Aşağıdaki ilan da gözüken araç nasıldır acaba. Alınır mı sizce.. İlk defa araba alıyorum ve arabalarla ilgili daha önceden hiç bilgim olmadı sadece son dönemde biraz araştırdım..
araç bu.. araç sahibi ile görüştüm aynı kurumda çalışıyor muşuz. o yüzden en azından güvenebileceğim biri. ancak araç 95 bine kadar başka birisi kullanmış. 4 kazası var. arka bagaj kapağı değişmiş. onun dışında değisen yok ama bel altı boyalar var.
aracın sıkıntısı yok diyor. piyasayı bilmediğimden fiyatına göre de çok karşılaştırma yapamadım ve ayrıca bu kadar kaza boyası olan ve ikinci eli zayıf olan bir aracca 21 bin verilir mi..
eşim işe gidip gelmek için kullanacak aracı.. 20 bin liraya kadar otomatik vites bir araç arıyoruz. ikimizde acemiyiz. işle ev mesafesi git gel 15 km sadece.. bu araç yaramaz derseniz tavsiyeniz ne olur.. lütfen acilen yardımınıza ihtiyacım var.
mitsubishi colt; sorunsuz performanslı donanımlı ve benzinliye göre oldukça ekonomik bir araçtır.
sorduğunuz ilan özelinde bilemeyeceğim ama ben şahsen 156000 km colt kullandım normal bakımları hariç sadece 2500 tl lik ( baskı balata ve sanzıman robotu degısımı) masraf açtı bana. 9 yaşında sattım.
coltun kaportası 12 yıl paslanmazlık özelliğine sahiptir yani boya iyi yapılmışsa paslanma vb gibi sorununuz olmaz.
yanlız acemi sürücüler için negatif yanı yokuşlarda geri kaçırmasıdır.
coltun 2. eli zayıf değildir. mütemediyen colt arayan bir tüketici topluluğu her daim mevcut.
zira oturup mantıklı olarak incelendiğinde bu fiyat aralığında colttan daha optimum bir araç yoktur.
daha spesifik sorunuz varsa sorabilirsiniz.
hayırlı günler.
bende 2005 instyle var, esp'li olandan.. 6 hava yastıklı 1.5 motor.. benim de arkadan bir kazası var.. arka kaput ve sağ arka kapı boyalı.. km 125bin oldu.. geçen sene ev alırken 18bin'e satıyordum, son anda başka bir yerden para buldum, satmaktan vazgeçmiştim..
şimdi ikinci el piyasasında da fiyatlar oldukça fazla.. gerçi sıfır araçlar da uçtu gitti..
ilandaki araca gelince baskı balata değişmiş olması iyi.. lakin satıcı kendisinin aldığı paraya muhtemelen bu masrafı eklemiş... 15 bin km olmuş ve satmaya karar vermiş.. neden satmak istediği önemli.. ön düzen, direksiyon kutusu, aks, rotlar, amörtisörler vs.. buralarda bozukluk var ise giderilmesi oldukça masraflı. haberiniz olsun...
colt'lar tam otomatik değildir... yokuşlarda rahat ederim, otomatik araç diye alınıyorsa hata olur.. hatta manuele göre dezavantıjlıdır... el freni kullanarak aracı kaldırmayı öğrendiğinizde ise çok kolaydır... hanım kullanacaksa, ve el freni senkronizasyonunu da yapamam derse... birden gaza yüklendiğinde muhtemelen patinaja düşer, araç stop eder... ben bir kaç kere stop ettirmiştim.. sanırım motor kendini korumaya alıyor..
eğer bu aracın ilk kullananı hor kullanmamışsa, yukarıda saydığım parçalarında bir sorun yok ise fiyatı da 19-20 aralığına çekilebiliyorsa düşünebilir... bence bu amca 9 yaşındaki coltu o fiyata satamaz...
colt'u biraz tanıyan bilen alır... 2004 fiestaya, üstelik km'sine bile takılmadan 22-23 veriyorlar piyasada.. işte bir de bu durum var... ikinci el fiyat yüksekliği...
piyasada temiz colt bulmak zordur.. çünkü colt'un emsallerine göre bir çok artısı var, (lpg taktırmadan binilebilmesi gibi, donanımı gibi, ucuz fiyatı gibi)... bu artılarını bilen kullanıcısı, aracı temiz ise satmıyor...
