Bu Türkiye'de aldığım hız testi sonuçları son iki günde, benim bölgemde hızlar sabit. Yunanistan'da 5G Yunanistan'da 4G Arada fark var, ama bu NR için SA altyapısından mı onu bilemem çünkü dediğim gibi elimde hangi bantlarla bağlantı kurduğum bilgisi yok burda. "Etiketi bastık geçtik" durumu söz konusun değilmiş mesela bu bölgede. |
MOBİL OPERATÖRLERDE İNTERNET KOTASI KALDIRILMALI / ARTIRILMALI (BTK ve CİMER'E YAZIYORUZ) (14. sayfa)
-
-
X se daha cok ses getirmek lazim. Tweet sayisi cok az
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yeni kampanya hayırlı uğurlu olsun arkadaşlar donanımhaber forumu geçen bu seferde başaracaktır.
-
Bir N78 versinler, ondan sonra DSS'in kıymık kıymık faydalarını görelim, versinler. :) Beton delme için N700 kullanma ihtimalleri yüksek.
Keşke herkesin umrunda olsa hocam bunlar. Ne yazık ki, değil.
Ya boş yapma yapan yapıyor Uk de var 15£ da kullanıyorum. Herhangi bir akn bile yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Güncelledim. Teşekkürler.
-
Ilk mesaja sabitlemek lazim boyle mesajlari. Nasil kazik yedigimiz gorulsun diye.
Her iki başvuruyuda yaptım. Hayırlı olsun. Bir uyarı. BTK için verilen metin uzun. Sığmıyor. 2000 karakter sınırını aşıyor.
Ayrıca yaşadığım bir deneyimi paylaşmak isterim. İngiltere'de özel işim için 3 ay bulundum oradaki operatörlerden olan ve uygun fiyatlı olan Virgin telekomu kullandım. Bundan yaklaşık 5 sene önceydi. Aylık 25 pound karşılığında unlimited UK call unlimited UK text ve unlimited 4G data kullandım. İnanılmaz harika bir deneyimdi. Üstelik faturasız olarak kullandım. Dikkatinizi çekerse bizim operatörler inanılmaz az kotalar verip birde yüksek fiyatlar istiyorlar. Bir diğer dikkatimi çeken konuda verilen hediye GB lar normal kullanımdan çok daha hızlı bitiyor. Umarım en yakın zamanda buna bir çözüm bulunur. Bilgi toplumu olunmak istiyorsa bu tür uygulamalardan vazgeçilmeli.
bir operatör firmasında çalışıyorum sınırsız internet için bende klasik cevabı vereceğim bence de imkansız . btknın isteği ile sınırsız tarife tanımlandığını gördüm bi kaç hatta ama bunu tüm aboneye açmak belki belirli bir hız ile mümkün olur örnek kotasız ama 10 mbps gibi . diğer türlü çok çok zor örnek vereyim eğer ki btk zorunlu kılmasa redbox süperbox gibi hizmetleri firmalara , hayatta bu hizmetleri millete sunmazlar adamlar modem kiralama ücreti başka ilde kullanım ücreti vs yeni yeni ücretler çıkartıyorlar sınırsız paket çıksa sizce kaç para olacak min 3000 bin daha fazla detay vefeceğim ama olmayacak . kısacası çok zor dediğiniz direktör sunumunda adam çıktı dedi taşınabilir internet baz istasyonlarına çok zararı var btk olmasa komple kaldırcağız . başka söze gerek var mı .çalışıp çabalamanın sonuç bulmadığı ülke burası .
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
ayrıca diyebilirsiniz ki baz istasyonları çoğalsın aslında her çatıda var neredeyse yoğun bölgelerde , sitelere zengin arkadaşlar istemiyor kanser konusundan dolayı çevreye park bahçe vs bakanlık sorun yaratıyormuş , elde kalan sadece fakir tayfa dikkat edin para gelsinde nereden gelirse gelsin diyen admalaf evlerine koyduruyor cihazları bu da tabi bir etken . ülkede ki insanımızın düşüncesini de anlamak adına şunu anlatayım . üsküdarda fiber kablolar bir yerde çatılardan gidiyor adamın biri de benim camın önünden fiber geçiyor ama bana vermiyorsunuz diye sürekli fiber kabloyu kesiyordu . fiber kablo ek olayıda takdir edersiniz ki bakır gibi değil millet internet beklesin dursun , tabi ki toplum olaral bilinçli olmak hak aramak gerek bunu sonuna kadar desteklerim ama biz burda 100 bin kişide başvursak da hergün yapılan zamlı paketlere akın akın talep oluyor . ilginç olan da bu 10 gb 300 lira ama hiç mi araştırmıyorsun kardeşim diyorum millet alıyor. zam demişken de yeni zam şu şekilde oluyor mevcut paketler sürekli kapanıyor yeni isimde zamlı paketler çıkıyor pdler sağolsun çözümü böyle bulmuşlar .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paslicivii -- 28 Ağustos 2024; 2:32:17 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam, bu tablo da aklınızda bulunsun. 2022'de Vodafone Yunanistan trafiği Vodafone Türkiye trafiğinin onda biri bile etmiyormuş. Hani o baz istasyonları boşta yatıyor, bolca kapasite var. Kesinlikle o baz istasyonu DSS ile 5G veriyor, N78 olsa kesinlikle 1.5 Gbit üstü hızlar alırdı. Yoksa o kadr az kullanımla 200 Mbps hız alması için sanal bir sınırlama lazım anca. :) Türkiye trafiği tüm Vodafone grubunun trafiğinin beşte biri yapıyor tek başına... Bir İtalya yarışıyor biraz, onlar da sağlam İnternet kullanıyor.
-
Kampanyaya imza desteği verildi x'de paylaşıldı cimere yazıldı. Şimdiden hayırlı olsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam iyi guzel de hicbir tepki vermeden bir sey yapmadan degisim beklemek de hayalperestlik degil mi? Bir yerden baslamak lazim.
Hepsi palavra. Gozlerini kar hirsi burumus tek aciklamasi var. Bir seye talep varsa o sey eninde sonunda gerceklesir. Operator calisani olmaniz her seyi acikliyor zaten.
Tabii ev internetindeki kotayı siz kaldırttınız biz izledik di mi:) Süpersiniz
-
Bir de şu upload'u kotadan sayma saçmalığı da var. Cücük kadar kota vermiş herifler, WhatsApp'tan, Discord'da yolladığım foto ve video klipleri de düşüyor utanmadan. Sene 2024 hatta 3 ay sonra 2025 teknolojinin, bilişimin uçtuğu yerde bizim iletişim hizmetlerimizin kalitesi yerlerde sürünüyor.
Gardaş cimere birşe yazmayın la bunun vergisi azmış diyecekler giren çıkan bize olacak.
-
Fiyatlar hep artıyor zaten. Sayılar sadece para öderken artıyor ama kotalar, hızlar yerinde sayıyor.
Hocam metin 2000 karakterden az olmalı kontrol etmiş ona göre revize etmiştik. Bazı boşlukları sildiniz mi çünkü boşluklar da yer kaplıyor
-
Her taraf kendi çıkarını düşünüyorsa izin ver de firmalar gibi müşteriler de kendi çıkarlarını düşünsün. Şirketlerin kârını zararını müşteri mi düşünecek? Zaten şirketler kârını misliyle yapıp müşteriye saplıyor merak etme.
1) Sınırsız verirse fiyatı da ona göre verebilir. Elbette fiyatlarda yükselme olabilir ama makul seviyelerde olursa kabuldür. Ama zaten fiyatlar yeterince yüksek.
2) Üstteki maddeyle bağlantılı olarak makul seviyede hız sınırı koyabilir. Zaten koymasa bile baz istasyonunun limitinden dolayı o hız illaki limitlenir, limitlenecektir. Ayrıca baz istasyonu kaldıramıyorsa altyapıyı güçlendirsin, yatırım yapsın, bizim derdimiz mi? Biz mi düşüneceğiz? Kol gibi fatura sokarken onlar düşünüyor mu? Babalarının hayrına mı yapıyorlar bu işi? Kaç yıl oldu 5G getiremediler. Rezillik.
3) Yani? Binbir türlü bomboş pahalı paket veriyorlar da ne oluyor. Damla damla internete Dünya para ödüyoruz zaten.
Kotalı olacaksa da x2, x3 kotalar yeterli değil. 20x, 50x, 100x filan olmalı. Kota kendini hissettirmeyecek, kullanıcı her an kotam mı bitiyor acaba diye düşünmeyecek şekilde bu kotalar konulmalı. Kullanıcı kendini her an kotası bitecekmiş gibi diken üstünde hissetmemeli, kotasının olduğunu unutacak şekilde sınırları çok geniş kotalı tarifeler olmalı. Aksi halde kotanın biraz arttırılmasının bir anlamı olmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 28 Ağustos 2024; 10:48:5 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X