Şimdi Ara

Monk Tartışma Başlığı (109. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.344
Cevap
11
Favori
102.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    D3'e başladığımdan beri hep monk oynamaktan zevk aldım. Ama artık Lighting monkum T3-T4 den yukarı çıkamayınca orda bile seri ilerleyemeyince kastığım ikinci fire monk ile devam ettim. Yeni patch gelip Blizzard verdiği monkları toparlama sözünü tutuncaya kadar en azından T6 support takılmak için yaptığım support monk denemelerimde başarısız oldum. ideal T6 Support monk nasıl olmalıdır diye sizden biraz feyz alayım . Varsa örnek profil ve online yayın yapanlar yada video linkleri memnun olurum. Şimdiden ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.
  • Hardcore'da party'e seri T6 yaptıran bir monk var bildiğim, şirkette battlenet vb yasaklandı, eve dönünce profilini vereyim.

Spiriti hep yüksekte tutmak ve Exploiding Palm'ı doğru yerde, özellikle elite'lerde hep yerleştirmek, cooldown ile epiphany'i sık basabilmek; Fist of Turask silahı ile Palm'ları çok daha yüksek mob HP'inde patlamasını sağlamak; spirit harcamayı durduran helm benzeri parçalar kullanmak, immune özellikli parçalar (BT set tercih sebebi) gibi üst seviye support olmak için item gereklilikleri var diyeyim şimdilik...

Ben de düşündüm yapmayı, incelemiştim bu yüzden birkaç detayını biliyorum. Soft'ta keza Ros öncesi seri paragon kasmak için sağlam bir support yapmıştım oradan da ilgim var. =) Sanırım daha bulaşmama daha çok zaman var gold-craft ekonomisi yüzünden...
    Beğendiğim 1-2 tane paylaşayım akşama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 10 Haziran 2014; 17:13:06 >
  • Sunwuko's Clone ->

Spending 75 Spirit causes a decoy to spawn that taunts nearby enemies and then explodes for 1600% weapon damage as Holy.

Lightning Storm ->

Whenever you dashing strike to an enemy, release Lightning at all nearby enemies for 3000% weapon damage.

set değişimleri olarak forumlarda geziyor ne kadar doğru bilemiyorum

LS gelirse ortalığı yıkar geçeriz
  • Support monk için örnek profil'leri yazayım, bahsettiğim item'ları görebilirsiniz ve build'lerine bakabilirsiniz.

Önceki mesajımda yazdığım HC'da T6 party'nin rahat yapılmasını sağlayan ilk sırada yazacağım monk arkadaş:http://eu.battle.net/d3/en/profile/farky-2571/hero/43910969
    2-http://eu.battle.net/d3/en/profile/bawn-2938/hero/42586044
    3-http://eu.battle.net/d3/en/profile/t0dy-2985/hero/26145774
    4-http://eu.battle.net/d3/en/profile/unknown-2930/hero/44154589

Daha iyileri belki vardır, bu arkadaşlar diabloprogress'ten clan'a kayıtlı olanlar olduğu için ulaşması kolay diye yazayım dedim.
    İyi oyunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kiss-of-Death -- 10 Haziran 2014; 20:05:04 >

• «MK» kullanıcısına yanıt
    http://us.battle.net/d3/en/profile/Druin-1518/hero/2296

tek başına t6,pt ve en iyi monk build bu ayrıca bunada bakabilrsinhttp://eu.battle.net/d3/en/profile/WQWeng-2444/hero/33847217 . Kiss-of-Death arkadaşım hc monk linkleri vermiş haliyle ölmemek için kalkan takıyor çoğunluğu

2.0.6 monk patch için izlediğim streamlerden ve okuduğum yorumlara göre hiç de bekledğimiz gibi bişey olmadı monk kardeşler hala üvey evlat muamelesi görüyor monk

Raiment of a Thousand Storms seti tam bir hayal kırıklığı 6. set bonusu değiştirilmiş ve set bonusu lighting dmg den saçma şekilde faydalanamıyor test edebilen US hesaplar ortalama 35-50 m vurabildiğini söylüyorlar dashing strike vuruşunun 1 charge olması için 6 saniye gerekiyor yani 6 saniyede bir 15 yardcık bir alana 35 m dmg vurabiliyoruz şaka gibi

Monkey King's Garb t5 yapan bi stream izledim bu seti ile kasan malesef 75 sprit tüketmesi gerek olayı ve 2. set bonusu olan %20 battlestaff bonusu dolayısıyla gözümde hala çöp

@«MK»

• İlginize ve emeğinize teşekkürler. Hafta sonu yeni bir monk kasıp onla deniyeceğim. Umarım yeni patch de bir nebze olsun düzeltme olmuştur. Pek olumlu şeyler söylemiyorlar ama bakıcaz artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi «MK» -- 11 Haziran 2014; 7:58:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: «MK»

İlginize ve emeğinize teşekkürler. Hafta sonu yeni bir monk kasıp onla deniyeceğim. Umarım yeni patch de bir nebze olsun düzeltme olmuştur. Pek olumlu şeyler söylemiyorlar ama bakıcaz artık.

