Şimdi Ara

Modemi görüyorum, internete giremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Laptop ile modeme bağlanıyorum. Saatin yanında bilgisayar simgesi çıkıyor ve üzerine gelince mükemmel bağlandığını gösteriyor. Internet Explorer'ı çalıştırıp herhangibir siteye girmek istediğimde sayfa açılmıyor ve internete ulaşamıyorum. Sebebi ne olabilir. Ne gibi ayarları kontrol etmeliyim.
    Teşekkürler

• dns ayarlarına bak bi.
  • dns ayarlarına nereden bakılıyor. yolunu tarif edebilirmisiniz. ilginize teşekkür ederim.
  • birde nasıl bağlandığını öğrenmemiz iyi olabilir. Bir pc üzerinden mi yoksa wireless modem mi? Belkide kablolu modemden bağlanıyorsunuzdur. Biraz daha ayrıntıya ihtiyacımız var.
  • zaten modem açık olduğu zaman orda bağlandı, bağlantı seviyesi mükemmel demesi normal herhalükarda bunu gösterir zaten.
    sırasıyla bahsetcek olursak;
    1)modemin telefon bağlantısını yapamamış olabilirsin. modemin üzerindeki adsl/link ışığı sabitmi? sabitse okumaya devam et değilse kontrolunu yap
    2)modem ayarlarını yaptınmı? vpi:8 vci:35 encapsulation:PPPoE LLC, bide kullanıcı adı ve şifreni yazman gerekiyor. yapmadıysan yap dememe gerek yok demi
    3)eğer hala okuyarsan() güvenlik yazılımlarından veya bilgisayarındaki başka bir problemden kaynaklanan sorun olabilir.ilk ikisini yapıp sonuç alamadıysan burdan devam edebiliriz anlatmaya.

dipnot:problemin dns kaynaklı olup olmadığını anlamak için explorera 66.249.85.104 yazıp entera bas google açılırsa dns problemidir bunun çözümü basit açılırsa belirt yeter. açılmazsa dediğim kontrolleri yap lütfen.yapamazsan gene yardımcı olabiliriz.

quote:

Orjinalden alıntı: net63

Lütfen bana yardımcı olurmusunuz.
    Laptop ile modeme bağlanıyorum. Saatin yanında bilgisayar simgesi çıkıyor ve üzerine gelince mükemmel bağlandığını gösteriyor. Internet Explorer'ı çalıştırıp herhangibir siteye girmek istediğimde sayfa açılmıyor ve internete ulaşamıyorum. Sebebi ne olabilir. Ne gibi ayarları kontrol etmeliyim.
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersinerk -- 14 Ekim 2006; 6:35:14 >

• Anime 'ye bilgi olsun;
    Kablolu ve kablosuz bağlantıyı denedim ikisindede herhangibir siteye giremedim.
    Ersinerk'e bilgi;
    Notunu aldım en kısa zamanda uygulayıp cevabını yazacağım.
    Arkadaşlar ilgilerinize teşekkür ederim.
    Teşekkürler.
  • GATEWAYınde modemin IPi yazdın mı eger DHCP den IP almıyorsan.......
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DHCP ip atamıyorsa otomatik zaten bağlantı durumunda bağlandı olarak gözükmez. sınırlı bağlantı yada hiç bağlantı yok hatasını verir. ama eğer ağbağlantısında tcp/ip de elle YANLIŞ ip numaraları yazıldıysa da arkadaşın problemi oluşmuş olabilir. mesela modemin default gatewayi 192.168.1.1 dir ama orda gidip 10.0.0.2 yazıldıysa da bağlanamıyor olabilir tabi baya düşük bir ihtimal.

quote:

Orjinalden alıntı: kadro

GATEWAYınde modemin IPi yazdın mı eger DHCP den IP almıyorsan.......
  • kullanıcı adını girerken sonuna @ttnet koymayı unutmamışsındır insallah. bu sık yapılan bir hatadır.
  • notebook sana mı ait? ofis ortamında veya proxy kullanılan bir yerde kullanılmış olabilir mi? bence proxy ayarlarına bir göz at. kolay gelsin...
  • firewall mesela bende bitdefender var bazen neti engelliyor bağlıyım ama net açılmıyor frewall olabilir...
  • az önce acer bi notebookta zayıf çekiyordu modemden ip alıyor modeme ping atıyor ama internete baglanmıyordu genel bi sorunmu acaba ?
  • Ben sorunumu çözdüm ama sizlerlede paylaşmak istedim.
    Norton Antivirus programı engel oluyormuş. Norton Antivirus programını bilgisayardan kaldırdım herşey normale döndü.
    İlgilenen herkese teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.