Şimdi Ara

Mitsubishi Eclipse Cross Showroom İncelemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
2
Favori
13.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Efsane Eclipse' in yeni versiyonunu görmek için girdim. NSX gibi birşey beklerken SUV olmuş Eclipse görmek hayal kırıklığı oldu. Madem yeni bir model duyuruyorsun, bir zahmet güzel bir isim bul. Efsane Eclipse ismini alıp, aynı genden gelmeyen alakasız bir SUV'a vermek mantıksız geldi.
  • Bugün test sürüşü yaptım ve içini dışını inceledim. Çoğu şey burada yazıldığı için tasarım adına şunu farklı olarak söyleyebilirim: Arka kısım resimlerde gözüktüğü kadar çirkin değil. Araba gayet güzel ve heybetli duruyor. CHR ve HRV ye göre baya iri.
    Motoru oldukça sessiz. Süspansiyon sönümlemesini beğendim. CVT çok güzel çalışıyor. 8 kademeli sana oranlar cvt nin tek düzeliğini ortadan kaldırıyor. Ama enterasan bir nokta var ki; 2000 devir altı çok cansız. Ama turbo devreye girdi mi canavar çıkıyor ortaya. Hızlanmsını alt devirler hariç beğendim.
  • Araba güzel de 4x4 cvt yerine eat8 zf9 on numara olurmuş. Alıcısı bu benzin fiyatlarıyla çok çok zor hele ki hybird chr daha uygunken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anahat olarak baktığımda başarılı bir iç dış tasarım, ama resimlerdeki detayları görünce yeni görünümün altında eski alışkanlıklar devam gibi görünüyor. Koltuk kalitesi, konsoldaki butonlar, hele de gösterge... eli gözü üst sınıf kaliteye alışanları tatmin etmeyecektir diye düşünüyorum. Ama dayanıklılık açisindan da "kaliteli" muadillerinden ileride olacağı açık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Siz dugmelere bakip mi camlari aciyorsunuz?ben ve eminim bir cok surucu el yordamiyla buluyordur. El yordami icinde baslangic dugmesinde isik olmasi yeterli

Bir kulp takayim 2018 konulu yarisma olsa favorim siz olurdunuz emin olun. Birde gizli bir mitsubishi dusmanligi var sizde lanceri linea ile kiyaslarsiniz, yumusak plastik, deri ve karbon fiber malzemeli kapida dugmelerdeki isiklara takarsiniz enteresan tabi.

Hayirli gunler

Alıntıları Göster
    sen her halde yolcu tarafında seyahat ediyorsun bu arabaların, o yüzden bir anlam veremiyorsun. bence ufak gibi görünen önemli bir ayrıntı. çünkü kendi deneyimimden biliyorum. gece içerisi zifiri karanlık. önündeki yola bakarken işin el yordamına kalınca, kendi kendine söyleniyorsun, ya adamlar her şeyi yapmışlar da neden ufacık düğmenin içine bit kadar ışık koymamışlar, bir anlam veremiyorsun? yeni mazda 3 de aynı hatayı yapmıştı, onu da eleştrimiştim ama makyajlı kasasıyla bu durumu fark etmiş olacaklar ki düzelttiler. adamlara helal olsun, mesele yanlışı düzeltebilmekte.

bu forumun en sevmediğim tarafı, marka-model fanatikliği. hondacılar göçük de olsa laf söyletmez, egeacılar ayrı fanatik, fordçular ise arabasını en az savunanlar, mazdacılar zaten almayanlardan oluşur, her kes ayrı alem. adam arabayasına resmi nikah kıymış sanki. ya arkadaş bana ne bu markalardan, neden bir markaya düşman olayım ki? markalar ne babamın oğlu ne de benim düşmanımdırlar. hani hiç arabayı kullanmadan atıp tutsam haklısın diycem. her modelin markanın iyi kötü yanları vardır, bir de bütçen. gider ona göre araba alırsın olur biter. ben araç güzel olmuş dedim, bu mu düşmanlık? ama senin aklında hep olumsuz yanları kalıyor. biraz oto testlerine falan bak nette, adamlar testin sonunda modelin + ve - yönlerini kendilerince belirtiyorlar. şimdi onlar da mı kulp takıyorlar.

