iyi gunler canadadan asus n61jq-x1(i7 720-320 7200rpm hdd-4gb 1066 ddr3) model getırtım 2 gun once laptop sonderece guzel ve hızlı fakat oyun uygulamalarında counter strıke source-gta4-crysis-nfs ve dığer oyunlarda anlamsız sekılde kıtlenme ve coğu zaman wındows hatası karsıma cıkıyor gorevı sonlandır ıle oyunlardan cıkıyorum mobılıty radeon hd5730 model dx 11 ekran kartı bu laptopda drıver sorunu olabılır dıye dusundum atı daha bu serıye drıver cıkarmamıs pekı asus hangı drıverı yuklmıs buna? Catalyst™ Control Center Sürümü 2009.1118.1260.23275 dıye gecıyor... dığer hd5000 ekran kartına sahıp arkadasla sızdede boyle bı sorun oluyormu bu konu hakkında ne yapmamı onerırsınız eğer bı cozum bulamaz ısem dayımla gerı ıadeye gonderecem laptopu
ayıptı sorması kaça geldi oradan?
biz de düşünüyoruz da..
900 canada dolarına geldi
1350 civarı yani...
yuhh yawwwwwwwww
burda i3 5400 3-4 gb anca alınabiliyor..
Farklı bir işletim sistemi yükledikten sonra farklı bir sürücü versiyonu yükleyin eğer hala olmuyorsa donanımsla bir sorun vardır.
bu adamlar kartı çıkartırken driver çıakrtmıyor mu? böyle saçmalık görmedim.
Arkadaşım bence sorun soğutma ile ilgili. Laptoplarda soğutma büyük bir problem, yer dar olduğu için etkili soğutucular monte edilemiyor. Bu yüzden daha az güç harcayan ve ısınan komponentler kullanılıyor. Ama yinede sistemi zorlayacak oyun ve uygulamalarda sıkıntı çıkabiliyor. Denemeni istediğim birkaç tavsiyem olacak. Eğer mümkünse laptopunu oldukca soğuk bir ortamda test et, olmadı etkili bir laptop soğutucusu kullan, oda olmadı laptopa doğru vantilatör tut. Eğer değiştirilebiliyorsa ekran kartının hızlarını düşür.
quote:
Orijinalden alıntı: white_predator
Arkadaşım bence sorun soğutma ile ilgili. Laptoplarda soğutma büyük bir problem, yer dar olduğu için etkili soğutucular monte edilemiyor. Bu yüzden daha az güç harcayan ve ısınan komponentler kullanılıyor. Ama yinede sistemi zorlayacak oyun ve uygulamalarda sıkıntı çıkabiliyor. Denemeni istediğim birkaç tavsiyem olacak. Eğer mümkünse laptopunu oldukca soğuk bir ortamda test et, olmadı etkili bir laptop soğutucusu kullan, oda olmadı laptopa doğru vantilatör tut. Eğer değiştirilebiliyorsa ekran kartının hızlarını düşür.
Soğutma çok önemli bir konu. Ayrıca Windows hatası dediğiniz mavi ekran mı ? Hataya ait bir kod varsa onu da yazın. Ekran kartından mı yoksa başka bi' şeyden mi daha net anlaşılır.
quote:
Orijinalden alıntı: hedevilcate
quote:
Orijinalden alıntı: white_predator
Soğutma çok önemli bir konu. Ayrıca Windows hatası dediğiniz mavi ekran mı ? Hataya ait bir kod varsa onu da yazın. Ekran kartından mı yoksa başka bi' şeyden mi daha net anlaşılır.
işlemcı 2.8 de 70 dereceyı buluyor belkı bu donmalar bu yuzdendır donma dedıım mavı ekran deıl bu sorun oyunarda oluyor sureklı atıyorum counter strıke sourceda bı maptan dığer map a gecıst map acılısında donuyor gorevı sonlandır ıle cıkıp tekrar gırmek zorunda kalıyorum aynı sekılde gta4 tete bu sorun bazen gta da hıc acılmıyor gırıste donup kalıyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme