arkadaşlar bende philips 107E marka monitör var.. daha yeni aldım sıfır... ve monitörde acayip bir titreme var... ekran kartı fx5500... sorunumu hallederseniz sevinirim???
eğer monitörün yanında hoparlör filan yoksa bence hemen git değiştir.
Hertz ayarıdan olabilir...
etrafında herhangi bir elektrik etki alanı olabilirmi. hoparlör vs gibi. yada elektrik sorunu olabilir. bide monitör gelişmiş özeklliklerde yineleme diye bir yer olmalı onuda 80- 85 mhz yap bi denen bakalım olcakmı
yüksek değerler(hertz için),topraklama,manyetik alan.
hertz değerleri
Yakınında herhangi bir elektromanyetik etki yapacak alet varsa onları uzaklaştır(Regulator,ups vb.) Bir de voltaj nasıl kullandığın yerde kontrol etme imkanın varsa ona bak.
Donanımda monitör olarak gözüküyorsa bir kere onu monitörün CDsi ya da disketiyle Philips'in modeline çevir sonra hertz ayarlarına bak
senin monitör Çözünürlük 1024 x 768 @ 85Hz Çözünürlük 1280 x 1024 @ 60 Hz destekliyo.85Hz kullan çünkü 60 göz sağlığı için ii değil
+ topraklı hat kullan.
+ monitörün yerini değiş. çünkü bazan monitörün bulunduğu yer tam linyenin (kablo iç tesisatının) yanı olabilir. onun da etkisi olur.
+ sorun düzelmezse başka bi yerde dene
bendede lg17inç var vebenimkide titriyor sorunu bulamadım bulursam sana bildiririm sen bulursan bana da bildir
elektrik düşük geliyorsa da olabilir.
en sorunsuzu lcd yawf
Bence öncelikle git başka bilgisayarda den ordada ayn ısorun çıkarsa hiç kablosuna dahi doknuma direk aldığın yer egötür zaman geçirmeden. dokunursan garantide sorun çıkarsakın bir şeye dokunma...
monitör ayarlarıdan, çevresinde manyatik alan, hoporlör, televizyon vs varsa titremesi normal
ewt etrafındaki elektrikle çalışan aygıtları uzaklaştır düzelecektir düzelmezse servise gönder
bende şöyle duydum : LCD satışlarını artırabilmek için CRT lerin kalitesini düşürmüşler bu yüzden yeni ekranların çoğunda titreme köşelerinde bozukluk falan oluyormuş ama ne kadar doğru ne kadar yanlış orasını bilemem