrumu ?

hataları aldıgınız durumlar hep aynı mı ? değişkenlık gosterıyor mu ?

mesea oyunda yada vıdeo ızlerken yada sıstem boşdayken açılışda kapanırken v.s.. ??

son olarak sistemde overclock varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 11 Haziran 2012; 15:19:44 >
  • quote:

bf 3 oynuyormusunuz ?

mesea oyunda yada vıdeo ızlerken yada sıstem boşdayken açılışda kapanırken v.s.. ??

Sistemde overclock vardı ufak bişiydi 3.2 ghz'den 3.4ghz'e overclocklamıştım kaldırdım netice değişmedi.

Mavi ekran hataları internette gezinirken oluyor genellikle video izlerken ve boş boş bir şeyler okurken.

Battlefield 3 ün kurulum dosyaları hdd'de yüklü ancak kurulu değil.

Edit: mavi ekran hatasını hiç ağır bir iş yaparken almadım şu ana kadar 15 tane mavi ekran hatası almışımdır ancak hiçbiri oyun oynarken olmadı hepsi internette dolaşırken veya video izlerken oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EasyBell -- 11 Haziran 2012; 15:27:34 >

• şimdi mavi ekran hatalarının bir kısmında kodlar direk sonuca götürür bizi..yani ne oldukları ne nereden kaynaklandıkları bellidir .bir kısmı içinde tahminde bulunursun ama net bişi söyleyemessin .. aldığınız hataları yabancı forumlarada araştırdım biraz ağırlıklı ram hatası olduğu yazıyor ..hatta benzer bir durumda dh da çıktı eski bir konu yine ram hatası olarak sorunun kaynağı bulunmuş..

http://forum.donanimhaber.com/m_54234872/tm.htm

bf 3 ü sorma nedenimde ilk karşıma çıkan benzer hataları alan bir yazı okudum o yuzden .. belki oyunla ilgilidir diye düşündüm değil sanırım ...

..ramler 2 yada daha fazla olsaydı tek tek denemelisiniz diyecekdim çunku bir arada olmaları memtest bazen hatayı bulmuyor .. ama tek parça ve slot değiştirerekde denemişsiniz...

tavsiyem şudur .. sistemi advanced system care tarzı ( tam sürüm torrentten bulman mümkün) programlarla optimize etmeniz .. bir süre programı aktif kullanın ..

güncel bir yazılımla kaspersky öneririm derin bir tarama yapın ...

ekran kartınızı yük altına alın test edin ..

http://www.chip.com.tr/makale/pc-niz-icin-zorlu-testler-ekran-karti-testleri_22374_6.html

ve rameyüklenin memtest ile.. yaptığınızı yazdınız ama yine deneyin bence... eğer ram anakartı sevmediyse stabil çalışmayabilir..ve benim tahminim sorunu çıkaran ram..varsa imkan farklı bir ramle sistemi çalıştırın bakalım bişi çıkacak mı ...

anakartın ve ekran kartının sürücülerini cd den değiş kartın sitesinden indirip kurun ( yazılım kaynaklı sorun yaşıyorsanız muhtemelen çözülecekdir hatta ilk önce bunu deneyin )

bunların dışında parça garantiniz yada kasa komple garantide ise servisle görüşün ..

son olarak hdd geliyor akla ..dşük ihtimalde olsa HD TUNE ilede hdd yi test imkanınız var ..

• quote:

şimdi mavi ekran hatalarının bir kısmında kodlar direk sonuca götürür bizi..yani ne oldukları ne nereden kaynaklandıkları bellidir .bir kısmı içinde tahminde bulunursun ama net bişi söyleyemessin .. aldığınız hataları yabancı forumlarada araştırdım biraz ağırlıklı ram hatası olduğu yazıyor ..hatta benzer bir durumda dh da çıktı eski bir konu yine ram hatası olarak sorunun kaynağı bulunmuş..

http://forum.donanimhaber.com/m_54234872/tm.htm

bf 3 ü sorma nedenimde ilk karşıma çıkan benzer hataları alan bir yazı okudum o yuzden .. belki oyunla ilgilidir diye düşündüm değil sanırım ...