• aydınlatması olmayan cam düğmeleri bir japon otomobili klasiğidir. istisnalar var tabi, mesela honda civic ve toyota auris'te ışıklıydı hepsi diye hatırlıyorum. ama genelde japon otomobillerinde sadece sürücü camı ışıklı.

adamlar all auto yazmaktan yeni vazgeçtiler bence ışıklı olmaması daha sağlıklı, neden diye soracak olursanız her yerde pavyon gibi ışık olması gece sürüşünde çoğu kişide dikkat dağınıklığına neden oluyor. 2008 volkswagen jettamız vardı eskiden. maşallah pavyon gibiydi, her yer mavi ve kırmızı ışık. görüntü olarak güzel mi evet ama dikkat dağıtıyor muydu yine evet. aynı şekilde hyundai ix35 varken de dikkat dağıtıyordu, her yer mavi idi. şimdi diyeceksiniz ki anladık sürücü tarafı öyle ama, yolcu mu araba kullanıyor neden yolcu tarafı ışıklı değil? valla ona bir cevap düşünemedim açıkçası.

en iyisi hepsine koymak, sürücü de dikkat edecek biraz. ama koymuyorsa da çok mühim değil bence.

eclipse cross'u türkiye'de ilk test edenlerden biriyim. mitsubishi temsa özel davetlisi olarak tuzla'da test ettim.

araç, portatif bir evo x. ciddiyim. yol tutuş hakimiyeti, çekiş sistemi tamamen bir evo x. kullanıcısını pişman etmez. motor performansı güzel, yalıtım bir mitsubishi'den beklenmeyecek kadar güzel. ha keza iç mekan malzeme kalitesi yine japon standartlarını aşmış, avrupanvari olmaya başlamış.

tucson filan demişler bu arada, tucson bu arabadan hayatta az yakamaz. ix35 kullandık 4 sene, o bile şimdiki aracımız mitsubishi asx'ten fazla yakıyordu. tucson mu az yakacak eclipse'ten? hyundai güçlü ve torklu motor yapar eyvallah ama, verimsiz motor da yapar. hyundai'nin dizel dahil sınıfında çok az yakan bir arabasını görmedim ben, gördüm diyen beri gelsin. ama tucson'a dizel gelirse çarşı karışır tabi.

bence eclipse cross, subaru'nun işlerine çomak sokacak. xv satışlarını düşürür bu araç.

test ettin mi hafta sonu, nasıl araba sence? @lojistisyen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 7 Mayıs 2018; 12:34:6 >

• Yok ya gidemedim bu hafta, ama mutlaka gideceğim, aklımda.

Bence xv satışlarını pek etkilemez, ben fazla satacağını düşünmüyorum bu aracın, sağlam mitsubishi severler alacaktır o kadar, başka bi modelden müşteri çalması zor bana göre. Bakalım bu ay sonu satış rakamları ne diyecek.
  • Nerdeyse 200 bin bu paralara gidip 5 serisi f10 veya c200 vs alırım daha iyi en azından bi tarz olur

• Bende diyorum 3008 nasıl 905 tane satmış. Bunu gören soluğu pug bayisinde alır.

• Araç daha ay başında geldi bayilere

• O ışıksız tuşlar, tek dokunuşla açılıp kapanmayan ve kumandadan kontrol edilemeyen camlar falan özellikle diğer kapılar için tesisat ve sigorta sisteminde önemli oranda kar ettiriyor. Birde tuşa basıp da yanlışlıkla açılma, sonra onu kapatmaya uğraşma durumları falan var, ben hayatımda yaşamadım ama yaşayan gördüm. Benim Mazda'da bu Mitsubishi gibi ve inanılmaz saçma bir olay bu, hatta bende kapı ayna ayarlarında da ışık yok ve gece yanlışlıkla yolda giderken ayna kapattığım oldu. Ben alıştım, şuan sorun yaşamıyorum ama böyle şeyler standart bir çok kullanıcıyı arabadan soğutur.

Birde bilen bilir, Amerika'nın komedi derecesinde derecede komplike, karmaşık bir otomotiv hukuki yaptırım sistemi/regülasyonları vardır. Örneğin cam sıkışma kontrol sistemlerinin, sıkışma sonrası tepme basınç ayarının hangi ağırlıktaki camlar ne kadar olmalı gibisinden kuralları var. Sadece cam düğmeleri ile ilgili NHTSA dökümanı,

one.nhtsa.gov
    Federal Motor Vehicle Safety Standards; Power-Operated Window, Partition, and Roof Panel Systems
    https://one.nhtsa.gov/cars/rules/rulings/safety_switch/SaferSwitchesFinalRule.html

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Araç daha ay başında geldi bayilere
    Ve bayilerde böyle bir arac oldugundan bu ve benzeri forumlarda ki hobisi otomobil olan 3-5 kisi disinda kimsenin haberi yok.