ilandaki amcam daha pek binemeden baskı balatayı eline almış... bu durum biraz da ilk satıcısını ilgilendiriyor.. sanki eleman masraf zamanı gelmeden, olaya uyanmış ve satmış.. benim araç 128 bin km'de ve hala baskı balatası iyi.. aman nazar etmeyeyim. maşallah kendisine...
son sözüm, colt alacaksam, yetkili servise gider, yalvar yakar ya da ücretini verir, lifte kaldırtır, ustanın iyisine ön düzeni komple kontrol ettirirdim.. akslar, rotlar, amörtisörler, yol bilgisayarı, silgeçler, klima..
araca da 4 kişi oturur, yol testi kesinlikle yapardım.. düz bir yol bulup, sağa sola çekmeyi, hız kesme tümsekli bir yol bulup 4 kişiyle hem çok yavaş geçişteki, iniş çıkışını, hem de 2 vites sert geçişine bakardım.. amörtisör helezon bozuksa , rotlar da bozukluk varsa kendini belli eder...
Tasshelfo ve turizmpsikoloğu çok teşekkür ederim açıklamalarınız için.. Turizmpsikoloğu bence nickini coltpsikoloğu olarak değiştirmelisin :)
benim ev tam yokuş ortasında. yani bir yere gidip gelirken illaki bir yokuş tırmanmam gerekecek. hemde çok dik bir yokuş.. bu aracın geri kaçırma olayı benimde aklımda soru işareti oluşturmuştu. Çünkü otomatik vites alma sebeplerimizden biriside yokuş çıkarken sorun yaşamayalım otomatik vites olsun rahat rahat çıkılır düşüncesindeydik..
Sanırım yokuşda geri kaçırma yapmayan araç için tam otomatik vites bir araç bulmam gerek değil mi..
colt için araştırma yapınca herkes gibi benim de en baştaki önyargım kırıldı. gerçekten yakıt tüketimi ve donanım özellikleri açısından güzel bir araç özellikle bu 1.5 modellerini çok övüyorlar. sanırım üretimden kalkmış.. ama turizmpsikoloğu eğer aracın otomatik vitesse aracında talip olabilirim çok ciddi söylüyorum.
Şimdi 18 - 20 bin fiyat aralığında tam otomatik vites çok yaşlı olmayan hangi araçlar vardır ne önerirsiniz peki.. Daihatsu Sirionl touring larda çok hoşuma gidiyor..
sizin tavsiyeniz ne olur otomatik vites olarak..
el freninile alışmak çok zor değil; tavsiyem colttan vazgeçmeden önce bir colt denk getirip deneme sürüşü yapman, zira anında tepki veren bir motoru ve iyi konumlandırılmış ve iyi tutan bir el freni var.
çok zor değil açıkçası.
colt haricinde daha düşük model yıllıolmak şartıla tabi; daihatsu sirion, suzuki swift vb gibi japon minileri düşünülebilir.
ama onlardada yakıt tüketimi yüksek olacaktır.
10 litreden az tüketmez tam otomatik benzinli araç.
hayırlı günler
colt çok güzel bir seçenek bende bi ara çok araştırmıştım. fakat kokpiti ve vites topuzu çok itici geldiği için punto evo aldım. puntoda artı olarak hillholder ve esp de var. coltta punto da çok iyi araçlar. sana bir fikir olsun diye söyledim sadece.
punto kokpit, vites görüntüsü vs. olarak daha iyi görünüyor.. lakin puntoya ya da misal yeni kasa ford fiestaya bindiğinizde, özellikle arka tarafta kaplumbağa gibi kısıyorsunuz... test edilmiştir..
colt çok ferahtır.. arka koltuk önlerden hafif yüksektir.. diz mesafesi birçok c sınıfını dize getirir.... bagajı dardır doğru (gerçi arka koltuklar öne arkaya kızaklıdır ya neyse) bagajı dardır ama tavanı yüksektir... en iyi b hatta c sınıfı gelin arabasıdır... bu konuda eline su dökemezler... iç hacminin bu denli genişliği ve tavan yüksekliği yol tutuşunu eksilemesin diye sert bir süspansiyon sistemi vardır... ve bence bu aracın tek eksik yanı bozuk yol konforudur...