..ramler 2 yada daha fazla olsaydı tek tek denemelisiniz diyecekdim çunku bir arada olmaları memtest bazen hatayı bulmuyor .. ama tek parça ve slot değiştirerekde denemişsiniz...

tavsiyem şudur .. sistemi advanced system care tarzı ( tam sürüm torrentten bulman mümkün) programlarla optimize etmeniz .. bir süre programı aktif kullanın ..

güncel bir yazılımla kaspersky öneririm derin bir tarama yapın ...

ekran kartınızı yük altına alın test edin ..

http://www.chip.com.tr/makale/pc-niz-icin-zorlu-testler-ekran-karti-testleri_22374_6.html

ve rameyüklenin memtest ile.. yaptığınızı yazdınız ama yine deneyin bence... eğer ram anakartı sevmediyse stabil çalışmayabilir..ve benim tahminim sorunu çıkaran ram..varsa imkan farklı bir ramle sistemi çalıştırın bakalım bişi çıkacak mı ...

anakartın ve ekran kartının sürücülerini cd den değiş kartın sitesinden indirip kurun ( yazılım kaynaklı sorun yaşıyorsanız muhtemelen çözülecekdir hatta ilk önce bunu deneyin )

bunların dışında parça garantiniz yada kasa komple garantide ise servisle görüşün ..

son olarak hdd geliyor akla ..dşük ihtimalde olsa HD TUNE ilede hdd yi test imkanınız var ..

Sorularınıza tek tek cevap vermeye çalışacağım.

Advanced systemCare 5 yüklü sistemde lisanslı orjinal. Hergün düzenli olarak tarama yapıyorum.

Şimdi karpersky yükleyeceğim.

Ekran kartım yok onboard ile kullanıyorum.

Hem memtest ile hemde windowsun memory test programı ile kontrol ettim hata bulamadı ramlarde şuan memtest çalışıyor %26.9 da hiç bir hata almadım daha.

Parçaları 1 ay önce inventustan aldım garantili. Ramın ömür boyu garantisi var.

HDD ler bozuk olabileceği yüksek ihtimal sistemimde 2 adet hdd var birisi 250 diğeri 160 gb ikiside western digital garip garip sesler yapıyor bazen kafa vurma sesi değil sanki sürtme gibi ikiside yaptığından dolayı pek önemsemiyorum çünkü ikisininde bozuk olması biraz anormal geliyor sistemi iki harddiskdede denedim ikisindede mavi ekran hatası veriyor.

Ramın anakartı sevmemesi imkansız gibi çünkü aynı parçalardan kuzenime de aldık alırken herşeyde 2şer tane sipariş etmiştim ondada aynı sistem kurulu herşeyimiz aynı neredeyse onun bir ekran kartı farklı birde harddiski psu falan herşey aynı.

Tüm sorularınıza cevap verdim galiba yanıtınızı bekliyorum....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o zaman kuzenin psu ile sistemi deneyin .. ve ekran kartı ile tek fark bunlarsa eğer.. geriye bişi kalmıyor çünkü .. yada şöyle söyliyim baya istisna bir durum yaşıyorsunuz .. uzay kurulum yapın zamandan kazanırsınız ... kasadan anakartı çıkarın ve kutusunun üstünde kurun sistemi .. kuzenin psu ile sistemi çalıştırın hddlerden 2 . olarak kullandığınızı çıkarın ..1 tane kalsın .. deneyin sonucu konuya paylaşın yine konuşalım ..
  • quote:

o zaman kuzenin psu ile sistemi deneyin .. ve ekran kartı ile tek fark bunlarsa eğer.. geriye bişi kalmıyor çünkü .. yada şöyle söyliyim baya istisna bir durum yaşıyorsunuz .. uzay kurulum yapın zamandan kazanırsınız ... kasadan anakartı çıkarın ve kutusunun üstünde kurun sistemi .. kuzenin psu ile sistemi çalıştırın hddlerden 2 . olarak kullandığınızı çıkarın ..1 tane kalsın .. deneyin sonucu konuya paylaşın yine konuşalım ..