Klasik temsa.

Gizli gizli pazarliyor.

Ben daha hic bir mecrada reklamini gormedim.

Goren var mi?

Zaten milletce mitsuya gicigiz, fiyatta cok rekabetci degil, e birde satman gereken arabayi saklamaya calisirsan sonra 2020 de indirimli fiyattan aliriz.

Tekrar dusundumde reklam meklam yapmasın :)

Hayirli gunler

• tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Lig tv de her maç arasında, haber Türk de 2-3 sefer radyoda sürekli?!?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç çok güzel ve kaliteli bence ama lanet olası vergi sistemi ve arka görüşün Civic HB'den hallice olması nedeniyle çok kötü olması yüzünden biraz ölü doğmuş. Onun haricinde Japon kalitesi ortada.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araci avm de inceledim. Dikkatimi cekti. Bir saat boyunca her noktasina baktim kurcaladim. Test surusu randevu aldim. Simdilik kisisel bakisim tespitlerim...
    - gorunus cok guzel hele yandan ve onden. Tanitimda qasqai ile yanyanaydi. Garibim qq onun yaninda duster gibi sönuk duruyordu.
    - bana sinifina gore heybetli ve genis geldi bagaj haric
    - stepne yok en donanimlida 4x4 de bile kit vardi
    - tucson a benzettim. Millet ayni chr diyor.
    - arkasi volvo xc 60 andiriyor. Bagaj kapaginda siyah cam tabla harika duruyor. Ama uzerindeki boydan boya uc parcali kirmizi stop bandi biraz uyduruk. Gevsek.
    - aracta genel olarak kaplama doseme ve detaylar cok iyi.
    - ic malzeme torpido ustu yumusak. Digerleri sert mika. Olmamis....
    - baz modeli manuel. Digerleri 4x2 ve 4x4 otomatik.
    - baz modeli 128k ve manuel. Bir ustu ise 149k 4x2 otomatik. Fiyat farki cok...
    - amaaaaa baz modeli çok donanimsiz. Yani aradaki farkin cogu donanimsal.
    - fabrika yakit verileri sinif rakiplerinden fazla. Az yakacak bir araca benzemiyor. Tucson veya ix35 gibi sivi lpg ister. O da on bin olmustur zaten...
    - bagaj megan hb den bile kucuk. Karis karis olctum. Fakat arka koltuklar 20 cm kaydirilip genisliyor. Stepne kismina kit ve kucuk gozler koymuslar. Ic kapak da yuksek. Gereksiz hacim kaybi olmus.
    - 18lik cantlarla arac heybetli yuksek duruyor. Chr gibi basik tosbaga tipli degil. Dik bir arac.
    - direksiyonunu kucuk buldum. Bilenler de yorumlasin.
    - aracin multimedyasi touchpad i guzel duruyor.
    - bence yine asx kadar anca tutar.
    - japon olmasi kore olmasindan iyidir... sanirim...
    - f/p aracimidir. Bence degil. Bu fiyatlar da secimden sonra hayal olur. Zaten boyle diye diye degerinin iki katina arac aliyoruz.
    - bu fiyatlara civic jetta golf corolla megane da var. Ordan bakinca bu arac ruya.
    - begenenin alacagi bir arac. qq tiguan kadjar gibi tutucu araci degil.
    - ben ikinci elini dusunebilirim. Piyasaya 0 ayarinda 10 kadar arac dusmus. 20-30 k asagisina bile alinabilir.

Yanlislarim varsa bilenler kullanicilar duzeltsin lutfen. Ben gercekten begendim. Ozellikle beyazini.

• Aracı incelemedim mutlaka kalitelidir fakat arka tasarım çok çok kötü.

• Dizil mitirlirin sirisi dildi, irtik divir tirbi binzinli divri! diyen polyanna’lar bu aracın satış grafiklerine bakıversinler. Yazık tv’lerde verilen reklamların bütçesini karşılayacak ciro yapamamıştır bu gariban

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.