tek fark hdmi da ayni kablo uzerinden ses de iletebiliyorsun
tşkrlr
vga ile dvi arasindaki fark nedir peki ?
ses derken dvı 'ı taktıgımızda ayrıyettende ses için mi kablo takılıyo.eğer oyleyse onun resmini koyabilirmsiisniz yada link tşk
quote:
Orijinalden alıntı: Carizma500
vga ile dvi arasindaki fark nedir peki ?
VGA analog görüntü birimidir ama DVI ise dijital görüntü birimidir ve analoga göre daha kalitlei daha iyi görüntü imkanına sahip ama bunu farkedemeyende var çoğunlukla ama yanlız VGA ile DVI arasında çok fark yok ama genede DVI dan bağlamanızı tavsiye ederim HDMIYA gelince hem görüntü hem sesi birlikte aktarabiliyorsun ama buna gerek yok diye düşünüyüyorum konsolu vs bulunmayanlar için.
dvi kendini daha çok yüksek çözünürlüklerde farkettiriyor. hdmi ile dvi'ın ses iletmesi dışında farkı yok.
örneğin, ps3 veya xbox360'ı hdmi'den monitöre bağladın. monitörün hoparlörlerinden ses alabilirsin. dvi'dan bağladıysan monitörden ses alamazsın. ayrıca full hd çözünürlükte vga bağlantı yaparsan ekranda dalgalanmalar olur. bu şikayet en çok samsungun 2233sn modelinde var. herhangi bir full hd monitörü önce vga, sonra dvi'dan bağlarsan aradaki farkı göreceksin.
ayrıca hdmi girişi uydu alıcılar için de önemlidir. mesela seoul hiremco x3 modelinde hdmi çıkış var, hdmi bağlantısı kurabilirsin. çift hdmi çıkış var ise bir girişe uydu, diğer girişe konsol bağlayıp tek tuş ile geçiş yapabilirsin.
bende samsung 22'' T220 Full HD monitor var 1 vga, 2 dvi, 2 hdmi cart curt vs bi dunya giris var ben dvi baglantisi yaparak kullaniyorum. Uydu alicisi dusunuyordum hdmi baglantisi varmis benim icin iyi oldu fakat birsey sormak istiyorum benim monitorde tv tuner var bu analogmu digitalmi acaba ?
hala konsol diyosunuz ben konsol u anlamadım
oyun konsollarini kastediyor ps3, xbox vs
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme