Şimdi Ara

Mitsubishi Colt - Opel Corsa Essentia Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim bu konulardan anlayan arkadaşlardan tavsiyeye ihtiyacım var. Otomatik vites bir araba almak istiyorum. genel olarak beklentilerim;

-20.000tl yi geçmeyecek fiyatlarda
    -50.000 km nin altında
    -şehir içi az yakan
    -yedek parça ve servis sıkıntısı çekmeyeceğim otomatik ya da yarı otomatik bir araba.

biraz araştırdım ve şu 2 model arasında kaldım.

Opel Corsa 1.2 Essentia

2008 model - yarı otomatik - 28.000km de

Mitsubishi Colt 1.3 Invite
    2007 model - yarı otomatik - 31.000km de

kabaca ikisi için de 18.000 tl isteniyor. siz olsanız hangisini seçerdiniz?
    *düzeltme yapıldı, 2007 modelmiş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PrmthS -- 5 Ağustos 2010; 22:05:12 >

• 2006 model Colt alacağıma daha genç , daha az yol gitmiş , daha çok bilinen , ilerde elden çıkarılması daha kolay olan 2008 Corsa tercihim olurdu..
  • Colt daha performanslı, daha donanımlı, içi daha geniş, tüketimi büyük olasılık Corsa kadar veya daha bile düşük olabilir. Ayrıca Corsa'dan daha sorunsuz bir araç olduğunu düşünüyorum Colt'un. Yarı otomatikler içinde en iyi şanzımanlardan biri AMT.
  • Colt'un performansı daha iyidir Corsa'da yokuş çıkarken sollama yaparken sürekli ağır vasıta gibi vites düşürürsün.
    Colt'un yakıt tüketimi daha iyidir.
    Donanım olarak Colt daha zengindir.
    AMT'nin vites geçişleri daha hızlı sarsıntısız ve arıza çıkarma olasılığı daha düşüktür easytronic 5 ileri, amt 6 ileridir.
    Colt iç hacim ve bagajı Corsaya göre daha geniştir.
    Colt'ta yedek parça ihtiyacın olmaz en fazla kötü yollardan dolayı alt yürüyen aksamı zarar görebilir.
    Colt'un süspansiyonları ve koltukları Corsaya göre daha rahattır. Corsanın ön koltukları çok sert uzun yolda rahatsız edebiliyor.
    Büyük şehirdeysen servis sıkıntın olmaz.
    Açıkcası Corsa'nın vergi dışında Colt'a göre hiç bir üstünlüğü yok.
  • sorunsuzlukta kendini avrupada yeterince ıspatlamış Colt.
    performans,ekonomi,kalite ve geniş iç hacim ile colt birçok açıdan öne çıkıyor.
  • colt fanı değilimdir.Araba arabadır benim için ama colt ile de corsa karşılaştırılmaz hele essentia donanım seviyesi hiç karşılaştırılmaz.
  • essentia paketinde ne var ne yok?

coltta 4 havayastığı abs ebd alaşım jant 6 hoparlör standart.

motoru daha kuvvetli, içi daha geniş. herhalde bagajları aynıdır, tüketimde de ;

colt şehir içi 7,5 litre tüketir ( corsa 1.2 ama kasa ağırlığı colttan fazla olsa gerek) .

ama grektiğinde 1.6 motorlu araç kadar performans da sağlar ( tabi o zaman 7,5 tüketmez o ayrı :) )

yani, coltla hiç bir zaman performans sollama yokuş yukarı tırmanma gibi sorunlarınız olmaz.

klima açık mı kapalaı mı sadece ışığından anlarsınız.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 6 Ağustos 2010; 8:28:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cevaplar için teşekkürler..

tam da istediğim nitelikte cevaplar bunlar. aslında konuyu açmadan corsa 1.2 essentia daha mantıklı geliyordu. görünüşü, servis yedek parça ve satarken elden çıkarma kolaylığı daha iyidir diye dşünmüştüm fakat şimdi colt daha iyi bir seçenek gibi duruyor.

buarada illa bu iki seçenek arasında kalmış da değilim. yukarıda yazdığım niteliklere uygun bir model varsa alternatiflere de açığım. tavsiyeleriniz var mı?
  • ben corsa derim..zaten piyasada colttan çok corsa var
  • Colt araba mı ya, plastik birşey, mitsubishi klima yapsın bence onu iyi yapıyor
  • Colt iç mekan olarak bana göre çok vasat...

İki aracında birbirine göre + ve - leri mevcut.

Fakat Corsa daha çok tutulan bir modeldir.

• resimlerden anlaşılmıyor ama coltun ön göğüs büyüklüğü corsanınkinin 2 katı kadar neredeyse.

hayırlı günler.
  • bende colt diyorum kullanıpta memnun olmayan görmedim.Ayrıca 1,2 motoru hiçbir şekilde tavsiye etmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

resimlerden anlaşılmıyor ama coltun ön göğüs büyüklüğü corsanınkinin 2 katı kadar neredeyse.

hayırlı günler.

Mesele kaç katı olduğu değil ki , Colt iç mekan malzeme kalitesi ve tasarımı olarak Corsa'dan vasat bir araç bana göre.
  • corsanın ikinci eli hariç bence hiçbir üstünlüğü yok -ki- bence coltun da ikinci eli gayet iyi. birde corsa biraz daha yumusak süspansiyonlara sahip olabilir tabi buda eksi yol tutuş olarak dönüyor.
    hele ışıklarda falan bu araçlar yanyana gelse uzaktan izleyip gülmek çok eğlenceli olur:D
    uzun yolda yokuşlarda falan yeni tırlar corsayı tokat manyağı yapabilir tabi buda bir ihtimal. corsa ile şehir içinde klimayı kapatmak zorunda da kalabilirsiniz.

edit : imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangerousman -- 7 Ağustos 2010; 12:24:48 >
  • ben boyutu anlaşılsın diye yazdım ayrıca. corsayı eleşltirmek anlamında yazmadım. iki araç arasındaki iç mekan boyut farkını anlatmak istedim.

kalite nedir onuda tartışmak lazım; 5 yıldır herhangi bir koruyucu malzeme sürmedim ön konsola; ne bir çizik ne bir çatlak var. hala ilk günkü gibi. ve en ufak bir yıpranma izi bile yok. bence kaliteli iç malzeme budur.

yoksa yumuşak 2-3 yılda soyulan çizilen plastikler değil ( corsa için demiyorum yanlış anlaşılmasın; bazı arkadaşlarda yumuşak plastik=kalite gibi saçma bir inanış varda)

dizayn ise tartışılır. ben coltu seviyorum sade anlaşılır basit bir dizaynı var.

boyut anlaşılsın diye ön konsolün yandan resmini koyuyorum;

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 7 Ağustos 2010; 12:09:28 >

• arkadaslar soyle bir genelleme yaparsak, devamli aranip fakat zor bulunan, ilan verilip hemen satilan arac mi iyidir, yoksa piyasada cok miktarda olup ustune yorum yapilan (su ozelligi olsun,bu nasil olur acaba?) arac mi daha iyidir.

Not: bende su an hem 2007 opel corsa var hemde 2006 colt amt var.
  • valla geçen gün bi arkadaşın 2009 corsasıyla iskenderun antakya yaptım yol biraz inişli çıkışlı inanılmaz korktum araba gitmiyor yahu kamyonlar tırlar zaten sollamak çok zor kamyonları felan yolun solundan yavaş yavaş gittim ve döndüm 1.2 çok kötü at arabası gibi corsa hiç sevmedim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: akchine

arkadaslar soyle bir genelleme yaparsak, devamli aranip fakat zor bulunan, ilan verilip hemen satilan arac mi iyidir, yoksa piyasada cok miktarda olup ustune yorum yapilan (su ozelligi olsun,bu nasil olur acaba?) arac mi daha iyidir.

Not: bende su an hem 2007 opel corsa var hemde 2006 colt amt var.

o zaman en iyi sen kıyaslarsın iki arabayı;

anlat da arkadaşlara faydası olsun.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 7 Ağustos 2010; 14:18:52 >
  • Bazı arkadaşlar Colt'u çok küçümsemişler halbuki gayet rahat ve güzel bir araç... Opel Corsa'ya gelirsek arkadaşımda 1.2 otomatik modeli var aracın yokuşlardaki performansı sıfır.. Resmen yığılıp kalıyor ...

Eğer aracı alıp 3-5 sene kullanıp öyle satacaksanız Colt tercih ederdim ... Ama çok uzun süre kullanmam diyorsanız Corsa alın ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.