Şimdi Ara

Modemin markasını nasıl öğrenebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
23.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, ortak adsl kullanıyoruz. modemin olduğu arkadaşa ulaşamıyorum kaç gündür, burda yok sanırım.
    emule için port açacağım ama modemin markasını bilmiyorum, nasıl öğrenebilirim?
    lütfen yardım edin...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Modemin Marka ve Modelini Öğrenme

İnternet bağlantını sağlayan modeminin marka ve modelini öğrenmek, çeşitli nedenlerle önemlidir. Modemin sorunlarını gidermen, ürün yazılımını güncellemen veya uyumlu cihazlarla eşleştirmen gerekebilir. Modeminin marka ve modelini öğrenmenin birkaç yolu vardır:

• Modemin Fiziksel Etiketini Kontrol Et: Modemin arkasında veya altında genellikle marka ve model bilgilerini içeren bir etiket bulunur.

• Router Arayüzünü Kullan: Modemine bağlı bir cihazda (örneğin bilgisayar veya akıllı telefon) bir web tarayıcısı aç. Tarayıcının adres çubuğuna modemin IP adresini (genellikle 192.168.0.1 veya 192.168.1.1) yaz ve Enter'a bas. "Durum" veya "Sistem" sekmesinden marka ve model bilgilerine ulaşabilirsin.

• Türk Telekom Müşteri Hizmetlerini Ara: Türk Telekom abonesiysen, müşteri hizmetlerini arayarak modeminin marka ve modelini öğrenebilirsin.

• Komut İstemini Kullan (Windows): Windows kullanıcıları, komut istemi penceresini açabilir ve aşağıdaki komutu girebilir:

ipconfig /all

• Terminal Uygulamasını Kullan (Mac): Mac kullanıcıları, Terminal uygulamasını açabilir ve aşağıdaki komutu girebilir:

ifconfig | grep ether

Her iki komut da ağ bağdaştırıcısı bilgilerini listeler ve modeminin marka ve modelini içerebilir.

Modeminin marka ve modelini öğrendikten sonra, üreticinin web sitesinden ürün yazılımını güncelleyebilir, sorunları gidermek için destek alababilir veya uyumlu cihazları bulabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • başlat - çalıştır - cmd
    ordan ipconfig yaz
    ağ geçidine bak sonra adresi explorerda yaz
    ya admin admin'dir ya admin zoomadsl'dir yada admin epicrouter'dır. kendi değiştirdiyse yine zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atasoykcomputer -- 26 Kasım 2005, 0:05:28 >
  • Arkadaşım Allah razı olsun. sana nasıl teşekkür edebilirim?
    çok yardımcı oldun.

son birkaç şey sorabilirmiyim?
    bu yaptığımız ayarlar yalnız bizi mi etkiliyor? ağdaki diğer arkadaşların da bu portlarını açmış mı oluyorum?
    bi de "yerel ağ bağlantısının özellikler, tcp/ip'den sabit ıp ayarladım, telekomun sitesinde sabit ip almak paralı diye bişeler yazıyordu, sitede bahsedilşen benim yaptığımmı? yani faturaya fazla para gelecek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi_nix -- 26 Kasım 2005, 11:31:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mavi_nix

Arkadaşım Allah razı olsun. sana nasıl teşekkür edebilirim?
    çok yardımcı oldun.

son birkaç şey sorabilirmiyim?
    bu yaptığımız ayarlar yalnız bizi mi etkiliyor? ağdaki diğer arkadaşların da bu portlarını açmış mı oluyorum?
    bi de "yerel ağ bağlantısının özellikler, tcp/ip'den sabit ıp ayarladım, telekomun sitesinde sabit ip almak paralı diye bişeler yazıyordu, sitede bahsedilşen benim yaptığımmı? yani faturaya fazla para gelecek mi?

Modem üzerinde yaptığın ayarlar o modem den faydalanan herkese yarar. Yani onların da portlarını açmıl oldun senin tabirinle...

orada ayarladığın sabit IP ile Turk telekomdaki paralı diye bahsedilen IP arasında hiçbir alaka yok, senin yaptığın için faturaya fazla para gelmicek

• inadinadadas,
    arkadaşım teşekkür ederim..
    içim rahatladı,
    sorularıma cevap buldum...
  • jdownloader için cod oluşturmaya çalışıyorum. 192.168.1.1 adresinden kullanıcı adı ve şifre girdiğim zaman orada sol üst köşede modem markası olarak INCA yazıyor. modem markasını yazarak cryptload sitesinden oluşan kodu yazıyorum ama sonuç alamıyorum bir bilgisi olan?
  • 192.168.1.2'den deneyiniz girmeyi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.