benim orijinal lastik 205/45/16 ebatında... bu ölçü bu boy araca ayrı bir hava katıyor lakin konfor yüzünden 195/50/16'ya geçtim.. honda jazz, city gibi lastik ebatı sıkıntılı, gerçi yazlıklarda kumho, kışlıklarda petlas alınarak sorun çözülebiliyor... gerçi 1,3 motor olanların ölçülerinde sorun yok, o lastikler bulunabiliyor..
edit.. ben 1,5 instyle bulmuşum, esplisini istiyorum dermişim.. gerçi o da var.. olmayan sunroof ve koltuk ısıtması.. fikir vermesi açısından; şimdi benim araçta 4 cam otomatik ve sıkışma önleyicili (geçenlerde camı kapatıyorum, tekrar iniyor. alla alla.. meğer ağacın ince bir dalı geliyormuş).... ön arka sis farları var.. camlar ultraviole...yol bilgisayarı radyo direksiyondan kumandalı.. deri direksiyon simidi.. 4 teker disk fren..6 tane airbag.. 1,3 motor ile aynı vergi dilimi.. yakıt neredeyse aynı.. haftasonu tam 100 liralık benzin ile ankara-kırşehir-ankara yaptım.. 400 km.. artı hava soğuktu ve şehir içinde de yüklü bir şekilde gezmişliğimiz var... benzinde 25 kuruşa mı tekabül ediyor...
şimdi bu durumda elimizdeki aracı 18-19 bin diliminde satsak, gidip ne alacağız... elin 2008-09 cliosuna 12-14 bin daha mı vereceğiz yoksa 10 yaşındaki fiestaları falan alıp, bir de onları mı sanayilerde yaptırıp duracağız??? colt özelliği ve duruşu olan bir araçtır... binen afedersin eşşek gibi binmediyse, tüm çukurlara, hız kesmelere bodoslama girmediyse, yağını suyunu, filtresini, balatasını zamanında değiştirdiyse, colt memnun eder.. emin olabilirsin.. aklıma geldi, trigeri zincirdir misal...
colt çok güzel bir seçenek bende bi ara çok araştırmıştım. fakat kokpiti ve vites topuzu çok itici geldiği için punto evo aldım. puntoda artı olarak hillholder ve esp de var. coltta punto da çok iyi araçlar. sana bir fikir olsun diye söyledim sadece.
üstad senin söylediğin hillholder ve esp'li evo kaç modelinde vardır ve fiyat aralığı nedir? 22-23 bine bulunabilir mi? saygılar...
quote:
Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu
quote:
Orijinalden alıntı: ilker1041
üstad senin söylediğin hillholder ve esp'li evo kaç modelinde vardır ve fiyat aralığı nedir? 22-23 bine bulunabilir mi? saygılar...
hocam evolar için biraz fiyat yükseltmek gerekiyor 24 25 civarı bulunabilir. grande puntolar daha uygun ama onlarda da kokpit eski tarz. grandeler yerine colt daha iyi bir seçim tabii ki.
üstadlar bu araç için ne dersiniz. 1.5 instyle buldum. diğer 1.3 colt araç kazası boyası çok olduğundan dolayı vazgeçtim.
satıcı ile görüştüm. acilen araba bulmam gerekiyor o yüzden acilen tavsiyelerinize ihtiyacım var. araç nasıl fiyatı uygun mu bakımı 90 bin bakımı çok bir masraf tutar mı.
değişen parça yokmuş. bu en dolu paketli araba dediğiniz bu modeli mi acaba..
Diyecek birşey yok, full ün fullü, evet en dolusu bu coltların, sunroof ve deri koltuk olduğuna göre büyük ihtimal güvenlik paketide var, yani esp li versiyon, aracı iyi araştırın, motor ve şasi no.ların olduğu fotoğraf isteyin, muayene den kmyide teyit ettikten sonra, ekspertize götürmeyi unutmayın, herşeyden emin olunki sonra üzülmeyin ...
buda benden olsun,
Plaka No 34df0872 Marka MITSUBISHI Model Yılı 2005 Ruhsat Tarihi 04/07/2013 Niye 1 sene kullanıp sattığını sorabilirsiniz ! Tescil Birimi BAYRAMPAŞA Cinsi OTOMOBİL Renk 1 GRİ (Aytaşı Gümüş) Çalıntı mı? HAYIR Hak Mahrumiyeti YOK
ilana baktım da.. yol bilgisayarı göstergesinin önünde ne var? gözlük kabı mı? kablo falan görünüyor sanki..
bir de bayan aracı demişler ama, çakmak falan, hadi sigara içiyordur eyvallah ama vites kolunda da tesbih.. nasıl bir bayan abi bu.. korktum wallah..