Öncelikle yanlış anlamışsınız galiba tek fark hdd ve ekran kartı. Sağlam bir hdd temin edeyim ben, yine olmazsa ekran kartı deneyeyim dahada olmazsa servise gönderirim deneyden sonra görüşürüz.
  • quote:

o zaman kuzenin psu ile sistemi deneyin .. ve ekran kartı ile tek fark bunlarsa eğer.. geriye bişi kalmıyor çünkü .. yada şöyle söyliyim baya istisna bir durum yaşıyorsunuz .. uzay kurulum yapın zamandan kazanırsınız ... kasadan anakartı çıkarın ve kutusunun üstünde kurun sistemi .. kuzenin psu ile sistemi çalıştırın hddlerden 2 . olarak kullandığınızı çıkarın ..1 tane kalsın .. deneyin sonucu konuya paylaşın yine konuşalım ..

Telefonumda mavi ekran hatası verirken bir foto alma imkanım olmuştu telefonu kurcalarken o resmi gördüm resme baktığımda hızlı çektiğim için bozuk çıkmış ancak dikkatli bakıldığında hata kodunun STOP 0X0000001E olduğunu gördüm bu hatayı araştırdım biraz araştırdığıımda aşarıdaki makaleyi buldum.

Bu hata işletim sistemi çekirdeğinin geçersiz veya bilinmeyen bir işlemci talimatı algıladığını gösterir. Bu problem için en yaygın gerekçeler şunlardır:

1. Firmware uyumsuzlukları <===== *
    2. Bozuk bir cihaz veya servis <===== *
    3. Uygulama bellek sızması <===== *
    4. Yetersiz disk alanı <===== Buda imkansız. Bolca alan var.
    5. Üçüncü parti bir uzaktan denetim programı. <==== Bu imkansız. sürekli format atıyorum netice değişmiyor.

rESİM: Tıklayınız

" * " işareti koyduğum seçeneklere yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyorum sorun ramlarda değil galiba.

• http://support.microsoft.com/kb/314451

anladım ... mıcrosoftta da benzer şeyler yazıyor ..ama atladığım birşey var bios ..lınkı incelerken farkettim .. sıfırlamak ne kadar çözüm olur bilemiyorum ama bios diyincede yaptıgınız küçükde olsa o.c.. geliyor akla .. bunuda servis öncesi deneyebilirsiniz ..o.c yi kaldırın bakalım ne olacak ..bios guncelleme hakkında tercübeniz varsa güncelleyemeyide deneyebilirsiniz ...

birşekilde çözülecekdir .. aklınıza yatanları deneyin konuya paylaşın yine bakalım ..

• quote:

http://support.microsoft.com/kb/314451

anladım ... mıcrosoftta da benzer şeyler yazıyor ..ama atladığım birşey var bios ..lınkı incelerken farkettim .. sıfırlamak ne kadar çözüm olur bilemiyorum ama bios diyincede yaptıgınız küçükde olsa o.c.. geliyor akla .. bunuda servis öncesi deneyebilirsiniz ..o.c yi kaldırın bakalım ne olacak ..bios guncelleme hakkında tercübeniz varsa güncelleyemeyide deneyebilirsiniz ...

birşekilde çözülecekdir .. aklınıza yatanları deneyin konuya paylaşın yine bakalım ..

Overclock'u bios'tan yapmadım msi anakartlarda bir özellik var masaüstünden overclock yapabiliyorsunuz programın adı control center onunla yaptım şuanda sistemde overclock yok. Bios güncellemesi yapmayı düşünmüyorum :D korkuyorum canı yanan çok insan var .

• anladım bende gerek duymadım bugune kadar hiç ..siz bildiklerinizi deneyin bakalım ne cıkacak sonuc ..
  • quote:

anladım bende gerek duymadım bugune kadar hiç ..siz bildiklerinizi deneyin bakalım ne cıkacak sonuc ..

Konusmamızın başında memtest'in çalıştığını söylemiştim memtest 1 saat önce bitti ve bir sorun olmadığını söyledi. Bugunde hiç mavi ekran hatası almadım. Bekliyorum birdaha verecekmi diiye.
  • umarım vermez
  • quote:

Orijinalden alıntı: EasyBell

quote:

bf 3 oynuyormusunuz ?

Sistemde overclock vardı ufak bişiydi 3.2 ghz'den 3.4ghz'e overclocklamıştım kaldırdım netice değişmedi.

Mavi ekran hataları internette gezinirken oluyor genellikle video izlerken ve boş boş bir şeyler okurken.

Edit: mavi ekran hatasını hiç ağır bir iş yaparken almadım şu ana kadar 15 tane mavi ekran hatası almışımdır ancak hiçbiri oyun oynarken olmadı hepsi internette dolaşırken veya video izlerken oldu.

aynı sorunu bende yaşıyorum ..sizin sorunu çözebildinizmi?

• quote:

Orijinalden alıntı: loaodz

quote:

quote:

bf 3 oynuyormusunuz ?

aynı sorunu bende yaşıyorum ..sizin sorunu çözebildinizmi?

Ben inventus yetkilerinle yaptığım görüşmeler sonucunda ram'in arızalı olduğuna karar verdim istanbula geri kargoladım ve yeni bir ram gönderdiler, sağ olsunlar artık problem yok....

• quote:

Ben inventus yetkilerinle yaptığım görüşmeler sonucunda ram'in arızalı olduğuna karar verdim istanbula geri kargoladım ve yeni bir ram gönderdiler, sağ olsunlar artık problem yok....

Selam
    Öncelikle geçmiş olsun. Şunu söylemekte yarar görüyorum ve çoğu kişiler bunu yapıyorlar.
    Eğer 4 GB RAM takılacaksa, TEK modül olmamalıdır! 2+2 en güzel olandır ve DUAL olarak çalışır. RAM'in biri bozulduğunda hiç değilse diğeri ile idare edilir değişene kadar. 8 GB RAM için ise, 4+4 şeklinde alınmalı veya takılmalıdır!

Asıl söylemek istediğim şudur aslında;
    Eklediğiniz minidump verilerine göre, Win7 SP'siz olarak sisteminizde yüklü.
    OS Sürümü: 6.1.7600. Bunun 6.1.7601 olmasaı gerekiyor ki, sorunsuz Windows kulanabilesiniz. Yani Win7 SP1 yüklemelisiniz.
    Yerel Kimlik: 1055. Bu da, Türkçe ve Türkiye'yi ifade etmektedir. Yani kullandığınız sistem Türkçe oluyor.
    Bilginize ve kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Selam
    Öncelikle geçmiş olsun. Şunu söylemekte yarar görüyorum ve çoğu kişiler bunu yapıyorlar.
    Eğer 4 GB RAM takılacaksa, TEK modül olmamalıdır! 2+2 en güzel olandır ve DUAL olarak çalışır. RAM'in biri bozulduğunda hiç değilse diğeri ile idare edilir değişene kadar. 8 GB RAM için ise, 4+4 şeklinde alınmalı veya takılmalıdır!

Asıl söylemek istediğim şudur aslında;
    Eklediğiniz minidump verilerine göre, Win7 SP'siz olarak sisteminizde yüklü.
    OS Sürümü: 6.1.7600. Bunun 6.1.7601 olmasaı gerekiyor ki, sorunsuz Windows kulanabilesiniz. Yani Win7 SP1 yüklemelisiniz.
    Yerel Kimlik: 1055. Bu da, Türkçe ve Türkiye'yi ifade etmektedir. Yani kullandığınız sistem Türkçe oluyor.
    Bilginize ve kolay gelsin.

Öncelikle anakartım da dual dımm slotu var 16gb'a akar ram destekliyor 4 gb tek modul almamın sebebi ise ileride 8gb'ta güncelleyecek olmam... Hala hala win7 spsiz versiyon kullanıyorum ve hiç mavi ekran hatası almadım...

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.