Profilimi inceleyebilirsin. Sorularini yanitlarim
    G
    1 %71 cd reduction : sinirsiz epiphany ve inner sanctuary (%30 dmg boost)
    2 epıphany ıle soothıng mıst sayesınde guıdıng lıght pasıfı aktıf oluyor(%30 a kadar dps artısı)
    3 palm ıle % 20 dps artısı
    4 mantra ile %10 dps artısı
    5 crıpplıng wave ıle %10 dps artisi

Spiriti epiphany ve inner sanctuary ile kazaniyorsun ( hrlm inner sanctuary icin )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi glemrel -- 11 Haziran 2014; 14:22:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akşam grandeur için koşayım bari de şu üstümdeki 3 seti de 3 lü haline getireyim.
  • 70 lvl de bir Monk ile neler yapılabilir arkadaşlar?
    genelde solo oynamayı severim. 70 olunca adventure modda solo neler yapabilirim?
    yada partyli oynarsam buildim talentim nasıl olmalı sizce?
    yeni oyuncuyum.
  • Selamlar,

yeni gelişmeleri nasıl yorumluyorsunuz?

artık 1 dex = 1 armor olacak ve dodge vermeyecek.

one with everything pasifi harmony adında bir pasifle değişiyor.

harmony = 100 poison resistli bir iteminiz varsa, 100 poison resist ve 30 all resist verecek.

yani kısaca 1000 poison resistiniz var ise , 1000 poison resist ve diğer tüm resistleriniz 300 olacak. eskis igibi hepsi 1000 olmuyor :)

bilinen monk temel değişiklikleri şimdi bunlar.
  • glemrel G kullanıcısına yanıt
    dex armor güzel olmuş ama bir yandan buff atarken bir yandan da nerf atmak nedir? zaten oyunun en ezik sınıfı
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedymaster

dex armor güzel olmuş ama bir yandan buff atarken bir yandan da nerf atmak nedir? zaten oyunun en ezik sınıfı

formulasyon olarak bakıldığında toughness daha düşük görünecek olsa da , dmg mitigation + resist ile eski haldeki max resist den kgeleceğini idda ediyorlar.

evet matematiksel olarak tutuyor. az biraz kayıp yaşanabiliyor deniyor. ama o esnada dodge pert :)

haliyle mantra of evasionda pert

sanırım bu koşullar geçerli hale gelecekse physical resist kasmak mantıklı mı olacak ben de onu düşünüyorum.

yani ornek veriyorum mevcutta armorun 8k , tüm resistlerin (poison resist owe) 1500 iken

yeni halde 9k dexin var ise armorun 17k , poison resistin 1500, geri kalan resistlerinde 450 olacak :D

ha şu avantajı olabilir. hemm all resist hem de üzerine resistveren özel itemlerden fayda alınabilir. örnek veriyorum şu lightning belt. (adını hatırlamıyorum :) )

• quote:

Orijinalden alıntı: glemrel

quote:

Orijinalden alıntı: speedymaster

formulasyon olarak bakıldığında toughness daha düşük görünecek olsa da , dmg mitigation + resist ile eski haldeki max resist den kgeleceğini idda ediyorlar.

evet matematiksel olarak tutuyor. az biraz kayıp yaşanabiliyor deniyor. ama o esnada dodge pert :)

haliyle mantra of evasionda pert

sanırım bu koşullar geçerli hale gelecekse physical resist kasmak mantıklı mı olacak ben de onu düşünüyorum.

yani ornek veriyorum mevcutta armorun 8k , tüm resistlerin (poison resist owe) 1500 iken

yeni halde 9k dexin var ise armorun 17k , poison resistin 1500, geri kalan resistlerinde 450 olacak :D

ha şu avantajı olabilir. hemm all resist hem de üzerine resistveren özel itemlerden fayda alınabilir. örnek veriyorum şu lightning belt. (adını hatırlamıyorum :) )

hocam bu monk a bufftan çok zarar olmuş ama DH ler için çok güzel bir buff oturdukları yerden buff almışlar . 17-18 k armor olayı çok iyi ama dediğiniz gibi kaç monk 1500 ressitle geziyor tank/sup olanlar hariç ? o kadar zamandır oynuyorum 1000 resist yeni yapabildim itemleri bozmadan .ortalama 450 res civari diğerleri 450+300 yani 750 res bana t5-6 için yeter mi? ayrıca dediğiniz gibi bir tane mantra çöp oluyor umarım adam gibi düzeltirler yoksa bu gidişle oyunu bırakacam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedymaster -- 19 Haziran 2014; 19:35:33 >

