Şimdi Ara

Mondeo 1.6 TDCI Değerlendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir süredir kullanıyor olduğum 120.000km'deki '2011 Ford Mondeo 1.6 TDCI Trend' aracımla ilgili izlenimlerimi ilgilenenler için paylaşmak istedim.

Öncelikle daha önce uzun süreli 2015 1.2 TSI VW Polo ve 1998 1.6 Lpg Nissan Primera kullandım. Ayrıca sık sık 2008 1.6 TDCI Ford Focus, 2013 1.6 LPG Honda Civic, 2012 1.8 LPG Toyota Avensis ve 2006 3.0 TDI Audi Q7, 2016 1.6 TDCI Ford Tourneo Couier kullanıyorum.

Her aracı sınıfına, modeline ve fiyatına göre değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum. Bilmeyenler için söylüyorum: Mondeo 'D' sınıfı bir araç. Yani Passat, Avensis, Insignia vb. araçlarla aynı sınıfa mensup. Bugün için arabanın ortalama ikinci el piyasası 58000-60000 TL civarı. 1560 kg ağırlığındaki Mondeo, 270 tork ve 115 beygir gücündeki 6 ileri vites 1.6 dizel euro5 motora sahip.

Mondeoyu almadan önce aklımda Alfa Romeo Giulietta ve daha çok 2011-14 dizel Focus vardı ancak istediğim gibi bulamadım. Bir yandan da Mondeo'yu araştırıyordum ki istediğim gibi bulunca değerinden bir iki fazla vererek aldım. Bu bahsettiğim süreç yaklaşık dört ay sürdü.

Arabayı bölümler halinde incelemeye çalışacağım.

TASARIM

Tamamen öznel bir durum. Beyaz ve siyah rengin oldukça yakıştığını düşünüyorum. Ön tasarımı daha sportif olabilirdi. Makam aracını andıran heybetli ve gösterişli bir araba. Tabiki bir Q7 değil ama toplum tarafından genel olarak beğeniliyor.

YOL TUTUŞ

Oldukça başarılı, güven veriyor. Avensis kullanmış olanlar için söylüyorum, yol tutuş adına bir tık daha iyisi. Şimdiye dek kayma, kopma gibi bir durum yaşamadım.

PERFORMANS

Aracı almadan önce en çok çekindiğim konu buydu. Hatta alınca yazılım(chip tuning) attırırım diye düşünüyordum ki hiç gerek yokmuş. Birinci vitesten ikinci vitese geçiş dişli uzunluğundan olsa gerek uzun sürüyor. Bu da hantal bir izlenim veriyor. Kalkışlarda ve ara hızlanmalarda seri olduğunu söyleyemem ancak bayılma, yığılma gibi bir durum da hiç yaşanmıyor. "Yokuşlarda yüklüyken beni üzer mi?" sorusundan yola çıkarak araca beş kişi binip oturduğum ilçedeki en dik yokuşu seçtik. Birkaç kez dur kalk yaptım ve arabada hiç yığılma, tekleme yaşanmadan sorunsuzca kalktık. Zaten neticesinde yazılım düşüncemden vazgeçtim. Beni üzmüyor, gaza dokununca istediğimi veriyor.

YAKIT TÜKETİMİ

Uzun süreli şehir içi kullanımda (Afyon, Ankara, Eskişehir) 6.5 lt. civarı tüketirken şehirlerarası 120km hız civarı 5.5 lt. civarı tüketiyor. Aracın 1560kg'lık ağırlığını düşünürsek başarılı buluyorum.
    Aldığımda ortalamam 6.2 lt idi(Ankara). Sıfırladım yüzde seksen uzun yolda kullandım ve şu anki ortalamam 5.5 lt.

DONANIM

Trend paket yani boş paket olmasına rağmen birçok özellik mevcut. Bunlardan bazıları:
    Yağmur ve far sensörü, hız sabitleyici, digital (otomatik) klima...
    Soğutmalı torpido, ön/arka kol dayama, gözlük bölmesi, deri direksiyon, bel destekli sürücü koltuğu...
    Abs, Ebd, Asr, Esp, dört disk fren, yedi havayastığı, yokuş kalkış desteği, sis farı ...
    Elektrikli ısıtmalı aynalar, aktif ön ızgara, fren enerjisi geri kazanımı...

Eksik olarak şunları söyleyebilirim: Otomatik kararan dikiz aynası ve lastik basınç sensörü yok. Ayrıca aynalar katlanır değil. Usb/Sd Card girişi ne hikmetse bulunmuyor. Sırf bu yüzden multimedya sistemi taktıracağım. Bu biraz can sıkıcı. Bu arada müzik sistemi kalitesi iyi seviyede.

KONFOR

Süspansiyon: Orta sertlikte ve darbeleri emmede genel olarak başarılı.

Malzeme kalitesi: Araçta km ve yaşına rağmen hiç trim sesi yok. Malzeme kalitesi sınıf kalitesinde veya üzerinde emin değilim ama oldukça iyi.

Ses Yalıtımı: Rüzgar sesi yalıtımı çok iyi ancak yol ve motor sesi yalıtımını yetersiz buluyorum. Özellikle motor sesi yalıtımı beni tatmin etmedi. Daha iyi olmalıydı diye düşünüyorum. Sınıf arkadaşı Avensis'e göre rüzgar sesinde başarılı, yol sesinde eş değer. Düşük devirlerdeyken Avensis motor sesi yalıtımında daha başarılı. Yüksek devirlerde ise yine Avensis daha iyi gibi.

Genişlik: Sınıfının en büyüklerinden birisi. Bazı arkadaşlarım özellikle arkaya oturmak istiyor. Kimsenin böyle bir arabada kendini darda hissedeceğini sanmıyorum.

Şimdiye dek sahip olduğum en iyi araba. Kullandığım araçlar içinde de en iyilerden birisi. Benim için en büyük eksileri yetersiz motor sesi yalıtımı ve usb girişinin olmayışı. En büyük artıları ise malzeme kalitesi, yol tutuşu ve motor sesi hariç konforu. Fiyatını hak eden bir araba olduğunu düşünüyorum ve gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum.

Mondeo 1.6 TDCI Değerlendirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HuzuruArayanAdam -- 16 Eylül 2017; 18:36:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güzel araba.Güzel bir değerlendirme.tşk.
  • güzel inceleme, motor sesi konusunda titanium ya da selective olsa bir tık daha iyi olurdu. onlarda ekstra yalıtım oluyor diye biliyorum. Geçen sene mk3 kasasını satıp 2.0 ecoboost a niyetlenmiştim. Sonra ev falan alınca yalan oldu
  • Dediklerinize bende katılıyorum . 2 bin km kadar kullandım 1.6 TDCİ titanium . Yol sesi az geldi bana baya golften İnsignia dan sportageden az alıyor. Motor sesin de haklisiniz. Baya sesli özellikle ilk çalışma hem titreşimli hemde gürültülü. Tek beğenmediğim yani direksiyonu . Direksiyon uzun yolda cidden iyi kaya gibi yola yapışıyor hic yapmıyor izinden ama şehiriçi hem cok ağır hemde toplaması aşırı zayıf virajlarda hiç toplanıyor nerdeyse. Ses sistemi olarak bende Sony vardı ve cidden basarili bas olarak netlik olarak muzik Dinledikçe dinleyesiniz geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • B segment sıfır araçlar 70-75 bin lira olmuşken bu araç tam bir f/p canavarı .

Hayırlı olsun bu arada .

• yakiti disinda iyiymis ama sirf donanim ve fiyattan dolayi alinir hayirli olsun

ben olsa latitude tercih ederdim ne kadara aldiniz ?

• flyer_mig kullanıcısına yanıt
    60000 TL'ye aldim hocam triger enjektör vs. bakımı yakın zamanda yapılmış hatasız. Daha uygun fiyatlara da bulunabilir ancak bakim durumunu iyi inceleyin çünkü yedek parça ucuz değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SKODA OCTAVİA 1.6 TDI NASIL?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İyi bir değerlendirme olmuş sağolun.bende Ocak Şubat gibi araç alacağım ama 2010-2012 arasi ya dizel Mondeo yada benzin tüplü Avensis arasında gidip geliyorum.motor sesi yol rüzgar sesi önemli bnm için.yakit hemen hemen aynıdır bence. Bakalım azda olsa kullanıp incelemek lazım galiba

• bu aracın yol tutuşu ve sürüş keyfi beni bitiriyor ya
  • HuzuruArayanAdam H kullanıcısına yanıt
    Parcasi pahali derken kaporta parcasi disinda motorla ilgili hangi parcasi focustan pahali ki?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozeba O kullanıcısına yanıt
    Dikkat ederseniz "yedek parça ucuz değil" dedim. Araca özel bir değerlendirme yapmadım. Ülke şartlarından(kur farkı, otomotiv sektöründeki yüksek vergi vs.) dolayı bunu söyledim. Focus ile aynı motoru kullandığı için pek bir farklılık olduğunu sanmıyorum.
  • eğitmen 6734 E kullanıcısına yanıt
    Yakın bir akrabamda 1.8 benzin/lpg Avensis var. Özellikle yaz aylarında ara ara kullanıyorum. Mondeoda motor, Avensiste rüzgar sesi olumsuz anlamda dikkat çekiyor. Bence her iki araba da piyasa şartlarında fiyatına göre gayet güzel. Mümkünse kullanıp karar verin, daha sağlıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuzuruArayanAdam

Yakın bir akrabamda 1.8 benzin/lpg Avensis var. Özellikle yaz aylarında ara ara kullanıyorum. Mondeoda motor, Avensiste rüzgar sesi olumsuz anlamda dikkat çekiyor. Bence her iki araba da piyasa şartlarında fiyatına göre gayet güzel. Mümkünse kullanıp karar verin, daha sağlıklı olur.

Benzinli avensisle dizel mondeonun motor sesini karşılaştırmanız dışında güzel yazı olmuş.

• Dizel motorlar genel olarak sesli çalışır. Atmosferik Lpgli araçlar da yüksek devirlerde bana göre sesli çalışıyor. Sınıfı aynı ve ikinci el piyasası yakın olduğu için karşılaştırdım. Belki kullanan vardır, kendince bir karşılaştırma yapabilir, diye düşündüm. Motor sesinde sanırım en iyisi turbo benzinli araçlar. Hibriti bilmiyorum, hiç kullanmadım. Teşekkür ederim yorumunuz için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.