Şimdi Ara

Miras İşinden anlayan varsa bakabilirmi acil arkadaslar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
8.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler şimdi bizim bir tane ev var bu evin 4 tane mirascısı var biz icinde oturuyoruz diger 3 mirascı evi satmak istiyor ama biz imza vermiyoruz ev satılabilme şansı varmı rahat olamıyorumda?

• Verir avukata pay ister sizden, ama avukatlık parası cartı curtu derken böyle bir yola başvururlar mı bilemem.
  • Şimdi evin 4 mirasçısı var.Sizde mirasçısınız ve evde siz oturuyorsunuz.Yani bu evden faydalanıyorsunuz.

Mahkemeye verilir.Evin satışı istenir sizin imzanız şart değil.Mahkeme oturduğunuz için önce size sorar satın alıp almak istiyor musunuz istemiyormusunuz diye siz almazsanız yasal yollar ile satışı yapılır. 1 Mirasçı istemiyor diye ev satılmamazlık yapılmaz.Siz mirasçıysanız diğerleride mirasçıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: White Aura

Şimdi evin 4 mirasçısı var.Sizde mirasçısınız ve evde siz oturuyorsunuz.Yani bu evden faydalanıyorsunuz.

Mahkemeye verilir.Evin satışı istenir sizin imzanız şart değil.Mahkeme oturduğunuz için önce size sorar satın alıp almak istiyor musunuz istemiyormusunuz diye siz almazsanız yasal yollar ile satışı yapılır. 1 Mirasçı istemiyor diye ev satılmamazlık yapılmaz.Siz mirasçıysanız diğerleride mirasçıdır.

Sen bu konuda bilgiliye benziyon bir soru da ben sorayım, yasal yollardan ev satışı olurken değeri neye göre belirleniyor ve kime satılıyor.

Annemin de böyle bir konusu vardı ben dedim verelim mahkemeye uğraşma sonra kardeşleri vazgeçirmiş mahkemeye giderse ev çok çok ucuza gider diye.
  • İzale-i şüyu davası ile sorun çözülür Dava Sulh Hukuk Mahkemesinde görülür . Dİğer hak sahipleri evin satışını siz istemesinizde yapabilirler.
  • turbo diye girdim bir an umutlandım miras ona kaldı diye burayı terk edecek diye ama yanılmışım
  • Payını ister davalık olursanız hakim herhangi birinizden almanızı bekler kimse almazsa büyük ihtimal satılır herkes hissesi oranında payını alır.Yani istesin her türlü alır payını
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MonsterKill88 kullanıcısına yanıt
    Ev normal olarak satılıyor.Normal değerler üzerinden satılır.
    Yani 3 Hak Sahibi istiyorsa satılmasını Mahkeme kararı ile satışa çıkartılır.Hak Sahiblerinden biri siz iseniz evde oturan kişiye alınacak mı diye sorulur kabul etmezse normal değerler üzerinden satışı yapılır.

Ortada Hak Sahipleri var ise mahkeme her zaman paylaştırır.Mahkemeye giderse ev ucuza gitmez.Bu bir icra değildir.İcra olmadığı için normal yollar ile satışı yapılır ve piyasa fiyatı üzerinden satılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: White Aura

Şimdi evin 4 mirasçısı var.Sizde mirasçısınız ve evde siz oturuyorsunuz.Yani bu evden faydalanıyorsunuz.

Ev değerinden çok daha aşağı bir fiyata satışa çıkar önce %40 daha sonra ki satışa çıkartıldığında %60 değerinden aşağıya satışa çıkartırlar
  • metinsemer kullanıcısına yanıt
    Mahkeme evi satmaz.Sadece satış yapılması için onay verir.Ev yine normal olarak satışa çıkartılabilir.Mahkeme zorla satmıyor yani, Mesela 1 kişi istemiyor satılmasını yasalar gereği hak sahipleri mahkemeye başvurmadan satışını yapamaz.Mahmekeye başvurulur ve satış için onay alınır.Öncelik Hak sahiplerinindir.Hak sahiplerinden birisi isterse mesela 5 kşi bunlar evin fiyatı 500 milyar ise bu hak sahibi 400 milyar vererek bu evi alabilir.2-3 ay önce böyle bir davamız olmuştu.
  • karasuka K kullanıcısına yanıt
    senin durumunu ben yaşadım. Anlatayım, evin değeri rayiç bedele göre belirlenir. Eğer miraşçılardan evi kendine almak isterlerse belediyeden evin rayiç değerini belirten belge ile hisse devri yaparak satış yapabilirler. Ama önce tüm mirasçılar, mirasçılık belgesini çıkartması lazım. Ondan sonra bu dediklerimi yapabilirler. Mirasçılar evin kendi hisseleri olan kısmı istedikleri kişilere satabilirler size haber vermeleri gerekmez. Mirasçıların hisseli tabusu oluşturuldu mu ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara344 -- 22 Nisan 2015; 1:53:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geriye kalan 3 kişinin payını verirseniz sorun olmaz aksi takdirde her şekilde onların dediği olur.
  • peki dava ne kadar sürer satıs kararı cıkması
  • karasuka K kullanıcısına yanıt
    ben bilmem o kadarını ama sonuç bellidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.