• speedymaster S kullanıcısına yanıt
    Monkun yüksek resistance kasması çok kolay ya.Ben hc oynuyorum ama tüm itemlarda vardı sanırsam bir resist. Ona uygun item kullandığın zaman gayet yüksek resist oluyor yani

• diabloyu wow sandık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boostrap -- 19 Haziran 2014; 20:02:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nuke General

Monkun yüksek resistance kasması çok kolay ya.Ben hc oynuyorum ama tüm itemlarda vardı sanırsam bir resist. Ona uygun item kullandığın zaman gayet yüksek resist oluyor yani

Hadi canım vay be, demek resiste uygun itemi kullanınca gayet yüksek resist oluyormuş neden daha önce kimse düşünmedi ki bunu ilginç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asdasd4441

quote:

Orijinalden alıntı: Nuke General

Hadi canım vay be, demek resiste uygun itemi kullanınca gayet yüksek resist oluyormuş neden daha önce kimse düşünmedi ki bunu ilginç.

Olay mı çıkartmaya geldiniz bilmiyorum ama yukarıda 1500 resist üstünde kim geziyor ki muhabbeti geçmiş ben de bunu düşünerek dps derdi olmadan zaten gayet yüksek resist yapılabiliyor demek istedim. Eğer yazdığınızı ters anladıysam özür dilerim ancak laf atmak için cevap yazdıysanız lutfen mesajımı alıntılamayın.

• hemen aksiyona girmeyelim. celallenmeyelim. güzel güzel tartışıyoruz :D

konumuza dönelim. şimdi;
    harmony pasifi almış oldugunuz secondary resistin (meselafire ya da arcane ) %30 unu all resist olarak ekleyecek

11 tane resist alınabilecek slot var.

bunlardan 5 ini allresist, diğer 6 sınıda her resistten 1 er adet alarak yapmak en mantıklısı.

şöyle örnek verim.
    chest glove, shoulder, belt ve bot all resistl (ortalaması 95 ten = 475 resisti
    diğer kaaln 2 ring, amulet , helm, legging bracer diğer tüm resistler. mesela lightning monk için şöyle olabilir,
    helm - andariels visage = 170 poison resist (51 all resist )
    glove - 150 arcane resist (45 all resist )
    1. ring - physical resist, 150 (45 all resist )
    2. ring - lightning resist 150 (45 All resist )
    amulet - fire resist 150 (45 all resist )
    bracer - cold resist 150 (45 all resist )

ekstra = eğer beltinizi thundergod wigor kullanırsanız oradanda 150 lightning resist ve 45 all resist daha ekleyebilirsiniz (thundergod hem all resist hem de secondary resist rolleyebiliyor )

sonuç = all resist = 475
    diğer tüm resistlerden gelen all resist = 276
    tüm resit sınıflarından da resist eklendiği için her resiste e kendi 150 değerini girersek
    Physical Resist = 475+276+150 = 901
    arcane resist = üstteki ile aynı = 901
    fire resist = 901
    cold resist = 901
    poison resist = 921
    lightning resist = 901 (eğer thundergod vigoru kullanırsanız bu değer = 1051 ve düğer tüm statlar 901 yerine 946 olur )

şeklinde bir sonuç çıkıyor. + olarak gelen armoru da hesaba katarsak , kesinlikle mevcut durumdan daha iyi bir sonuç ortaya çıkar.

Seize the intiative ne olacak henuz bilmiyoruz. kullanmaya devam edebileceksek + güzel olur. normal itemlerimizi dex vita + armor olarak rollersek te ciddi bir armor olur . o durumda ortalama tüm resistler 900 olarak harika bir sonuç ortaya çıkar.

• benım monk karakteri konusunda yardımcı olabılcek tavsiyelere ihtiyacım var yardımcı olabılrmsnz genelde plan'dan craftladıgım ve düşen itemleri kullanıyorm fazla girip oynayamıyorum birşeyler yapmaya calısıyrm ama istediğim kıvama sokamıyorum
    http://eu.battle.net/d3/en/profile/WhiteOwL-2432/hero/25295161
  • arkadaşlar çok yeni Diablo 3 oyuncuyusum. 70 lvl monk kastım. Support oynuyorum birkaç sorum olacaktı..

1) support monk için Tougness mi Healing mi daha çok önemli?
    2) paragon puanlarımı nasıl kullanmalıyım? şuanda
    Core: Vitalty
    offense: atack speed
    defense: resist all
    utilty: life on hit
    olarak puanları harcıyorum. sizce doğrusu nasıl olmalıdır?
    3) enchant yaparken nelere dikkat etmem lazım. hangi statlara öncelik vermeliyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoRriZ -- 21 Haziran 2014; 1:01:40 >
  • 
Sayfa: önceki 107108109110111
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.