çakmak soketini falan hiç affetmemiş, hemen mp çaları takmış.. istanbul gibi yerde zibil tane canavar radyo kanalı var.. bana pek bayan aracı gibi gelmedi..
yine de plaka açık.. km'yi özellikle çekmiş.. her şeye rağmen araç temiz olabilir... bilemiyorum..
ısıtmalı deri koltuk var ise araç full.. esp de var diye düşünüyorum...
şasi numarasını ister yetkili servisten ve tramerden sorgulamaları yapardım.. en son muayenesi ne zaman yapılmış misal.. tuvtürkten km sorgusu yapılabiliyor muydu? her şey aklıma yatarsa aracın pazarlığı, sonra da ekspere gösterilmesi vs... oradan da noter.. yani sıranın böyle olması gerek..
uzun zaman oldu araç alalı...
benim araç 129bin kmde şu an..
quote:
Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT
Diyecek birşey yok, full ün fullü, evet en dolusu bu coltların, sunroof ve deri koltuk olduğuna göre büyük ihtimal güvenlik paketide var, yani esp li versiyon, aracı iyi araştırın, motor ve şasi no.ların olduğu fotoğraf isteyin, muayene den kmyide teyit ettikten sonra, ekspertize götürmeyi unutmayın, herşeyden emin olunki sonra üzülmeyin ...
buda benden olsun,
Plaka No 34df0872 Marka MITSUBISHI Model Yılı 2005 Ruhsat Tarihi 04/07/2013 Niye 1 sene kullanıp sattığını sorabilirsiniz ! Tescil Birimi BAYRAMPAŞA Cinsi OTOMOBİL Renk 1 GRİ (Aytaşı Gümüş) Çalıntı mı? HAYIR Hak Mahrumiyeti YOK
Teşekkür ederim hocam. bu altta verdiğiniz bilgilere nerden ulaştınız. Sigortacı mısınız yoksa. Ayrıca istanbul avrupa yakasında bu aracı ekspertize götüreceğim yetkili servis yada özel servis var mıdır önerebileceğiniz fiyatı uygun bir yer..
hocam inan bilemiyorum.. baskı balata durumu nedir? amörtisörlerin durumu nedir? lastiklerin durumu nedir? rot balansa falan sokup bilyeleri dinlemeniz gerekir.. ya da iyi bir usta test sürüşünde porya dediğimiz bilye sisteminin sesi bozuksa duyar..
ön poryanın teki serviste 650 lira falan... skf marka var, ön iki porya bozuksa skf marka mesela yine servis işçilikle falan 700'e yapar ikisini...
amörtisör bozuksa istanbuldan orijinali temin edilebiliyor.. teki 190 lira falan.. tabi çift değişecek.. işçilik vs. 500 tutar...
baskı balatanın ömrü geldiyse 1500 lira da onu yaz... yol bilgisayarında, dikiz ayna elektriğinde falan bir arıza olmaması lazım..
bunların hepsine satın almadan bakabilecek misin??
bakamayacaksan 19binden fazla vermem.. o da kazası yoksa...
yok adam a'dan z'ye her şeyi yeni yaptırdıysa ya satmaz ya da parasını ekler zaten...
araç 10 yaşına geldi.. 130bin km'ye kadar yukarıdaki masraf kalemleri çıkmayacaksa 20-21binli rakamlar verilebilir... neticede benimkinin arkasında bir kaza var... o olmasa 19,5-20 isterdim ... baksana eski fiestalara bile ne para istiyorlar...
Estağfurullah, sigortacı değilim, e-devlet şifreniz varsa bu bilgilere erişebilirsiniz, ama siz aracı bir sigortaya daha detaylı sorgulatırsanız faydanıza olur .
Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederim. . araştırmaya devam.. satıcı pek güven vermedi bana maleseff
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme