Şimdi Ara

modemden kablo çekip interneti uzağa taşıma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba ben TP-LINK TD-W8968 Kablosuz N USB ADSL2+ modem kullanıyorum.

Ve bu modemin 4 portundan 2 sini cat5 kablo ile binanın farklı yerlerine çekip o alanda kablolu ve kablosuz bağlantıyı taşımak istiyorum
    bu ürünü TP-LINK TL-WR840N alıp çektiğim kablonlara takarak hem kablolu hem kablosuz dağılım yapabilirmiyim işimi görür mü
    ayrıca bu ürüne bağlantı kuran cihazları modemden mac şifreleme yapabilir miyim

yada sizin farklı bi ürün öneriniz var mı bu özellikleri ve ayarları yapabileceğim bir cihaz varmı
    nereye gitsem hep uzak mesafeye power line al diyorlar ama maliyet çok oluyor
    biraz inceledim ama karar veremedim çihazları net üzerinden alacağım için karar verip
    alamadım nette satanlar da tam olarak güvenilir bi açıklama yapmıyor

bana yardımcı olursanız sevinirim
    kolay gelsin iyi çalışmalar. 

• Butce nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşini gorur arkadasım fakat modemi ayarlarken iyi ayarlaman gerek yoksa sorun yasarsın buraya bır danıs ayarlaycagın zaman yardımcı oluruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: connaught

Butce nedir

100 -150 tl arası
  • quote:

Orijinalden alıntı: aoz1

İşini gorur arkadasım fakat modemi ayarlarken iyi ayarlaman gerek yoksa sorun yasarsın buraya bır danıs ayarlaycagın zaman yardımcı oluruz

modemi iyi ayarlaman gerek derken hangi ayarları kastediyorsun
  • exxmaster E kullanıcısına yanıt
    şimdi araştırmama göre bu sistemden daha ucuza maal edemiyorum

bu kablosuz (wireles) router adetini 60 tl ye alıyorum 2x60=120 tl
    aşağıda verdiğim linkte fiyatı gözüküyor normalde teknosa filan 120 tl ye satıyor bunu

cat 5 kablo da 60 mt 40 tl civarı

toplamda 160 tl gibi bi maliyet çıkıyor

sistem bu fakat kafamı karıştıran

bu cihazda acces point özelliği varmı yok mu

mesela bu linkte acces point özelliği www.hizlial.com/tp-link-tl-wr840n yok diyor

ama buada www.hepsiburada.com var diyor

aynı model aynı marka ama hangisi doğru
    bu cihaz router sonuçta kablolu bağlantıyı çoğaltıyor kablo çekilen yerde fakat aynı zamanda wifi de olmasını istiyoruz millet çektiğim yerde tablet olsun akıllı tel. olsun nete girebilecek
    fakat router ile switch arasındaki farka tam olarak vakıf değilim bu cihazı sonuçta ben wireless switch gibi bi özellikte kullanmak niyetindeyim bu olur mu yani

benim bulabildiğim en ucuz çözüm bu gibi ama yardımcı olursanız sevinirim gerçekten yarın sipariş vermem gerek çok geç kaldım bide arkadaşlar
    gerçekten bi beni aydınlatın şaştım kaldım böle ne yapayım ikilemdeyim şu an valla
    bu cihazı aldım diyelim elimde patlasın istemiyorum
    yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: exxmaster

quote:

İşini gorur arkadasım fakat modemi ayarlarken iyi ayarlaman gerek yoksa sorun yasarsın buraya bır danıs ayarlaycagın zaman yardımcı oluruz

841 yerine 740n kullan maliyet duser
    Bu arada acces point veya router fark etmez amac kablolu baglantiyi kablolu ve kablosuza cevirmek ikiside is gorur
    Acces pointlerde farkli calisma modlari vardir sadece

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Modemlerin lan ip lerini farkli yapmayi unutma ornek biri 192.168.1.1 ise digeri 192.168.2.1 digeri 3.1 seklinde yani ve dagitacagin modemleri dynamic ip de birak ve dhcp off yap direk sari portlarna tak wan portunu kullanma tekrar agi natliyorsun pingler yukseliyor.

• quote:

quote:

quote:

Bu arada acces point veya router fark etmez amac kablolu baglantiyi kablolu ve kablosuza cevirmek ikiside is gorur

tmm hocam 740n sipariş edeceğim adet olarak 10-15 tl farkediyor arasında hem antenli daha iyi olur wifi mesafe açısından sanırım

bu iki ürün arasında özellik farkı yok sanırım ilk önce 840N görüntü olarak çok hoş duruyor demiştim ama vazgeçtim

bide bu mac şifreleme işlemi bu cihazlarda sadece wifi üzerinden mi oluyor kablolu bağlantıları mac şifreleme yapamıyormuyuz

ben ana modemden bu mac şifrelemeyi tüm ağ kontrölü için yapmak istiyorum böyle bi şansım varmı

sanırım bu firewall dan yapılıyormuş ama ben çözemedim

• aoz1 kullanıcısına yanıt
    üstadlar bu ağ işini wps ile halledemiyormuyuz cihazların reklamlarında öyle diyor wps tuşuna tıklayarak tüm ayarlar otomatik kendiliğinden yapılıyor deniyor
    hiç wps bağlantı kurmadım nasıl olur bilmiyoruz doğal olarak sadece anlatılanlar wps ile olan işlem iyi değilmi ondan mı ip ata diyorsunuz

birde dediğiniz bu ip atama işlemlerini bi türlü beceremedim şimdiye kadar hep karıştırıyorum neyin nereye yazılacağını bunun basit bi anlatımı yok mu forumda ya bi incelesem
    kapacağım her modemde farklı teorik olarak olayı bi kapsam çakacağım

benim alacağım cihazlar modem değil sanırım router onlarada ip giriliyormu modemin ip sini kullanmıyorlar mı

bide forumdaki tp-lin ke sor diye bi konu var oraya da yazdım da hiç cevap yok açıkçası soğudum tp-link ten oysa çok severim ben ürünlerini ama hiç ilgilenmiyorlar müşterileri ile

ben ilginizden ötürü teşekkür ediyorum gerçekten sağ olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exxmaster -- 18 Kasım 2014; 11:32:20 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

tmm hocam 740n sipariş edeceğim adet olarak 10-15 tl farkediyor arasında hem antenli daha iyi olur wifi mesafe açısından sanırım

bu iki ürün arasında özellik farkı yok sanırım ilk önce 840N görüntü olarak çok hoş duruyor demiştim ama vazgeçtim

bide bu mac şifreleme işlemi bu cihazlarda sadece wifi üzerinden mi oluyor kablolu bağlantıları mac şifreleme yapamıyormuyuz

ben ana modemden bu mac şifrelemeyi tüm ağ kontrölü için yapmak istiyorum böyle bi şansım varmı

sanırım bu firewall dan yapılıyormuş ama ben çözemedim

alacağınız cihazlarda dhpc yi kapatıp lan portunu kullanıp bütün mac filitre olayını modemden çözebilirsiniz

• verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim cihazları sipariş ettim takıldığım yerler olursa sizlere danışacağım.
  • quote:

verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim cihazları sipariş ettim takıldığım yerler olursa sizlere danışacağım.

• arkadaşlar bugün routerlar geldi hemen bağlantıları yaptım şöyle ki

modemden routerın lan portuna bağlantıyı yaptım

router arayüzüne adsl modem ağından birtürlü giremedim direk routeri pc ye bağlayıp giriliyor bu kontrol modem ağından olmuyor mu
    ben mac şifreleme için ana pc olarak kendi bilgisayarımdan yapmak istiyorum aksi halde her kullanıcı girişi için
    routerin başına gidip işlem yapmak zorunda kalacağım dahası

routerları direk pc ye takıp arayüz e erişti routerların ip lerini değiştirdim ikiside aynıydı çünkü

dhcp leri routerdan kapattım

fakat nete giremedim kapatıyorum açıyorum birtürli nete giremiyorum

yardımlarınızı bekliyorum lütfen

ağ var fakat internete erişim yok
  • quote:

arkadaşlar bugün routerlar geldi hemen bağlantıları yaptım şöyle ki

modemden routerın lan portuna bağlantıyı yaptım

router arayüzüne adsl modem ağından birtürlü giremedim direk routeri pc ye bağlayıp giriliyor bu kontrol modem ağından olmuyor mu
    ben mac şifreleme için ana pc olarak kendi bilgisayarımdan yapmak istiyorum aksi halde her kullanıcı girişi için
    routerin başına gidip işlem yapmak zorunda kalacağım dahası

routerları direk pc ye takıp arayüz e erişti routerların ip lerini değiştirdim ikiside aynıydı çünkü

dhcp leri routerdan kapattım

fakat nete giremedim kapatıyorum açıyorum birtürli nete giremiyorum

yardımlarınızı bekliyorum lütfen

ağ var fakat internete erişim yok

Routerleri fabrika ayarina al ilk is olarak
    Cihazlarin firmware guncelle
    Modem 192.168.1.1
    Birinci routerin ip 192.168.1.254
    İkinci router 192.168.1.253
    İki cihazinda dhpc kapali
    Default gateway 192.168.1.1
    Primary dns 192.168.1.1
    Second dns calisan herhangi bir dns
    Wifi isim ve şifreleri belirleyip deneyin

• gelen cihazları modemin lan portunda routerin lan portuna takıp nete baktım ağ var ama internet erişimi yok diyor saat yanında hani

daha sonra cihazın arayüzüne gireyim dediğiniz dhcp yi kapatayım dedim 192.168.0.1 girip enter dedim girmedi bikaçkere denedim girmedi

sonra routeri modemden çıkarıp direk pc ye taktım modemi çıkarım routeri taktım yani
    ardından 192.168.0.1 enter k.adı şifre ekranı geldi girdim arayüz açıldı

dediğiniz gibi dhcp yi off yaptım ama off yok disable var aynı şey sanırm
    http://img537.imageshack.us/img537/7523/6MVCz4.png

router arayüzlerinde network alt sekmesi lan var orada ip yi 192.168.0.1 di onların

1. ci routeri 192.168.2.1 save dedim
    2. routeri da 192.168.3.1 save dedim
    http://img540.imageshack.us/img540/6939/j1Sqhi.jpg

(benim adsl modem de 192.168.1.1 olduğu için routerların ip lerini 2-3 olarak yaptım yani)

sonra tekrar modemi pc ye modemden de router a kabloları taktım ama aynı değişen bişey yok net haala yok

• şimdi bişey denedim modemden routerlara erişemiyorum sadece modem arayüzüne girebiliyordum fakat modemi pcden çıkartım routera direk girdim router dan da modeme atladım hem modeme hem routera girebiliyorum ben cd yi takıp söylenenleri yaptım ama wan bağlantısından ağı wps olarak sanırım kurdu şu an çalışıyor ağ ama haala bu halde modem de neti alıyorken modemden routerların menüsüne erişemiyorum sadece adsl modemin arayüzüne girebiliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.